lopata555 Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Brendy proti ostatnemu tvrdemu alkoholu Ja uprednostnujem urcite brendy je o moc lepsie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bijou Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 kedysi som zniesla všetko, aj 50+ percentné domáce pálenky zo všetkého možného, dnes akurát tak vodka, dobrá hruškovica... čo vážne ale nemusím je whisky, to aj keby akokoľvek kvalitnú a drahú som ochutnala obracia sa mi žalúdok... a takisto tie domáce pálené mi nerobia dobre, minule som si logla už v dosť podnapitom stave (vtedy už mi vadí len máločo) zo slivovice 50+ a musela som sa ísť tajne za roh vytoto, aby ponúkajúci nevidel ako moje telo opovrhuje jeho domácou :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopata555 Posted October 5, 2008 Author Share Posted October 5, 2008 tak ako dakedy ja tiez neznesem tvrde ale to len kentusi ktore su zle spracovane iank ziaden problem nemam Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 idem trochu mentorovať : mládež neslopte :lol: a idem pohoršovať vyznavačov tvrdého : z tých všelijakých domácich a bielych čerešňovíc a slivovíc a marhuľovíc a neviemčoho mi je zle už len z toho pachu jediné, čo som kedysi vypila, aj to veľmi veľmi dávno a maximum jeden glg, bola borovička, to ma naučila babka ako liek proti hnačke, ale strašne dávno som to už nerobila : ) v posledných rokoch wysky - jim beam, asi raz dvakrát ročne, niekedy ani raz, podľa príležitosti, jeden.moja alkoholická norma :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pralinka Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 ja celkovo pijem velmi zriedkavo, raz za par mesiacov, ale ked uz, tak nie tvrde.... chuti mi baileys s ladom, a Tokaj :lol: plus take veci ako vajecny liker, kakaovy liker, a tak... a kamoskina domaca griotka :) ale to som mala len raz ked velmi tvrde, radsej ceresnovicu, ako daky hnus pre mna typu vodka, atd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysky Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 v posledných rokoch wysky - jim beam, asi raz dvakrát ročne, niekedy ani raz, podľa príležitosti, jeden. moja alkoholická norma :lol: Volas ma game??? Zase by si si ma dala??? :) My ked sme raz v KE robili stretko tak som zahovoril stoly na heslo wysky a potom som to musel ist dementovat, aby nas tam necakali bednicky s Jimom Beamom... :) Inak, ja vodku ci nejaky konak , ale iba obcas, ked sa pritrafi nejaka rodinna oslava, tak si trochu vypijeme s chlapmi v rodine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Volas ma game??? Zase by si si ma dala??? :lol:no jasné : ) minulý rok som vynechala, je načase to napraviť :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysky Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 A mam tahat aj kamosa Mr.Beama??? Alebo len Mr.Beana??? koncim uz s odbehom a vraciam sa ku flaske... :lol: Ako paradoxne to znie... Vraciam sa k teme, cize k alkoholu... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cat Eye Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Brandy... ostané tvrdé nemusím. Ale preferujem víno. To prijímam pod obojím, teda aj biele aj červené. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 prosím jima beama, jedného, pán vrchný o víne si založte tému, dámy a páni, toto je tvrdý alkohol :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 ako moze byt vodka hnus, ved to je cisty lieh a voda, nema to nijaku aromu z ktorej moze byt zle ani nic podobne, a tiez z nej neboli hlava :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pete Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 ....keď ani Vy, tak ani ja nepijem . .... už! Pre krátkosť času, nebudem menovať všetko, čo som mal rád, spomeniem len niečo výnimočné - pretože si nepamätám človeka, čo by mal k tomuto pitivu pripomienky ( a jedna bola či toto už je posledný liter?) orechovica-pripravená maceráciou zelených orechov v liehu, potom prísadami upravená a zriedená na 45% pozná niekto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cat Eye Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 My sme to robili tak, že 15 zelených orechov sa krájalo na štvrťky, zalialo litrom vína, pridalo kilo cukru a nechalo v tme macerovať asi mesiac. potom sa to rezalo vodkou alebo čistým špiritusom. Ordinovalo sa to na rôzne objektívne diagnostikované alebo aj domnelé žalúdočné potiaže. A bolo to dobré. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pete Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 To bude podobné, možno tá macerácia vo víne bola k dobru. Inak orechy( nesmeli mať škrupinu) zber v júni, mesiac macer., a potom okrem cukru, exot. koreniny a hotové to bolo až v sept.--- liečebné účinky nepoznám, ale treba povedať, že to bol olejovitá konzistencia,fantastickej chuti - žiadny horký letkvar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronja Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 ...pijem prilezitostne ale s mierou - vinko (suche) biele i cervene a naposledy z ostrejsieho mi chutila spisska hruskovica a stary dobry "gruzinák"...R Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 spiska hruska nieje hruskovica ale aromatizovany lieh :lol: tiez som ju pil cez vikend :)minule mi bolo vysvetlene ze vsetko co je -ica je original palene a tie rozne ceresna, hruska atd su len liehy s aromou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronja Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 ...ale chutila:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pete Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Bolo aj obdobie Gruziňákové ( teraz je perfektné karp.brendy šp.KPŠ) - s tým sme mali vždy-hlavne pôzndnych hodinách- problémy, rezali to štokom, my sme to poznali, prebehlo dokazovacie riadenie, potom zmierenie, ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 vcera som kupil liter vodky Russian Standard (original ruska) a liter zlatej tequily, z ktorej je uz polovicka prec (s frajerkou sme prisli na chut miesanym drinkom, mnam :lol:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopata555 Posted October 7, 2008 Author Share Posted October 7, 2008 No skus Vino miesat z pepermintovim likerom Link to comment Share on other sites More sharing options...
sani Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Boli časy boli ale už sa pominuli. Teraz keď idem s bratmi na rybačku tak si kúpime pollitrovku Demänovky a ešte donesieme domov. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aikaterine Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 alkohol som nepila, nepijem a ani neplánujem... hm, čo vlastne robím v tejto téme? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopata555 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 alkohol som nepila, nepijem a ani neplánujem... hm, čo vlastne robím v tejto téme? :lol: Alkohol je metla ludstva ale zametat sa musi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aikaterine Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 len škoda, že zametá alkohol s ľuďmi, nie ľudia s alkoholom. hmm ale nechcem moralizovaťproti prípitkom nemám nič, a zčasu-načas keď si niekto vypije, tiež sa nič nestane. ovšem - všetko s mierou Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopata555 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 len škoda, že zametá alkohol s ľuďmi, nie ľudia s alkoholom. pokial sa clovek vie kontrolovat je to okey................ ja som aj toho nazoru ze ten kdo pije nema cerviky ale vsetko z mierou ale raz za cas sa treba odreagovat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts