Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

chcel som ale ked mi to kamos odporucil uz som mal iny program (versailles a grilovacka u neho) ale do pariza sa planujem vratit este par krat...chcem ist aj na Montparnasse vezu kuknut si vyhlad na Pariz :lol:

Zverejnené

Paris je prekrásne miesto, úplne si ma získalo, hoci som tam strávil asi len 4 dni - aj to bol november, čiže tie dni boli o to kratšie (keďže sa skoro zotmelo), ale tak postíhal som toho dosť. Určite nie všetko, ale na každom kroku to boli fascinujúce veci, rovnako aj tá atmosféra bola perfektná. Výhľad z Tour Montparnasse stál za to, hlavne keď už človek pobehá Paris a potom zhora pozerá, že "tam som bol, aj tam, aj tam,...". Rovnako celá štvrť Montmartre aj s bazilkou Sacré-Coeur. Prechádzka po Champs-Elysees, to je tiež niečo perfektné a tá symetria čo sa dá pozorvať - to je niečo perfektné - akoby v jednej úrovni Louvre (s prekrásnymi dielami) - Place de la Concorde - Arc de Triomphe - Le Defense... a to stačí ísť stále rovno :lol: Rovnako aj ďalšie krásy - Eiffelovka, Notre Dame, Pantheon, Les Invalides, Madeleine,... a tak by sa dalo pokračovať. Proste krása všade naokolo, vždy a všade. I love Paris!!!

• Pridať bod 1
Zverejnené

odkaz na gay parade, sa mi zda, vyvolal diskusiu... to nebol moj zamer, iba tip, kam sa ist kuknut.. take v ba nemame :lol:

nechce sa mi citat x stran, tak pisem neznala - nokijka, de si?

Zverejnené

momentalne sedim v insbrucku na stanici a cakaju ma 3 hodiny cakania na vlak smer zurich :lol:

spravil som si 5 dni dovolenky v dovolenke...oddychol som si v mnichove, spravil si vylet na chiemsee a do dachau...ale uz mi normalne chybalo to presuvanie sa tak som vypadol opat na cesty :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

dnes som mal super stastie...nasiel som skvele ubytko s vlastnou izbou len za 42 eur (na zurich to je ako zadarmo :lol: )..som sem siel na slepo lebo na nete som nenasiel hostel pod 60 eur...cesta uplne skvela, akurat nechapem preco ked vidia policajti moj pas, hned si musia vselico preverovat..ostatnym pas len kukli a bolo...oni evidentne neboli zo slovenka ci od toho smeru

Zverejnené

no nakoniec ma to ubytko stalo len 36 eur na noc...tetuska mi dnes nauctovala pri check-oute nizsiu sumu :lol:

po celom dni cestovania som sa dostal do bruselu, skoro celu cestu som si uzival, nebyt tych deciek co revali zenskym na kolenach rovno vedla mna...

Zverejnené

po 3 nociach v bruseli, ktory ma dost sklamal som dnes dorazil do amsterdamu...ked to porovnam s bruselom tak nebe a dudy...

som si jeden den pobehal brusel a druhy si spravil vylet do luxemburgu, akurat som vychytil naprd pocasie takze ani jedna foto, akurat som pekne zmokol...

dnes som pobehal amsterdam, zajtra pobeham este tiez a zajtra vecer mi ide vlak smer kodan :lol:

Zverejnené

no zdravim z Kodane...mesta draheho jak dve svine :lol: je tu fakt krasne, dnes som si spravil vylet do Malmo cez najvacsi zaveseny most v Europe ak nie na svete...krasny pohlad...cela Kodan je pekna, cista upravena, zaujimava architektonicky...zajtra odchadzam smer Oslo, ale vlakom kedze som to vzdal po par pokusoch najst konecne relevantne info o lodiach do tohto mesta...

a este musim spomenut...cesta sem bola velmi zaujimava...z Amsterdamu nocny vlak do Kodane, ktory siel peknou obklukou cez Kolin, ale...

v kupe som mal babu z Peru, ktora robi aupar vo Svedsku, cernocha z Nigerie, co zije v Nemecku a robi v Dansku CNC programatora a potom nejakeho inda a indku...celkom zaujimava zostava a konecne to stalo za to, debata bola zaujimava :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

moj otec pocestoval vela z europy a povedal, ze norsko ma neskutocne caro... tesim sa na report a dufam, ze poplavas lodou po fjordoch... norsko je moja tuzba, tak sa poriadne venuj reportu :lol:

mam iba jednu pripomienku, pomenuj svoje fotky, marne na ne kukam, ked neviem, co na nich je.. :)

Zverejnené

no zdravim z Kodane...mesta draheho jak dve svine

haha no som zvedavy co povies na Oslo :lol:

Zverejnené

no cizy prave sedim v Osle na stanici, ale len prestupujem do Bergenu, ale ked som pozeral ubytko ze hostel za 60 eur tak som sa "potesil" :lol:

uvidim co rano v Bergene najdem

ping neboj, fjordy mam v plane, preto sa teraz v noci trepem na zapadne pobrezie :)

ale co som doteraz videl prirodu svedska a norska, tak zacinam svoj top rebricek upravovat pomalicky...ten uzasny zapad slnka nad zalivom s horami a velkymi zaoceanskymi lodami, ten pohlad stoji za to

• Pridať bod 1
Zverejnené

ten uzasny zapad slnka nad zalivom s horami a velkymi zaoceanskymi lodami, ten pohlad stoji za to

Nedraaaazdi :) A fot. :lol: Z tej predstavy, ktoru mi tvoja uprimna a nevinna veta naskytla, mi uz desat minut mysel basni a neviem sa toho zbavit :)

Zverejnené

no vratil som sa do osla po krasnom vylete po fjordoch :)

pobudnem tu len do vecera a v noci mi ide vlak smer stockholm tak sa tam snazim najst ubytko ale vsetko maju vybookovane, asi si budem musiet priplatit za hotel :lol:

Zverejnené

Teraz mi napadlo, ze ty si vlastne nebookujes hotely a tak dopredu, len tam vacsinou prides a skusas stastie. Ci sa mylim? :lol: Nie som si celkom ista, ze viem, ako to funguje...

Zverejnené

ono ako kedy, niekedy si den pred prichodom do mesta booknem ubytko, ak nic rozumne nenajdem tak idem naslepo :lol:

Zverejnené

Jasne :lol: A vsade komunikujes po anglicky, ci aj inym jazykom sa s nimi dohovaras? Anglictina je sice rozsirena, pravde... Ale zase nemusi byt vsade.

S nimi ako s ludmi v hoteloch, s miestnymi a tak

Zverejnené

no zatial som si vsade vystacil s anglictinou, ci uz pri vybavovani, zhanani, ci len volnej debate...obcas akurat vo svajci som trosku zabrdol do nemciny, ale to len velmi malicko

kopec ludi ma varovalo ze mi anglina nebude stacit ale uplne postacuje v celej europe :) a ked nie, ruky nohy mam :lol:

a aby som pokracoval v teme, dnes rano som dorazil do stockholmu, kedze na sobotnu noc bolo vsetko lacne ubytko vybookovane a chcel som mat istotu postele po 4 nociach vo vlaku ci stane tak som si bookol hotel tu v centre kusok od stanice, sice drahy jak fras, ale nastastie su rezervy po ceste narobene :) stockholm je krasny, neviem preco sa prahe hovori stovezata, ked tu kam sa pozriem na vyhlad na "stare mesto" tak len same vezicky vidim...dnes som pobehal centrum, zajtra pojdem pobehat zvysok a musim zistit ako to je s lodou do finska, kam by som chcel v pondelok odist

• Pridať bod 1
Zverejnené

presla som si teraz vsetky tvoje fotky, musim skonstatovat, ze som zelena zavistou.. :lol: potom z domu napis report a zhodnotenie cesty..

Zverejnené

reporty su na blogu, na konci po tom vsetkom planujem este taky sumar :lol:

inac zdravim z helsink, mojho pravdepodobne posledneho mesta (mozno este berlin po ceste dom, ale to sa uvidi) :)

Zverejnené

dnes mam cely den zabity cestou :lol: plavim sa lodou z helsink do rostocku...nastastie tu je niekolko volnych zasuviek a zdarma wifi, aj ked zalostne pomale a nestabilne (satelitny internet pravdepodobne)...do rostocku dojdem az v noci a rano by som bol rad v berline...ten planujem pobehat a nocnym vlakom do viedne domov..a 30teho rano som doma :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

ano ano, dnes som sa po velmi zaujimavej ceste rano vratil do BA :lol: :)

do Rostocku som z Helsink doplaval 28ho o 23tej v noci, tam som nenasiel ziadne rozumne ubytko tak som predriemal na stanici do piatej rano, pobral sa vlakom do Hamburgu v ktorom som si pospal a odtial do Berlina...ten som pobehal a nocnym vlakom do Viedne...vo vlaku som stretol dve zaujimave anglicanky, bola s nimi zabava, mal som im dnes spravit tour po Bratislave ale nakoniec sa neozvali tak si to asi rozmysleli... :)

som doma a uz zacinam vymyslat kam znova odist

• Pridať bod 2
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

om doma a uz zacinam vymyslat kam znova odist

toto je ale uuuuplne normalna reakcia :):lol: ked som dlho na ceste, aj si poviem ze sa tesim domov, pridem rano a vecer mi rozum beha po mape a hovorim si ze by som aj niekam isiel ;):):)
Zverejnené

no mne sa praveze domov vobec nechcelo ist :lol: bol som uz sice fyzicky unaveny, ale stale plny chuti ist dalej...

teraz som doma dva tyzdne a stale viac zistujem ze nie, chcem ist prec a nie tu sediet...ale teraz uz na dlhsie

• Pridať bod 1
  • Pred 4 týždňami...
Zverejnené

dnes som dostal otazku ci by som bol ochotny spravit rozhovor pre casopis dom a byvanie o tejto mojej ceste :) takze tak to vyzera ze bude so mnou interview :lol:

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov