game Zverejnené 31. December, 2014 Zverejnené 31. December, 2014 súhlasím, stres ubíja.rozhodne sú zamestnania, kde prídeš domov, a nenapadne ti pustiť rádio, nechceš vidieť počuť človeka a nedokážeš spočítať cestou domov v obchode, koľko budú stáť dve položky v tvojom košíku / poznám to až priveľmi dobre - celé dlhé roky som robila nesmierne stresujúcu prácu / ale neznamená to, že si otvorím pivo a že si nalejem čosi, akonáhle prídem domov - a prezlečiem sa, a nalejem si ešte raz, a potom to k večeri dorazím pivom ... a atd. atd.ja to nerobím, ani som nikdy nerobila. ale jeden člen domácnosti to robí bežne. denne. ale prapôvodne nebol príčinou toho alkoholizmu stres.prapôvodne kedysi dávno bola príčinou ochutnávka alkoholu a chuť. mladosť, pome si sadnúť dakam, a pime. aj keď nám bude zle jak aminom. jednoducho to zachutilo, veď si sadnúť dakam a piť je také normálne. aj vždy bolo.
slimak Zverejnené 31. December, 2014 Zverejnené 31. December, 2014 ale prapôvodne nebol príčinou toho alkoholizmu stres.prapôvodne kedysi dávno bola príčinou ochutnávka alkoholu a chuť. mladosť, pome si sadnúť dakam, a pime. aj keď nám bude zle jak aminom. jednoducho to zachutilo, veď si sadnúť dakam a piť je také normálne. aj vždy bolo.Toto je hlupost - ja alkoholikov nepoznam - ale isto dam ruku do ohna - ze niekto zacal pit aj v 30tke. Prvy krat a stal sa z neho alkoholik. Alebo aj v 40 ho nieco do toho nie dohnalo - ako situacia ano - ale ze nie ze nevedel jej inak celit - len sa napil. Tie stresy mozu byt pracovne , rodinne... Inak kolega sa som nou ked nieco nepotreboval nechcel ani bavit - mamho v bude podavat? Som si vypocital tohto roku aj minuly rok som mesiac robil navyse - teda ja 13 on 11. inak idem oslavovat k svagrinej - vraj su v nalade - popiti to sa mi paci :-) Samozrejme ze nie su. Ale doslo mi pivo. Tak stastny novy rok.
Vilma Flinstonova Zverejnené 31. December, 2014 Zverejnené 31. December, 2014 o fajčení viem svoje, začala som na internáte v 3. ročníku VŠ, vedľa našej izby bola fajčiareň, a večer pred spaním sme sa tam postretali s babami z rôznych izieb a ročníkov, spočiatkuu som tam chodila len na besedu, neskôr som si aj ja zapálila, a tak to šlo ´dalej. Cigarety mi chutili, podobne ako game, a tiež ma bavilo sledovať vyfúknutý dym - a keď sme niekde šli si sadnúť, nevedela som, čo s rukami, ciga bola výborná na zamestnanie rúk. Tiež keď chceli po mne zahrať nejakú pesničku, ktorú som nemala rada, slovíčka ôidem fajčiť" boli priam kúzelné...atd.zaujímavé, že ako som otehotnela, cigy mi prestali chutiť, naopak, len som to začuchala a bolo mi naprd, ale keď som rpestala kojiť, prestala aj moja nikotínová abstinencia. Viem, o čom sú cigarety. Ale neivem, či sa rovnako ako s cigami dá bez väčších ťažkostí rozlúčiť aj s chlastom.V našej rodine sme dvaja, švagor dokonca nefajčí dlhšie ako ja, teraz neviem, či o rok alebo o 2. Stres naozaj dosť ubíja, mala som pred pár rokmi dosť zlé obdobie, mala som pocit ocitnutia sa v bezvýchodiskovej situácii, ocitla som sa bez práce bez nádeje že si nejakú adekvátnu nájdem (vek), a navyše s rodičmi dosť veľké problémy, pripadala som si úplne bezútešne, ako v latríne po uši v sračkách a keď vystrčím hlavu, že sa nadýchnem, zasa ma len nejaká ruka strčí nazad a ešte ma aj oserie. Kopil sa problém na problém, jeden sa ešte nevyriešil, a už tu bol ďalší. Ale na chlast som sa ani vtedy nedala, ani som sa nevrátila k cigaretám. Nebesá boli ku mne milostivé a zapracovalo niekoľko náhod + moja drzosť vyburcovaná zúfalstvom - a dnes len dúfam, že už nikdy v takom srabe nebudem. Urobím pre to všetko čo budem môcť.Aj pocit obrovskej únavy dobre poznám, tiež som bola chvíľami úplne hotová a len som sa modlila, aby už bol tomu všetkému koniec a aby tá námaha aj stála za výsledok. 1000x som mala chuť sa na všetko vybodnúť, najradšej by som bola zbalila svojich 7 slivák a odpratala sa dakam, kde ma nikto nepozná, nikto nič o mne nevie, kde by som mala úplný pokoj...ďaleko od všetkého.To všetko sa na mne podpisovalo buď tým, že som bola ufňukaná, alebo nevrlá a protivná, a nemohla som si pomôcť.Ja keď som unavená, nepotrebujem pohárik, dobre mi spraví, keď si môžem na chvíľu ľahnúť. keby som si ešte aj vypila, to by som určite zaspala jak poleno. A druhý by sa nekonal.Šťastný nový rok bez nutkania naslopať sa. :zubiska:
game Zverejnené 31. December, 2014 Zverejnené 31. December, 2014 ale prapôvodne nebol príčinou toho alkoholizmu stres.prapôvodne kedysi dávno bola príčinou ochutnávka alkoholu a chuť. mladosť, pome si sadnúť dakam, a pime. aj keď nám bude zle jak aminom. jednoducho to zachutilo, veď si sadnúť dakam a piť je také normálne. aj vždy bolo. Toto je hlupost - ja alkoholikov nepoznam - ale isto dam ruku do ohna - ze niekto zacal pit aj v 30tke. Prvy krat a stal sa z neho alkoholik. Alebo aj v 40 ho nieco do toho nie dohnalo - ako situacia ano - ale ze nie ze nevedel jej inak celit - len sa napil. Tie stresy mozu byt pracovne , rodinne... Inak kolega sa som nou ked nieco nepotreboval nechcel ani bavit - mamho v bude podavat? Som si vypocital tohto roku aj minuly rok som mesiac robil navyse - teda ja 13 on 11. inak idem oslavovat k svagrinej - vraj su v nalade - popiti to sa mi paci :-) Samozrejme ze nie su. Ale doslo mi pivo. Tak stastny novy rok. milý moj slimak, rozosmial si ma, a dobre mi to padlo, dnes som sa ešte tak ozajstne ozajstne nesmiala :) to, či si napísal, je presne to, čo povie každý, kto má problémy s alkoholom :) nie, že nepoznáš alkoholikov, aj ty si alkoholik ... aj môj otec bol ťažký alkoholik, a niečo sme si od neho vytrpeli, našťastie sme ako jeho deti zdedili akosi cez neho intoleranciu k alkoholu ...aj tvoj otec je alkoholik, a máš tú smolu, že si zdedil toleranciu k alkoholu, a využívaš ju ... pokiaľ si dobre pamätám, už si párkrát písal, že ti alkohol chutí ... a o tom ja rozprávam :) to, že niekto sa stane z nejakého nezdarného životného údelu v 30 alebo 40 alkoholikom, beriem. stáva sa.aj o tom píšem tam vyššie, že pre časť ľudí je pre alkoholizmus spúšťačom nejaký stresor ... ale potom zachutí. prípadne vymyje mozog, prípadne uvoľní, a je to fajn, ... ale: to všetko nie je dôvod na alkoholizmus.zapiť stres, ožrať sa ako doga, ale potom dosť. kto to neskončí, stáva sa chorým - ak naopak začne popíjať denne, je alkoholik. nešťastie, stres, bôľ aj žiaľ možno zapiť - dokonca som nedávno čítala kdesi, že niektorí odborníci hovoria, že kto si raz za nejaký dlhší čas, raz za pol roka, veľmi občas pri nejakej extra príležitosti dá do nosa, a trebárs sa aj opije ako opica, nie je alkoholik. len slabá povaha. naopak: všetci ostatní, ktorí ospravedlňujú svoje prakticky každodenné pitie, či len pocuckávanie akéhokoľvek alkoholu z akéhokoľvek dôvodu, sú alkoholici. :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 31. December, 2014 Zverejnené 31. December, 2014 no áno, i tak še da, pamätám sa, v 1997 som absolvovala zopár vyšetrení a výsledky boli také, že nikto nevedel, čo to je, odporučili mi vybrať to a poslať na histológiu. Posielali to až kamsi do Prahy. Dievky boli ešte deti, aj ja som bola mladá na to, aby som sa chcela odobrať na onen svet...a tak mi v prvej chvíli nič lepšie nenapadlo ako ísť za mojou kamarátkou, s ktorou sme toho spolu dosť preskákali, a spolu sme šli a spolu sme sa nacengali jak dáni, ten jej potom vtedy pre nás došiel autom, neviem, ako som sa dostala domov. no, oplila som sa. Ale nestalo sa to pravidlom, najhoršie som prekonala a potom už som túto berličku nepotrebovala. Alkoholik sa zo mňa nestal...ale zasa nemôžem povedať, že by mi vínko nechutilo. Chutí, aj biele, aj červené, ale stačí mi raz za čas, príležitostne, zodva poháriky a dosť. A tiež v lete pivko, po preplávaní jazera si dám jednu desinku a je to fajn. Stačí. V zime si naň ani nespomeniem. Skrátka, chutí mi AJ alkohol - v malom množstve, a nie často. Hrozí mi zato, že budem alkoholik? nemyslím. :flowers:
game Zverejnené 31. December, 2014 Zverejnené 31. December, 2014 to je ale presne to, o čom píšem. :klobuk: môže ti chutiť alkohol, a v mimoriadnom strese si sa spila ako dán, a sem tam si dáš pohárik alebo dva, ale celé mesiace nepomyslíš na nič, čo je spojené s alkoholom.presne o tom hovorím.ani po strese sa z teba nestal dennodenný pijan, ktorý ospravedlňuje svoje pitie neprávosťami sveta, ani občasná chuť na pohár vína či jedno pivo tebou nelomcuje za ďalším pohárikom vína a desiatimi ďalšími pivami. keď to zostane takto, alkoholik z teba napriek chuti k poháriku vína z času na čas či jednému pivu v lete nebude. B)
Vilma Flinstonova Zverejnené 31. December, 2014 Zverejnené 31. December, 2014 u nás doma sa vždy pilo s mierou, to mojim rodičom všetka česť. Pravdaže sa na oslavách pilo, ale všeho s mierou. Aj nám dovolili líznuť si, ale len líznuť. Nevideli sme v tom nijaký horor. naši považovali vínko v malom množstve za zdravé. Ale mamina sestra mala muža .- nášho sváka - opilca, večne chodila s monoklami. na nás detváky nebol zlý, ale na ňu a na svoje deti, okrem najmladšej, áno. Lenže v tých časoch a na dedine odísť od muža bolo niečo neslýchané, a teta to pretrpela. Sváko sa upil na smrť. Na smrteľnej posteli ju prosil o odpustenie. Škoda len, že si na také dačo nespomenul o pár desaťročí skôr. To bol jediný opilec, akého sme počas môjho detstva v rodine mali.
slimak Zverejnené 1. Január, 2015 Zverejnené 1. Január, 2015 ožrať sa ako doga, ozrat sa ako doga - to nerobim - mozno by som to vedel . Ale tuto sutaz nerobim. Zena ma zase vola do postele -bola sklamana ze som si otvoril pivo - hned ho dopijem a idem za nou. Zajtra doodpovedam na vsetko co ma zaujalo. Nechcela sa milovat tak skusim dalej. A som nezaspal. Samorejme som alkoholik a chuti mi alkohol - a ten zivotny styl. Ja som to nikdy nepopieral. No a dalej si ty pani dokonala nic nenapisala. Ale stale dosial som nie taky skrachovanec zivotny ako ty. CI napis o sebe. Ak mas odvahu.
game Zverejnené 1. Január, 2015 Zverejnené 1. Január, 2015 No a dalej si ty pani dokonala nic nenapisala. Ale stale dosial som nie taky skrachovanec zivotny ako ty. CI napis o sebe. Ak mas odvahu. milý slimak, rozhodne bude lepšie, keď sa najprv vyspíš doružova, a potom skúsime pokračovať v debate ... neviem, ako si došiel k nejakému záveru o kohosi (mojej) "dokonalosti" a "neodvahe" a "životnej skrachovanosti", písala som tu včera a píšem už dosť dlho jednak všeobecné dávno známe veci okolo alkoholu a o alkoholizme, ktoré sa bez väčšej námahy dajú nájsť aj na nete - okrem celoživotných skúseností.a tie rozhodne mám, a podobné reči o "nulách a nedokonalých nič neznamenajúcich sedlákoch" sa napočúvala moja matka neúrekom, a my ako deti s ňou, a na druhej strane reči o "ó áno, ty si tá dokonalá" som ešte nedávno počúvala doma tiež neúrekom, okrem kopy iných kravín... takže ďakujem, tu neprosím.bežne sa bavíme o probléme, zvanom alkohol a alkoholizmus, a mnohí z nás ho poznajú z dôvernej blízkosti. takže myslím, že niečo o veci vieme, a smieme sa k nej vyjadrovať všetci. dúfam teda. k tým rečiam v stave alkoholického opojenia mám odložený dlhé roky jeden článok od popredného českého psychiatra Cyrila Höschla, na stránkach Reflexu má dlhé roky poradňu ako praktizujúci klinický psychiater - stránka je pod pianom, ale zdroj je www.reflex.cz ...odkladala som to presne v časoch, keď som dostávala po nociach vyčítané podobné hlúposti, zásadne v stave, keď alkohol kontroloval človeka, nie naopak ... -_- Očima Cyrila Hoschla Nakolik lze přihlížet k tomu, jak se člověk chová střízlivý a jak v opilosti? Manžel i při požití minimálního množství alkoholu změní názor na mne, říká věci, které by střízlivý asi neřekl. Je to přetvářka a alkohol mu dodá odvahu říci, co si doopravdy myslí, anebo nad tím mám přivřít oči a nevěnovat tomu pozornost? Děkuji za odpověď. P. S. Vzhledem k tomu, že manžel je vášnivým čtenářem Reflexu, prosím neuvádějte mé jméno, pokud by byla odpověď publikována. Ačkoli se říká "In vino veritas" (Ve víně je pravda) a myslí se tím, že pod vlivem alkoholu člověk bez zábran spíše řekne, co si doopravdy myslí, není to tak úplně jednoduché. K tomu, co si myslíte, totiž také neodmyslitelně patří i to, kdy, kde, komu a proč to jste ochotni sdělit a v jaké formě. No a právě tuto část pravdy vám alkohol může narušit. Dokonce ani internetoví anonymové, kterým úkryt dodává odvahu, nejsou úplně upřímní a stylizují se. U alkoholu k tomu navíc přistupuje fakt, že některé formy opilosti jsou spojeny i s kvalitativními poruchami vědomí, kde už nejde jen o ztrátu kontroly, ale i o deformaci obsahu myšlení a jeho projevů. Při tzv. patické opilosti například postižený může spáchat čin, který je v naprostém rozporu s jeho povahou i předchozím a následným chováním. Znám renomovaného a slušného lékaře, povahově mírného a zdvořilého, u kterého se patická opilost rozvinula po několika nevinných deci vína. Během kvalitativní změny vědomí vůbec nevěděl, co dělá, a na své chování si nepamatoval (což je důležitá a nezbytná podmínka, aby se o patické opilosti vůbec dalo uvažovat). Rozbil okno u stánku s novinami, ukradl kartón cigaret a odešel zvolna po chodníku pryč. Po vystřízlivění vůbec nechápal, o co jde, o žádném kartónu nic nevěděl. Chci tím říci, že opilost může skutečně drasticky změnit povahu a jednání, a to jak krátkodobě (viz uvedený příklad), tak dlouhodobě (celkové zhrubnutí, otupění, oploštění sociálních citů, ztráta morálních zábran aj.). Nevím, o co jde u Vašeho manžela. Vyšetření odborníkem by to však možná odhalilo. Do té doby raději nad jeho názory vyslovenými v opilosti přivírejte oči. Dotazy posílejte na hoschl@reflex.cz ... tie tvoje nočné urážky na moju adresu budem teda podľa vlastnej skúsenosti a podľa Dr. Höschla spracúvať s privretými očami ako výsledok nadvlády alkoholu nad človekom. 1
slimak Zverejnené 1. Január, 2015 Zverejnené 1. Január, 2015 milý moj slimak, rozosmial si ma, a dobre mi to padlo, dnes som sa ešte tak ozajstne ozajstne nesmiala :) Pozri snazil som sa tu pisat ako to vidim - tuto vetu si daj za kalap. Ta hovori viac o tebe ako si myslis. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie štandardná dávka alkoholu je 10 g čistého alkoholu. To je napríklad:• 250 ml piva s 5% obsahom alkoholu• 125 ml vína s 12% obsahom alkoholu• 50 ml likéru alebo aperitívu s 25% obsahom alkoholu• 25 ml destilátu so 40% obsahom alkoholuhttp://style.hnonline.sk/veda-139/alkohol-je-stale-problem-ako-sa-liecia-slovaci-639821 Toto co pisal je asi tak standart ako game.
dead Zverejnené 1. Január, 2015 Zverejnené 1. Január, 2015 Doprcic, alkoholizmus je choroba, napriklad ako voda v kolene. Ak si priznam, ze ma to koleno boli -to znamena, ak to vnimam ako problem, v ziadnom normalnom pripade nemozem tvrdit, ze je to normalny stav a ze sa mi to paci. A uz na hranici absurdnosti by bolo, ak by som sa po tom vsetkom este rozculoval, ze ste zatial nic nenapisali o svojich kolenach. 2
Vilma Flinstonova Zverejnené 1. Január, 2015 Zverejnené 1. Január, 2015 a som uprostred budúceho hororu...je to tak ako som šípila, musím teraz končiť, ešte sa ozvem. Lidičky držte mi palce, nech to všetko dobre dopadne, ideme na pohotovosť...uff, uff! -_- 2
Vilma Flinstonova Zverejnené 1. Január, 2015 Zverejnené 1. Január, 2015 padla jej nejaká trieska do oka, ale chcela som ju už zatziahnuť aj na tú inú pohotovosť...nakoneic oko som ošetrila a zlepšilo sa to, takže pohotovosť sa nekonala, konala sa 2-hodinová prechádzka k jazeru a okolo jazera so zalepeným okom, ale keď som šla potom už doma do skrine vybrať mikinu, padol mi zrak na fľašu b kabelke - a bol tam chlast, vymenila som fľašky a teraz tam má vodu...ale v noci budem asi hore, bojím sa zaspať. Ráno ide do roboty, som sa vážkach, mám ísť potom s ňou k nim do hungárie? Ak bude triezva a nelokne si niekde po ceste z práce, tak pôjdem, ale ak nie, do riti, čo má spraviť? Ten jej mi volal, je z toho úplne zničený. Ona teraz kuká telku s Flinstonom,. ale radšej idem. Uff, to bude noc! jak na Nový rok, tak po celý rok - ak toto platí, tak to pekne ďakujem!
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2015 Zverejnené 5. Január, 2015 neviem, či by som to nemala dať do témy Silvester, ale asi sem sa to lepšie hodí.Pokračovanie C2H5OH odysey.Už to, že noc predtým spala u rodičov, ma malo varovať...Povedala som jej, aby zavolala svopjmu chlapovi, aby sa nebál, že je u nás. Kurník, baba jedna...robila sa, že ťuká do mobilu, vraj mu poslala sms, ja som sa s tým uspokojila. Ale keď on volal, tak že vraj nič od nej nedostal. Skoro ma meglo.Nehovorila som jej nič a ešte som nevedela, čo urobím. vedela som jedno, že kým má v sebe, nikdy to neprizná a bude veľmi vynaliezavá, herečka...Flinstonovi nahovorila, že má nízkyx tlak a že preto sa jej ťažko drží rovnováha. Ten jej prtavdaže uveril a bolo mu hlúpe ju podozrievať.Na Nový rok sme dosť neskoro vstali, Flinstone šiel k dcére, my sme ostali samé. Vedela som, že musí vytriezvieť, tak som jej navrhla ísť von. Mala opuchnuité oko, dala som jej kvapky, zalepila to, a šli sme. Musela si aj prv ako sme vbstali, dať, ale aj musela vedieť, že je to cítiť, lebo zime. nezima, vetrala v izbe, kde sme ju uložili, ako blázon. Zima jak v riti, ale vetrala a vetrala...Ale darmo som večer zamkla bar a k+ľúčik schovala, darmo som aj na balkóne otvorenú fľašku schovala...Aj musela tam v noci byť, lebo tam som dala mačkám žradlo a vodu, a našla som to rozkopané a rozliate, mačky aj keď sa naháňajú, nikdy si žrádlo nerozhádzali. Musela to ona v noci.Na Nový rok sme šli teda von. Urobili sme si dosť dljhú prechádzku, ale furt som videla, že hladina tam je, podľa rečí, intonácie, správania...ona je normálne skôr plachá, ale teraz každému želala šťastný nový rok, a ja som sa len modlila, aby sme stretli čo najmenej ľudí, chcela som ju nahnať do lesíka, ale ju to len k jazeru ťahalo...Vrátili sme sa za tmy. Ale stále ešte bol tam ten odér.Šla na wecko a umyť sa, a ja som šla do skrine, že jej požičiam dcérinu mikinu - a padol mi zrak na tú jej kabelku. Nikdy by som jej tam nelašovala, ale mala ku otvorenú a trčlala z nej fľaška. Nedalo mi, ochutnala som. A nemýlila som sa. Bol to chlast. Tak som tú fľašku schovala a do tej kabelky som jej dala inú. s vodou. A čakala, čo bude ďalej.A vedela som, že tej noci sa nevyspím. Dávala som pozor, čo bude, ale nebolo nič. A v piatok ráno mi ukazuje fľašku, čo som jej podstrčila, že či mi to nič nepripomína, a ja že áno...to ale by ste museli poznať tú príhodu z detstva o tom, ako mi ako decku tatko vymenil knižku Sex a vydatá žena za Němcovej Babičku. A presne na toto si sestra vtedy spomenula. Čakala som, že bude nasratá, ale nebola. Len oko nadobúdalo divné farby a rozmery, tak som s ňou šla k očnému, ktorý neordinoval, a tak šla k obdvodnej a ja som ju tam čakala. Obvodná ju ale poslala na Antolskú na CP, a tak sme skoro celý piatok chodili po doktoroch. V podstate, aspoň sa nedostala k fľaške. Medzitým som volala X krát švagrovi, aby sa nebál, že bude ok, a v ten deň (=piatok) už bez slopanice, s normálnymi reakciami a normálnym správaním som usúdila, že netreba, aby on pre nás chodil. Prečo pre NÁS - no preto, lebo v nedeľu mal švagor zasa 24hod službu, a nechceli sme ju nechať samu. A tak sestra už bez chlastu nás odviezla k nim (ja nejazdím, ale keby som vedela, že si logla, určite by som požiadala švagra, aby došiel pre nás).Pravdaže jej švagor dohováral, a tak sa dohodli, že v pondelok (t.j. dnes) pôjde k odborníkovi. Chvalabohu, aj sama si uvedomila, že už je to tu zas a že potrebuje odbornú pomoc - a aj prejavila vôľu. Ale aj tak som jej bola skoro furt za pätami, hoci som vedela, že švagor nemá doma čiaden chlast. lenže čo aj viem, čo má také, v šom ten mizerný alkohol je? Táto segrina odysea sa začala už na jeseň, keď mal doma, čosi, čím si akými ekzém natieral, a ešte dajaký čistiaci prostriedok...no, a to nemal mať.Takže až dnes som sa konečne dostala domov. A snáď sa aj konečne vyspím.Ale hlavne sa teším z toho, že sestra bola u odborníka, obaja sme tam boli s ňou, a že chce podstúpiť - zatiaľ len ambulantnú - liečbu, kým sa jej to zasa nevymkne z rúk.Takže takého Silvestra som mala a tak som vítala Nový rok 2015.V noci som nemohla poriadne spať, len čo niečo šuchlo, už som bola na nohách, ale dúfam, že dnes sa už konečne vyspím...a hlavne že zas bude aspoň na pár rôčkov kľud. 1
slimak Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Doprcic, alkoholizmus je choroba, napriklad ako voda v kolene. Ak si priznam, ze ma to koleno boli -to znamena, ak to vnimam ako problem, v ziadnom normalnom pripade nemozem tvrdit, ze je to normalny stav a ze sa mi to paci. A uz na hranici absurdnosti by bolo, ak by som sa po tom vsetkom este rozculoval, ze ste zatial nic nenapisali o svojich kolenach.No vidis pekne a presne si to popisal. A slusne. priklad ako si to napisal - doprcic - nenapisal si ty hnup - len ze ta to rozculuje - a ja to citam ze ta moja situacia aj trapy.
dead Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Slimak pri vsetkej ucte, ja som ten posledny, koho by tvoja situacia mohla trapit. To by musela naprv zacat trapit teba.
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Dnes mi Flinstone povedal, že vraj by som sa aj ja mala alkoholu vyhýbať, lebo vraj možno aj ja mám k alkoholizmu sklony, keĎ sme sestry, neviem, kde takú somarinu vzal, keď ja si dám pohárik-dva akurát tak na rodinných oslavách, a niekedy ani to nie.Na balkóne máme otvorený šampus, ktorým sme si priťukli s Flinstonom ešte pred sestriným príchodom, a ktorý som potom schovala, a tak si idem loknúť kým bublinky nevyprchajú. A necítim sa byť preto alkoholičkou. Na zdravie!
game Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 fuha ... za toto by Flinstone dostal dokonale tichú domácnosť aspoň na mesiac ... :innocent: u nás bolo včera naopak.dokonale mi ide na nervy, keď nikam nemožno ani zabehnúť sa niečo len spýtať, aby v tej domácnosti okamžite nevyťahovali fľašu.alkoholik neodolá, aj keby bol svätý. nenávidím to, neznášam to, neznášam. keď je prvá spomienka dieťaťa na svojho otca ožratého pod obraz boží, a potom vždy a furt, človek už len slovo alkohol nenávidí.napriek tomu nie som abstinent. alebo takým štýlom:keď niekedy prejdú roky, a nevypijem ani slzu, potom sem-tam jeden dvakrát do roka omočím jazyk, alebo posedím pri donekonečna riedenom striku do rána. nenávidím, ako alkohol robí z ľudí bľabotajúcich blbcov.
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 nuž, mala som pochopenie pre jeho obavy po tých zážitkoch...aj z minulosti, aj teraz - aj keď nemôžem povedať, že by segra nebola milá a zlatá a dokonca občas - ke*ď debatovali na odborné témy - ona je elektrikár-silnoprúd a on tiež, a riešili čosi okolo domu - asi aj hovorila rozumne, ale --- Flinstone to že si lupla nerozonal, až keď som mu povedala o tej fľaške, sa aj zľakol a podporil ma v úsilí uchrániť ju pred dalším pitím. Ani mu neprekážal polnočný prípitok zo stredy na štvrtok džúsom (zbytočné, ked v kabelke mala fľašku, ktorú som potom našla a "zabavila"). A vôbec neprotestoval, ked som mu povedala, že ideme v piatok ak niečo nenájde a nelokne si, k tomu lekárovi a potom do hungárie, a v sobotu som mu volala, že prídem domov až v pondelok, ale najprv idem s ňou k odborníkovi na alkohol (ešte som nevedela, či pôjdeme len my dve, alebo pôjde s nami aj švagor).Takže možno dakoho by to urazilo, ale ja som celkom chápala jeho obavy, že by aj my sme mohli mať tento problém, a tak som mu len povedala, že u mňa to nehrozí, a že či sa mu zdá, že popíjam, keď si vypijem 4x do roka.Pred chvíľou sme si dali z toho šampusu. :drink:Toto :ozrani: u nás naozaj nehrozí
slimak Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Slimak pri vsetkej ucte, ja som ten posledny, koho by tvoja situacia mohla trapit. To by musela naprv zacat trapit teba.Vidis a teraz citam ze mnou opovrhujes. Ci ludmi co su ako ja.
cucoriedkaokata Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Hm, ja som Vám akýsi zvláštny "alkoholik". Ako teenagerka som sa chodila baviť a pila čo tieklo, od tvrdého, cez čúčo až po bowle, ako šli roky, začala som mať mlsný jazýček, lebo už som zarábala a naučila som a piť kvalitné a čím viac stárnem, tým viac vynechávam alkohol, už to obmedzujem len na pivko väčšinou desinu, z tvrdého alkoholo ma striasa, nechutí mi to vôbec, z vína mám kyselinu, len sviatočne nejaké kvalitné červené vínko možno, za pár rokov zo mňa bude úplný abstinent a budem si pripíjať minerálkou. :-)))
dead Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Vidis a teraz citam ze mnou opovrhujes. Ci ludmi co su ako ja. Nie, neopovrhujem :) Ty robis chybu, ak ocakavas od ludi, ze ta budu lutovat. Nebudu a boli by blbi, keby ta nahodou lutovali. Je to problem za ktory si mozes ty sam a ktoreho riesenie sa tyka predovsetkym teba sameho. Ak ho nechces riesit, hladas vyhovorky a este si myslis /alebo dufas?/, ze ta bude niekomu luto, si na omyle. Si uvedom, ze je to k ludom /a to sa vobec netyka mna/ trochu drze a ponizujuce. .
slimak Zverejnené 7. Január, 2015 Zverejnené 7. Január, 2015 Nechapem co je drze a ponizujuce - --trapit a lutovat su rozne veci asi. Som to zle odhadol(co si napisal a myslel). Inak aku som tu dal vyhovorku? +Ja ziadnu nemam. Chlastam lebo mi to vyhovuje. Ako aj fajcim a jem.
dead Zverejnené 7. Január, 2015 Zverejnené 7. Január, 2015 Lutost si za trapenie mozes v tomto pripade kludne vymenit. Vyhovorky nebudem citovat, je ich tato tema plna, zatial posledna je v predposlednej vete tvojho posledneho prispevku.
game Zverejnené 7. Január, 2015 Zverejnené 7. Január, 2015 ... Ako teenagerka som sa chodila baviť a pila čo tieklo, od tvrdého, cez čúčo až po bowle, ako šli roky, začala som mať mlsný jazýček, lebo už som zarábala a naučila som a piť kvalitné a čím viac stárnem, tým viac vynechávam alkohol, už to obmedzujem len na pivko väčšinou desinu, z tvrdého alkoholo ma striasa, nechutí mi to vôbec, z vína mám kyselinu, len sviatočne nejaké kvalitné červené vínko možno, za pár rokov zo mňa bude úplný abstinent a budem si pripíjať minerálkou. :-))) no ... človek by čakal, že /nepoviem každý človek - také nie je/ že každý rozumnejší aspoň priemerne inteligentný človek aspoň na staršie kolená pomaly dospeje do takéhoto štádia ... ale nie. je im z toho zle, majú z toho kyselinu, z tvrdého sú po pol hodine ako rin-tin-tin, na druhý deň sú celí chorí, zabíja im to mozog a každý alkoholický deň zabíja nejaké neuróny, bez ohľadu na to, že ich zabíja samo starnutie, stonajú, sú ako polovičaté mŕtvoly .... ale zjavne im to chutí a všetky tieto nepríjemnosti neprekážajú.a to ešte nehovorím o ich okolí, ktoré musí počúvať podľa naturelu toho ktorého pána /či pani/ alkoholika: výčitky, najmúdrejšie reči pod slnkom, osobné útoky, nadávky,v horších prípadoch neverbálne záležitosti, a x iných vecí.len preto, lebo im to "chutí". čo nechápem, lebo chuť sa spája síce s príjemnými pocitmi, ale aj na druhý deň ... :hmmm: a nezmierňuje dopad na okolie a ich samých ani náhražka - hodiť do seba s veľkým sebazaprením každý deň po práci "len" menšiu dávku, ktorú do rána vyspia. efekt je ten istý. 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz