Cat Eye Zverejnené 13. November, 2007 Zverejnené 13. November, 2007 GameExupery je Exupery...aj dnešný človek by ho mal potrebovať. Alkoholik "intelektuál" a alkoholik 4. cenovej skupiny sa jedine odlišuje špinavou ukrkvanou kravatou (ak ju medzitým nestratil). Páchnu asi rovnako aj sa tackajú rovnako... Ale ja hovorím o inom pití o spoločenskom... ktoré sa ako forma kultúry vinie celou históriou ľudstva od antiky až do dnešných čias... to sú provensálske, rýnske, ale aj malokarpatské a tokajské vinice pivnice - súčasť kultúry regionov a ľudí v nich žijúcich už niekoľko storočí. Kľudne môžeš k tomu pripočítať aj staré pivovary a "koňakárne". Prečo to nerozlišujete, prečo na každého máte nálepku alkoholik? Odporúčal by som pozrieť film s R. Crowom Dobrý ročník. Ako filozofia vinárstva a provensálski vinári "skultivovali" aj bezohľadného, podrazáckeho a všetkého schopného finančníka.
dead Zverejnené 13. November, 2007 Zverejnené 13. November, 2007 CatEye Ktorykolvek psychlog, alebo psychiater vrati tvojho intelektuala z predchadzajuceho prispevku rychlo na zem ...a cim skor tym lepsie. Nieje dobre mysliet si, ze som svojim pristupom k alkoholu za vodou :lol: Alkoholizmus nieje choroba, kde sa da pevne stanovit jej zaciatok. U kazdeho je abuzus, jeho forma a progres individualny. Moze sa tak tykat prilezitostneho "spolocenskeho" konzumenta, ako aj cloveka ktory sa budi o piatej rano s vidinou anjela strazneho vo forme flasky borovicky.
Cat Eye Zverejnené 13. November, 2007 Zverejnené 13. November, 2007 Dead Touto vetou som vsúpil do tejto diskusie..."Za striktnou abstinenciou sa častokrát skrýva prepálený kotol alebo trauma z najbližšieho okolia."Hovoríme o striktne diametrálnych postojoch k alkoholu... o pohári vína k obedu, večeri a o chľastaní v extralige. A týmto to asi ukončím :lol: Raz sa Traubnera pýtali na jeho názor na pitie. Odpovedal: "Tvrdiť, že škodí pohár dobrého vína, tak to je blbosť!"
arwiel Zverejnené 13. November, 2007 Zverejnené 13. November, 2007 dnes máme peachvodkový večer.... len dve na jednu fľašu nie je ktovieako dobrý pomer :lol:
dead Zverejnené 13. November, 2007 Zverejnené 13. November, 2007 CatEye Alkoholizmus sa neda definovat len prepalenym kotlom a fyzickou zavislostou. Alkohol sa nestava sucastou osobnosti len nadmernim pitim, casto stacia tri piva denne. Podobna definicia sa pouziva pri marihuane. Clovek sa citi uvolneny, po vyfajceni jointa pride na to, ze je uvolneny viac. Tesi sa na dalsieho ...mozno o tyzden, lebo si pamata co s nim urobil ten predchadzajuci. Po vyfajceni dalsieho sa dostavi zasa pocit stastia a uvolnenia. Po dalsej a dalsej cigarete pride clovek na to, ze bez travy sa nedokaze uvolnit a z chuti sa zasmiat. To iste moze (nemusi) platit o troch pivach, alebo pohari vina.
Cat Eye Zverejnené 13. November, 2007 Zverejnené 13. November, 2007 Dead Nemal som snahu definovať alkoholizmus, skôr som mal snahu ozrejmiť príčiny nezmieriteľného odpor niektorých ľudí voči alkoholu. To je u tých, čo už majú odpité (to je ten prepálený kotol, úspešne vyliečení nortoni) a tí, ktorí ako súčasť okolia alkoholika boli jeho správaním postihnutí. Potom ešte hŕstka puritánov... Pre nich aj pohár vína, 1 pivko, pohárik brendy je rovnocený s alkoholizmom a dostatočným dôvodom na opovrhnutie. Sú asi tak príjemní ako vegani v stejkovej reštaurácii... :lol: Dobrá stránka o kvalitných slovenských vínach je http://www.nsvsr.sk/
phersu Zverejnené 14. November, 2007 Zverejnené 14. November, 2007 Moj otec bol alkoholik a aj kvoli svojmu alkoholizmu zomrel. Viem ze to skodi, vsetko ucinky na organizmus poznam viem co to robi s clovekom vidim to na kamosoch a vidim aj svojho otca ked sme boli na vylete ja a on a on si musel kupit tu butulku. Ale pijem. Pijem ked mam naladu a ked chcem, nikto ma nemusi nutit aby som si dal a aj keby som nechcel tak ma nikto nedonuti viem kde mam svoje hranice. Parkrat sa mi stalo ze som to prehnal, ale nikdy to nebol nejaky brutus extrem. A dokazem sa zabavit aj bez alkoholu stacia spravni ludia, ked nie je ta spravna spolocnost tak nepomoze ani alkohol ani ine povzbudzujuce ucinky. A vdaka alkoholu sa mi stalo tolko prihod aj zlych ale viacej ich bolo prijemnych ze keby som bol triezvy tak ich nespravim. EDIT Este som zabudol . Ako tu bolo povedane, neni rozdiel medzi vzdelanym alkoholikom a nevzdelanym alkoholikom kazdy sa rovnako potaca kazdy rovnako smrdi. Otec bol velmi vzdelany, mal vela zalub z ktoprych aj vedel velmi vela a vzdy vedel velmi dobre poradit a brata velmi toho naucil a bol aj tak alkholik. Ale nebudem za to nenavidiet alkohol, alkohol neni tomu na vine. Samotny clovek je na vine ze si nevie uvedomit kedy ma dost, kedy presat, kedy ist na liecenie. Clovek si za to moze sam ze je taky slaboch ze si nevie povedat dost a nevie sa vzopriet.
cizy Zverejnené 14. November, 2007 Autor Zverejnené 14. November, 2007 dnes som pil prvykrat ryzove vino, neni to nic moc, necham si ho doma na horsie casy
weirdo Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 vcera som sa po dlhsom case tak trocha dost pripil .. a zistil som (z hladiska byvalych krasnych casov) smutny fakt - ze uz ma to takmer vobec nebavi .. volakedy to bola zabava, sli sme chlastat v Presove na stromko alebo v BB na tanky, a robili sme bordel .. teraz si dam par pif alebo dake vinko, idem do krcmy, zahram fotbalek a idem spat. ach jaj ..
Cactales Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 Po istej tragikomickej príhode s jedným opilcom pred pár dňami akosi strácam chuť sa v dohľadnom čase opiť :lol:
game Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 kruci, neopíjajte sa :lol:ako skončila tá príhoda ?
Cactales Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 Neviem, či sa to už skončilo, ale dúfam, že áno. Celé sa to udialo tak, že dotyčný mi omylom zavolal z krčmy, a mal úplne nelogickú požiadavku. Na druhý deň ráno sa situácia zopakovala, len si už nepamätal, že mi volal a potom sa to večer zopakovalo ešte tretí krát... :lol:
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 veru, neopijajte sa! :lol:aku poziadavku?
Cactales Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 Aby som mu nadiktoval svoje telefónne číslo :lol: (to, na ktoré mi zo svojho mobilu zakaždým volal)...
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 preco nelogicke? ved mal ho ulozene, tak ho nevedel naspamat. a ked navyse videl trojmo, tak si ho ani nemohol dat zobrazit :lol:
Cactales Zverejnené 24. November, 2007 Zverejnené 24. November, 2007 No ale on mi tvrdil, že mi chcel tento týždeň zavolať, a nemohol práve z dôvodu, že moje číslo vôbec nemá :lol: Pri treťom telefonáte si nepamätal, že mi už v to ráno a aj deň predtým volal.
cizy Zverejnené 25. November, 2007 Autor Zverejnené 25. November, 2007 vcera som sa strasne ozral, 11 alebo 13 vodiek som mal a 3 piva
Nokia Zverejnené 16. December, 2007 Zverejnené 16. December, 2007 fuj vcera som si pekne vypil 4 hruskovice, jednu vodku, 4 miesane drinky s vodkou (dost silne) a este som niekomu vypil jedneho ladoveho medveda (sampus s vodkou)...fuj :lol:
Nokia Zverejnené 16. December, 2007 Zverejnené 16. December, 2007 neboli len som mal dlho tocaky :lol: nastastie to uz preslo, aj ked som taky trosku "prefackany" :)
nutrinka Zverejnené 17. December, 2007 Zverejnené 17. December, 2007 nokia sa opil, ja sa picnem :lol:
Jozef50205 Zverejnené 17. December, 2007 Zverejnené 17. December, 2007 alkohol vzdy iba s mierou, mam s tym svoje skusenosti, nastastie velmi skoro som si uvedomil, ist takouto cestou je- cesta do pekla , dnes v pohode 2 - 3 dcl dobreho vinka, štamprlo dobreho domaceho palena a staci.... da sa bavit i bez alkoholickeho opojenia.... :lol:
Nokia Zverejnené 17. December, 2007 Zverejnené 17. December, 2007 nokia sa opil, ja sa picnem :) neopil, len pripil :lol:
nutrinka Zverejnené 17. December, 2007 Zverejnené 17. December, 2007 4 hruskovice, jednu vodku, 4 miesane drinky s vodkou (dost silne) a este som niekomu vypil jedneho ladoveho medveda (sampus s vodkou)...fešák, z tohto sa nepripíja, z tohto sa ožiera :lol:
Nokia Zverejnené 17. December, 2007 Zverejnené 17. December, 2007 ja som bol z toho decentne pripity :lol:negrcal som, akurat som sa trosku krutil ale bavil som sa dobre, a nemam ani okno :)takze o ozierani mi nehovor :)toto maju moji kamarati obcas na rozbeh ;)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz