Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

mám životne dôležitú otázku - prosím odpovede len seriózne :lol:

prečo sa tá malá sviečka v kelímku volá čajová sviečka ? :)

Zverejnené

Pretože kedysi sa takáto sviečka servírovala spolu s čajníkom, pod ktorý sa vkladala a zohrievala jeho obsah....

Ale skôr než s tým budeš ďalej mudrovať, radšej si to ešte over. :lol:

Zverejnené

jeminkote ... teraz ma napadlo, že som to kedysi tuším kdesi čítala ... bude tak tak ... díky moc :lol:

no dobre, a teraz mám ďaľšiu otázku : prečo " čajová ruža " ? :)

Zverejnené

Pokiaľ viem, tak vznikla šľachtením "čajovo voňajúcou" čínskou odrodou ruže s ružovými a žltými divými odrodami ruží.

Podarila sa im ruža s jedným kvetom a dlhou silnou stopkou. Odvtedy sa všetky tieto "nové" ruže volajú čajové.

Síce si tú čajovú vôňu neviem moc predstaviť, ale však čoho všetkého ľudia nie sú schopní..... :lol:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Heh....no takze skuste mi zodpoveat nasledujucu otazku :lol:

Preco sa v tenise boduje tak ako sa boduje? 15:15, 30:15, 40:30

Nechapem :)

Zverejnené

Téma Poraďte bezradným... Polaris, pozri si pravidlá tenisu, tam je to tak stanovené... :lol:

Zverejnené

Tak ale potom tato tema je nanic chnapes? :) To si moze uz potom kazdy zistit, ze co je co.....ja nemam niekedy cas to zistovat, ale vidim, ze uz budem musiet.....kokos chlape, trosicku sa aj ty posnaz kua :lol: Mas niekedy strasne mudre reci.

Zverejnené

... pozri si pravidlá tenisu, tam je to tak stanovené... :lol:

stanovené je... prezrela som všetky možné dostupné pravidlá, s takými podrobnosťami, že som ani nevedela, že také v tenise sú ... ale že p r e č o sa počítajú body presne takto, o tom ani čiarku ... :)

Zverejnené

No veď ja som nevravel, že v pravidlách sa hovorí, prečo je to tak... Ja som to myslel iba že je to preto, lebo je to tak stanovené v pravidlách...

Zverejnené

No, kdesi som čítal, že pôvod toho číslovania je dodnes záhadou, takže ak sa autor nemýlil, tak Polaris má momentálne nerozriešiteľný problém :lol:

Zverejnené

Kua a tak som sa tesil, ze uz to konecne dagdo bude vediet......AAAA....na nahnevam a prepisem to cele :lol:

Zverejnené

Polaris, predsa ti len poradím, čo urobiť... Choď do témy Uľavte si a posťažuj sa tam... :lol:

Zverejnené

v jednej téme tu boli spomenuté obrovské zásoby ropy pod ľadom v Antarktíde , a ešte kdekade, kde sa k nej neviem zatiaľ poriadne dostať ...

dlhé roky nad tým premýšľam: ropu čiastočne poznali na blízkom východe aj v stredoveku, intenzívne sa čerpá povedzme nejakých sto rokov... samozrejme stále intenzívnejšie, lebo americké káry nepoznajú zľutovanie, a pália benzín a naftu odušu ...

každé desaťročie nastane aspoň jedna "ropná" kríza, potom sa predpovedá, že ropa končí ... a stále dokola ... stále ešte nekončí a stále sú objavované nové zásoby ...

ide tu čiste o ropu : ropa je hnedá až nazelenalá horľavá kvapalina tvorená zmesou uhľovodíkov, najmä alkánov. Pravdepodobne vznikla rozkladom zvyškov pravekých rastlín a živočíchov. Nachádza sa vo vrchných vrstvách zemskej kôry – najčastejšie v oblasti kontinentálnych šelfov. Je základnou surovinou petrochemického priemyslu. Náleziská ropy sú pod nepriepustnými vrstvami, v hĺbkach až 8 km pod zemským povrchom. ...

tak ... a teraz čo ma trápi :lol: : koľko tých rastlín a živočíchov muselo vyhynúť, akú dlhú dobu, keď je tej ropy toľko ... ako sa dostali pod nepriepustné vrstvy ale hlavne: koľko ropy vzniklo z jednej prasličky ? aké živočíchy a rastliny to boli v takých obrovských množstvách ?

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

:lol:

... materskou látkou ropy sú zvyšky organizmov, ktoré žili v slaných a čiastočne vysladených vodách, a to najmä zvyšky rastlinného a živočíšneho planktónu a mikroplanktónu ....

prasličkami sa netráp, ja by som si nimi lámal hlavu skôr v súvislosti s uhlím.

Vznik ropy tu a tu a tu.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Dnes mi napadla otazka: Ako praclovek riesil strihanie nechtov, zvlast na nohach?

Zverejnené

odpoveď sumeru :

chorche, neriesil . Hrabal, dlabal a skrabal a kakal na manikuru ci pedikuru.

sumeru: prave o to ide, ze ci si ich obrusoval ako macka, alebo mu rastli do aleluja....

Zverejnené

No, pochybujem, ze vedome obskrabkaval nejaky baobab, ale obrusovali sa mu automaticky pri vyhrabavani cervov a tak... ak si ich teda zrovna nejako neokusoval pri pohlade do buducnosti :lol:

Zverejnené

Hm, v zemi sa mu mohli maximalne tak zaspinit a ne zabrusti, stale mi to vrta v hlavke.

Zverejnené

Kdeze, nemas psa? Tak by si zistil, ze tym, ze mu dovolis hrabat v zemi, ho usetris od stresujuceho veterinara. Navyse, ludske nechty su dost nahovno matros, odlamuju sa pri urcitej dlzke aj same (sak, zenske :lol: ), takze spocitanim prirodzeneho obrusovania a odlamovania dostanes normalnu dlzku (btw, vsimni si, ze ak ti asketi si nechavaju narast nechty, tak len tym, ze ich drzia "bokom" od namahy, he)

Zverejnené

To je nieco v style: Spina po 7 dnch opada sama? Hmm, to nebolo nic prijemne, ked mal praclovek olamane nechty, ako potom mohol pouzivat ruky bez problemov?

Zverejnené

ja tiez ostava verny hadikovi z raja. len to jablcko mi tam chyba, ale .....

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

ja sa chcem opytat ste ma niekto povysili ked mam pod menom napisane cadett a potom tam celkom dole mam napisane varovat0 percent a 4 stvotceky co to je to neviem ?

a este jedna otazka ked budem posluchat aj mne date pri meno obrazok ? :lol:

Zverejnené

Povyšuješ sa sám počtom príspevkov.

To dolu 0percent to je varovný systém ktorý ťa varuje pred banom.

Obrázok si vyberieš sám a sám si ho sem dáš.

Zverejnené

nie je to sice vyslovene dilema, ale chcem sa opytat ci nepoznate nahodou nejaku dobru zoznamovaciu hru? :)

v pondelok budem totiz prvykrat ucit ( :) ) a chcela by som na uvod sa dozvediet a trosku si mozno aj zapamatat mena deti v triede a nechcem aby to bolo take nudne, ze urobte si menovky a tak ;) vyslovene taka aktivita na zaciatok hodiny na 5 maximalne 10 minut, nepoznate nahodou nieco? ;)

ja poznam len jednu hru, ale ta by bola asi na dlho, v nej dieta povie svoje meno spolu s pridavnym menom, ktore zacina na to iste pismenko (napr.: iskrivy Ivan), dieta co ide ako druhe zopakuje meno toho prveho a potom prida dalsie a tak to ide dalej a dalej ;) lenze, ako vravim to je na dlho dost...potrebovala by som nieco rychle, zabavne a hlavne kratke ;)

este mi napadlo, ze by si mohli vytiahnut kamienky (kolko by chceli) a potom by museli povedat o sebe tolko viet, kolko maju kamienkov v ruke, alebo nejaka uloha v ktorej by bolo zakomponovane to meno, hm? teraz mi napadlo ze mozno by sa dalo ze musia povedat k svojmu meno tolko pridavnych mien, ktore ich charakterizuju, kolko kamienkov maju? ;) napr.: mila a vesela andulqa :lol:

ak poznate nejake taketo hry, dajte mi vediet ;)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov