Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

TOM

akoze vo vasom ponimani je rozdiel medzi CESTOVATELOM a "CESTOVATELOM"

to v uvodzovkach pouzivate pre niekoho, kto podla vas nedosahuje taky level ako vy

to mi tu teraz nikto nevyhovori ze aljak nemyslel pojem "cestovatel" s obrovskou ironiou

a niekedy je velmi dolezite chytat sa smajlikov...pretoze ten poukazuje na to ci je prispevok napisany uprimne, ironicky alebo nadlahceny...

ALJAK

ja nie som citacka...skus sa opytat inych ako pochopili nasledovnu veticku:

Alebo vám "cestovateľom" sú takéto kultúrno-historické pamiatky akože ukradnuté?

Zverejnené

Opakujem, byť cestovateľom je niečo viacej ako len raz za čas zobrať ruksak a vyraziť na cesty. Ja som neni cestovateľ tiež, prečo by som sa mal za neho pokladať? Ja som len človek, čo rád cestuje a obdivuje kultúru a históriu. Zikmund a Hanzelka - to boli cestovatelia. Takže ja som akurát "cestovateľ" aj s tými uvodzovkami, lebo Nikto - ani ja, ani Tom, ani ty, ani Nokia, ani ... nikto sa nestáva na úroveň takých cestovateľov ako práve napr. zmieňovaní cestovatelia Z & H boli.

A áno, pozmenil som slovo "nepekné" za "neadekvátne"

• Pridať bod 1
Zverejnené

ty si tak sikovna ze z jednych ironickych uvodzoviek hned vyvodis ako sa kto povysuje..aaach jaj

"kto nedosahuje level ako vy"...kam ty na to chodis, toto nieje sutaz aby sa hralo kto najvyssie vyskoci a ty si tu stale myslis ako sa tu "vsetci" chceme predbiehat..

ano slovo "cestovatel" bolo v tomto myslene s velkou ironiou lebo si to vyzadovala danna situacia :lol:

Zverejnené

tym padom to potom aj weirdo pochopil asi nespravne..a v podstate aj nokia ked ta reagoval

zaujimave, ze sa teraz tvarite, ze cestovatelom v podstate nie je nik, a my, vy ste cestovatelia s uvodzovkami..

pardon, ale .. :lol: :) :) ;) ;) ;)

Zverejnené

dollphinka

Problém je v tom, že ty vieš vždy lepšie čo kto ako myslel - vždy lepšie ako autor príspevku.

No máš ty ale dar. Vždy vieš aj o iných viacej ako oni o sebe :lol: Aj keď ich nepoznáš...

• Pridať bod 1
Zverejnené

ale vsak opytaj sa teda ostatnych ako pochopili tvoj prispevok...hmm? :lol:

btw, som doll /ale nemozem sa cudovat, snazis sa ma nejakym sposobom nastvat alebo nieco podobne.. , resp byt dolezity :) /

a ja nevravim ze to a ono si dotycny autor prispevku myslel...ja len vravim, ako to posobilo v konecnom dosledku

Zverejnené

Aljak

Také niečo, že svetové dedičstvo UNESCO ti nehovorí nič?

Alebo vám "cestovateľom" sú takéto kultúrno-historické pamiatky akože ukradnuté?

A kto ti kázal sa vliecť naraz po 17 krajinách? Bývaš v strednej Európe, a v dnešnej dobe je cestovanie už veľmi dobre prístupné. Prečo si si to nerozdelil ako ti tu niekto už radil? Keby ideš do Južnej Ameriky, ktorá neni až tak ľahko prístupná - tak nepoviem, že to ideš dať na jeden krát. Ale toto? Všade si len chvíľku, nič si nestihneš poriadne pozrieť, a navyše ešte si z toho mála času odkrajuješ tým, že tu vysedávaš za netom každý deň... Tiež keď niekde som, tak rád idem na net pozrieť čo nového, ozvať sa domov a priateľom, ale vysedávať tu celé hodiny? No to je trochu moc... Je to len môj názor, že by som si to rozdelil na menšie kúsky a neskresával by som si voľný čas ešte netovaním. Každý si môže robiť čo chce, a ja som len reagoval, že tie kúpele sú celkom pekné, a aj celkovo to mestečko vyzerá vábivo, aj keď Stonehenge by som uprednostnil určite, ale to je zase moja voľba

Ak si to nemyslel zle, mal si volit ine slova. Znelo to tak, ze sa do neho chces jednoducho pustit a dobre si do neho stuchnut. A ked si uz videl, ze Nokia reaguje podrazdene ci inak, stacilo povedat "prepac, zle som sa vyjadril" a vysvetlit, pretoze podla tvojich poslednych prispevkov si sa naozaj zle vyjadril a inak si to myslel. Holt, tvoja chyba, aj ja, byt na Nokiovom mieste, si myslim, ze mas jednoducho zlu naladu a chces si rypnut. :| Skus si este raz precitat tie prispevky a zamysliet sa, ze keby tebe hento niekto presne hentak napise, ze co by si TY si myslel. Samozrejme, ze je to aj vecou natury daneho cloveka, ale ako hovorim, nemuselo to zajst az tak daleko, ze si tu nakoniec ludia nadavali.

Poviem ti to takto - dlzis Nokiovi ospravedlnenie. Nejde o hrdost, ale o princip.

A nechytajte sa za slova kvoli tomu, kto je aky "cestovatel" ci cestovatel :] Tom a Aljak tym chceli povedat - myslim - ze sa nepovazuju za tie cestovatelske kapacity, za tych ludi, co za tym idu s max vervou a davaju do toho cely svoj cas, dusu a vsetko ostatne. Aspon tak mi to vyznelo :lol: Tak tu budeme vsetci kvazi cestovatelia a hotovo. :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

ach jaj, klasika..ano my sa tu teraz hrame, zase nieco predstierame..booze to je akoby clovek hrach cez stenu hadzal a vzdy tu stenu prerazi a udrie ta do hlavy...

dollphinka si bola, tak sa tu nehraj ze si sa vyspala a uz je z teba novy cloveeeeeek, alebo ako sa zvykne...pardon ale :lol: :) :) ;) ;) ;) ;) ti co ta ako dollphinku poznali, tazko ich presvedcis ze si niekto novy, niekto koho v zivote nevideli ;)

Zverejnené

odbacas od temy...ja sa nehram na noveho cloveka...ale myslim si ze mam narok na to, aby ma ludia oslovovali takou prezyvkou, aku mam...

Zverejnené

Eiensama

Sa mi zdá, že už sa to tu raz slimak pýtal, že prečo taký veľký "hryz" rovno robiť. Takto cestujú po Európe Japonci a Američania, ktorí sú tu neni doma a keď už dajú veľké prachy za letenku, tak sa snažia čo najväčší kus naraz pozrieť. Nikoho za to neodsudzujem, ale Európania zase keď idú do Južnej Ameriky, tiež sa snažia čo najviac, a zamerajú sa na tie hlavné veci. Ja som sa len spýtal, prečo človek zo strednej Európy robí taký veľký hryz, keď možno lepšie by bolo v tomto ísť na viacej krát po kúskoch. Ale tak som to ja myslel, nechcel som nikoho uraziť, ak som urazil - tak Pardon! Ale proste ma to zaujímalo, prečo rovno taký hryz a hlavne podľa čoho si človek v takomto prípade volí miestá, na ktoré si čas nájde a na ktoré nie... vyznelo to trochu vyčítavo a arogantne možno všetko, ale to nebol cieľ.

A za to, že Ja by som to urobil inak ... zato nikdy človeka neodsudzujem, každý sme nejaký (sto ľudí = sto chutí) a pokiaľ tým neubližuje niekto iným, tak je to myslím že v poriadku. TOLERANCIA - to vo svete proste treba!

Zverejnené

aljak, minimalne traja ludia ti tu uz povedali, ze keby boli na tvojom mieste, nenastve ich otazka, ale ten urazlivy ton .. a to bez ohladu na to, ze sa ho tu teraz snazite s tomom potriet, pripadne zahovorit. proste to vyznelo tak ako to vyznelo, a vyznelo to ironicky a urazlivo.

Zverejnené

ja tu nic nepotieram, nezahovaram..myslim si ze to ironicke bolo a tak isto ironicky by som to napisal aj ja..ono vlastne tu na fore sa to ironiou len hemzi :lol:

Zverejnené

Eiensama

Sa mi zdá, že už sa to tu raz slimak pýtal, že prečo taký veľký "hryz" rovno robiť. Takto cestujú po Európe Japonci a Američania, ktorí sú tu neni doma a keď už dajú veľké prachy za letenku, tak sa snažia čo najväčší kus naraz pozrieť.

Holt, kazdy ma svoj styl, svoj sposob, a kazdy si chce nieco ine kuknut a inak :]

Vsetci... teda vacsina sa zhodla na tom, ze Aljakove prispevky vyzneli jednoducho zle, arogantne - nechcene. Aljak to sam uznal. Kde je problem? :lol: Vari uz naozaj nikde. Ak sa toto vyriesilo, tak potom moze Nokia dalej pisat kde je a mozeme tu spolu dalej diskutovat o cestovani na vlastnu past :]

Tom, Doll, nejdete do SS? :) Tom, ak chce byt Doll Doll a nie nieco ine, tak prosim. Nejde o zmenu cloveka ale nicku. To sa tu vazne chcete skriepit? :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja tu nic nepotieram, nezahovaram..myslim si ze to ironicke bolo a tak isto ironicky by som to napisal aj ja..ono vlastne tu na fore sa to ironiou len hemzi :lol:

som rad ze si potvrdil, ze inicializacia celeho problemu je aljakova zalezitost a zaroven, ze to mate v rodine :)

btw mohli by ste sa na to uz vsetci vyprdnut, bol by som rad, keby sem zase nieco napise nokia .. k cestovaniu.

Zverejnené

Prestaňte tu už s týmto rodinkárstvom, my nie sme siamské dvojčatá. Často s Tomom súhlasím, ale napr. jeho vulgárne vyjadrovanie sa mi nepáči, všetko sa dá riešiť slušne a bez urážok. Takže ja a Tom - sme 2 osoby, 2 členovia fóra, čo sa dobre poznáme... Takže berte na vedomie!

Ale inak, treba uznať ... konečne je na fóre živo :lol: Takýto obrat príspevkov tu nebol ani nepamätám!

Zverejnené

Tom, Doll, nejdete do SS? :lol:

nie je treba..na dnes uz stacilo

a Nok? ani neviem kde momentalne je...viem len ze pred hodkou si vychutnaval kofolu :)

Zverejnené

nie nie s doll sme to uz dnes ukoncili :lol:

OFF

heej aljak nema rad vulgarizmy aby sa nam z toho pan neposral :)

Zverejnené

Minule som tak s kamoskou premyslala, ze proste vezmeme veci a ideme... Proste sa len tak vytratit, nejako rodicom nakecat, ze pohodka, ide sa na vylet, a vyrazili by sme... Po Slovensku :lol: Predsa len sme slovenky, ale ani vlastnu krajinu dobre nepozname... A veru, je tu toho dost, co by stalo za to. Pripadne ist niekam von...

A zacali sme tak o tom akcne diskutovat - predstavovali sme si, ake by to bolo... Taka sloboda a nezavaznost, ale potom nam doslo, ze oj, na to by bolo viac prachov treba, oj, predsa len, dve baby spolu takto cestovat... I ked je to len Slovensko.

Neviem, oplatilo by sa to? :) Myslim, ze muzom moze ist taketo cestovanie na vlastnu past lepsie ako babam a to uz len preto, ze i ked ide hlucik bab spolu, stale sa im moze nieco stat, stale mozu ludom pripadat ako bezbranne... Radte, oplatilo by sa to? Keby sme, trebars, vedeli kam chceme ist, urobit si mierne nezavisly planik, alebo len zobrali veci, vybavili par zalezitosti a isli... Bolo by nam treba aj muzskej spolocnosti, ci nie? Uz dlhsie sa o tom bavime a vidim, ze sme zapalene az prilis... Len sa rozhodnut nevieme, ci by to bolo bezpecne.

Zverejnené

chalani to maju s batohom na potulkach vzdy lahsie, ale je velmi mile vidiet ked sa takto vezmu aj baby a ver ze ich je dost, hocikde na svete..stretavali sme pariky bab na blizkom vychode ale aj v irane a to uz je co povedat, ked nad tym rozmyslas, je to len maly krok od toho aby si vyrazila a ked vyrazis, uvidis ze sa to oplati :lol: aj ked len na slovensku, ide o to skusit si to! tak chooood!! obavy mozno budu vzdy, ale ver ci nie, maju ich vsetci..predsa len pustit sa do neznama, na SK mas vyhodu ze ovladas jazyk, kvazi vies co mozes od krajiny cakat..vzdy budu +/-, ale vyraz na cestu :)

Zverejnené

Nj, ono sa to zacalo nevinnym zvolanim "podme niekam na dovolenku spolu!" a potom to pokracovalo... Najprv sme si povedali, ze fajn - dohadovali sme sa na mieste, case, potom nam ale doslo, ze chceme od toho nieco viac, a nakoniec sme si ako uplne dokonale nezavislacky povedali, ze chceme slobodu :lol: Nechceli sme, aby nas... zvazovala cestovka, odchod a prichod a atd... Teraz to uz nevidim tak, ze by sa to dalo... Prilis dlho sme nad tym uvazovali a premyslali nad vsetkym pro a proti, ale nakoniec... tak pred koncim prazdnin by sme fakt mohli vyrazit... Kurnik, mozno ju este spracujem :) Ale stopom by som sa jednoducho bala ist :) Niekde naskocim a uz ma tu neprecitate ;)

Zverejnené

vzdy sa to zacne nevinne..my sme sa s chalanmi bavili v januari pri kofole o grecku a o par mesiacov sme vyrazili..vzdy sa nad tym uvazuje, niekedy pride napad a ides o par dni, na vela veciach zalezi :lol: ale ako sa vravi najtazsia je cesta z domu na stanicu, potom uz ide vsetko samo

aj ked stopom by som po SK moc nechodil, neviem mozno to su len moje predsudky..

Zverejnené

Eien, po ceste som stretol kopec bab, napriklad vo Villachu sa ma dve pytali ci sa ku nim nepridam, isli prejst kopce z Rakuska do Slovinska...potom po ceste z Lisabonu do Pariza som mal v kupe tri rakusanky pekne nabalene, ktore tiez cestovali same, v Parizi na stanici som stretol skupinky o dvoch a viac babach co cestovali...takze asi fakt treba len tu odvahu nabrat...mna ludia strasili ze ked pojdem sam ze ma okradnu, znasilnia, zabiju a bohvie co este a zatial ziadna negativna skusenost a to som na ceste mesiac

kedze rad vyhoviem par ludom co ich to zaujima, tak teda mozem pokracovat (potesilo ma, ze moje reakcie boli pochopene)...

vcera rano som dosiel z Manchestru do Mnichova...v Anglicku som pobehal len Londyn a Manchester, kedze bolo dost naprd pocasie a som rad ze aspon v Londyne mi vyslo...uzil som si aspon noc v Manchestri s kamosom, s ktorym som chodieval roky von doma v BA :lol:

cesta odtial do Mnichova bola asi najnarocnejsia aku som kedy mal

povodny plan bol krasne jednoduchy...Manchester-Londyn-Pariz a odtial nocnym vlakom do Mnichova...uz v Londyne mi vsak zhatali moje plany, kedze miestenku do Pariza som si na interrail listok mohol kupit az na neskorsi vlak (nechapem tej politike ale budiz) tak som vedel ze dalsim vlakom uz nestihnem pripoj do Mnichova...vybral som sa teda do Brusselu kedze som vedel ze odtial idu lepsie spoje do nemecka...vsetko ok, po dvoch hodinkach v Brusseli a na stanici som zistoval co a ako. Tetuska ma "potesila" ze vlak do Mnichova s prestupom v Koline prave odisiel tak mi dala variantu so 4ma prestupmi cez noc...povedal som si ze zabava musi byt a siel som do toho. Trasa mala byt Brussel-Liege-Aachen-Kolin-Klagenfurt-Mnichov...uz v Liege vsak bola zapalka..vlak do Aachenu bol zruseny a miesto toho isiel do dedinky pred a odtial autobusom...ale ten vlak siel neskor takze som nestihol pripoj do Kolina atd...nakoniec to ale dopadlo fajn aj ked som sa bal ze budem nocovat niekde v Aachene na stanici..do Kolina siel vlak aj o hodinu neskor (o polnoci) a odtial mi siel vlak priamo do Mnichova (takze som sa vyhol prestupu v Klagenfurte) akurat ze som si musel v noci pockat na Kolinskej stanici 3 hodky...aspon som si kukol po 13 rokoch znovu Kolinsky Dom ktory je hned pri vchode na stanicu, posedel medzi vselijakymi individuami, spravil si kamaratov z dvoch madarskych ciganov zo sturova (co po slovensky vedeli akurat "mate stare baterky?" a podobne hovadiny) a o deviatej rano som konecne dorazil na hauptbahnhoff v Mnichove...uz len sadnut na metro a utekal som ku kamaratkam :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

A fotky z Paríža sem kedy pribudnú? Sa na ne teším už skoro týždeň a každý deň kukám a nič :lol:

Tak snáď to tu ešte bude, fotky z môjho najobľúbenejšieho mesta na svete si vždy rád pozriem :)

Zverejnené

Tak tomu sa povie servis :) Aljak povie a hneď to tu aj je :lol:

Ale tak sranda, že práve narovnako som sem napísal a práve tu boli aj nahraté :)

EDIT: A pri Sacré-Coeur si nebol kuknúť? Fantastické miesto, ako aj celý Montmartre

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov