Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 593

Len tak ..... krkolomný.


Jozef50205

437 zobrazení

Len tak ...... krkolomný. Veľmi zaujímavá terminológia a prekrásne slovenské slovíčko nášho ľubozvučného jazyka. Kám sa len ponáhľaš? Krky lámať? Takto som si pomyslel niekoľko kilometrov pred Heľpou v mojom aute, keď ma v ľavotočivej ostrej zákrute a mokrej vozovke na plnú čiaru obehovala staručká škodovka. No krky si nedolámal, ale tesne pred dedinou za značkou Heľpa som ho našiel napikovaného v hlbokej priekope, pomohol som mu vyštverať sa hore, z auta sa dymilo. Zalovil som vo vrecku mobilný telefón vraj zavolám 112 , ale mladík mi chytil ruku, netreba som v poriadku .... v jeho dychu bolo cítiť alkohol. Tak vás niekam hodím, povedal som: Nemajte starosť, ja si poradím. Zoparkrát si zhlboka vydýchol, vzdiali sa a volal niekoho mobilom.

Mal šťastie a krky ostali celé, i keď nevyzeral nato ,žeby šťastíčko prestal pokúšať aj v budúcnu. Život v ktorom žijeme je veľmi ubehaný, i keď mnohokrát si zato môžme iba sami. Dávame si úlohy,záväzky,robíme zmluvy, aby sme uspeli, či už osobne , vo firme, pre seba alebo pre niekoho. Naháňame dodávateľov,odberateľov,peniaze a hlavne čas. Snažíme sa uspieť. Je to v poriadku? Je, no iba dovtedy ak to nie je na hrane ohrozenia nielen seba, ale aj tých, čo s tým nemajú nič spoločné a sú v tom nevinne. A toto je príklad krkolomného správania sa, keď zabúdame nielen na seba , svoju rodinu ,ale aj tých, čo sa v tom ocitnú nevinne.

Ide čas Vianoc , jeden prekrásny Sviatok , kde každého prianie je straviť tieto dni v kruhu rodiny, konajme tak ,aby sa to všetkým splnilo a krkolomnost prenechajme filmovym kaskaderom.

Dnes krátko, len tak...... krkolomný.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov