Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Odkazy našich dávnych predkov

  • zápisy
    3
  • komentárov
    16
  • zobrazení
    11 431

Indície: 1. Obetovanie u našich predkov


gilgamsh

1 526 zobrazení

J040.jpg

 

 

Indície:

1. Obetovanie u našich predkov

Gn 22,2

Tam ho obetuj ako zápalnú obetu na jednom z vrchov, ktorý ti ukážem.

Tob 6,8

Odpovedal mu: „Keď rybie srdce a pečeň spáliš na dym pred mužom alebo ženou,

ktorých trápi diabol alebo zlý duch, odíde od nich všetko trápenie a zbavia sa ho naveky

Gn 31,53

Jakub obetoval na vrchu krvavú obetu

 

Je známe, že naši predkovia akt obetovania prevádzali celé tisícročia. Najčastejšie išlo o spaľovanie krvi, či tiel obetných zvierat. Dialo sa to na viacerých kontinentoch a je málo pravdepodobné, že by sa o tom mohli vzájomne informovať. Mali tisíce možností ako by sa Bohu mohli odvďačiť inak. Prečo robili práve toto?

Najpravdepodobnejšie prišli na to skúsenosťou. Telesný stav osôb v blízkosti obety a ich duchovný svet (na rozdiel od nás, súčasných ľudí ) sa zrejme viditeľne zlepšoval. Dá sa aj povedať, že si tým „čistili“ biopole, či znižovali množstvo negatívnej zložky bioenergie. Je možné, že ak je bioenergia elektromagnetickej povahy a prenáša sa aj do okolia osoby, značné množstvo tejto negatívnej energie mohlo byť obetnou krvou zachytené a spaľovaním sa energia mohla rozptýliť. Je známe, že krv obsahuje čisté železo, ktoré ako jeden z mála kovov má schopnosť elektromagnetickú energiu v svojom priestore „zahusťovať“(až 10.000 krát) vzhľadom k vysokému parametru relatívnej magnetickej permeability. Vieme tiež, že spaľovanie, resp. vyhriatie železa nad Curieho teplotu spôsobuje stratu jeho magnetických vlastností, čím by sa dalo vysvetliť rozptýlenie tejto energie.

Tento rozšírený obetný akt s veľkou pravdepodobnosťou strácal účinnosť u spoločenstiev, ktoré začali používať železo. Napriek tomu obetovania zvierat u niektorých náboženských skupín pretrvávajú dodnes (moslimský sviatok íd al-adhá, či Voodoo na Haiti a a na Jamajke, atď.).

5 Komentárov


Odporúčaný komentár

podivné súvislosti.

železo v krvi a doba železná ?

 

čím viac si ľudia začali uvedomovať sami seba a svoje okolie, tým viac sa snažili to svoje okolie prispôsobiť sebe, bohom, nie len bohovi, obetovali to, čo bolo najcennejšie ...

hovorí o tom predsa aj Starý zákon, pre roľníka bol poklad na obetu obilie, pre pastiera zviera ... komu kade išiel dym, patrí k legende ... bohovi bolo milšie obetované zviera ...

bohovia zjavne milovali krv, aj bez pálenia, potoky krvi, hlavne, že tiekla, prúdom ... Indiáni, Mayovia ... hm ?

kvôli železu ?

kam zaradiť kanibalské kmene ?

nedávno som počula jednu teóriu o atavizmoch v najstarších vrstvách nášho mozgu, ako reakciu na novodobých kanibalských vrahov - Čikatilo, Dahmer a spol. - že všetci v sebe máme kdesi stopu, len náter civilizácie nám atavizmy prekryl.

možno tým prekrytím ... možno kanibalizmus sme nahradili krvavými obetami ?

Odkaz na príspevok

Áno, toto je ťažká problematika, reagovať teraz chcem len k niečomu. Ďalšie indície neskôr v blogu.

Všimnite si Gn22,2 „...na jednom z vrchov, ktorý ti ukážem“, skrátka budem hovoriť aj o pyramídach. K téme je dobré pozrieť i tieto vídeá:

https://forum.freespace.sk/tema/19-zlaty-rez-ley-lines-pyramidy-pentagramy-v-starej-europe/strana__st__25

Ja považujem uvedené rituály, procedúry našich predkov za „čistenie“ biopoľa.

Zrejme existuje kvantita vyčistenia, pričom slabé čistenie zlepšuje zdravie a otvára nejaké

duchovné pocity. Najvyššia fáza je možno kontakt s Dokonalosťou, starý Egypt o tom dosť

zanechal. A čistý proces „čistenia“ biopoľa povedané modernou bázou „tuším“ takto:

„Meditácia v blízkosti chrámu postaveného z vhodného prírodného materiálu a čo najúčinnejšie podľa zákonov zlatého rezu, kde je s nastavenou účinnosťou skrytý objekt s

najvyššou magnetickou permeabilitou (v dostatočne širokom okolí).“

 

K tomu ešte o železe: Má pamäťové vlastnosti – hysterézia, tomu vďaka existujú mg. pásky i HDD, má i spomenutú kľúčovú vlastnosť vysokú magnetickú permeabilitu (relatívna je cca 10.000), ktorú má len keď je dostatočne čisté, napr. to krvné Fe. Inak prichádzame do styku vlastne s oceľou, čo je zliatina s uhlíkom, kde sa tento parameter značne znižuje (cca 10). A najvyššiu permeabilitu , ktorú poznáme je možné vytvoriť so zliatiny Fe-Ni-Mo (cca 1,200.000 Supermalloy).

A práve také zloženie mávajú meteority, tzv. siderity. A čuduj sa svet, vraj sa našiel sa meteorit v Chufévovej pyramíde a v Mekke pútnici obchádzajú čiernu kocku a bozkávajú čierny kameň z vesmíru.

Odkaz na príspevok

ano, vraj čierny kameň ...

kocka je biela stavba, ochranný domček pre vstavaného vesmírneho vraj čierneho pútnika. stavba biela, prikrytá čiernym sametom.

neznabohovia, čo je prakticky každý okrem veriacich moslimov, ten kamieň uzrieť nesmú, dnes už vôbec nie.

 

raz bol kdesi, veľmi dávno v nejakej publikácii jeden reprodukovaný obrázok - bola to kresba, stará kresba, z 18. či 19. storočia, kde bol nakreslený uctievaný kameň tak, ako ho autor videl - v bielej kamennej stene vstavaný oválny čierny kameň.

bolo to nakreslené ako také nakuknutie, viacmenej z čias, keď páni Briti kolonizovali pol sveta a vošli všade ...

neviem, či niekto niekedy zistil, nakoľko je železný.

Odkaz na príspevok

Máte pravdu, očakávať zisťovanie elektrochemických vlastností čierneho kameňa z Mekky je menej pravdepodobné ako kameňa z Pluta. Inak 12 strán i s tou kresbou (SUSAN TALLMAN

THE BLACK STONE-pdf) som našiel na Google. Chcel by som ale spomenúť ešte archeológov v súvislosti s meraním magnetickej permeability. Merajú častejšie ako by si človek myslel. Samozrejme ide o uľahčenie hľadania. Používajú vlastne aj geologické prístroje na rozlišovanie hornín (napr. „Měřič magnetické susceptibility SM-20“).

A čo ma zaujalo: „Magnetickú pamäť feromagnetických látok dobre poznajú aj napr. archeológovia, ktorí skúmajú praveké sídliská. Zvyšky pecí a ohnísk, ktoré tam nachádzajú, mávajú dno vytmelené ílom – hlinou, ktorá obsahuje ako zložku feromagnetickú rudu. Vzorka vyrezaná z dna pravekej pece si „pamätá“ smer magnetického poľa v čase, v ktorom sa v peci kúrilo“.( http://www.ddp.fmph.uniba.sk/~koubek/UT_html/G3/kap1/1-10.htm) Bolo by zaujímavé zisťovať ďalšie detaily problematiky výstavby tých pecí so železným ílom na dne

Tiež by bolo možno prekvapivé zisťovať takými meraniami, či megalitické stavby a ďalšie neobsahujú práve železo s extrémnou permeabilitou, keď už tie mnohotonové kusy prepravovali s tých diaľok. Červené povrchy kresieb predkov v jaskyniach, klobúky sôch Rapa-nui i povrch Nazca planiny by som typoval.

Odkaz na príspevok

zamerala by som sa nielen tam, je to aj bližšie ... v Európe

je tu o tom dokonca téma, jedna z mojich obľúbených :

 

https://forum.freespace.sk/tema/19-zlaty-rez-ley-lines-pyramidy-pentagramy-v-starej-europe/

pozrieť sa z rovnakého hľadiska na ley lines, zlatý rez je síce fakt, bežný a používaný, v tej téme je vyslovene kvôli pentagramom a zemepisným vzdialenostiam v Starom Grécku.

 

Rapa Nui ... možno. Nazca mi svojím spôsobom ley lines pripomína ...

sochy na veľkonočnom ostrove pozná každý ako atrakciu, rytiny v Nazce vďaka celoživotnej práci Marie Reichovej a propagácii takmer každý ... ale ley lines máme priamo tu, a stále sa o nich vie málo, a málokto o nich vie. pritom sú fascinujúce. ... tam by som akúsi pamäť hľadala skôr. niečo, čo ley lines vedie ... cez hory a doly cez celú Európu ...

to mi pripomenulo, že už dávno som neprispela do témy na fóre...

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov