Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Darkmanov letecky dennik

  • zápisov
    21
  • komentárov
    58
  • zobrazení
    78 180

DCS: A-10C Warthog - Prolog


Darkman

1 211 zobrazení

DCS: A-10C Warthog

(Prolog)

titlef.jpg

Uvod

 

Kedze Darkman je tvor nedockavy, tak si svoj darcek k narodeninam kupil uz dnes :spiteful: . Tymto darcekom je novy study simulator DCS: A-10C Warthog. Study simulator preto, ze je pre zvladnutie simulovaneho stroja potrebny metodicky pristup, s postupnym ucenim jedntolivych systemov. Nie je to produkt, ktory sa da zvladnot za den, ani za tyzden a ani za mesiac. A tak ma napadlo, ze budem svoje detske krociky dokumentovat v blogu. Tento zaznam ma byt takym uvodom, v ktorom by som strucne opisal stroj, na ktorom sa chystam 'lietat' a potom simulator, pomocou ktoreho sa to chystam. Tak, s chutou do toho. :spiteful:

 

Nacom poletime?

 

A-10 Thunderbolt II

 

Hrdinom tejto serie bude lietadlo spolocnosti Fairchild Republic, ktore nesie meno A-10 Thunderbolt II, presnejsie jeho varianta C.

300px-A-10_Thunderbolt_II_In-flight-2.jpg

A-10 Thunderbolt II je americke jednomiestne vojenske lietadlo urcene na blizku letecku podporu pozemnym jednotkam, a to hlavne nicenim tankov a inych obrnenych cielov. Jeho povodna varianta, A, vznikla zaciatkom 70tych rokov ako priama reakcia na hrozbu obrnenych jednotiek varsavskej zmluvy. Je to prve americke lietadlo navrhnute ako lietadlo blizkej leteckej podpory. Stroj ma velmi dobru manevrovatelnost pri nizkych rychlostiach a malych vyskach.

 

Lietadlo je velmi odolne, s redundantnymi letovymi a hydraulickymi systemami. V pripade vypadku hydraulickych systemov je lietadlo ovladatelne aj manualne. Je navrhnute tak, aby bolo schopne letu s poskodenym jednym motorom, bez jedneho chvostoveho stabilizatora, bez jednej vyskovky a bez polky jedneho kridla. Pilota chrani 540kg kvalitneho titanu. V letectve mu prischla prezyvka warthog (prasa bradavicnate) resp. zjednodusene hog.

220px-A10Thunderbolt2_990422-F-7910D-517.jpg

 

Zaklad jeho vyzbroje tvori GAU-8/A Avenger rotacny gulomet, s kadenciou 4200 striel/minutu, ide o najvacsi kanon aky je mozny najst na americkych lietadlach. Medzi dalsiu moznu vyzbroje patria AGM-65 Maverick, rusicka ALQ-131, rozne neriadene bomby a AIM-9 Sidewinder na obranu pred leteckymi cielmi

 

Modernizacia

A-10 ukazalo svoje schopnosti pri operaci pustna burka v iraku, ako aj pri Operation Allied Force v Kosove (A-10 napr. koordinovali zachranu pilota zostrelenej F117). Jeho obmedzena avionika (napr. neexistujuci autopilot, ziaden system pre nocne videnie, ziadne pokrocile opticke systemy) a nemoznost pouzit inteligentnu municiu su ale limitujucim faktorom na sucasnych bojiskach (Irak, Afganistan). Z toho dovodu prechadzaju A-10A modernizaciou na A-10C. Modernizacia sa tyka iba avioniky a mechanika (motory, elekticky system, hydraulicke systemy) ostava bez zmeny.

Modernizacia zahrna hlavne novy, digitalny, cockpit, moznost niest pokrocile zameriavacie systemy (Northrop Grumman LITENING targeting pod alebo Lockheed Martin Sniper XR Advanced Targeting Pod) a moznost niest inteligentnu municiu (JDAM, LGB).

 

Podrobnejsie sa jednotlivym systemom a municii budem venovat, ked sa snimi budem ucit pracovat :w00t:

S cim poletime?

 

DCS: A-10C Warthog

 

Simulator, ktoremu sa budem venovat, nesie meno DCS: A-10C Warthog, od spolocnosti Eagle Dynamics. DCS: A-10C je druhym zo serie Digital Combat Simulator (prvym je DCS: Black Shark, simulator ruskeho vrtulnika Ka50).

 

Eagle Dynamics je ruske vyvojove studio, ktore sa venuje pocitacovym simulatorom uz vyse 15 rokov. Mimo simulatorov urcenych pre civilny trh sa im podarilo presadit aj na poli vojenskom. Seria DCS je vysledkom skusenosti a informacii, ktore spolocnost ziskava pri praci na vojenskych simulatorov. Jednym z vojenskych simulatorov bol prave simulator A-10C, ktory potrebovala National Guard pre potreby pretrenovania pilotov z variantu A na variant C. Kedze jediny rozdiel medzi A a C je v avionike a letove vlastnosti su nezmenene, tak je vycvik na simulatore daleko ekonomickejsi (piloti uz vedia ako sa s A10 lieta, je zbytocne aby boli stovky hodin vo vzduchu kvoli avionike). Sucastou kontraktu bola aj moznost vyuzit ziskane poznatky pri tvorbe civilnej verzie. DCS: A-10C je teda spracovanim avioniky na rovnakej urovni ako simulator, na ktorom trenuju skutocny piloti. Je to v podstate najblizsie, ako sa civil moze dostat k vyskusaniu tohto stroja.

 

gallery11805224.png

 

Divadlom pre DCS: A10C je nepokojna oblast okolo Abchadzka, zakaukazkeho Ruska a Gruzinska (mapa tu: https://www.digitalcombatsimulator.com/images/warthog/Black-Sea.jpg). Tato oblast je realne spracovana pomocou satelitnych udajov.

 

 

Tolko k prolog casti. Ak vas tema zaujala, tak si mozete dalsie cakanie skratit trailerom. Dakujem za pozornost, mna teraz caka 700stranovy manual :w00t:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Co8LKJh6Xc0

 

p.s. komenty su vitane :hufi:

4 Komentáre


Odporúčaný komentár

Nemusí to byť zlé, ale môj PC už pri týchto hrách je za zenitom. Video je dobré.

Odkaz na príspevok

No, som zistil ze moj PC pri tom tiez ztazka odfukuje. Takze ak sa to nejako nevyladi (momentalne je to furt beta), tak sa upgradu nevyhnem. :D

Odkaz na príspevok

V priebehu roka-dvoch sa aj tak budú musieť počítače upgradovať. XP končí, IE9 chce len W7 (Vistu nerátam), a ktovie čo to spraví s hardvérom keď sa začne používať IPv6. Mne už ani Google Earth nestíha, nieto takéto hry.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov