Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

dead's words

  • zápisov
    5
  • komentárov
    20
  • zobrazení
    26 726

Ja mam taky nazor, ze..


dead

2 380 zobrazení

Cely cas co tu sme ~existujeme sa diali veci. Adam sa rozpraval s Evou a Bohom, Eva sa rozpravala s Adamom a Bohom, Boh sa rozpraval s Adamom a Evou a dnes uz vieme, ze to bolo vsetkym trom prd platne. Dnes sa uz s nami prinajmensom jeden z nich nerozprava ..a mozno aj vie preco.

C:\>OvocieZoStromuPoznaniaOdtrhnut,Zakusit,Ochutnat,Zozrat

-asi nieco podobne stalo v prvom prikazovom riadku. A my sme im to zozrali, dnes uz iba vylizujeme z taniera, co zostal zadrbany od prveho intelektualneho obeda a zerieme ostatne bez toho, aby sme vobec nieco poznali, odrthli, zakusili a ochutnali, ale hlavne si o tom nieco myslime, lebo mysliet sa musi a ked si nieco myslim, je mojou povinnostou to neodkladne kazdemu oznamit, najlepsie bez rozmyslania.

Od cias prveho kontaktu s vlastnym vedomim sme presli nejaku cestu a kdesi sme dosli, ano dosli. Noe, zatial co zbijal svoju Archu oponoval Bohu, ze robit potopu sa nepatri a On nas sice ako modelovy sused z bytu nad nami aj tak vytopil, ale prihovaral sa nam casom stale menej, mozno preto aby sme mysleli stale viac a zaizolovali si strop. Mojzis si uz musel vystacit s horiacim krikom na kopci a dnes sme tu zostali sami, dokonca tu uz nie je ani hrobar Nietzsche a cez strop nam stale zateka. Co si mame o tom mysliet? Takto to mate napisane vo vasej knihe, ktora mala mysliet za vas.

Ked neskor Napoleon prehral bitku pri Waterloo, nemohol postnut na facebook - :( feeling bad, jeho podddani nemali moznost spoza pece vyjadrit nazor a ina zgerba este nemohla lajkovat vitazstvo na profile vojvodcu z Wellingtonu. V tom case by bolo asi povinnostou obdarovat pacikom svojho pana, ale toho casu sedliak este sedel so svojou motykou na piatom kole u voza. Napriek tomu si Europa po udalosti pri Waterloo zila este nejaky cas v relativnej pohode, v pohode bez nazoru. U nas zacali ludia mysliet mozno vtedy, ked isli obesit Miladu Horakovu. Mysleli si, ze obesit ju je malo a napisali to v rozhorcenych listoch. To prave orechove pre mysliaceho ducha vsak prislo az v 90 rokoch, ked postupne vsetky noviny zaviedli rubriku „z listov citatelov“, ano aj eurotelevizia.

Dnesnej societe uz vladne dialog a diskusia, dava moznost vyjadrit sa kazdemu, mozno aj tym pisatelom rozhorcenych listov a tak to potom aj vyzera. Ak zmiesate kuraci perkelt so zemiakovym privarkom nakyslo, bude to dobre, alebo to bude na hovno, co myslite? Ja to viem, ja som to skusil a ochutnal a vy co ste neochutnali sice viete hovno, ale mozete si nieco mysliet a mate moznost vyjadrit sa – ake degradujuce, nie? Dnes si dokonca myslime, ze vieme. Ze vieme ako ma zit Madar, lesbicka, katolik v tradicnej rodine, konzument marihuany, Cigan, homosexual a ubohy materialista. Odpornych turulov nestavat, medzi sebou sa netrkat a hlavne sa nemnozit, po ulici sa nepromenadovat a hlavne sa mnozit, netrtkat pri tom a nehulit by bolo idealne. Staci sa naladit na pozitivnu frekvenciu, pocuvat srdce, nechat si na kotrbu nejaky cas svietit slnko a nemiesat to s deathmetalom. Ano, nastala doba jednoduchych odpovedi na zlozite otazky, doba jednohubkovych filozofii.

Aby sme v tom mysleni nemali bordel, mali by sme vediet, ze niekto hore, alebo dole na nas caka so skatulkami. „Pod si sadnut do mojej pohodlnej krabicky, vazeny myslitel. Budes mat siroky vyhlad na jednu stranu“. Aby sme uz viac nemuseli mysliet, to bolo jedinym cielom nasho myslenia za kazdu cenu. Tuto sme vsak nieco nedomysleli, lebo sme prave domysleli. Ok, to je detail. [CommandMe] a [FollowMeTyTrulo], staci uz iba kliknut a nechat sa uniest. Ak by ste sa nahodou opovazili pochybovat o tom, ze vam niekto prinasa pravdu, ma to niekolkokrat napisane na svojej stranke, tak si to nemyslite, tak nemyslite a my vam nabuduce napiseme najprv pointu.

Nemysliet si nic je dnes luxus, ale stale si ho mozeme dovolit a ak si nieco rychlo nedomyslime, mozno to bude to posledne, co nam z nasej neznesitelnej slobody v mysleni zostane a vy ostatni, co ste neochutnali kuraci perkelt so zemiakovym privarkom na kyslo si myslite co chcete, kym sa este da.

  • Pridať bod 1

2 Komentáre


Odporúčaný komentár

ochutnala som. kuracie prsíčka nakrájané na jemno ako perkelt so zemiakovým prívarkom je super. priveľká sloboda nie je super. zdá sa, že hurá, sloboda, ale je to celé ináč. priveľká sloboda ubližuje, žiaľ, IQ a EQ a AQ za ňou nestíha ... však je tak ? ... : )

Odkaz na príspevok

ochutnala som. kuracie prsíčka nakrájané na jemno ako perkelt so zemiakovým prívarkom je super. priveľká sloboda nie je super. zdá sa, že hurá, sloboda, ale je to celé ináč. priveľká sloboda ubližuje, žiaľ, IQ a EQ a AQ za ňou nestíha ... však je tak ? ... : )

ano, privelka sloboda skodi ludom, co o nu nikdy nestali :)

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov