Skočiť na obsah

RAM  

28 členovia hlasovali

1. 1. Koľko pamäte RAM máte v PC?

• do 256 MB
      0
    • 384 MB
      0
    • 512 MB
    • 768 MB
      0
    • 1024 MB - 1535 MB
    • 1536 MB - 2047 MB
    • 2048 MB a viac
    • 4 GB a viac
    • 16 GB a viac

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tiez aktualizujem :

Doma - furt 768

V praci - 1,5GB .... a je to statne citit... neviem si uz predstavit ani o bajt menej :lol:

NTB (ktory je uz na ceste :) ) - 1GB

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

no konecne mi v praci upgradli na 3GB, s dvomi giga sa nedalo pracovat :lol:

Zverejnené

tak som zistil, ze 3GB je malo. skusim dokopat Servicedesk na 4 ...

Zverejnené

lol weirdo, ty na tom upravujes fotky o velkosti 15 Mpx ?? :lol:

Zverejnené

nie, ale robim Virtual PC images, ktorym dedikujem cca 2.5 GB ramky, a popritom upravujem 3-4MB PSDcka v Photoshope ... a to by si neveril, kolko to takemu kompu trva

Zverejnené

no tak naraz mat pustene virtual PC s 2.5GB ramky a k tomu editovat velke photoshop fajly, no to je zabava :lol:

aj ked ja v starej robote, na 512 ram mi bezal na virtual pc windows, popri tom otvoreny zruti pamate ako firefox a thunderbird a nebol problem este otvorit tri styri mrte velke pdfka... ( a to neratam asi 20 xtermov)

sice to nebola uplne svizna robota ale dalo sa na tom robit :)

Zverejnené

Kde sú tie časy keď frajeri mali 8 MB RAM a "obyčajní" len 4 MB ...

Zverejnené

no tak naraz mat pustene virtual PC s 2.5GB ramky a k tomu editovat velke photoshop fajly, no to je zabava :lol:

aj ked ja v starej robote, na 512 ram mi bezal na virtual pc windows, popri tom otvoreny zruti pamate ako firefox a thunderbird a nebol problem este otvorit tri styri mrte velke pdfka... ( a to neratam asi 20 xtermov)

sice to nebola uplne svizna robota ale dalo sa na tom robit :)

tych 2.5GB potrebuje aplikacia od Microsoftu, konkretne uctovnicky program pre firmy s viac ako 30 000 zamestnancami ... aby sa to aspon trosku hybalo. takze nie je to len pre moje pekne oci :)

Zverejnené

weirdo taketo veci irituju aj mna

teraz mam na firemnom notebooku 1GB ramky, ale vidim ze s menej ramkou by sa nedalo pracovat, tolko veci mi tam proste musi bezat :lol:

v starej robote som mal staru P4 1.6GHz s 512Ramkou ale tak urobeny system ze to bolo svizne ako svina

des a hruza ked ta nutia pouzivat rozny software ktory len zabija systemove prostriedky :)

Axel si pamatam ja som mal 4MB, ti co mali 8 tak boli vyvoleny, vtedy ked som si cital o grafike matrox milenium co mala 8MB pamate tak som cumel ze grafika s viac ramkou ako moj system :)

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Axel si pamatam ja som mal 4MB, ti co mali 8 tak boli vyvoleny, vtedy ked som si cital o grafike matrox milenium co mala 8MB pamate tak som cumel ze grafika s viac ramkou ako moj system :lol:

Na svojom prvom počítači 386 20 MHz som mal 32 MB Ram. To bolo v dobe, keď štandardom bolo 640 kB !!!

cca v roku 1987-8. OS MSDOS+Windows 386/2.03

HDD 2x40 MB / podotýkam, boli skoro prázdne- taká kompletná inštalácia Oracle v 5. zabrala cca 8 MB a to už bola riadna pálka, inštalovalo sa to z 20.tich diskiet čosi okolo hodiny.

Grafická karta - mal som dve -

1. herkules - 8 bitová monochrom taký podivný rozsah.

2. Matrox G 1024 - matroxácka karta 1024x768 v 16 mil. Zaberala 3 pc sloty, bola v nej motorola 68000 - v tej dobe lepší procesor ako Intel 386.

Pre zaujímavosť cena takého počítača i s 20" monitorom k tomu Matroxu cca 2 mil Kčs.

Robil som vtedy v zbrojovke a na tú dobu to bolo fakt delo.

Zverejnené

preboha ale sak to si ani vyuzit nemohol. ja som mal na 386ke 2MB a to som bol iny king. 32 som mal az v Pentiu 100.

Zverejnené

Čoby nevyužil... Ja som mal 16MB a využil som... AutoCAD mal vlastnú správu pamäte...

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Mam Twinmos 2x256MB DDR RAM v dual channel mode CL2.5 400Mhz (PC3200) + dozivotna zaruka na ne :lol: . Nedam ani za nic, iba za nadupane Corsair 2x512MB DDR 600Mhz v DUAL rezime :). Axel, 333Mhz sa uz nepredavaju, v klude si kup 400Mhz a tie podporuju 333.

Zverejnené

aktualne mam 1GB, ale neviem preco mi system vypisuje, ze je tu len 960 MB.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

ja mam 512 ale dokupim este 1024 a bude to.... :lol:

768 (take tam ani neni :) )

ale je tam nieco okolo 700 takze :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

od dnesneho dna 1,5 GB :lol: (z doterajsich 512, ale v ankete som tusim hlasovala este ked som mala 256;))

:)

Zverejnené

V máji by mali RAMky opäť klesnúť (podľa niektorých zdrojov celkom výrazne). Ak to tak bude tak si aj ja nejakú navyše kúpim.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Asi tu budem jediný, kto si ešte vystačí so 128 MB. :lol:

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Ja by som mal mať teraz v PC DDR1. Môže sa to skombinovať s DDR2? Asi nie. To sa pýtam len keby DDR1 nemali na sklade.

Ceny 512 MB sú už celkom zaujímavé, stoja 700-900 Sk. V decembri 2003 som 512 MB kúpil za 4800 Sk :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov