Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tak vo vydavatelstve Sub Pop nevymysleli iba Nirvanu, ze ano:

• Odpovedí 6,7k
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• iskra

1052

• tomassi

549

• dead

386

• phersu

356

Zverejnené

krasa, parada, talentovany chalan s darom od boha :)

Zverejnené

otazka - to fakt pocuvate hudbu z YT ? alebo ju pocuvate "naozaj" a tu date len odkaz na YT, aby si to lahko mohli najst aj ini ?

pretoze - 1. ja vytazujem linku a komp inymi vecami, takze stream skutocne plynule mi vobec nehrozi

2. mam stovky CD, LP, MC a tisicky mp3 na disku, takze si vzdy vyberiem z vlastnych zdrojov ;)

Zverejnené

co ti mam povedat, nemam miesto na stovky cd, lp, a uz vobec na mc. ani neviem kde by som ich prehraval.  tisicky mp3 na disku by ma tiez srali. ale net mi ide dobre :)

edit: odpoved : fakt pocuvam hudbu z tvojho potrubia

edit2: ako sa hudba pocuva " naozaj " ?

Zverejnené

pridávam sa.
okrem kníh nezhromažďujem veci. / sem tam mimivýnimky sú spomneté v Zberateľstve : ) / mať stovky či tisíce cd a iných nosičov je pre mňa nemysliteľné.

kedysi sme mali malú vyberanú zbierku LP.
potom malú veľmi vyberanú zbierku kaziet.
s nástupom CD a mp3 a podobných záležitostí aj malé zbieranie skončilo, LP a kazety vydržali ešte nejakú chvíľu, dnes sú v pivnici. kým neboli miriady skladieb a hudby na nete, LP a kazety som počúvala presne tak isto, ako dnes youtube - podľa nálady, občas, a do presýtenia.

hudbu samozrejme počúvam. mám rada hudbu, ale nie výlučne a bezvýhradne. a dnes jej je na youtube toľko, že na to by nestačili štyri životy.

počúvam hudbu, ale veľmi podľa nálady, a počúvam hudbu podľa nálady ... dostanem na niečo chuť, na niečo si spomeniem, a počúvam, niekedy celé dni, kým sa nepresýtim.

potom počúvam ticho.

nemusí mi ísť večne hudba. nie som typ, že prídem domov a pustím hudbu, aby nebolo ticho, nemusím byť ohlušená nejakým zvukom stále ... takto fungujeme vlastne doma všetci, a fungovali aj naši kedysi. možno zvyk, ale takto mi to vyhovuje. youtube to istí.

Zverejnené

tie LP by som vyniesol z pivnice a skusil predat niekomu co ich chce mat v obyvacke :D

Zverejnené

to zasa nie :) kedysi sa celkom ťažko zháňali, je ich len pár, a celé roky boli v jednej skrini, ale pre isté príčiny sa v  posledných rokoch boríme s odkladacím priestorom, preto sú v pivnici ... ale nedám ich nikomu, koniec koncov, raz, až nebudem, možno budú mať dokonca trošku vyššiu cenu / to chcel byť vtip! / a potom nech si s nimi už robia, čo chcú  :)

Zverejnené

takze zhromazdujes :) a ponukas dovody preco je to v poriadku :)

Zverejnené

no nezhromažďujem :)

kdesi som už písala, / tuším v Zberateľstve /, že dokážem bez milosti vyhadzovať ... podľa mňa sa platne nevyhadzujú, nedajú sa nahradiť :)

je tam možno 15 platní, možno 20, cca. niektoré patrili ešte otcovi, k tým by som sa zrejme už nikdy nedostala, asi tri štyri som si kúpila ja z prvých naškudlených peňazí, kedysi v praveku. niektoré dostal kamarát, ktorý robieva pre svojich ďalších kamarátov oldies party, a partia sa pri nich baví.
LP sú pokiaľ viem, znovu v móde, pre tie party si dokonca kúpili aj nový gramofón.

takže tých pár kúskov platní áno, zdôvodňujem, prudko citovo ... :)
a asi tri či štyri kusy kaziet, ktoré som nechala prežiť, ktoré kedysi v jednom období znamenali dosť. citovo. áno, jedna krabička špagátom zviazaných a odložených citov :)

Zverejnené

edit2: ako sa hudba pocuva " naozaj " ?

no, mal to byt trochu len recnicky obrat... ale je to aj o tom, ze hudbu komprimujeme podobne ako sucasny zivot/svet :(

oproti vacsine nahravok na YT su mp3 krystalova studanka...

no a dnes poobede si pustam rad radom za sebou LP Mariky Gombitovej  :P

Zverejnené

ale je to aj o tom, ze hudbu komprimujeme podobne ako sucasny zivot/svet

hudbu komprimujeme preto, aby zaberala co najmensi priestor na datovom ulozisku. s pohladom na svet/zivot to ma pramalo spolocneho. 

jo a prave pocuuvam 

http://www.youtube.com/watch?v=GVVdEqBbr4k

kedze som majitelom uz 4 varovnych bodov:D tak sa asi opat na par mesiacov stratim :)

Zverejnené

otazka - to fakt pocuvate hudbu z YT ? alebo ju pocuvate "naozaj" a tu date len odkaz na YT, aby si to lahko mohli najst aj ini ?

pretoze - 1. ja vytazujem linku a komp inymi vecami, takze stream skutocne plynule mi vobec nehrozi

2. mam stovky CD, LP, MC a tisicky mp3 na disku, takze si vzdy vyberiem z vlastnych zdrojov ;)

Nepočuvam. Lebo to sa počuvať neda. Možno na nejakych PC chrchlatkach ako podmaz, ale na važne počuvanie na kvalitnejšom "železe" to nie je. Maximalne ak nejaku skladbu nemam, a mam chuť si vypočuť, tak ju pretrpim aj z yt.

1. neviem čo by som musel s PC robiť aby som vyťažil linku natoľko aby mi zaroveň nemohlo bežať YT.

2. tiež mam plne disky bezstratovych ripov (flac) a najnovšie aj dosť HD muziky.

Aktualne mam relaxačne obdobie, takže fičim na Keiko Matsui. Jej asi najvydarenejši kusok Frontier z albumu Cherry Blossom:

Zverejnené

Jéj! Keiko Matsui :flowers: skvelá! Kamarát mal to šťastie sa s ňou stretnúť aj osobne, aj odfotiť sa s ňou spoločne.  :) Je úžasná! . Inak,   Japonsko, Tokio, nášho st.syna srdcovka, v decembri tam cestuje. Teším sa s ním, splní sa mu sen.. :huraa:

Zverejnené

Nepočuvam. Lebo to sa počuvať neda. Možno na nejakych PC chrchlatkach ako podmaz, ale na važne počuvanie na kvalitnejšom "železe" to nie je. Maximalne ak nejaku skladbu nemam, a mam chuť si vypočuť, tak ju pretrpim aj z yt.

yt?

mam celkom dobre repraky, a tiez tolerantnych susedov, takze "kvalitnejsie zelezo" zastrc niekam inam

Zverejnené

Pre nechapavych, yt=youtube.

Mat tolerantnych susedov je super. Ako to ale suvisi s mizernou kvalitou youtube mi akosi unika. A tiez netusim co znamena "celkom dobre repraky".

Zverejnené

dnes na ktoromsi rádiu a náhodou ... medzi obrovskou hromadou všedných starých pesničiek, všetko tak na jedno brdo (netuším, kto v tom rádiu dnes vyberal pesničky), keď dokonca milovník oldies pri jednej nekonečnej a príšernej preladil ...

ale podstata je, že na jednu pesničku som zbystrila ... kedysi to bol poriadny hit - pesnička vyhrala r. 1976 Euroviziu ( čo som nevedela, ale teraz som pozrela), a držala sa hodne dlho ... tak som si ju teraz zopakovala - áno, na yt. :)

jedna z mála víťazov eurovízie, ktorá prežila pomaly štyridsať rokov a furt je počúvateľná a hlavne je počúvaná (yt)

Zverejnené

Ryan Giggs, dik za vysvetlenie co znamena yt. to by ma asi nenapadlo. 

len mi prislo divne ze v prispevku kde napises ze hudba z youtube sa pocuvat neda 

das link na pesnicku z youtube. 

ale ak si chcel zlietnut dole k nam, ktorym to staci, vitaj :D

a "celkom dobre repraky "  je nieco ako "kvalitnejsie zelezo" 

Zverejnené

A co prosim teba tu mam dat ak nie link na youtube? Snad nejaky flac subor? Toto nie je warez forum. Davam to sem pre inspiraciu nie preto ze to pocuvam z toho zdroja. To ti ale mohlo dojst. Nestalo sa....

Lepsie zelezo znamena X stoviek (a vyssie) eur. Mas take celkom dobre repro?

Zverejnené
Černá duše, černá díra
černej krám, kde se nezavírá
Černý vlasy a černý (v)oči
zdá se mi že jsem na kolotoči
Všechno se točí
Všechno se točí..

Zverejnené

Daval som uz kapelu, z Popradu? Nedaval.

Amateur grindcore z PP:

pozor na nechutne splatter-gore sceny!

Zverejnené

hľadali sme možný podmaz pod jeden krátky showreel ... a zakotvili na pekne dlhý čas u jazzového a swingového gitaristu, hudobníka a skladateľa a zakladateľa rómskeho džezu a rómskeho swingu rómskeho pôvodu menom  Django Reinhardt  (1910 - 1953)

https://www.youtube.com/watch?v=nS2ylPAUxzA

tie senzačné gitarové skladby v Čokoláde sú pôvodne tiež jeho:

https://www.youtube.com/watch?v=VpmOTGungnA

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov