Sniper Zverejnené 16. August, 2016 Zverejnené 16. August, 2016 Ale vseobecne ma zaujima ze v krajime kde nieje minimalka a aj tam ziju menej schopni ludia co maju len na prace s nizkou pridanou hodnotou a co teda robia aby si vedeli zaplatit byvanie? Končia ako bezdomovci, či si myslíš, že Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko atď nemajú bezdomovcov? Sociálna starostlivosť je tam určite lepšia a zrejme o bezdomovcov je aj inak postarané, ale tam vládne aj iná morálka. Na Slovensku žije výrazne viac sockárov, čo len rozmýšľajú nad tým ako vychscať so systémom. Niečo ako ty. Keď sa tvoji rodičia rozhodnú zbaviť toho prisatého hada, tak ťa čaká rozhodne zaujímavá budúcnosť. Presne ako si čítal na tej demotivačnej stránke: "Dluhy rázem dodají životu chudého a neúspěšného člověka smysl a každý měsíc mu dodají motivaci k tomu, aby se od rána do večera nezastavil." Ty máš momentálne jeden obrovský benefit - v podstate ťa živia rodičia. Ty si len zaplatíš výpalné za mesačný luxus a tým to máš vybavené. Raz však príde deň, keď zarobené peniaze budeš mať všetky len pre seba, ale od tej chvíle ty sám si budeš platiť nájom, ty sám si budeš variť, ty sám si budeš upratovať, ty sám si budeš prať, ty sám si budeš nakupovať, proste všetko budeš robiť sám, Takže zbohom kebaby, zbohom koly, zbohom plejstejšn, zbohom flákanie sa okolo činžiaku. Raz si sa sťažoval, že sa ti nechce vysávať. Taký detail a nevieš ani toto spraviť. Raz príde deň, keď precitneš do krutej reality. Ale ako sa píše v tom blogu, práve táto tvrdá realita, keď budeš odkázaný fakt len sám na seba, ťa môže nakopnúť a konečne sa začneš hýbať a nájdeš si aj 3 zamestnania, aby si sa uživil.
Vilma Flinstonova Zverejnené 16. August, 2016 Zverejnené 16. August, 2016 náreky sú k ničomu, treba na sebe makať a ak to inak nejde, aj sa uskromniť a nemíňať na daromnice. nakoniec Tomáš, ty si slobodný a nič ťa nedrží. Nič ti nebráni v rozlete. Dokonca ani nie si taký starý, aby si nemohol začať od začiatku. ale nech už je to tak či onak, je to smutné, že človeka nedokáže jedno zamestnanie dôstojne uživiť. To nehovorím konkrétne o Tomášovi, myslím to všeobecne.Dám príklad. Moja laborantka, ktorá vystriedala truhlíka, je veľmi šikovná a zodpovedná baba, naozaj vie makať. Nuž mala smolu, že mala muža opilca, a ked sa jej konečne pdoarilo zbaviť sa ho, ostali jej na krku pôžičky na byt, ktoré predtým splácali z dvoch platov, a k tomu dve školopovinné decká (ktoré za tie roky vyrástli a postupne aj vyštudovali, a tiež chvíľu trvalo, kým sa uchytili a osamostatnili). A tak aby mohla bývať a aby decká mali aspoň základné veci, chodila po robote ešte upratovať. je to smutné, že šikovná baba nemohla uživiť rodinu z jedného platu. Výskum nie je niečo, kde by sa nejak úžasne zarábalo...a to ešte bola rada, že mala vôbec prácu. keby táto spoločnosť za niečo stála, ľudia by za svoju prácu - nie za tri práce - mohli žiť dôstojne, a to nielen v tých vychytených zamestnaniach, ale aj robotníci či tí, ktorým nebol nadelený mozog einsteina. isteže jeden by mal viac, iný menej šikovný a s menšou zodpovednosťou by mal zas menej, ale každý, kto môže pracovať a aj pracuje, by mal tak, aby žil dôstojne. Samozrejme, chápem, že riaditeľ Slovnaftu či banky má veľkú zodpovednosť a aj adekvátne ohodnotenie, kým zametač ulíc v podstate nie je za nič zodpovedný a ktovieako nie je ocenený, ale mal by aj on mať aspoň toľko, aby žil dôstojne. Žiadna normálna práca, ak ju človek robí poriadne, nie je ponižujúca a ani opovrhnutiahodná. Treba si vážiť každého, kto svoju prácu robí dobre a poriadne, nech je to už spomínaný zametač, smetiar, alebo hocičo iné. (preto píšem, že normálna, lebo sú aj zamestnania, ktoré nepovažujem za normálne, viete asi, ktoré mám na mysli). 1
slimak Zverejnené 16. August, 2016 Zverejnené 16. August, 2016 Podla mna slovaci su velmi bohati. Nechavaju sa oje..t Ficom a spol. a je im dobre. Nechavaju sa oje...vat nejakymi odkudesmi a snazim sa im pomoct(aj sebe) a nechaju sa. Mate co chcete. A hlavne si to zasluzite. Sprosti ak backori. -------------Premna co je najhorsie - je posledna veta. A si to ani neuvedomuju. Cloveku co im chce pomoct ..a mne je to jedno. Zarobi si aspon moj pravnik a ja ostanem na tom istom. Dufam,ze aspon odkundesi zmyznu. To je moj ciel. Ze Slovak dostane rozum to nedokazem zmenit. http://www.finstat.sk/47441127/suvahaTo je firma co ma ma zastupovat na ucte k 31.12.2015 mala 380 eur a v hotovosti 285 000. Doba cashu? Zavazky kratkodobe 385 000? Uz len kvoli tomu tym trom cislam im nedam nic robit, moje peniaze.
Sniper Zverejnené 16. August, 2016 Zverejnené 16. August, 2016 Vilma, to že tvoja kolegyňa z jedného platu nevie utiahnuť pôžičky to nie je chyba jej nízkeho platu, ale toho, kto tieto pôžičky narobil.
Vilma Flinstonova Zverejnené 16. August, 2016 Zverejnené 16. August, 2016 hmmm...len tak na porovnanie: my sme kedysi mali dve pôžičky a to ja som bola na materskej 2x po sebe a utiahli sme to, nemusel Flinstone mať ešte jedno zamestnanie a ja som nemusela ešte popri rodičovských radostiach mať nejaké zamestnanie. A potom, ked už som šla robiť, tak jasle a škôlka mali prijateľné ceny a nemuseli sme jeden plat mať len na vyplatenie jaslí a škôlky. Dnes to majú mladí ťažšie ako sme to mali my. To nie je vyplakávanie, ja som momentálne so svojím životom celkom spokojná, hoci si tiež nemôžem ktovieako vyskakovať, ale vidím, ako sme žily my, pomerne v kľude, a ako mladí rodičia žijú teraz. vy mladí ste zatiaľ s tým tempom uzrozumení a dokážete stále zrýchľovať, dokážete ísť jak mašina naplno a ešte aj viac - bez oddychu, hnať sa dopredu, a považujete to za normálne. Ale na ako dlho? To nikto nemôže vydržať dlho, do nekonečna. Voľakedy boli porážky a infarkty chorobami starcov, dnes už sú bežné aj u štyridsiatnikov... slimak: kto si nakradol, ten má. Poctivou prácou u nás sa len málokomu podarí zbohatnúť. A ešte jedna maličkosť:ja ti nenadávam, ani ti nepíšem rôzne nelichotivé prirovnania. tak nenadávaj ani ty, buď tej lásky. Ďakujem.
Sniper Zverejnené 16. August, 2016 Zverejnené 16. August, 2016 Ano ja viem, my mladí to máme nepomerne ťažšie ako vy starí, lebo nám komunisti nedotujú bývanie. Zato máme kopu ostatných vecí dostupnejších. Tak si vyber.
slimak Zverejnené 17. August, 2016 Zverejnené 17. August, 2016 slimak: kto si nakradol, ten má. Poctivou prácou u nás sa len málokomu podarí zbohatnúť. A ešte jedna maličkosť:ja ti nenadávam, ani ti nepíšem rôzne nelichotivé prirovnania. tak nenadávaj ani ty, buď tej lásky. Ďakujem. ----------------Ja neviem pisal som davnejsie? Ja nekradnem. a nelichotive prirovnania - to bude asi vyssie. Ja som pisal ze Slovaci su tupci co nekradnu - niektori aj ano ako jednotlivci. Ale slovaci su tupci ze sa nechavaju okradat svojou vladou. Teda su idioti ,ze si to nechaju a mozes sa flinstovnova hnevat na mna kolko chces ale je to pravda. Ti tupci sa nechavaju okradat aj miestnou mafiou. Ked sa nedas neokrdnu ta. Ja flistovnovej tiez nemam dovod nadavat. Ale skontrolujem sa. Flistonovej som asi nikdy nenadaval. Ze Slovaci su sproste je fakt.
Tomáš Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Aha, dnes som bol za svojim sefom ze na buduci tyzden nastupujem do novej prace. Dnes som bol na personalnom, uz chceli aby som zajtra vybavil papiere potrebne a v pondelok ist na skolenie tyzden a potom uz nastupit. Samozrejme v starej robote povedali ze je nam luto ale plynie vypovedna lehota a nic sa s tym neda robit, kym nenajdu za mna nahradu tak bobuzial som povinny tam chodit... Takze tentoraz ja za to nemozem, vsak ja by som uz rad nastupil do novej prace kde uz usetrim na dochadzani t.j nie len ze by som uz robil za vacsiu mzdu ale uz od toho momentu prestanem mat vydavky na dochadzanie kym tu este musim dalsie peniaze vydat za cestu... Takze tentoraz moze za to ten kto vymyslel vypovednu lehotu. Mne uplava lepsia robota len ze to ze mi dedincan chce robit naprieky! Vsak zo mna nic nemaju, stale mi nadavaju, nic nevyprodukujem, niesom tam nijako uzitocny a uz ked plynie vypoved ja ajtak odidem. Tak naco ma takto sabotuju pokazia mi sancu. Ako najdem si aj ine, je tu mnoho firiem co bere ludi ale tak uz som mal toto dohodnute, aj som im vravel ze ja som v lehote a oni ze bud nastupim normalne alebo zoberu ineho a hotovo oni sa nebudu prisposobovat mne. Takze toto je ta demokracia ze nemozem ani ist do lepsej roboty, nemame tu ziadnu slobodu, totalita nasilu ma drzia niekde kde nechcem byt! Co je toto za slobodu? Tak rovno mozme vratit socializmus co ja mam z tej demokracie este ani zamestnanie nemozem slobodne si vybrat.
game Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 tuto ale trochu nechápem, nad čím vlastne nariekaš, Tomáš.výpoveď si sa vlastne chystal podávať už dávno, nejaký čas sa sťažuješ na pomery v práci a čo všetko vyžadujú a nedostatočný počet gastrolístkov a ešte kdečo,oni napriek všetkému s tebou spokojní boli, aj keď mali výhrady, lebo výpoveď ti nedali.ty si ju naopak mohol podať kedykoľvek.podal si ju až teraz, a neviem, prečo do toho montuješ demokraciu a prieky od zamestnávateľa a slobodu a zlatú totalitu a vrátiť socializmus ... výpovedná lehota takto plynula aj za blahého socializmu.výpoveď dohodou je vec, s ktorou po uplynutí skúšobnej doby musí súhlasiť aj zamestnávateľ, keď nesúhlasí, plynie výpovedná lehota, to nie sú nijaké extra prieky a hľadať nové zamestnanie každý vo výpovednej lehote musí tak, že nastúpiť do novej práce môže až po tom, keď ukončí predchádzajúce zamestnanie.ako si ty riešiš dochádzanie, a ako si ho riešia desaťtisíce zamestnancov, ktorých nevozia smenové autobusy do priemyselných parkov, je na zamestnancoch a na tebe. mimochodom, nikto ti tu nenapísal ani pol slova, že by ťa poháňal teraz do novej roboty - plynie ti výpovedná lehota, dopracuješ, ok. to takto funguje. potom nastúpiš do novej práce.tu je to pekne a zrozumiteľne popísané: https://www.istp.sk/clanok/7137/Co-je-dobre-vediet-o-vypovedi
Sniper Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Novú robotu si chváľ, že je lepšia, až keď tam prežiješ aspoň skúšobnú dobu. Vzhľadom na to, ako sa mukluje vo výrobe, pevne verím, že po troch dňoch budeš nariekať, prečo si radšej nezostal v tej SBS.
doll Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Aj si oznamil potencionalnemu zamestnavatelovi ze Ti plynie vypovedna lehota?A ze by si ocenil, keby bola tato pozicia k dispozicii aj neskor, lebo mas o nu realny zaujem?
Sniper Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Však písal, že je v lehote, tak mu dali ultimátum, že buď nastúpi alebo zoberú iného, jemu sa prispôsobovať nebudú. K tým zvyšným táraninám o socializme sa nebudem radšej vyjadrovať :)
doll Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Dik, priznam sa, ze nie vzdy mam chut citat tie jeho litanie :P
Tomáš Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Tak tak totalita nieje tema, len reku mohol by som nastupit a zakonne mi v tom brania. Proste malo by to byt tak ze mam druhe tak si tam pojdem a hotovo a nech ma nezdrzuju kadejakymi lehotami je demokracia a je to moja vec co robim nemaju ma co obmedzovat. Takze ako to obist to mi poradte a aj som googlil a niekde strasia ze ak jednoducho nepridem do prace tak ma musia prepustit za absenciu ale ze mozu ma dat na sud a vymahat nejaku nahradu... A v inom clanku sa pisalo ze maximalne co mi mozu spravit je dat mi zly pracovny posudok ze som porusil disciplinu atd. Boli priklady ze chalanisko si zo dna na den neprisiel do prace ani nedal vediet o sebe a nic sa nestalo zapisali mu absenciu a dorucili mu zapocet rokov, nieco strhli z platu a hotovo... Ale pri mojom stasti by mi dali uhradit nejaky nahrady skody za to ze som tam nebol ale aj podla zakona mozu strhnut len do vysky mesacnej mzdy... Takze teraz vam to v predstihu pisem (ako som mal pri tom rootovani) chystam sa urobit hlupost ze nastupim hentam a sem jednuducho viac nepridem tak ale ci si nenarobim este vacsie problemy...?
game Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Tomáš, ty si pletieš demokraciu s anarchiou.samozrejme že si narobíš problémy, keď neprídeš jednoducho do práce, a čo si si myslel?! píš čo chceš a urob čo chceš, je to na tebe. narob si problémy, ktoré sa s tebou budú ťahať do budúcich zamestnaní, postav sa hoci aj na hlavu a nepríď do práce.to nebudeš len hlupák, ale hlupák na tretiu.x krát sme ti už písali, že sú na to zákony.a aby si si nemyslel, že špeciálne na teba vymysleli nejakú neprávosť, prečítaj si, ako to funguje napríklad v Nemecku: Výpoveď sa musí uskutočniť písomne a byť riadne oznámené. Výpovedné lehoty sú stanovené občianskym zákonníkom, v Nemecku tzv. Bürgerliches Gesetzbuch (BGB). Čím dlhšie ste v podniku, tým dlhšie je oboma partnermi akceptovaná výpovedná lehota. Zamestnanci musia upovedomiť zamestnávateľa o podaní výpovede 4 týždne dopredu. Ak napr. pracovný pomer trvá 20 rokov, predlžuje sa výpovedná lehota na sedem mesiacov. Ak je pracovný pomer krátkodobý, výpovedná lehota trvá mesiac.http://www.eures.sk/clanok_detail.php?id=96 zákony platia všade, mojenko. ale urob podľa svojej hlavy. o týždeň tu budeš nariekať, ako svet špéci tebe robí zle, každý ti ubližuje, že ti dali zaplatiť pokutu, že ťa nikto nechce zobrať do práce, lebo si absentér a nikde ťa nechcú.ale rob ako chceš.
Sniper Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 nech ma nezdrzuju kadejakymi lehotami je demokracia a je to moja vec co robim nemaju ma co obmedzovat. Veru tak, nemajú ťa čo srať, normálne tam zavolaj, vynadaj im, že sú to hovadá, je demokracia a preto nemajú žiadne právo ťa v ničom tie svine obmedzovať. Oni ti potom už vysvetlia ako tá demokracia vlastne funguje.
Tomáš Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Žiaľ už ich game predbehla... Pri mojom šťastí by ma sankcionovali napríklad. To že sa to druhým podarilo bez problémov neznamená že sa to podarí aj mne. Jedine že dať sa vyhodiť. Tomu sa čudujem že v inej SBS ma vyhodili za totálne drobnosti a teraz keď to potrebujem tak nie a nie ma prepustiť. Napríklad nechám nech ma chytia spať, za to by mali vyhodiť a nebude to o absencii ale to sa môže stať hockomu je noc, bol som ospalý cez deň sa neviem vyspať, bum zaspal som, bohužial... Alebo pamatate si tie pripady s ciganmi co ma dvakrat obtazovali prave pri cakani na spoj do prace a v jednom pripade ked som im odmietol dat peniaze, zavliekli ma medzi zastavky a tam ma jeden chytil pod krk a druhy kolenom blokoval co je uz obmedzovanie osobnej slobody a to sa da nahlasit... V druhom pripade som mu radsej vyhovel lebo to ze odmietnem to ich vyprovokuje este viac takze v druhom pripade ma akotak nechali napakoji... Ale mozem spravit to ze nabuduce necham nech ma drzia a zmeskam spoj pojdem to oznamit aby som mal papier ze som bol prepadnuty a zamestnavatel to musi akceptovat v takej miere ze som sice zmeskal do prace ale mam o tom papier ze ma napadli tak to nebolo mojou vinou. Ale zamestnavatel si povie ze nepotrebuje takeho cloveka co mu vymeskava kvoli tomu ze ho fackaju kadejaki typci a tak ma vyhodi ale memoze ma ani sankcionovat lebo nie mojou vinou sa to stalo. Zamestnanec moze okamzite odist ak:Podľa lekárskeho posudku nemôže ďalej vykonávať prácu bez vážneho ohrozenia svojho zdravia a zamestnávateľ ho nepreradil do 15 dní odo dňa predloženia tohto posudku na inú pre neho vhodnú prácu, zamestnávateľ mu nevyplatil mzdu, náhradu mzdy, cestovné náhrady náhradu za pracovnú pohotovosť, náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca alebo ich časť do 15 dní po uplynutí ich splatnosti, je bezprostredne ohrozený jeho život alebo zdravie.Mam alergiu na travy co mozem kludne dat o tom vystavit papier na alergologii a my tam musime trhat buriny, kosit a podobne. Takze ja nemozem vykonavat svoju poziciu. Dalej som zvyraznil ze ak neuhradi cestovne naklady. Neuhradza mi ich cestujem za vlastne a tak sa odvolam ze nemal som peniaze na cestu a hotovo a pan podnikatel ma take ego ze by mi nevybavil aby ma vozili do prace ako to robia priemyselne parky.
Sniper Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Keď si vo výpovednej lehote, už sa ti moc neoplatí vymýšľať. A držia ťa tam preto, lebo nikto iný im tam nebude robiť dvorného šaša ako ty. Bohužiaľ iný dôvod mi nenapadá.
Tomáš Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 Pockaj axel editoval som este prispevok a tam je to normalne realne napisane o tom cestovnom a o tej zdravotnej nesposobilosti.
member2793 Zverejnené 18. August, 2016 Zverejnené 18. August, 2016 A držia ťa tam preto, lebo nikto iný im tam nebude robiť dvorného šaša ako ty. Bohužiaľ iný dôvod mi nenapadá.držia ho tam z dvoch dôvodov:1. vedia že za minimálku len ťažko zoženú druhého vola, ktorý im okrem samotného stráženia, bude robiť ešte aj pomocného robotníka + upratovačku v jednom - lebo stále platí, že vartáš má sedieť na riti na vrátnici, zapisovať autá, a v pravidelných intervaloch obhliadať areál firmy ... a nie tam spratovať bordel po šoféroch /ktorý si majú upratať sami/ a trhať burinu okolo chodníkov...2. je ideálny hromozvod pre šoférov a ich sr.čky, spôsobené ich nedbanlivosťou, o ktorých Tomáš písal - otvorené okná v kabínach, nezhasnuté svetlá v autách... lebo, keby je tam namiesto Tomáša nejaký akčnejší týpek, mohlo by sa dotyčnému šoférovi stať, že by skončil s rozbitou tlamou, ak by skúsil svoju nedbanlivosť hodiť na neho... dokonca si myslím, že majiteľ firmy aj trochu banuje že Tomáš tam končí /viď bod č.1/, a možno by dokonca aj bol ochotný mu nejakých 20 - 30€ pridať, ale to neurobí, lebo potom by musel pridať aj ostatným vartášom...
Sniper Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 Mam alergiu na travy co mozem kludne dat o tom vystavit papier na alergologii a my tam musime trhat buriny, kosit a podobne. Takze ja nemozem vykonavat svoju poziciu. Dalej som zvyraznil ze ak neuhradi cestovne naklady. Neuhradza mi ich cestujem za vlastne a tak sa odvolam ze nemal som peniaze na cestu a hotovo a pan podnikatel ma take ego ze by mi nevybavil aby ma vozili do prace ako to robia priemyselne parky. Ano, s tou alergiou by si mohol argumentovať, ale dosiahol by si najviac to, že by ťa teda nedávali na trhanie tej buriny. Určite to nie je dôvod na to, aby si mohol dať okamžitú výpoveď. Okrem toho, už je takmer po sezóne, s alergiou na buriny si mal argumentovať v máji a v júni, keď sa všetko pelilo ostošesť. (Ináč sranda je, že alergiu na peľ mám aj ja, ale tento rok, ako aj v roku 2012 som nemal absolútne žiadne problémy. Asi preto, že boli majstrovstvá Európy vo futbale, inak neviem aký by tam bol súvis :D ) S tými cestovnými náhradami si to trochu pletieš, neviem o tom, že by sa niekde zamestnanci dožadovali toho, aby im zamestnávateľ preplácal cestu do práce. Pod pojmom "cestovné náhrady" sa myslí to, že ak by ťa zamestnávateľ vyslal niekam ďaleko preč (najčastejšie do zahraničia, ale môže to byť aj v rámci republiky) na služobnú cestu, tak máš na ne nárok (to sú vlastne diéty) a môžeš si ich žiadať. Mysli na to skôr, ako sa pôjdeš na personálne strápniť, že ti nepreplácajú cestu autobusom do roboty. držia ho tam z dvoch dôvodov: Však preto som to tak napísal, pod tým pojmom "dvorný šašo" som myslel týpka, ktorému mu tam dávajú roboty, ktoré ako SBS by vlastne ani nemal vykonávať. Čo sa týka nezhasnutých svetiel, to je v poriadku, úlohou SBS je dohliadať na to, aby bolo zhasnuté a stane sa, že nie je. Ale v tomto prípade by sa to nemalo riešiť tak, že Tomáš by si počkal na tých šoférov a niekde za vrátnicou ich umlátil do krvi, ale mal všetko nahlásiť veliteľovi zmeny a ten to mal referovať vedúcemu šoférov. A ten si to mal s nimi vybaviť. Takto sa to robí.
member2793 Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 nechce sa mi hľadať konkrétne Tomášove príspevky, ale ak sa dobre pamätám, písal niečo v tom zmysle, že ho zdrbali za to že na jednom aute zostalo otvorené okienko na kabíne, a v noci do neho napršalo... v druhom prípade tuším šofér zabudol zhasnúť v kabíne auta /neviem či mu cez noc vybilo baterku/, a tiež sa to pokúšal hodiť na zodpovednosť Tomášovi. pritom obidve záležitosti sú čisto vecou šoférov tých áut, SBSkár nie je povinný vedieť kde sa zhasína osvetlenie kabíny auta, prípadne zatvárať okná. čo sa týka áut, SBS má kontrolovať či z nich neuniká olej alebo nafta, prípadne či tam nevzniká požiar ... všetko ostatné je záležitosťou vodiča, ktorý na danom aute jazdí. aj keď, Tomáš keby sa chytil rozumu, tak v prípade nezhasnutého osvetlenia kabíny, by zavolal šéfovi: vo vozidle GA-666-XY sa svieti v kabíne, ja to neviem zhasnúť, ale bolo by dobré keby sem došiel šofér toho auta...myslím že keby tých šoférov párkrát takto prehnal do roboty mimo pracovného času, oni by si potom rozmysleli zvaľovať svoju nedbanlivosť na Tomáša...
Sniper Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 Jeho povinnosťou je minimálne to nahlásiť. To je bez debaty. Ak našli po ňom otvorené okno, tak to bola jeho chyba a jeho zodpovednosť. Pretože mal to nahlásiť. Ak nahlási nezhasnutú kabínu alebo otvorené okno, od tej chvíle to ide na vrub veliteľa zmeny. Je na ňom, ako danú situáciu bude riešiť.
tyso Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 myslim ze pisal aj to ze si to nevsimol, zrejme teda ani svoju trasu nepresiel.
game Zverejnené 19. August, 2016 Zverejnené 19. August, 2016 a písal Tomáš aj to, že akonáhle sa naskytla možnosť neurobiť svoj okruh či svoju prácu, okamžite ten okruh a prácu vynechal ...týkalo sa to napríklad aj extempore s klamavým kolegom a pípátkom. okrem toho - už to tu páni písali, a už som to chcela napísať včera v noci, ako ma to nakriatlo ... ale potom som to nechala tak, nech vychladnem: .. bum zaspal som, bohužial......ale mozem spravit to ze nabuduce necham nech ma drzia a zmeskam spoj pojdem to oznamit aby som mal papier ze som bol prepadnuty a zamestnavatel to musi akceptovat ...Zamestnanec moze okamzite odist ak:Podľa lekárskeho posudku nemôže ďalej vykonávať prácu bez vážneho ohrozenia svojho zdravia a zamestnávateľ ho nepreradil do 15 dní odo dňa predloženia tohto posudku na inú pre neho vhodnú prácu, zamestnávateľ mu nevyplatil mzdu, náhradu mzdy, cestovné náhrady náhradu za pracovnú pohotovosť, náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca alebo ich časť do 15 dní po uplynutí ich splatnosti, je bezprostredne ohrozený jeho život alebo zdravie.Mam alergiu na travy co mozem kludne dat o tom vystavit papier na alergologii a my tam musime trhat buriny, kosit a podobne. Takze ja nemozem vykonavat svoju poziciu. Dalej som zvyraznil ze ak neuhradi cestovne naklady. Neuhradza mi ich cestujem za vlastne a tak sa odvolam ze nemal som peniaze na cestu a hotovo a pan podnikatel ma take ego ze by mi nevybavil aby ma vozili do prace ako to robia priemyselne parky. Tomáš, ty žiješ v nejakej inej krajine, kdesi za zrkadlom či kde.už som to písala asi desaťkrát za ten rok, zamestnávateľ ti nie je povinný platiť žiadne cestovné.tie "cestovné náhrady" sa týkajú toho, keď ťa pošle niekam na školenie do iného mesta, alebo na služobnú cestu, ako to tu už písal Axel.a teraz čítaj pozorne:ty sa motáš celé roky v priestore priemyslených parkov, pre ktoré je výhodné vysielať smenové autobusy a voziť si ľudí do práce - takto dokážu veľmi efektívne zabezpečiť, že každý zamestnanec do tej práce príde, a okrem toho majú širší záber ... dovážajú ľudí z oveľa väčších diaľok, do sto km bežne, než keby museli tí ľudia po jednom odniekiaľ cestovať za prácou .. v tom prípade by sa zanedlho potýkali s nedostatkom zamestnancov. to je celé. všetci ostatní zamestnaní ľudia, ktorí akokoľvek cestujú niekam do práce, idú do druhého mesta či na druhý koniec mestečka či von za mesto robiť kuchára, úradníka, učiteľa, zdravotnú sestru, pracovníka na pošte či za okienkom v banke či dojičku na družstve ráno o pol štvrtej a tisíc iných bežných zamestnaní mimo okruhu priemyselných parkov, si riešia cestu do práce a jej úhradu sami. chápeš to už?dokonca aj vtedy, keď je zamestnanec preradený na iné pracovisko, kam je cesta drahšia, či zrazu treba namiesto bicykla použiť autobus či auto, je to len a len na zamestnancovi, ako sa tam dopraví. a NIKTO to neprepláca.dopraviť sa do tisícov zamestnaní je vec zamestnanca, keď chce pracovať, tak sa dopraví. vážne si myslíš, že by taká banka po jednom posielala do každej okolitej dediny a na každé sídlisko pre svojich jednotlivých zamestnancov osobného šoféra? či pre poštárov? či pre svojich úradníkov?postav sa pred svojho zamestnávateľa, a požaduj dopravu ... chcela by som vidieť tú reakciu. už mysli, prosím pekne. máš nejaký mesiac do konca výpovednej lehoty - prestaň vymýšľať, alergie si mal riešiť hneď ako ti to dali robiť prvýkrát.prestaň vymýšľať hlúposti a scenáre, ako vydžubať so zamestnávateľom, nevyjde ti to, a zamestnávateľ nie je blbý.mal si sto iných možností podať výpoveď, neurobil si to.tu si narazil na niečo, čo v tých predchádzajúcich zamestnaniach s tebou nerobili, ale je to všetko zákonné, a ty už ideš robiť štátny prevrat a pľuješ oheň a síru.tak strašne si sa zameral na túto jedinú nájdenú prácu, ktorú si si našiel, že nevidíš, nepočuješ, cez mŕtvoly. pozor na to. oni ešte budú brať zamestnancov, a aby si nebol sklamaný, čo je to za prácu. a okrem toho píšeš, že v blízkom okolí máš možností kopy.kľud, nevyšiluj.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz