Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 595

Dnešný deň.


Jozef50205

1 314 zobrazení

Opäť, iba tak, sedím,smolím nejaký ten riadok,domom sa ozýva praskot horiaceho dreva,kvapky dažďa od noci buchocú na okná,dokonca teraz sa aj blýska i buráca hrom, nárazový a rýchlo sa meniaci vietor vyháňa z krbu vôňu dymu miešajúc sa s mojím ,tejto jesene prvýkrát, zvareným mladým vínom s klinčekmi,a vôňou povedľa na starej almare uložených dul, jabĺk a hrušiek.

Pre mnohých je takéto počasie skôr depresívne, veď áno, kto nemá rád jas slnečných lúčov aj s patričným teplotným efektom, ale takáto atmosféra, keď sedíte pred oknom v postaršom dome, chrbát vám ohrieva žiara ohňa aj s daným zvukovým efektom a do toho vnímate zmiešane vône,vonku je faktický nezvyčajná októbrová búrka,stromy majú svoj farebný svet,oknom stekajú veľké kropaje dažďa... toto všetko vás musí donútiť a napísať iba tak, zopár riadkov, podeliť sa aj s inými, teda s vami, čo sem tam čítate môj blog. Zrak,sluch a čuch mi v tomto momente prinášajú tak typickú jesennú atmosféru,keď úroda aj od Boha je v pivnici a komore,keď uvažujete, na ktoré miesto posadíte nové stromy a ktoré,pretože už dosluhujú, vytnete,či preriedite liesky,ktoré nedali to čo mali dať,a kde založíte ďalší záhon liečiviek... a pritom koštujete posledný burčiak a naplno vdy######ete vôňu zvareného iršay oliver,dáte mu ešte lyžičku trstinového cukru.... a zohrieva.

Čas sťa splašený žrebec, toť iba nedávno , ešte nebol ani čas jari, a strihal sa vinič,i prosil som : O Pane , daj aby bol dobrý čas,aby neboli choroby, aby pršalo, kedy má pršať, aby svietilo slnko, kedy má svietiť,aby vinič nezgniavil ľadovec, aby mal cukornatosť i kyselinky... a všetko stalo sa , ďakujem Pane. A nielen ďakujem za seba, ale za všetkých, a ďakujem i za dnešný prekrásny deň,za hojnosť dažďa,veru už bolo sucho a je nutné dať už zrno chleba do zeme, i repka olejka chcela vodu, ale i príroda ako taká včítane zveri .

2 Komentáre


Odporúčaný komentár

Ano...zabúdame byť vďační...tiež mám rada pocit, keď je doma fajn teplúčko, čítam si..a za oknom pľušť a v hrnčeku vonia káva alebo čajík...ten pocit pohody je fajn...Oddýchni si Jozef, zaslúžiš... :saw:

Odkaz na príspevok

ďakujem Ronja, to fakt máš pravdu, nie sme vďační, ak je dobre šomreme,že nie je lepšie a ak je naj...lepšie, tak sme roztopašní a zabúdame,že sú aj takí, čo majú zlomok nášho, ale pritom vidíme,že sú oveľa šťastnejší... nie sú závislí na niečom, čo určite na večnosti nebude potrebné.. a tak sa obraciame na Pána aj s takými prosbami, ako som uviedol ja.... s nízko pozemnými, s osobnými, čo možno skôr pripomína ziskuchtivosť... ale patrí Mu vďaka za všetko...

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov