Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Himalájsky denník

  • zápisov
    28
  • komentárov
    9
  • zobrazení
    10 408

19. apríla - Aklimatizačný deň v Namche Bazari


miracle

368 zobrazení

Aklimatizovali sme sa veľmi výdatne. Popoludní sme urobili výstup smerom na dedinku Khunde a vystúpili do výšky pribležne 3800 metrov, čo je prakticky rovnaká výška, do akej vystúpime zajtra. Tu sme v tráve zhltli olovrant a pokochali sa okolitou prírodou. Potom sme priam knižne – podľa všetkých doporučení pre postupný výstup do výšok – zostúpili na prenocovanie o 400 metrov nižšie – do Namche.

Po večeri aklimatizácia pokračovala – v našom Valley View Lodge sme si spravili diskotéku – poslúžili moje dve kazety z walkmana, pôvodne myslené ako relaxačné. Diskotéka bola divoká, i keď blbnúť v tejto nadmorskej výške bez aklimatizácie už nie je celkom sranda. Keď sa spoločnosť rozišla, šli sme sa s Dinou a Táňou v dobrej nálade prejsť po uličkách Namche Bazaru. Z jedného lodge sa šírila dobrá hudba a v prítmí tam napoly spali akýsi trekkeri. Vtrhli sme tam a začali tancovať na „parkete“, čo vyvolalo potlesk, najmä keď sme sa vyzliekli do expedičných tričiek. Zakrátko sa pridali aj prítomní muži a diskotéke spravilo koniec až upozornenie domácich, že drevená podlaha naše dupotanie možno nevydrží. Ako sme prišli, tak sme odtancovali a v dobrej nálade si šli ľahnúť.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov