Sniper Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 Takže on si neplní svoje povinnosti, nechodí na obchôdzky ako by mal a ešte bude pindať, že mu málo platia?! Ty máš bohovské šťastie, že som sa práve naobedoval, takže nebudem sa rozčuľovať. Ale za tú smenu, keď si si nesplnil svoje povinnosti, by som ti naparil takú pokutu, že by si sa zosral tak, že by si domov išiel pešo! A ešte máš toľko drzosti, že chceš, aby ti preplácali cestovné! To je neskutočné, aký ty máš talent vytočiť ľudí! Želám ti novú prácu vo fabrike, kde sa tak tešíš, že budeš zarábať 600€. Za pásom alebo linkou spoznáš, ty lenivý tchor, čo je to vláda kapitalizmu!
Hellé Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 Dalej som zvyraznil ze ak neuhradi cestovne naklady. Neuhradza mi ich cestujem za vlastne a tak sa odvolam ze nemal som peniaze na cestu a hotovo a pan podnikatel ma take ego ze by mi nevybavil aby ma vozili do prace ako to robia priemyselne parky. no to je vazne na povazenie, ze nemas limuzinu s osobnym olivrejovanym soferom, ktora by ta vozila z/do a z prace. fakt na neuverenie Na mieste podnikatela by som ta urcite vozila osobne..nic menej by pre teba nie je dost dobre...ved ked si pomyslim na tvoj prinos pre firmu.. Kurnik..ja som v pondelok mala ist do prace na deviatu pesi asi tak 5 minut cesty, namiesto toho ma zobudil o siedmej telefon od sefky, ze vypadol kolega, tak som bezala cez cele mesto pre kluce a teraz som na vzdialenej prevadzke, kde denne dochadzam 50 minut ..to je 90 minut casu naviac ako obvykle.. :w00t: ..a sakra nik ma nevozi..musim sa tu dostat cez nejake debilne stavenisko /mam si ziadat nahradu za topanky znicene?/ jedinym bonusom je cernicovy krik v plnej zrelosti :happyroll:toz tak
Sniper Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 Žgrloši podnikatelia mu z Galanty limuzínu nevypravia, tak chudák musí cestovať autobusmi, ktoré mu ani nechcú preplatiť. Za takéto neľudské zaobchádzanie by som ich udal na Inšpektorát práce!
tyso Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 tak sa ani nemozes divit ze ich tresta tym ze v praci spi:) to len ucty vyrovnava
Sniper Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 ... a vynecháva obchôdzky, nezhasína svetlá, nezatvára okná.... My ho tu pucujeme za to, že je neschopný a on v skutočností sa len mstí nepoctivým podnikateľom, čo ho len zneužívajú. Ale je vychscaný ten Tomáš!!!
doll Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 Mam alergiu na travy co mozem kludne dat o tom vystavit papier na alergologii a my tam musime trhat buriny, kosit a podobne. Takze ja nemozem vykonavat svoju poziciu. Dalej som zvyraznil ze ak neuhradi cestovne naklady. Neuhradza mi ich cestujem za vlastne a tak sa odvolam ze nemal som peniaze na cestu a hotovo a pan podnikatel ma take ego ze by mi nevybavil aby ma vozili do prace ako to robia priemyselne parky. Pokial nemas v pracovnej zmluve, ze Ti zamestnavatel bude preplacat cestovne naklady, tak sa mozes stazovat kolko len chces.Suhlasil si s pracovnymi podmienkami, so zmluvou, vtedy si mohol navrhnut zamestnavatelovi, ci by bol mozny nejaky prispevok na cestovanie. Nenavrhol si, dodatok tam nie je, takze nic nie je porusovane.
Vilma Flinstonova Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 aj ja cestujem za vlastné, kupujem si električenku a zamestnávateľ mi to neprepláca...doteraz ma ani nenapadlo, že také dačo by sa aj mohlo diať. hehe, skúsim to navrhnúť našim odborom, možno že vyrokujú aspoň nejaký príspevoček :)Popravde sa na to vyfláknem, ale viem, že veľké firmy preplácajú cestovné alebo aspoň dávajú nejaký príspevok na to.
Vilma Flinstonova Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 ale slimak, ja sa vôbec nehnevám, len ma to trocha zarazilo.a tým že kto si nakradol...dúfam, že si to nevzťahoval na seba, to by som si nedovolila, ja som myslela na tých kadejakých mafiánskych zbohatlíkov a tých, čo sa nabalili na rozpade či likvidácii našich priemyselných podnikov, ktoré sa budovali a vyvíjali okolo 100 rokov, mali svoju tradíciu, meno a značku (sama som v 90. rokoch robila v jednom, čo existoval od r. 1895 a v druhom, čo existoval od 1905, ten prvý neprežil pôsobenie talianskej spoločnosti, ktorá ho kúpila (to už som tam nebola, ale všetko viem od kolegýň, s ktorými ešte aj dnes udržiavame kontakty a nakoniec, jedna z nich potom robila u mňa v labáku), a ten druhý zas začal chorľavieť, ked známu značku vtedajší riaditeľ predal a podnik sa rozpadol na 4 menšie. nechce sa mi rozpisovať ako to bolo ďalej Tomáš, a čo ti bráni počas plynutia výpovednej lehoty dohodnúť si tú prácu? Ja by som teda určite aspoň napísala životopis a motivačný list a to by som poslala. Potom na pohovore by som sa skúsila dohodnúť - ak teda by ma chceli prijať - o nástupe až po uplynutí výpovednej lehoty. Zhasla fajka.
member2793 Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 Takže on si neplní svoje povinnosti, nechodí na obchôdzky ako by mal a ešte bude pindať, že mu málo platia?! Ty máš bohovské šťastie, že som sa práve naobedoval, takže nebudem sa rozčuľovať. Ale za tú smenu, keď si si nesplnil svoje povinnosti, by som ti naparil takú pokutu, že by si sa zosral tak, že by si domov išiel pešo!kľud Axel, dýchaj ... prípadne si daj niečo sladké :lol:nemám potrebu obhajovať Tomáša, ale tak ako on, berie svoju prácu 97% sbskárov na slovensku. a áno, aj v tých "značkových" SBS to tak chodí. takže nie je dôvod aby sa Tomáš v robote hral na nejakého skautíka či "vzorného vojaka" ... načo? za tie peniaze by tú robotu robil rovnako každý jeden člen tohoto fóra, vrátane teba :Pjediný Tomášov problém je, že sa často nechá nachytať na švestkách, a nevie sa obhájiť či chrániť pred tiežkolegami... napríklad ak by som bol ja na jeho mieste, a nejaký posraný šofér by sa snažil hodiť na moju zodpovednosť svoj bordel - otvorené okno na kabíne auta - tak ti garantujem že ten šofér by to ľutoval ešte teraz :D a išlo by to aj bez použitia fyzického násilia ... pravidelne by sa mu totiž stávali rôzne nevysvetliteľné nepríjemnosti, dosť často by sa musel po fajronte vracať do práce - lebo furt by som našiel niečo na jeho aute - veci ktoré by som ako obyčajný vartáš nevedel vyriešiť - rozsvietené parkovačky na aute, svetlo v kabíne, malý fliačik oleja pod motorom ... a všeličo iné, fantázii sa v tomto prípade medze nekladú :zubiska: oni by si to už ostatní vodiči rozmysleli, či budú svoju nedbanlivosť zvaľovať na mňa...že Tomáš tieto veci nevie riešiť, to už je jeho problém... 1
Tomáš Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Tak je ako game povedala. Nič sa nestalo, život ide ďalej... Nie je tak úplne všetko môj nápad. Niečo z toho vymyslel aj kolega ktorému sa tiež nepáči to cestovanie a argumentoval tým že niekde v stavebnej firme robili také že zamestnanec zobral cestovné lístky alebo účtenku za benzín na účtáreň a preplácali im to. Raz som sa pýtal na robotu v čechách a hneď sami povedali že poskytujú príspevok na cestu aj ubytovanie aj keď nie v plnej výške ale aj to je pomoc. Niekde zase nedajú nič tak do takej firmy načo ísť robiť keď môžem ísť do takej kde mám lepšie výhody. Co sa tyka tych okien a svetiel, som bud nahlasil a odpoveďou bolo že nech pohladám náhradny kluc a nech to vypnem a potom som musel bratovi vyvolávať dakam do roamingu kedze je sofer aby navádzal kde sa to vypina. Proste porad si sam. Branil som sa tym co pisete ze ja to niesom povinny vediet ani som nebol na to vyskoleny. A oni ze ale toto je kamionova firma tak to mas vediet. Oni si nevidia dalej ako za nos v tomto len sa potrebuju vyzurit a vybit si na niekom zlost. Vsak tomu vsetkemu by malo predchadzat skolenie ze nastupujete do autodopravy u nas musia vratnici ovladat zakladne veci v kabine ako odvzdusnit brzdy, zhasnut svetla, vypnut bufik a ked to zbadate mate to urobit. V tomto pripade by to bolo v poriadku. Vsak v kazdej praci sme mali viacdnove skolenie kde sme podpisali ze sme ho absolvovali a tym padom je to nasa vina ak sme daco zle urobili lebo pouceni sme boli. Ale tu to funguje tak ze ziadne skolenia nic. Len ti ukazu trasu tade budes chodit, tu je lampicka, pipatko, kluce a rob. Potom zase pridu nadavat ze preco je piesok na ceste? Co vam vsetko treba hovorit? Chytte furik lopatu a do rana mate casu dost! Preco niesu palety upratane? Co vam vsetko treba hovorit? Co ste tu robili celu noc?! Vsak vidim ze je to rozhadzane tak to upracem nie?! Asi takto to u nas funguje. Nikto nic nepovie ale vynadat pridu ze my sme to mali vidiet a automaticky sa pustit do toho. Proste vidime ze plot by bolo treba natriet tak chytime zamiesame farbu a spravime to automaticky. Oni toto od nas ocakavaju ze takto budeme aktivni a nie len strazit a cakat kedy kto co prikaze. Vidiet ze dajme tomu ten krik treba ostrihat tak chytime krovinorez a pustime sa do toho automaticky. Takto si to predstavujem povedal veduci.To nevsimnutie je tak ze je tam tma auta stoja tesne pri sebe ako na parkovisku a ze jedno malo dole okno co je 2,5m nad zemou som si akurat nevsimol ked idem po trase nevidim predsa v 380 stupnovom uhli niesom google kamera s ktorou robia street view. Zaujmave ze ked som robil SBS v Bratislave tam ziadne taketo problemy neboli. Tam vsetko fungovalo ako hovoria forumaci ze jedinou mojou pracou bola vratnica, len obchodzky, otvaranie zatvaranie bran a vsetko som len nahlasoval. Nikto po mne nechcel vsetko ako na dedine. A este jeden sused ktory tam pracoval predomnou mi hovoril ze co si nechame so sebou takto zametat ze on sa tam vzdy snimi hadal ze on je len straznik a ine nebol ochotny robit, aj ho za to prepustili co uz je pre neho len detail. A huckal nas proti veducemu s ktorym ma on inac susedny pozemok vo Velkej Maci. Ten sofer co sa mi vyhrazal ze ma da vyhodita len za to ze som ostatnym povedal ze prisiel a hned odisiel (vsak sa ma pytali kde je odpovedal som) a on to bral ako bonzactvo byva tiez v tej dedine a je veduceho brat. Tu je to take prepletene ze kazdy kazdeho pozna, kazdy je s kazdym sused, znami, rodina, kamarat... Bratislave to tak nebolo jeden vartas bol zahorak, druhy galantcan, treti pezincan, stvrty vychodniar a aj preto tam bol ten prirodzeny respekt ale tu kazdy na kazdeho zaluje, kazdy kazdeho za chrbtom ohovara, falos charakter ze robi sa priatel ze ti pomaha pritom ti zakerne spravi zle za chrbtom tu je to hlavne o ludoch. Ten stary nas oboch huckal ze co sa nechate mate povedat ze v zmluve ste podpisali ze ste vratnici tak vam nemoze ine nariadit a ked vam to do zmluvy prida ze aj hospodar ci udrzbar tak vam musi aj plat pridat. Ale pritom za mojim chrbtom hovori kolegovi ze vsak hovoril som tomu Tomasovi co sa necha vyuzivat, ten zase za nasim chrbtom hovori veducemu lebo sa chce podlyzovat ze ten Tono huckal Tomasa aby tu nic nerobil okrem vratnika tak ten si ma zavolal ze ake reci on tu pocuje a nastvane sa ma pytal kto tu je sef Tono alebo ja? Tak nieze ho budes pocuvat. Toto je nonsens ze sa tu riesia veci ako niekde u piatakov na zakladnej skole ze kto na koho zaloval a ci je to pravda, kto na koho povedal a preco to povedal a kto klame a kto neklame a ako to naozaj bolo.
Sniper Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 nemám potrebu obhajovať Tomáša, ale tak ako on, berie svoju prácu 97% sbskárov na slovensku. a áno, aj v tých "značkových" SBS to tak chodí. takže nie je dôvod aby sa Tomáš v robote hral na nejakého skautíka či "vzorného vojaka" ... načo? za tie peniaze by tú robotu robil rovnako každý jeden člen tohoto fóra, vrátane teba :P Záleží v akej si sbs, či je to obchoďák, či je to len nejaká firma či vrátnica, ale ak robí cez víkendy a celá jeho robota je len o tom, že ide každé dve hodiny na obchôdzku a zvyšok sedí na riti, tak aj za tie peniaze by to mal robiť poctivo. Zas tá robota nie je niečo fyzicky namáhavé alebo vyčerpávajúce, dostal zadanie a úlohy má plniť, to je všetko. A vykašlať sa na obchôdzku je hrubé porušenie noriem, najmä ak sa má počas nej aj čipovať. To znamená, že v systéme je zaznamená kedy čipoval. Ak tam bude mať prázdny záznam, ako to vysvetlí? ked idem po trase nevidim predsa v 380 stupnovom uhli Kokos, 380 stupňov? Však tak ani pavúk nevidí a ten vraj vidí dookola. Keď nevidíš na 380 stupňov, tak máš hlavu otáčať doľava doprava, aby si na tých 380 stupňov videl, načo máš stavce v krku? Aby si si len krk zohýňal, keď si ideš dať pagáč do huby?
Tomáš Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Teraz clovek2 trafil, velke percento problemov v zamestnaniach mi sposobuje aj to ze ja sa nedokazem z veci "vykecat" ako to robili mnohi. Priklad z nemocnice ked som robil sanitara (to je to co robili kedysi vojaci na civilke) uplne jednoduche veci pomahat dvihat pacientov, ocistit lozka, roznasat obedy na voziku, ist do skladu pre obvazy a take. Ja som tam slusneho poskoka vsetko co mi nariadili som urobil, ba aj daco navyse, vrzgali kolieska nik to nebol ochotny namazat radsej to tlacili tak a ja som doniesol z domu WD-cko a namazal loziska, doniesol som z domu kombinacky a srobovak poopravoval som kolieska co boli roky zaseknute a radsej sa s tym trapili, kym ostatni sanitari sa ulievali ze si chodievali zapalit do nudzoveho schodiska tam mali take miestecko nik ich tam nevidel, ked bolo treba prekladat tazssieho cloveka akosi zahadne kolega vzdy zmizol. No nakoniec vyhodili mna ze ja sa na takuto pracu podla nich nehodim pricom som fyzicky makal 2x viac ako kolega co sa vzdy zasil, ale vedel sa zo vsetkeho vykecat. Ja mam komunikacne problemy v tomto smere ze neviem odhadnut emocie druhych neviem kedy co mam povedat a druhi to mozu pochopit zle. Aj v Bratislave v SBS ja som dodrzal kazdu obchodzku, vzdy prisiel na cas, z prestavky sa vratil vcas, vsetko co mi nariadili som urobil a predsa sa im nieco nepacilo a prepustili bez udania dovodu a ja som nic nevyviedol. Dodatocne som sa pytal vsak idem prec aspon naznacte kde bol problem a tak jeden kolega povedal ze reci ohovaracky niekomu som nebol sympaticky tak sa postaral aby som tam uz nebol. Ja mam smrtelnu kombinaciu ze niesom ani zrucny ani dobry diplomat. Lebo prave tie zamestnania ako SBS ci Sanitar su pre pohodlnejsich ludi co niesu az tak zrucni v remesle ale zase vedia dobre rozpravat lebo v tychto zamestnaniach nieje vyrobna linka kde musite za 15 sekund poskladat pristroj do auta, ale kolektiv! Vsetko je o kolektive tam si ludia rozumeju, podrzia sa navzajom, ked je niekto iny ako oni alebo sa im proste nepaci tvoj xicht tak ta odtial vylikviduju. Ak niekto nezvlada kolegialitu ze neovlada tie tahy ako sa zapacit kolegom, vediet sa podlyzovat, donasat, spravne ohovarat... Nech na take pracoviska ani nejde v tom pripade je lepsie popracovat na zrucnosti lebo za pasom kde sa pracuje z minuty na sekundu nieje az tak cas na recicky a tak nemozu cloveka ohrozit ohovaranim a veduci si vsimaju skor kto je zrucny a podla toho si ludi nechaju nie na zaklade reciciek a klebiet. 1
Sniper Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Teraz clovek2 trafil, velke percento problemov v zamestnaniach mi sposobuje aj to ze ja sa nedokazem z veci "vykecat" ako to robili mnohi.(...)Ja mam smrtelnu kombinaciu ze niesom ani zrucny ani dobry diplomat. Lebo prave tie zamestnania ako SBS ci Sanitar su pre pohodlnejsich ludi co niesu az tak zrucni v remesle ale zase vedia dobre rozpravat Chlape, keby si si plnil svoje povinnosti, tak by si sa nemusel vykecávať. Vykecávať sa musia tí, čo si neplnia alebo nevedia plniť povinnosti, ktoré im vyplývajú z činnosti ich práce. Ty smrteľná kombinácia.
Tomáš Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Nie vykecavanie sa z povinnosti ale vseobecne ze tam idu rozne ohovaracky, robia si kolegovia naprieky, a ked je niekto zakerny a robi mi naprieky ako len vie tak za to ja nemozem...
doll Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Tomas, ja byt Tebou, tak sa teda sakra tesim do novej prace, niekam do velkej fabriky. Vela ludi, vela zien, vacsia pravdepodobnost niekoho spoznat.Samozrejme, nerubat vysoko, vsakze? :)
Sniper Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Teraz mi písal jeden kamarát, že sa cez agentúru zamestnal v Samsungu v Galante a hneď na druhý deň mu pri linke stiahli gace. No Tomáš, čaká ťa ritná budúcnosť.
Tomáš Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Toto uz zase vyzera ze axel prehana a snazi sa utahovat si ale neprehanaj axel normalne diskutuj ber to trocha vazne. Doll, to rubanie som uz optimalizoval. Snazim sa o jednu s nadvahou ale ta sa zatial vyjadruje ako obvykle ze len kamarat. Uz zacinam to slovo nenavidiet. A jedna kde sa dosiahol kompromis ze je sice stihla ale do tvare pehata a je z chudobnych dedinskych pomerov, robi na JRD takze aj vzdelanim bude pravdepodobne len kusok vyssie ako ja...
game Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 poprosím sa tu vrátiť seriózne k práci, o Tomášových ženách je téma úplne inde. prelinkuj túto odpoveď na doll tam, Tomáš. !
tyso Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 game ty mas dnes normalne ucitelsku naladu :)
game Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 dnes rozhodne -_-hlavne keď sa Tomášove ženy rozoberajú už komplet po celom fóre a keď sa dvaja dospelí chlapi nezmestia na jedno smetisko :P :)./táto druhá poznámka nie je o Tomášovi, aby to tu zasa niekto nerozoberal zbytočne .../ ----------------------------------------------- vraciame sa k téme PRÁCA. ďakujem.
Vilma Flinstonova Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 my sme mali - vlastne ešte máme - takého šikovného vrátnika, je zábavný, zhovorčivý, všetko o každom - teda kam išiel a tak - vie, takže vie naozaj podať všetky potrebné informácie, ak niekto niekoho hľadá. A teraz cez dovolanky namiesto neho tam bol taký ťuťmáčik. Ani poriadne hlavu nezdvihol, ked sme ho pri príchode zdravili, len sa spýtal na číslo kanca, aby vedel, ktoré kľúče má dať, a čas aký nám hodiny odklikli, aby vedel, čo má zapísať. Nehovorím, že by bol nejaský nepríjemný, to nie, ale taký ťuťmák truhlík. Ako pestrý páv proti hnedej sliepke. A v piatok mi ten náš vrátnik povedal, že odchádza a na otázku, že kto bude namiesto neho, povedal, že nevie to isto, ale asi ten, čo ho zastupoval. Aj predtým sme mali šikovnú vrátničku, zlatá baba to bola.Uvidíme, koho nám tam dajú. ten zastupujúci sotva na pozdrav odpovedal, a také že by aj komunikoval, to ani náhodou. nehovorím, že treba vykecávať, na to ani nemáme čas, ale celkom inak to pôsobí, keď vás tam víta niekto veselý, vtipný a ešte aj šikovný ako ke´d tam siekto len nemo sedí. Ale uvidíme, možno sa aj ten nový ujo rozkuká a bude fajn.
Sniper Zverejnené 20. August, 2016 Zverejnené 20. August, 2016 Ale čo ty sa vtieraš, však ty ideš robiť do Samsungui za 600€ mesačne!
Sniper Zverejnené 23. August, 2016 Zverejnené 23. August, 2016 Druhý deň nepracujem u SBS a po školení nastupujem robiť fyzickú prácu Jak po školení, a včera si čo mal? Ty tam máš vlastne koľko tých školení? Ano živnostníci majú viac administratívy ale aj viac luxusu. Čo si predstavuješ pod pojmom luxus?
Tomáš Zverejnené 23. August, 2016 Zverejnené 23. August, 2016 Už robím pri stroji, odoberám diely, ukladám atď. Luxus to že sa axel stále chváli že on len na sporenie odloží tolko čo má niekto celomesačnú mzdu, alebo ako dal 300 za tri stretnutia, a že má tolko že by si mohol kúpiť nové auto atď... 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz