Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 595

Veterné mlyny.


Jozef50205

891 zobrazení

" Hľa,ja pošlem svojho anjela a pripraví predo mnou cestu.I zaraz príde do svojho chrámu Panovník,ktorého hľadáte, a anjel zmluvy,ktorého si žiadate.Hľa príde,hovorí Pán zástupov- ktože vydrží deň jeho príchodu,kto obstojí,keď sa zjaví?Veď je on ako roztápajúci oheň a ako zelina práčov.

I sadne si a bude vytápať a čistiť striebro, a vyčistí synov Léviho.Prečistí ich ako zlato a striebro,takže budú prinášať Pánovi obetu v spravodlivosti.

Vtedy sa Pánovi zapáči obeta Júdu a Jeruzalema ako v dňoch dávnych,ako v rokoch predošlých.

Priblížim sa k vám na súd a budem rýchlym svedkom proti čarodejom,cudzoložníkom,krivoprísažníkom a tým, čo znásilňujú nádenníkov,vdovy a siroty,pokorujú cudzinca a neboja sa ma-hovorí Pán zástupov.

Lebo ja, Pán, som sa nezmenil a vy, synovia Jakubovi, ste nezahynuli. " Biblia,kniha proroka Malachiáša, kapitol 3 ,1-6.

 

Mám rád čítanie z knihy proroka Malachiáša , a vždy keď ma niečo ťaží siahnem aj po takýchto riadkoch,ako som citoval v záhlaví môjho príspevku.

Sedím pri otvorenom okne s výhľadom na dvor a snažím sa zosmoliť pár riadkov o živote posledných dní,ktorými som prešiel a prechádzam. Nie je to jednoduché,ak pred sebou tlačíte káru ktorá je z mesiaca na mesiac, z týždňa na týždeň ťažšia,neovládateľnejšia,keď sa vám všetko sype na hlavu a vy i keď večer líhate psychicky po celom dni vyčerpaný nemáte pocit,že ste urobili všetko,tak aby to bolo na druhý deň jednoduchšie.Hovorím o tom, čo tento náš svet gniavi už dlhé mesiace,o finančnej,hospodárskej kríze, ktorá valcuje skoro všetko a skoro všetkých. Ak, čo nemám veľmi rád tento výraz, ale vhodnejší sa nenájde, by som svojou prácou žil a pracoval iba pre seba a svoju rodinu bral by som to možno športovo a povedal, ako sa spieva v pesničke:".. a ráno jedú dál," ale je tu aj v mojom podaní firma a zamestnanci, a to je obrovská zodpovednosť, hlavne ak viac ako desať rokov prosperujete a dnes neviete,ako zajtra zaplatiť elektriku,telefóny,všetky služby a najmä svojich zamestnancov včítane odvodov.

 

Riadky ,či už zo Starého zákona,Nového zákona má dokážu uspokojiť,dať myšlienky do súvislosti a mnohokrát má privedú nielen na iné myšlienky,ale má aj navedú na ďalšie postupy v týchto zlých časoch. Ostať čestným,pravdovravným,charakterným, vždy a za každých okolností, či už voči svojim zamestnancom, obchodným partnerom,bankovým úradníkom,voči svojim blízkym, to je krédo,ktoré nestratí nikdy svoj lesk. Tak to vyzerá,že toto a Biblia je už jediné čo mnohokrát nielen mne ostáva. Je mnoho podnikateľov, čo takto zmýšľa a koná,i keď zrovna si nelistujú v Starom zákone, ale chcú ostať pred svetom " rovný, "a verte je to veľmi ťažké. Nie žeby som sa zmieril so zlou situáciou, to nikdy ,a vždy viem zabojovať a aj humor má zatiaľ neopúšťa, ale toto je neúprosný boj ako v Miquelovi de Cervantes a veterné mlyny sa krútia rýchlejšie a rýchlejšie...

A či má zomelú ? Do konca mesiaca budem múdrejší.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov