game Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 prvé tohtoročné zatmenie Mesiaca viditeľné u nás sa začne 3. marca - bude trvať tri hodiny a 42 minút :"Čiastočné zatmenie Mesiaca sa začne o 22:30, úplné zatmenie o 23:44. Najväčšia fáza zatmenia bude už 4. marca o 00:21. Úplné zatmenie sa skončí o 00:58 a čiastočné zatmenie sa definitívne skončí o 2:12. "na tento článok v Sme je copyright :dobity:to bude vlastne presne, keď sa pred rokom "narodilo" fsp :dobity:keď bude zamračené, na nete na stránke www.astro.sk/news/ bude možno pozerať priebeh zatmenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
phersu Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 Výborne zoberiem priateľku poď ideme si pozrieť zatmenie a zatiaľ čo bude pozerať hore ja budem pozerať dole. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 no ak nezaspím, pozriem sa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 Dokonca to bude jediné tohoročné pozorovateľné u nás... Rád by som sa pozrel naživo, tak snáď nebude oblačno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 3, 2007 Author Share Posted March 3, 2007 aké sú šance na pozorovanie zatmenia u vás ? tu sa práve veľmi úspešne zaťahuje ... mraky sú už takmer všade :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 No u nás sa to nedalo pozerať v kuse - kosa a mrholí, ale párkrát som vybehol pozrieť, naposledy teraz, a prekvapivo napriek mrholeniu len občas nejaký mrak preletí, inak bolo vidno krásne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajk Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Dnes vecer som bol na devine.... obloha bez mrackov, mesiac jasny... dojdem domov.. a mraky... este ze je tu http://eclipse.span.ch/eclipsewebcam.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
sumeru Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 jaaaaj, cacooooo! to bola druha vec, ktora bola na vcerajsom vecere uuuuplne fantasticka :lol: . som HYPER-happy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 kua, blbe mraky :lol: tiez som nevidel a to som bol na Spilasi ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
phersu Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Ja som tiež nič nevidel ale nebolo to kvôli mrakom. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Nielenže som nič nevidel keďže bolo zamračené, ale som ešte aj zaspal. Tak aspoň obrázky: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorche Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Zatiahnute ako nema byt, takze som pozeral akurat tak na monitor telky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 5, 2007 Author Share Posted March 5, 2007 nuž pršalo a bolo zatiahnuté, takže si zrejme počkáme o rok... také malé bolestné som si našla na nete - pomenovanie "zatmenie Mesiaca" čínskymi znakmi :) : :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorche Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Neda mi nespyat sa: Najblizsi termin zatmenia Mesiaca viditelneho od nas...ak bude pekne pocasie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 5, 2007 Author Share Posted March 5, 2007 chorche, tam vyššie to už bolo spomínané : " Nasledujúce zatmenie Mesiaca nastane 28. augusta. Z Európy však toto zatmenie nebude pozorovateľné. Ďalšiu šancu uvidieť úplné zatmenie Mesiaca budeme mať až 21. februára 2008. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorche Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Ďalšiu šancu uvidieť úplné zatmenie Mesiaca budeme mať až 21. februára 2008. Vdaka, tuna je to napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Tak dnes je ten deň (20.02. - 21.02 2008) kedy sa môžete posledný krát pripraviť na tohto ročné zatmenie mesiaca. Presne sa začne v noci o 03:55 a bude trvať až niečo po 05:50 úplné zatmenie bude pozorovateľné okolo 04:30 až 04:50... Radím vám vstať aj keď je to nad ránom ale najbližšie úplné zatmenie bude až v roku 2011!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Zatmení Mesiaca som videl niekoľkokrát, nie je to zlá "podívaná", ale zatmenie Slnka je pôsobivejšie. Videl som len jedno, v auguste (?) 1999, aj to len čiastočné. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Napriek tomu, že to nieje neviem čo si to rád pozriem a skúsim aj pofotiť ak budem mať foťák a potom ak zachytím nejaké dobré foto pridám tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 nie je to až také divadlo ako zatmenie slnka, ale je to pekné ... ten červený Mesiac je krásny sám osebe :lol: zopár zatmení som už videla, a boli časy, keď som kvôli tomu aj v noci čakala ... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 No práve ja som túto noc čakal ako hlupák a ku večeru sa postupne zatiahlo a pomaly sa rozvidnievalo ale napriek tomu nebolo to moc dobré lebo som to videl tak na 15% a ešte k tomu som ani fotoaparát nemal a o 04:40 som ajtak zaspal čiže tento rok nič moc pre mňa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Ja som vstal, dokonca v inkriminovanom čase najlepšom na pozorovanie som bol vonku... Akurát som aj zabudol, že mám sledovať, som len šiel na autobus do školy :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 no tak to si viacmenej aj tak o nič veľké neprišiel lebo bolo zamračene aspoň u nás teda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 ja som kvoli tomu vstala o 4tej, najprv nebolo nic vidiet a potom sa postupne mesiac vynaral, ale bolo to znacne prekryte mrakmi, ale tak aspon nieco :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisel Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 je mozne ze som to videl, ked som pozrel rano na oblohu ked som isiel do skoly. viete, ked kazde rano vstavate o 5:00, o 6:00 vam ide vlak (na vlak idem 5:50), uz vas to omrzi a nic si nevsimate. ked som teda aj pozrel na oblohu, nic vynimocne som si nevsimol a siel som kludne dalej. ale je mozne ze som zazrel. len o tom neviem :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts