Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Crosby, Stills, Nash & Young  :klobuk: skvelí umelci

práve počúvam  skladbu

Wasted On The Way

album Daylight Again (1982)

páči sa mi ich hudba celkovo, vysoká kvalita, krásne  hlasy.  úžasné počuť, ako tie hlasy spolu ladia, ako tvoria harmóniu. 

post-2385-0-40367600-1484813990.jpg

• Odpovedí 6,6k
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• iskra

1019

• tomassi

549

• dead

386

• phersu

356

Zverejnené

rada spomínam, keď sme  ako  malé dievčatá spievali pesničky úžasnej speváčky Evy Kostolányiovej. :)   švihadlo v ruke poslúžilo ako mikrofón, vyliezli sme na koleso od traktora..? :-) akože na pódium, a spievali spontánne zo srdiečka.

:) nakoľko  veľa, veľa snehu chýba niekde a je   šedo, čo sa týka počasia..,  dúfam, že tieto pekné skladby v podaní Evy K. potešia.

Eva Kostolányiová 

:klobuk:

Zverejnené

áno, súhlasím  :)  a je  milá osôbka.

Náš starší syn chodí  na Rock Fest.. a  v roku 2010,   mal možnosť počuť naživo Tarju.   Pošťastilo sa ich malej skupinke kamarátov aj osobne porozprávať  s touto  milou osôbkou. Tarja  :klobuk:

Fínska bohyňa Tarja Turunen bola druhým lákadlom festivalu Rock pod Kameňom. Publikum očakávalo jej skvelý image, nadupanú kapelu, hity od jej bývalej kapely Nightwish a sólo na bicie Mikea Terranu.Všetko bolo, ba aj čosi viac. Tarja odohrala výborný set skladieb z jej debutového CD Winterstorm, pridala aj cover od Whistesnake - Still of the night. Prišlo aj na klasiku Wishmaster a aj prisvojený cover od Garyho Moorea - Over the Hills and Far Away. Tým však Tarjina show nekončila. Prekvapením bolo zorganizovanie oficiálneho slovenského fanklubu Tarji Turunen, ktorý zaspieval Tarji skladbu Happy Birthday a pódium zahádzal ružami k Tarjiným blížiacim sa narodeninám, ktoré mala  o tri dni neskôr. Fanklub v spolupráci s promotérmi venoval Tarji krásnu tortu, špeciálne vína a aj veľkú darčekovú knihu, v ktorej boli zapísané priania od účastníkov festivalu. Na margo tohto prekvapenia sa Tarja vyjadrila, že takýto darček nečakala a tento koncert si určite zapamätá. http://www.rock.cz/clanek/2239-snina-rock-fest-stal-za-to

Zverejnené

Tiež mám rada Nightwish.

A Eva Kostolányiová - škoda preškoda mladého života a takého talentu. keby žila o 30 rokov neskôr, možno že by sa podarilo ju zachrániť.

Ako deti sme tiež vedeli všetky jej pesničky. V jednom tábore bola s nami taká dievčinka, ktorá na táborovej súťaži spievala jej pesničku, kde sa v refréne spievalo "Ťuk ťuk, ten pán už práve na mňa ťuká..." atd, a tým si vyslúžila táborovú prezývku, ktorej už sa nezbavila, všetci jej hovorili Ťukťuk.

Zverejnené

Dnes davali aj dokument https://www.rtvs.sk/televizia/program/11777/116680

Spominam si na osobne stretnutie niekedy cca v roku 1982, robili sme s nim rozhovor do skolskeho casopisu...

sledovala som 

áno?   r. 1982? a aké to bolo? :)  ja som niekedy v týchto rokoch videla naživo aj počula skupinu Elán, Modus. bola som  stredoškoláčka.  mne sa pošťastilo vidieť naživo  a počuť Mariána Vargu v r. 2011.., keď som bola na koncerte Collegium musicum,  v Bratislave, to som už aj spomínala. :) Skvelý zážitok.

cez víkend som si ich počúvala doma, aj vrátila ku knihe, ktorú doma mám,  Peter Uličný: Marián Varga   O cestách, ktoré nevedú do Ríma. http://www.martinus.sk/?uItem=16109

k Eve Kostolányiovej, áno, škoda mladého života.

Excelentná speváčka.  :klobuk:

Eva Kostolányiová sa kedysi pre média vyjadrila, že chce, aby po nej zostala dobre odvedená práca.

Povedala:

" Čo iné môžeme zanechať? Ja odídem mladá, ale moja generácia, ktorá ma pozná bude ešte dlho žiť. Ak po sebe zanechám dobre odvedenú prácu, v mojom prípade pesničky, mám nádej, že si ma budete aj po rokoch púšťať a počúvať a ja budem s vami žiť v spomienkach. A možno vám niektoré z vašich detí pri počutí mojej piesne položí otázku: Čo je to za speváčku? Ja ju počujem po prvý raz. Tak vás nepriamo, cez vaše deti, prinútim zaspomínať si na mňa... ." http://www.zivaspomienka.sk/zivotopis-eva-kostolanyiova-1942-1975#memories

Zverejnené

pocuvam nejake obskurne radio  a tam ide toto 

strasna kravina..ta piesen mi desne lezie na nervy..neviem preco, lebo vacsina ludi je z nej nadsena :nono:

Zverejnené

sledovala som 

áno?   r. 1982? a aké to bolo? :)

no to vies, mali sme nejakych 16-17 a Varga bol hviezda

aj ked sa samozrejme vedelo, ze berie "nejake prasky", pil a šlukoval cigary

slovne vyjadrovacie schopnosti ako aj dnes, ale my sme boli spokojni, ze sme mali taku moznost

ono je pravda, ze v Bratislave, ked clovek chodil na tie spravne miesta, tak mohol stretnut skoro kohokolvek, druha vec je, ze ktokolvek sa so studakom bavit nebude...

Zverejnené

Ady,  :) ďakujem.

Sima Martausová  podľa mňa je talentovaná speváčka, rada ju tiež počúvam. :)  neirituje ma žiadna jej pieseň. 

:gitarista:

Zverejnené

iskra, tak ti pridam este fotecky z mojho osobneho stretnutia so Simou

najprv jedna romanticka

post-2373-0-19247200-1485865668.jpg

a druha, aby ste verili, ze je to ona ;)

post-2373-0-13595400-1485865698.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

ani nie tak práve, ani nie tak počúvať

ale pred chvíľou sme dopozerali na STV1 Zem spieva

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/11752/117018

všetci účinkujúci boli dobrí, no Paľačovci sú cigánska muzikantská šľachta a ujčok Bendík legenda...

len neviem, ako sa im podarilo ho ukočírovať, aby nerozprával viac ako porota :D

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

konecne prisla jar... tak na znak mojej vdaky :zubiska:  :zubiska:  :zubiska:

Zverejnené

Reprízu relácie v politike na TA3. Lebo ma to zaujíma o čom sa rozprávajú tak to počúvam. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov