Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
Dňa 31. 1. 2021 at 19:20, sahara napísal:

ja už som pridaný od mája 2019

ja od Vianoc 2001

Dňa 31. 1. 2021 at 19:21, Hellé napísal:

Jo, horsi su uz len:smilieee: vegani

hm, som za každú srandu, ale predstava karfiolového mozočku v hlave ma desí :sick:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ja mám pocit, že po prekonaní Covid som nestratil len čuch, ale aj mentálne schopnosti. Keby za to mohol alkohol, aspoň by to bolo zaslúženou  odplatou. Ale mať karfiolový mozoček kvôli vírusu je nefér.  

• Haha 1
Zverejnené
pred 16 minútami, Tono napísal:

mať karfiolový mozoček kvôli vírusu je nefér.  

ešte stále sa s tým môžeš dať na politickú dráhu ... v Bruseli je evidentne takých plno, aj bez koronáča ... :biggrin:

• Haha 2
Zverejnené

@clovek2to aj u nás. 

Vraj na to existuje rýchlotest.

Postup: 

1. umyť ruky a dobre vydezinfikovať

2. vystrčiť ukazovák ľubovoľnej ruky  

3. vyzliecť sa od pol pása dolu a dať sa do polohy ako v drepe

4. vztýčený ukazovák pomaly opatrne vložiť do análneho otvoru a 3x otočiť

5. vytiahnuť prst von

6. pričuchnúť k tomu prstu

Výsledok je pozitívny, ak nič necítite, negatívny, ak cítime.

Zverejnené

Teda @Vilma Flinstonova ty si iný gurmán, až ma naplo z tých tvojich postupov.... fuj....

Dňa 1. 2. 2021 at 19:58, Tono napísal:

Po prekonaní Covidu mi prestalo chutiť víno.

Ja som si dnes dal pohár Savignonu, dosť výraznú chuť malo.

Zverejnené
pred 26 minútami, Sniper napísal:

Teda @Vilma Flinstonova ty si iný gurmán, až ma naplo z tých tvojich postupov.... fuj....

...

ale kdeže môj, nechcem sa chváliť cudzím perím,  to len reprodukujem, čo som našla kdesi na internete :)

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/michaela-duffkova-alkohol-alkoholicka-alkoholik-abstinent.A210412_140526_ona-vztahy_jup

Ja si pamatam,ze na zakladnej skole mi triedny ucitel vyhrozoval,ze zavola policajtov aby mi dali fukat(skupine troch ,bolo to na vratenie knih,na konci roka). A to bolo okolo obeda, vtedy sme este na pivo neboli. Uz na zakladnej skole aj lyziarsky vycvik, ci triedny vylet. Na Muranskej planine. Nas uz neviem kto prekontroloval. Vecer vidiet tych spoluziakov vesajucich sa po stromoch a to sme snimi nepili(ale tiez spoluziaci a kamarati). Ucitelke ukradnut cigarety ked dosli. 

Kamarat sa asi v 20 rozhodol nepit. 20,mozno 10 rokov mu to vydrzalo. Da si, zrube sa 3 krat do roka.  Ale aj to pisem o minulosti, naposledy tyzden dozadu, doniesol dve plechovky plzne a jednu vypil , on nepil pivo asi od 16 rokov. Palenku a vina ano,ale pivo nie.

Na tom kamaratovi sa mi pacilo ze nepil dvadsat rokov som si ja dal pivo a on kofolu. Nie jednu aj tri, potom strik.

Nechcem aby moje deti pili. 

Priklad. Ja som rad ze kamarat nieje alkoholik ako ja. Ma to aj vyhodu. Ale nie len kvoli tomu to je vyhoda.

Citát

Taky spise spadam do skupiny abstinentu, kteri si maximalne pripiji a pak jsou na kofole a nikdy problem nebyl. Naopak jsem vitan, protoze pak muzu ridit a jsem dulezitej.

Zverejnené

Ja som chodil len do 8triedovej skoly vtedy len take boli. v 6stej 7.dmej. 8smej sme chodili na pivo do krcmy.

Bola situacia,ze sme boli na pive a prave do tej krcmi dosli ludia z fabriky- brat aj otec.

Zverejnené

To je jedno koľko ročná to bola škola, takže ty už od šiestej triedy si chodil na pivo? A to si naučil aj otca a brata piť, či oni tebe to tolerovali, keďže pili aj oni?

Zverejnené

Realne na pive sme boli az na strednej skole(alebo prazdniny pred). Teda v 9.tom rocniku. Ale pilo sa mimalne od 7dmeho. Otca som nenaucil pit ty hovado.

Ja v krcmach  som s rodicmi nebol, alebo si nespominam, nikdy som nemal fantu. Mozno na ROH chate na Prednej Hore, ci v madarsku na Balatone. Vtedy u nas neboli restauracie,len krcmi. Neboli Pizerie - boli len krcmi. Moje deti uz boli v x restaraciach kde si mozu dat kofolu. Aj v nasom meste.

Zverejnené

jj, kdesi už slimak písal, že otec je alkoholik... tam sú dedičné dispozície.

Zverejnené

Su a dufam,ze sa nato deti nedaju. Ze si najdu inych kamaratov. Ale snad je ina doba.

• Pred 3 rokmi...
Zverejnené

Dva dni dozadu som vypil 12 prazdrojov a vyfajcil dve skatulky cigariet. V sobotu som kupil dva bedne a mi dosli v utorok. Teda to bolo 4 dni cez 10 piv 12cok. A to som bol na zahrade,teda aj na slniecku.

A o desiatej vecer som bol "triezvy".  Teda to stalo 23 euro a nic zazitok. Nemal som ani opitost. Teda s tym skoncujem. 

Vcera som ani nepil ani nefajcil. Z toho nefajcenia som si nevedel sadnut nazadok,na stolicku. Popresadzal vsetko co mal, vytrhal burinu. Dnes, by to s tym abstakom islo v celku zvladnut. Len musim urobit dve uzavierky. Mam na to mesiac, ale chcem ich mat uz urobene buduci tyzden.  Nevedel som sa prinutit to urobit. Teda som si dnes este kupil cigarety,lebo to musim urobit a pritom musim rozmyslat. Veci pri ktorych by som nemusel rozmyslat, alebo aj kludne sediet v stolicke by som dnes vedel robit. Je to v hlave. Aj dnes som bol nervozny. A mal posledne 3 cigarety. Zobral jednu a ze si zapalim. Len som ju drzal medzi prstami ,ale bol kludny. Nechcel som si ju zapalit,ale ma ukludnovalo, ze ju drzim aj zapalovac. Aj som bol spokojny, aj odisiel do pracovne.

Len som nevedel robit hlavou. Rozmyslat. Sustredit sa ,planovat. Ten stereotyp co vzdy robim. Vyriesit chyby  vo vystavenych fakturach, prijatych, Beznom ucte, pokladni, medzi jednotlivymim ctami, a.. proste je to praca na tyzden, kedy este budem musiet zit s cigaretami a prestanem. Pri rutijnej praci co robim 11.mesiacov, nepotrebujem rozmyslat, len zapisujem. Mna ta praca aj bavi,lebo mozem pocuvat podcasty,ci relacia ako Hyde park civilizace, ci si prekliknut na obraz.  Ked musim rozmyslat, nemozem pocuvat hovorene slovo. Ani ked robim mzdy. Nepocujem ho.

S alkoholom? dnes som si kupil 6 zlatych bazantov s novo recepturou - hnusne pivo. Prestanem aj s alkoholom. v nedelu. Da sa u mna aj s alkoholom prestat. inak ak s tymi zlozvykmi chcem musim naraz inak to nedam.  Preco v nedelu, sobotu ma dcera vencek. Zas tak silny niesom aby som to zvladol za par dni. Sediet triezvy na zabave. Liecit sa budem musiet,teda abstinovat ovela dlhsie aby som to zvladol.  Ale nemyslim, ze,nie dlho. 2 tyzdne, ci mesiac. A potom uz len abstinovat. 

Zverejnené

Pijem a fajčím, aj keď si uvedomujem, aké to bude mať raz následky. Človek si to uvedomí až vtedy, keď sa dostavia následky... že keby toľko nepil a nefajčil, mohol teraz ešte piť a fajčiť.  

Zverejnené

Tak vencek skoncil, mam posledne doma deci vina a par cigariet. Ak to myslim vazne, ze prestat ,nemal by vtom byt problem.

Problem z minuleho tyzdna bol,ze som nahradzal, tie latky kavou. Preto som neobsedel na stolicke, a musel urobit vsetko, ci vsade pobehovat. A dalsi den som nevedel robit uctovnictvo. Teraz mam alkohol v krvi, ak som to myslel vazne nemal by problem prestat aj s cigarwtami ci alkoholom. Abstinecne priznaky budu,ale to by som mal vediet prekonat. Teda o dalsi tyzden uvidime ci  som zvanil.

• Pridať bod 1
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Od nedele 9.6. som nepil a nefajcil do nedele 16.06. 

Nefajcim nadalej az  doteraz. Ale pivo som si kupil. A dal vcera 7 z toho 3 desiatky. 

Fajcit nechcem, a v podstate ani pivo mi uz nechuti. Teda skoncujem aj s pivom. Mozno sem tam so zenou vino,len aby som ju nenaucil chlastat, tak jej necham deci.

Fajcenie a prestat. Bolelo to prve 4 dni a dost, 5ty uz len polovicu a 6,7 vobec 8,9 aj pijem a nemam chut na cigaretu.

Mam stastie, ten 4 den a to bola streda som si chcel ist kupit nikotinove naplaste,len zena odisla niekde s autom. Ja som v ten den cital priznaky po absencii nikotinu, boli presne take ake som mal, a som cital ,ze by to malo trvat 8 tyzdnov az 24 tyzdnov. Ja by som nevydrzal mozno ani 2 tyzdne,nastasie vo stvrtok teda 5ty den mi uz velmi zle nebolo.

A alkohol, odkedy som napisal pred cca 20 dnami ,ze chcem prestat som bol viac dni bez alkoholu ako bez nikotinu. Priklad 12:8 dni bez alkoholu a nikotinu. Nevravim, ze niesom az tak zavisli, ale asi niesom. A ta zavislost,ci nezavislost na cigaretach ma az prekvapila. 

Teda mohol som to urobit aj pred 10 rokmi. Len sa mi nechcelo. Dnes ci mam dobru naladu, ani nie. Ale tu som nemal uz ani posledne roky. Teda budem si musiet najst nejake dalsie zabavy, hobby.

Zverejnené

Ďalšie hobby rozhodne... skutočne výrazne pomáha pri skoncovaní s čímkoľvek nesmierne návykovým. 

Alebo sa nechať poriadne vystrašiť, ale to nepomáha ani zďaleka u každého. 

Čo sledujem okolo seba, dlhé roky, najťažšie je zrejme skoncovať s alkoholom... a že je skutočne pravda, že vyliečený alkoholik neexistuje, len abstinujúci alkoholik. 

Chcem tým povedať len to, že máš z toho radosť, že si vydržal nejaký čas. Otázka je, či si pripravený nepiť ani to víno.

A píšem to preto, lebo je a bolo okolo mňa zopár alkoholikov, niečo o tom viem.

Aj o skoncovaní s kdejakýmu inými závislosťami a masívnymi zlozvykmi.

Zverejnené

Mna prekvapilo ako lahko sa dalo zbavit cigariet(mna to 5 dni bolelo, 6 den uz len odmak, 7,8 den mi cigarety boli volne). Ja som sa chcel zbavit ich a preto som musel prestat pit., lebo som si nevedel predstavit ,ze by sa to dalo. Inak zena povedala, ze ona by bola radsej aby som prestal pit ako fajcit. 

Vedel som nepit 7 dni tak skusim 77 dni. Od zajtra. Kvoli zene ci aj sebe,prestanem aj pit.

--------------

Fajciari, chcem vas motivovat prestat fajcit. Bez cigarety to nieje o 200%  lepsie. Mozno to lepsie nieje o nic.

Stoji to za hovno. Ale ja Ficovi rentu platiti nebudem.

-

Za hovno ci to stoji, ide o to ako si to spravim. Zatial na hovno. 

Ja som chlastal pivo, mi uz nechuti(preto ho nepijem). Mne nechutia cigarety. A vino? Dnes som otvoril 4 flasku,ale som si isty ,ze uz nikdy vino nekupim,pre seba ci vobec.

Teda ako som tom zvladol prestat fajcit, ci pit pivo? Prestalo mi to chutit.  Vina ci sa zbavim? Mne vino nikdy nechutilo. Teda ak budem si kupovat vino, je jasne ze som alkoholik. Mne vino nechuti, teda ho kupovat ani pit v buducnosti nebudem. Mam posledneho pol litra rose a koniec.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov