Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 595

Spanilé jazdy extrémistov pokračujú.


Jozef50205

741 zobrazení

A spanilé jazdy Pospolitosti pokračujú.Jednoducho plnia to čo ľuďom v tomto tak ťažko skúšanom kraji sľúbili , ako určite oblasť Krompách je, no nielen tam všade na celom Spiši a na východe republiky ako takej. Vždy kde boli a sú problémy charakteru vysokej nezamestnanosti okorenenej neprispôsobivými spoluobčanmi,našimi Cigánmi u ktorých je už dlhé roky skoro sto percentná nezamestnanosť pri vysokej negramotnosti a posledné roky aj veľkého podielu fetujúcich najmä z mladšej generácie a zákonite vysoké percento kriminality, ktorá v poslednom období sa viac a viac zaraďuje do kategórie násilných až brutálnych trestných činov s následkom smrti.

 

Otázkou je :Čo občan,ktorý dlhé roky nenašiel pochopenie u štátnej moci očakáva od ľudí typu Kotleba? Bohužiaľ očakáva to,čo mala už štátna moc dávno zabezpečiť:Pomoc. Samozrejme, že Kotleba a jeho Pospolitosť takú moc nemá, aby mohla nášmu občanovi v týchto inkriminovaných oblastiach pomáhať, ale a sme pri jadre :)áva občanovi morálnu podporu,tým čim tieto extrémisticke zoskupenia sú v Európe známe a to ich podstatou na ktorej vznikli a na ktorej pracujú,existujú, a to je ich národnostná, etnická,neznášanlivosť s prvkami násilnosti, čoho sa obáva zákonite nielen Cigáň, ale každý súdny človek.

A som pri ďalšej otázke.Prečo , ak je všade vo všetkých médiach proklamované,že sú to neofašistické extrémne naladené zoskupenia a napriek tomu ľudia za nimi idú?

 

Človek žijúci v tejto oblasti, ako Krompachy rokmi už ostal otupený neprestajným nezáujmom jeho problém riešiť, keď nie je dňa, nie je hodiny kedy je v ohrození na zdraví, na majetku a posledné roky sa to už vymykalo samotnej existencii vôbec žiť,bývať,pracovať,študovať v tomto regióne a aj napriek prosbám, urgenciám i na najvyšších

vládnych miestach v Bratislave nebolo tomu vyhovené,možno ak sľuby. Tieto existenčné problémy obyvateľov Krompách, ale je nutné povedať,že toto isté platí aj v neďalekých,okolitých obciach,skoro na celom južnom Spiši, neriešili ani predchádzajúce vlády, možno ak boli náznaky v poslednej vláde pána Mečiara.

A sme pri koreni problému:Ak rokmi štátom neregistrované prosby o pomoc, neriešenie stupňujúcich sa problémov, a nielen samotnej bezpečnosti, ale jadra existujúceho problému, akým je Cigánska otázka ako taká so všetkým čo k tomu patrí, od vzdelania,cez vysokú nezamestnanosť,totálne nevyhovujúca sociálna situácia,absolútne nevyhovujúce hygienické pomery v osadách/keď v 21. storočí niekto nemá k dispozícii prísun pitnej vody a bráva vodu na varenie z rieky alebo potoka,čo toto snáď existovalo niekedy v 18. storočí, neschopnosť doposiaľ ani jednej politickej elity aj takýto problém, ako je základná podmienka na život doriešiť, to nemá obdobu/,nevyhovujúca zdravotnícka pomoc a osveta,nedostatok sociálnych pracovníkov atď. , a tak ak ste bez možnosti holej existencie a pritom máte síce v chatrči tv prijímač mnohí aj so satelitom a na obrazovke sledujete, ako sa nielen okolo vás žije, a neviete ako sa zo začarovaného kruhu osady dostať,tak siahnete po najľahšej možnosti a idete si to jednoducho " vziať," i keď je to nezákonnou cestou. A to je prípad aj dajme tomu v Krompachoch.

 

Nie Kotleba a Pospolitosť a ich výjazdy po krajine nevyriešia nič a je iba otázkou času,keď to pochopí aj obyvateľ v ohrození kriminality neprispôsobivých, ale občan v momentálnej pre neho veľmi nepriaznivej situácii dúfa,že i tento jeho stav sympatii s extrémistami prinúti vládny šimeľ, aby začal konečne konať, keď i zatiaľ s prísľubom posilnenia represívnymi zložkami je čiastočným úspechom nielen obyvateľa, ale už aj Kotlebu. A toto je obrovská chyba štátu a + bod pre extrémistu. Povedané ľudovo a po našom, pretože pochádzam z tohto kraja:"Aj tak še da, aj tak še da . "

2 Komentáre


Odporúčaný komentár

no jasne že nevyriešia, musí kročiť vláda, ale moc sa jej do toho nechce. vyprávam to už dávno na fóre. sú to šašovia, ktorí chcú vyzerať dôležito, ale to je tak všetko. vykrikovať do megafónu to čo už dávno vie každý, vie každý blb.

Odkaz na príspevok

game , iba súhlas , aj ľudia to vedia, ale takto nepriamo nutia vladu konat... sice ako sa hovorí v tej kovbojke" že sa tu vráti právo" 500 policajtov je dosť, ale to nie je riešenie, hydra má inde hlavu...

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov