Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

prvé tohtoročné zatmenie Mesiaca viditeľné u nás sa začne 3. marca - bude trvať tri hodiny a 42 minút :

"
Čiastočné zatmenie Mesiaca sa začne o 22:30, úplné zatmenie o 23:44. Najväčšia fáza zatmenia bude už 4. marca o 00:21. Úplné zatmenie sa skončí o 00:58 a čiastočné zatmenie sa definitívne skončí o 2:12.
"

na tento článok v Sme je copyright :dobity:

to bude vlastne presne, keď sa pred rokom "narodilo" fsp :dobity:

keď bude zamračené, na nete na stránke www.astro.sk/news/ bude možno pozerať priebeh zatmenia

Zverejnené

Výborne zoberiem priateľku poď ideme si pozrieť zatmenie a zatiaľ čo bude pozerať hore ja budem pozerať dole. :lol:

Zverejnené

Dokonca to bude jediné tohoročné pozorovateľné u nás... Rád by som sa pozrel naživo, tak snáď nebude oblačno.

Zverejnené

aké sú šance na pozorovanie zatmenia u vás ?

tu sa práve veľmi úspešne zaťahuje ... mraky sú už takmer všade :lol:

Zverejnené

No u nás sa to nedalo pozerať v kuse - kosa a mrholí, ale párkrát som vybehol pozrieť, naposledy teraz, a prekvapivo napriek mrholeniu len občas nejaký mrak preletí, inak bolo vidno krásne...

Zverejnené

jaaaaj, cacooooo! to bola druha vec, ktora bola na vcerajsom vecere uuuuplne fantasticka :lol: . som HYPER-happy!

Zverejnené

kua, blbe mraky :lol: tiez som nevidel a to som bol na Spilasi ...

Zverejnené

Ja som tiež nič nevidel ale nebolo to kvôli mrakom. :lol:

Zverejnené

Nielenže som nič nevidel keďže bolo zamračené, ale som ešte aj zaspal.

Tak aspoň obrázky:

Obrázok

Zverejnené

Zatiahnute ako nema byt, takze som pozeral akurat tak na monitor telky.

Zverejnené

nuž pršalo a bolo zatiahnuté, takže si zrejme počkáme o rok...

také malé bolestné som si našla na nete - pomenovanie "zatmenie Mesiaca" čínskymi znakmi :) :

Obrázok

:lol:

Zverejnené

Neda mi nespyat sa: Najblizsi termin zatmenia Mesiaca viditelneho od nas...ak bude pekne pocasie....

Zverejnené

chorche,

tam vyššie to už bolo spomínané :

"

Nasledujúce zatmenie Mesiaca nastane 28. augusta. Z Európy však toto zatmenie nebude pozorovateľné.

Ďalšiu šancu uvidieť úplné zatmenie Mesiaca budeme mať až 21. februára 2008. "

Zverejnené

Ďalšiu šancu uvidieť úplné zatmenie Mesiaca budeme mať až 21. februára 2008.

Vdaka, tuna je to napisane.

• Pred 11 mesiacmi...
Zverejnené

Tak dnes je ten deň (20.02. - 21.02 2008) kedy sa môžete posledný krát pripraviť na tohto ročné zatmenie mesiaca. Presne sa začne v noci o 03:55 a bude trvať až niečo po 05:50 úplné zatmenie bude pozorovateľné okolo 04:30 až 04:50...

Radím vám vstať aj keď je to nad ránom ale najbližšie úplné zatmenie bude až v roku 2011!!!

Zverejnené

Zatmení Mesiaca som videl niekoľkokrát, nie je to zlá "podívaná", ale zatmenie Slnka je pôsobivejšie. Videl som len jedno, v auguste (?) 1999, aj to len čiastočné.

Zverejnené

Napriek tomu, že to nieje neviem čo si to rád pozriem a skúsim aj pofotiť ak budem mať foťák a potom ak zachytím nejaké dobré foto pridám tu

Zverejnené

nie je to až také divadlo ako zatmenie slnka, ale je to pekné ... ten červený Mesiac je krásny sám osebe :lol:

zopár zatmení som už videla, a boli časy, keď som kvôli tomu aj v noci čakala ... :)

Zverejnené

No práve ja som túto noc čakal ako hlupák a ku večeru sa postupne zatiahlo a pomaly sa rozvidnievalo ale napriek tomu nebolo to moc dobré lebo som to videl tak na 15% a ešte k tomu som ani fotoaparát nemal a o 04:40 som ajtak zaspal čiže tento rok nič moc pre mňa

Zverejnené

Ja som vstal, dokonca v inkriminovanom čase najlepšom na pozorovanie som bol vonku... Akurát som aj zabudol, že mám sledovať, som len šiel na autobus do školy :lol:

Zverejnené

no tak to si viacmenej aj tak o nič veľké neprišiel lebo bolo zamračene aspoň u nás teda.

Zverejnené

ja som kvoli tomu vstala o 4tej, najprv nebolo nic vidiet a potom sa postupne mesiac vynaral, ale bolo to znacne prekryte mrakmi, ale tak aspon nieco :lol:

Zverejnené

je mozne ze som to videl, ked som pozrel rano na oblohu ked som isiel do skoly. viete, ked kazde rano vstavate o 5:00, o 6:00 vam ide vlak (na vlak idem 5:50), uz vas to omrzi a nic si nevsimate. ked som teda aj pozrel na oblohu, nic vynimocne som si nevsimol a siel som kludne dalej. ale je mozne ze som zazrel. len o tom neviem :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov