Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

:) už chýbala len slivka  :P

Borovička, slivka, rum, všetko mi to...

pil som s vychodniarmi, no... :D

Zverejnené

:) veď ok, celé komplet sme  jeden veľký východ ..  :D skrátka: v priateľskom duchu ste sa   pobečeľovali, no... :smile3:

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

ojojój, a už sme zasa v tom. :(

Neviem, čo to spustilo tentokrát, ale chudák otec tam bol akurát na návšteve, sami ho pozvali i doviezli, a baba jedna sa aj pred ním zrúbala. ja neviem, čo tých ľudí k tomu tak láka, nechápem, čo im na tom chutí, veď to ani nemá nejakú príjemnú chuť. Možno ešte tak rum pekne vonia, ale chuť má dobrú len v zákuskoch.

Zverejnené

Sobota stravena v palenici. Som o nejakych 20 l bohatsi ;)

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

zaujímavý článok,

ale toto sú pozoruhodné čísla:

Írsko definuje maximálny bezpečný limit alkoholu 17 nápojov pre mužov a 11 pre ženy týždenne. Podľa ankety z roku 2014, vyše desatina dospelých toto vypila za jeden večer v priebehu týždňa predchádzajúceho tomuto prieskumu.

bezpečný limit alkoholu je hodne vyšší, než som si vo svojej naivite predstavovala, ale keď niečo ohľadne alkoholu prirovnávam k mojej konzumácii alkoholu, tak je vyššie prakticky úplne akékoľvek množstvo alkoholu, vrátane jedného celého poháru nápoja ročne.

nechce sa  mi hľadať, ale sú aj u nás určené takéto limity?

Zverejnené

No to su tie nazory teoretikov. :)

Ked zacal baverly 9XXXX - matka si vsimlla ,ze tam najvacsi alkoholik(Dylen) si da tri piva aj to tretinkove a je alkoholik. On si dal liter, ja viem dat 7,5litra.

Zverejnené

Najprv by mal niekto vysvetlit co to vlastne znamena ten jeden napoj. Inak cely ten clanok nedava zmysel.

Zverejnené

slimak, ale u teba je jasne ze si tu hranicu prekrocil.

Zverejnené

Alkoholizmus nema iba jednu definiciu.

-moze to byt neschopnost kontrolovane pit /ked do seba nalejes patnast piv a este sa tym chvalis/

-alebo potreba pit po abstinencnych symptomoch, trebars aj mensie davky /tretinkove piva/

Mam styroch kolegov. Ked su doma, nepiju, V praci na turnuse si vsak kazdy vecer kupia sedmicku fernetu. To vychadza necele 2 deci na jedneho. Robime spolu zhruba 10 rokov a nespominam si na vecer, ze by to vysadili a narusili tym bezny chod vesmiru. Kazde druhe rano vsak povedia nieco o novom zivote, co uz vecer neplati :) Taketo pitie ich samozrejme v zivote velmi neobmedzuje, ale da sa hovorit o alkoholizme, pretoze sa bez tohto ritualu proste nezaobidu.

Zverejnené

škoda, že tak ako existuje elektronická cigareta, nikto zatiaľ nevymyslel elektronický chlast.

Zverejnené

Nooo, vzhladom na to, ze elektronicka cigareta je podstate cisty vaporizovany nikotin bez prisad, tak jej naprotivkom je v podstate cisty lieh :P :D

Zverejnené

No to su tie nazory teoretikov. :)

Ked zacal baverly 9XXXX - matka si vsimlla ,ze tam najvacsi alkoholik(Dylen) si da tri piva aj to tretinkove a je alkoholik. On si dal liter, ja viem dat 7,5litra.

slimak, veď ty aj alkoholik si. Veď normálne človek nie je schopný vypiť toľko piva. Snáď to nepiješ od smädu?

Zverejnené

Flora ved ja som - a dlhorocny - dvadsat rokov ci dvadsatpat. Ja sa tim nechvalim - ale som.  Ci to ide stale k horsiemu? V objeme vypijem viac. Dal som za podvecer aj noc aj tri litre vina - nikdy v minulosti by som nedal ani jeden a pol - skusil som to (nie ako si robit rekord a chvalit sa - lebo nieje naco) skusil vino - je kysle a ja som ho nemohol ani deci(po tabletke mohol). kvoli zaludku. 

Ja mam nejaky iny metabolizmus - zas teraz mam asi 6 piv - ale keby som mal aj 9 pisal by som rovnako - mozno aj 9 mam - ci to nieje normalne - nieje to normalne - ale dnes som deti a zenu nepovrazdil - neurobil som im nic - snazil sa pobavit - ci alkoholici zmenia rodinu - isto - ale to spravi kazdy jeden clovek aky je. kazdy jeden otec a matka ovplyvni svoju rodinu. Aj so svojimi neduhami. Alkoholik v com je nebezpecny - isto nechcem -moja zena zo zdravotnych problemov nemoze pit, deti -tie su viac pod "vplyvom zeny" - a alkohol zatial odmietaju :)  . Zena im to vysvetli a daju na nu. Teda dufam ze pit ako ja nebudu. Fajcit detto.

Mozem byt este vulgarne agrasivny, buchat dverami a este fyzicky agrasivny. Toto nerobim. nemam potrebu a ani sa nemusim kontrolovat. Este by som mohol byt sexualne agresivny - ale ja som iny - ja sa so zenou vzdy dohodnem.Resp. dnes ma to nezaujima.

Zene sa to nepaci - lebo popijam a si nejdem k nej lahnut.

---

Vedel by som prestat pit a fajcit - ale neviem aky by som bol clovek. Zmena povahy by bola iste. A nemyslim si k lepsiemu.

Priklad ak by som prestal pit na fore by som nenapisal ani bodku. By ma nezaujimalo. to nieje ako vyhovorka. To by sa stalo zmenou mna. Ale to by malo ovela silnejsie dopady na rodinu. Mozno si niekedy uvedomim,ze uz to musim spravit - ze ina cesta nieje(asi zdravotna) vtedy to budem musiet zobrat ako fakt ale tiez sa zmenim.

Zverejnené

Nooo, vzhladom na to, ze elektronicka cigareta je podstate cisty vaporizovany nikotin bez prisad, tak jej naprotivkom je v podstate cisty lieh :P :D

uff, tak toto som veru netušila, neviem, prečo potom by to malo byť zdravšie ako normálne fajčenie. 

Lieh! ježkovy voči, to by im akurát urýchlilo cestu  do večných lovíšť.

Zverejnené

Pretoze pri normalnom fajceni nie je problem v nikotine, ale v tom ostatnom svinstve, co clovek do seba popri nikotinu taha (dechty, pevne castice...atd) ;)

Zverejnené

Darkman: na krabičkách býva obsah škodlivín uvedený, to ako bývalá fajčiarka poznám, ale ako funguje el- sigareta, som netušila. Ale ani samotný čistý nikotín nie je zdraviu prospešný.

slimak

čím ďalej, tým to bude ťažšie prestať s chlastom. Flinstonov bývalý spolužiak a kolega (tiež som ho poznala) na následky alkoholizmu zomrel, mal čosi okolo 40-ky. A nebola to ani pekná, ani bezbolestná a ani rýchla smrť.

alebo si hovoríš, ako ten český spievajúci právnik v jednej zo svojich pesničiek, že "a když přijde smrt, zbyde po mně prd"?  :thumbsup: 

Zverejnené

Dnes som mal ostry trening na tenisu ligu - kupil tenisove obutie, ostrihal hlavu a dokonca aj vyhral prvy set. Ja sa umriet nechystam.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Asi.. prestanem pit. Aj fajcit. Uz som o to pokusil v minuly piatok a v dalo sa, teda si myslim ,ze to zvladnem. Asi aj zmenim a nebudem tu pisat ja neviem. Pil som odjakziva. Este mam asi 2 litre piva a potom skoncim.

Ja aj ked som pil bol som normalny ako dnes ako ked som pisal na forum. Inak boli situacie a stalo ked som nevedel dobat do klavesnice a mozno nieco som chcel.

Dnes si to dopijem na koniec. Robim to - aby som usetril  200 euro za mesiac ale hlavne uz mam vacsie deti a nechcem aby ma videli vacne opiteho. Oni v tomto veku si to uz uvedomuju.

Ak sa mi to podari  - nieje to moja poprava. Este pijem a fajcim, idem o chvilu. Ale musim to urobit. Pre rodinu.

---------------

Povedal som to aj zene, ako aj pred tyzdnom. Nieje to zenou vynutene. Je to okolnostiami a detmi. 

Ide mi mraz po chrbte.

1,5 litra piva som vylial do zachodu. Snad nikdy nebudem moralistom- inych podupavat ale nech si dalsi beru zo mna priklad.

Mam pred sebou posledne pivo a poslednu cigaretu.

• Pridať bod 2
Zverejnené

slimák, nebudem predvídať a špekulovať či vydržíš alebo nie, pamätám sa že si prestával už pred štyrmi rokmi...

ale dám ti dobrú radu, ktorú viem od viacerých ľudí čo prestali piť: neprestávaj piť aj fajčiť naraz, nezvládneš to! cigarety si na začiatok nechaj. ostatne pohľad na tatka s cigaretou, určite nie je pre decká taký stresujúci, ako pohľad na tatka ktorý sa kymáca pod vplyvom...

dúfam že tento raz vydržíš... základ je jedna vec: prestať piť nie je nič iné, len obyčajné rozhodnutie, to ostatné okolo je len omáčka... ale podstatné je práve to rozhodnutie.

tak sa nechám aj so zvyškom fóra prekvapiť či ti to vydrží...

• Pridať bod 1
Zverejnené

slimak, nic v zlom ale podla tvojho popisu si uz tazky alkoholik a ak by si dokazal prestat sam pit, bol by to skoro zazrak. ale prajem ti ho

Zverejnené

Vydrzal som v sobotu a nedelu. Neviem co do buducna. Zmeni sa ti povaha, ze nevies riesit veci.Aj ked to bolo kratucko.Som bol ovela pomalejsi, nevedel riesit male problemy. Vcera sa vratila zena ani sa mi s nou nechcelo bavit. Dnes odisla vyberat zemiaky, potom prisla matka. Ak odisli som si siel kupit pivo a cigarety. Matka o 50 minut doniesla deti.

Mohli sme mat pekny vylet keby som sa vcera na######al - dnes budeme doma sediet a ja pit.

Vcera  aj sobotu som zozral dve cokolady(kazdy den normalnu cokoladu, plus so zozral vstky kitekay a nieco podobne tiez dve), uhorky, paradajky,slane tycinky,rybicky,syr, vypil polovicu vinei - stoji ako pivo, chuti - ci vobec nechuti - len presladena blbost.

Proste len som jedol hocico a pozeral filmy. A otravene lezal -rano, na obed a vecer.

Zverejnené

Ako nebol som na konci ani dnes. Ale ked pre zenu je dolezitejsie ist vykopat sto zemiakov a moju matku prist ku nam na intternet ci jej sestra neposlala nejake fotky.  Oni ######ali na mna aj na tie deti.

Ked som bol vo forme(to bolo dnes) som matke povedal,ze ku nam nebude chodit(matke nech si da zaviest internet ku mne uz chodit nebude). A so zenou sa porozpravam este.

To niesu vyhovorky. To je fakt. Zo zberu urody sa zena nevratila zatial. Zrejme je velka. Inak to je praca na tri hodiny. A nezacina sa o 9tet ale o 7dmej.

Zverejnené

Mam pred sebou posledne pivo a poslednu cigaretu.

Mohli sme mat pekny vylet keby som sa vcera na######al - dnes budeme doma sediet a ja pit.

Ty si člen, piatok napíšeš, že máš pred sebou posledné pivo a poslednú cigaretu a v pondelok napíšeš ako si sa včera na######al.

To si už alkoholik. Ber si zo mňa príklad, zvykol som si zapáliť nejakých 5-6 denne, na Veľkonočný pondelok som si zapálil naposledy a odvtedy nič, 5 mesiacov som čistý. Ale zas som začal viac piva chlastať, predtým som si nedal pivo jak bol rok dlhý a teraz si dám za týždeň aj dve :o Tak si radšej neber zo mňa príklad.

Zverejnené

slimak, myslím, že by sme ti to priali, aby si z toho svojho rozhodnutia mal niečo - minimálne lepší pocit, aspoň čiastočný úspech, a aby sa ti zadarilo.

ale ako čítam, reaguješ presne tak, ako keď človeku so silným  návykom zrazu bez varovania zoberú návykovú vec ... podráždene a trestáš aj sám seba aj všetkých okolo seba za svoje nepríjemné pocity.

netrestaj svoju rodinu za to, že sa necítiš dobre.

to je ale normálna reakcia na odopretie čohokoľvek, čo je návykové, a s alkoholom to platí obzvlášť....

toto sám nezvládneš, slimak.

ako vyššie píše tyso, a ako sme to písali už viackrát,

keď to myslíš vážne, pri odvykaní od alkoholu, keď už človek bez alkoholu vlastne nedokáže normálne fungovať, je v tom tak hlboko, že človek potrebuje vážnu pomoc.

keď to človek myslí vážne, je to hodne veľký boj, ktorý treba vybojovať, a vydržať a nikdy viac sa nedotknúť alkoholu, s tým treba počítať - ale samému to nepôjde. to nezvládneš sám.

tie deti to vidia od malička. ale potrebuješ odbornú pomoc, si v tom veľmi hlboko. kašľať na cigarety, alkohol a v takom obrovskom množstve je už vážny problém.
vieme, že ty to vieš, aký je to už u teba problém... ale práve preto potrebuješ odbornú pomoc. sám to nezvládneš.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov