Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Darkmanov letecky dennik

  • zápisov
    21
  • komentárov
    58
  • zobrazení
    78 179

Flaming Cliffs 2.0 - Oprasovanie


Darkman

1 356 zobrazení

lockonTitle.jpg

 

Poznate to, na niektore veci treba mat chut, cas a prostriedky. A ked nieco z toho chyba, tak sa tej veci prosto clovek nemoze venovat, aj ked to je jeho najmilsi konicek. A tak som mal nejaku dobu so svetom simulatorov prestavku, raz chybal cas, raz prostriedky a niekedy aj ta chut.

 

Ale to bolo...teraz je aj chut, aj prostriedky, a aj nejaky ten cas sa najde. A tak som sa rozhodol oprasit stare skusenosti, a po navsteve Vojenskeho Muzea v Piestanoch (odporucam kazdemu, za to jedno euro to stoji) nemozem inak, ako oprasit stary dobry SU-25. A pre istotu ho oprasim na cvicisku. Plan je jednoduchy, vzlietnut a na cvicisku, v blizkosti letiska, znicit par cvicnych cielov a samozrejme nasledne opat, pokial mozno bezpecne, pristat. Pekne pocasie, ziadne hrozby, ideal. :) A z tohto oprasovania bude nasledovny foto report.

Map.jpg

 

Cvicnym cielom bude zoskupenie styroch samohybnych hufnic M-109, schovanych pekne v udoli, pri stvrtom navigacnom bode. No nestoja si tam pekne? :certisko:

ScreenShot_111.jpg

 

Uz si na ne brusi zuby plne vyzbrojeny Su-25, nedockavao cakajuci povolenie na vzlet.

ScreenShot_112.jpg

 

 

Povolenie prichadza v podstate okamzite. Pomaly posuvam plyn na plny vykon a "Grač" zacne naberat rychlost. Vzlet

ScreenShot_116.jpg

 

Zasunut podvozok, klapky. Lietadlo s plnou vyzbrojou a nadrzou vazi nieco malo cez 16t a tak nie je divu, ze stupa celkom neochotne.

ScreenShot_118.jpg

 

Obratka vpravo a naberam smer cvicisko.

ScreenShot_123.jpg

 

Moja vyzbroj je vskutku roznoroda. Zlava doprava:

  • S-25L - Laserom navadzana raketa, ktora vznikla pridanim laseroveho navadzania na popularnu 'hlupu' (rozumej nenavadzanu) tazku raketu S-25. S tymto vylepsenim ma raketa dostrel 7km so 4m az 7m presnostou.
  • Kh-25Ml - Takticka, laserom navadzana, raketa. Varianta rakety Kh-25 (existuju aj varianty s radiovym a pasivnym-radarovym navadzanim) s 90kg hlavicou a dostrelom 10km
  • RBK-250 - 250kg 'hlupa' kazetova bomba.
  • FAB-250 - 250kg 'hlupa' vysoko vybusny bomba.
  • R-60 - Tepelne navadzana protlietadlova raketa pre obranu proti vzdusnym cielom.

ScreenShot_124.jpg

 

Cestou na cvicisko sa kocham majestatnostou 5000metrovych kaukazskych stitov. V jednom z ich udoli sa nachadza aj moj ciel.

ScreenShot_125.jpg

 

Prilietam na cvicisko a hladam nejaku tu M-109. Su-25 nema nijaku pokrocilu optiku na hladanie ciela, toboz nejaky radar, a tak sa o cele hladanie stara sofistikovany senzor MK1 eyeball ('ocna bulva prvej generacie'). Letim celkom nizko a tak rychlo nachadzam zoskupenie M-109. Odistujem zbrane a vyberam S-25L. Zapinam laser, rozsvecuje sa zelena kontrolka, ktora signalizuje aktivny laser, navediem kurzor na ciel, gyroskopicky zastabilizujem laser, rozsvecuje sa cervene svetlo - system pripraveny k palbe.

ScreenShot_127.jpg

 

PAL!

ScreenShot_130.jpg

 

Raketa o par metrov mina ciel. Ciel prezil blizky dopad a tak mi neostava nic ine, nez to skusit este raz.

ScreenShot_134.jpg

 

Jedno zo zakladnych pravidiel je - nikdy nepreletiet priamo nad cielom, preto so stupanim zacinam s obratom vpravo. Vypustam seriu obrannych svetlic... hey, niesu tu sice nepriatelia, ktori by ma mohli ohrozit, ale je to dobry zvyk a vyzera to pekne na fotke :).

ScreenShot_135.jpg

 

Vzdialim sa od cielu. Prudky obrat a opat si to smerujem na ciel.

ScreenShot_139.jpg

 

Ten isty ciel, objavujem davnu rutinu, laser-zelena-zamerat-stabilizovat-cervena-pal, cele to trva par sekund a druha S-25l je na ceste.

ScreenShot_140.jpg

 

Tentokrat priamy zasah.

ScreenShot_142.jpg

 

Obe S-25 minute. Prechadzam na Kh-25.

ScreenShot_144.jpg

 

Ten isty ritual, obrat, zamerat, pal.

ScreenShot_146.jpg

 

Presne na ciel.

ScreenShot_148.jpg

 

Druhy ciel zniceny.

ScreenShot_150.jpg

 

Netrva dlho a na ceste je posledna raketa.

ScreenShot_152.jpg

 

4 rakety - 3 ciele znicene, zatial dobre skore. Na posledny mi ostavaju este 4 bomby, z toho 2 kazetove.

ScreenShot_156.jpg

 

Prve ale volim vysoko-vybusne. Planujem ich, kvoli vyssej efektivite, zhodit obe naraz. Ziadne zlozite technologie, namierit lietadlo na ciel a zhodit - proste old-skool, ako v 2sv vojne. Jedinou pomocou je zakladny balisticky pocitac, ktory mi vie ukazat, kde bomby asi dopadnu.

ScreenShot_158.jpg

 

Vyzera to slubne.

ScreenShot_159.jpg

 

Vyborny zasah, bomby dopadli dost blizko a explozia znicila aj poslednu M-109.

ScreenShot_160.jpg

 

Ostali mi este 2 bomby, ale nie je ich na co pouzit. Tak si robim este jeden prelet nad horiacimi M-109 a smerujem si to naspat na letisko.

ScreenShot_161.jpg

 

Cestou kontaktujem vezu a oznamujem jej svoj zamer pristat, dostavam vektory (efektny letecky vyraz pre smerovanie :D) na drahu 24. Onedlho mam cely Nalcik, aj s letiskom ako na dlani.

ScreenShot_162.jpg

 

Zacinam priblizovaciu proceduru. Je pekne, slnecne, idealne pocasie na vizualne pristatie. Pre istotu si ale pomaham pristrojmi...bola by celkom hanba to teraz rozflakat o zem :D Vysunut klapky, podvozok.

ScreenShot_164.jpg

 

A pomaly klesat az k drahe.

ScreenShot_165.jpg

 

Touchdown je sice trosku tvrdsi, ale nic co by Su-25 nezvladlo. Zabrzdit, odparkovat na apron.

ScreenShot_167.jpg

 

4 ciele zo styroch znicene a este ostala nejaka municia a plny zasobnik kanonu nazvys, spokojne opraseny. Pripraveny vyskusat nejaku serioznejsiu akciu. Rozohrana Revanche kampan ma uz caka. :)

  • Pridať bod 1

3 Komentáre


Odporúčaný komentár

Skvely pribeh :) a lietadielka su zase spat, hlavne toto zubkovane :) inak sa tesim na lietanieee :)

Odkaz na príspevok

:o

paráda ... keby nešlo o život ... či vlastne nejde :)

skvelé obrázky, krajšie ako skutočnosť, pekné pekné pekné :)

Odkaz na príspevok

moja mama je pilotka v rodine. v spiskej je letisko a nalietala dve hodiny na vetroni ako pilot a potom sestra ta si so svagrom robili kurz na Taloch s paragla.. Ano e to uz mozno desat rokov dozadu,ale napadlo by vas to? Len tak sa zavesit do vzduchu a cakat ze dole niekde najdete bezpecnu pristavaciu plochu? A ziadne kable?

 

Krasne to je, to verim, mozno to nieje ani drahe(nie je to uz ani pre mna si myslim a kombinezy si obaja pred 10 rokmi kupili), ale najst odvahu. Zena nechcela ist v cera ani na tobogan. A to je 100 bezpecne. Ale tam by som ju ani netahal a sam mal problem. Chyba sa da spravit a smola moze skocit pred teba.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov