Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

dead's words

  • zápisov
    5
  • komentárov
    20
  • zobrazení
    26 714

ako dosiahnut zmiesany pocit


dead

947 zobrazení

Druhykrat si lokol z flase. Bol to istejsi hlt, ako ten prvy, uz sa nebal, ze mu dvihne zaludok. V takom momente je dolezite udrzat v chode zakladne zivotne funkcie a spatna klapka je jednou z nich. Momentalne to vlastne bola vec, najdolezitejsia zo vsetkych. Vedel tiez, ze sa trafi do ust a nerobilo mu uz problem, ze ho niekto moze sledovat. Bol vybaveny, uloha dna bola splnena, moze dalej zit, aspon teda dnes. Telo ma jednu zlu funkciu, odburava alkohol z krvi a on ho potom musi dolievat. Stoji to vela namahy, penazi a uhybania sa pohladom. Ale oplati sa to, pre ten neopisatelny pocit.

 

Nad postelou na plafone sa trtkali dve muchy, ked otvorila oci. Sprvoti po zobudeni sice nedokazala spracovat odpoved na to co vidi, ale hned si uvedomila, ze je rano, ona lezi pod svojou ruzovou perinou s modrymi kvietkami a skvrna na nohavickach sice este bude, ale uz iba sucha. Vcerajsi vecer na kapote auta vobec nedopadol podla jej predstav. Auto to bolo sice pekne, ale co tam po tom, ked ten stary chren bol hotovy za tri minuty, v bare jej zaplatil iba dva mojita a nenechal jej ani len cislo. Svoju krasu, kratku suknicku a cas straveny pred zrkadlom si ceni na viac, Nic to, mama jej dnes necha vacsie vreckove. Povie, ze idu so spoluziackami na zmrzlinu, Mohla sa kludne otocit na lavy bok.

 

„Velebny pane, dovolila som si nieco z mojej zahradky“. Bolo mu blbe ukladat zavaraniny na policku do farskej pivnice, aby ich po dvoch rokoch postupne vyhadzoval do smetiaka. „Dakujem pekne, nech vam je Pan Boh milostivy“ A on bol. Stara pani bola na svoj vek celkom ciperna, aj ked ju zivot gniavil a do kompotov davala vela cukru. Rozmyslal, preco to babka robi. O snahe ziskat si jeho priazen nemohla byt ani len rec. Voci tomu bol odmerany a veriaci z jeho farnosti to dobre vedeli. Ak to babka robila nezistne, vsetka cest, ale vo svete, ako ho poznal, sa take veci nediali. Skoda toho cukru. Pomyslenie na to, ako sa taha s plnou taskou cez pol dediny k nemu na faru ho vsak nehrialo.

 

Dnes je jeho velky den, ako by mu to len rada ulahcila. Z fabriky odpisali, ze sa na udrzbe uvolnilo jedno miesto. Bola to praca, ktoru robil aj pred tym a udrzi sa tam, ona to vie. Vyzehlene monterky boli uhladne ulozene na stole izbe, do malinkeho vrecka mu dala stvorlistok, tak aby to nevidel, smial by sa jej. Za otvorenym oknom v kuchyni kruzila ako vrtulnik vcelicka, dostat sa dnu jej branila iba zaclona. Musela vyletiet tak vysoko ..a zbytocne. Za pokus to vsak stoji, pomyslela si. Ked to nevyjde, bude doma s nou. V knihe od Haliny Pawlowskej si precitala, ako byt stastna.

 

Chodnik sa klukatil pomedzi korene starych borovic. Nevedel sa dockat chvile, ked konecne vyjdu z lesa. Projektovy manazer neschvalil jeho navrh. Bola to jedna zo sanci, ako sa ukazat pred sefom po predchadzajucich nezdaroch. Ten hajzel mal iba dve moznosti, povedat ano, alebo nie a musel si vybrat prave tu zlu. Deti skackali zo skalu na skalu. Mala Veronika spolu s plysovym medvedom, ktoreho drzala za ucho. Ich svitorenie sa postupne stracalo v tichom sume stromov, jeho myslienky vsak nie, ostavali. Zdialky ich pozoroval tetrov. Maximalne nezaujimave.

 

 

Ako sedim dlhsie vo vani, klesa mi pena a ja vidim zo seba stale viac. V pauzach medzi pesnickami z mp3 disku pocujem auta na ceste daleko za oknom kupelne. Po kazdej skladbe ich je menej. Svet sa postupne uklada, na svoje parkoviska. Suseda zdola sa vratila vcera, kvoli nej si davam slabsie volume a pocujem ho o nieco viac, ako si zasluzi.

 

 

4 Komentáre


Odporúčaný komentár

Tomas, zmiesany pocit je obcas akysi nepokoj v tebe, co nevies inak vysvetlit a nemas chut ho riesitdead...niektore veci v zivote su obrovske klise, a beru obcas usmev z tvare

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov