Sniper Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Tradičná téma v oblasti medicíny. Už ju majú nielen nemecké ale aj rakúske mačky.Zaujímate sa o túto epidémiu, alebo to máte v paži ako AIDS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 naše mačky sú dúfam odolnejšie ... ale nepáči sa mi to ... mačky mám rada ... :) Sme, 7.3.06 :Smrtiaci vírus vtáčej chrípky H5N1, ktorý je prenosný aj na človeka, našli na juhu Rakúska v Štajersku na živých mačkách. Podľa predbežných informácií ide o dve až tri zvieratá.ten vírus preskakuje medzidruhovo.... ako sa dostal na mačky ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Ako dobre, že my mačku nemáme :lol: Aj keď v okolí ich je relatívne dosť... Game, no ako asi. Vtáčik chytí chrípku, niekde padne a leží mŕtvy. Ide okolo mačka, tá pravda nie je informovaná, že priamym kontaktom s uhynutým vtákom môže prísť k prenosu ochorenia a spapá kúsok bez toho, aby aspoň po dobu 20 minút vystavila mäso teplote minimálne 70 stupňov celzia. A je to... Veď bolo spomínané ešte nedávno, že mačky patria medzi zvieratá, u ktorých je riziko, že vtáčiu chrípku dostať môžu. A ako je u tohoto ochorenia zvykom, bolo len otázkou času, kým sa prognózy vedcov naplnili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 zaujimat sa zaujimam, ale podla mna je zatial zbytocne sirit paniku, nevravim ze nad tym treba mavnut rukou, ale ani prehanat to netreba...zatial napr to s tym ockovanim proti chripke, snazili sa posobit na ludi tak, ze sa treba zaockovat, ze to pomoze aj proti tejto, ale moja mama pracuje v zdravotnictve a vravela ze je to blbost, dufam ze sa niekto na tom dobre nabalil :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Tiež sa nad tým nejako nepozastavujem, aké účinné môže byť očkovanie proti chrípke, keď ani nevedia, aká mutácia na nás zaútočí? Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Tiež sa nad tým nejako nepozastavujem, aké účinné môže byť očkovanie proti chrípke, keď ani nevedia, aká mutácia na nás zaútočí? s tou mutáciou je to každý rok zložité .... a lámu si na tom hlavy vo všetkých laboratóriách ... ja sa proti chrípke dávam očkovať paradoxne "zo zdravotných " dôvodov už cca 7 rokov.... v každom prípade to posilňuje imunitu.... predtým som mala niekoľkokrát ročne angíny, zo dva krát ročne chrípky, a ešte kdečo .... odvtedy je takmer pokoj, len sem tam nejaké menšie nachladnutia .... :lol: nemá to veľký vplyv na vtáčiu chrípku, jedine zasa prípadný ľahší priebeh .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 no oni nevedia, ale predpokladaju na zaklade nejakych vyskumov a pozorovani a tak (aspon mam taky pocit) ale tento rok to bolo vynimocne v tom, ze odporucali ludom zaockovat sa proti chripke, ze ich to ciastocne uchrani od vtacej...to sa mi zdalo take ze vytiahnime peniaze z ludi ked je moznost a ludia sa nechaju nachytat lebo sa boja velkej epidemie, ale pritom to ockovanie by im v konecnom dosledku nepomohlo ja osobne som nikdy nebola ockovana proti chripke a nikdy som ziadnu chripku nemala, uspesne ma obchadza (klop klop) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anakreon Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Tradičná téma v oblasti medicíny. Už ju majú nielen nemecké ale aj rakúske mačky :lol: Zaujímate sa o túto epidémiu, alebo to máte v paži ako AIDS? Mam to v pazi... zatial :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Máme tu nový poznatok. Renomovaný svetový odborník na vtáčiu chrípku, bieloruský prezident Alexander Lukašenko vyhlásil, že vtáčia chrípka neexistuje :lol: Ale zároveň vyčíta svetu, že neuvoľnil pre Bielorusko prostriedky na zničenie choroby, o ktorej vyhlásil, že neexistuje. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted March 18, 2006 Share Posted March 18, 2006 Toto som počul v telke v 7 s.r.o. Vtáčia chrípka ovplyvňuje aj ľudové porekadlá: "Lepší holub na streche, než vrabec v hrsti" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mgr. L.E.G. von Trips Posted March 18, 2006 Share Posted March 18, 2006 RoSo ^ :lol: Zaujímate sa o túto epidémiu, alebo to máte v paži ako AIDS? mam to Najviac v pazi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted March 19, 2006 Author Share Posted March 19, 2006 Vraj sa to netýka iba zdochnutých vtákov ale aj voľne visiacich, tak bacha :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 Oficiálna stránka vtáčej chrípky www.vtaciachripka.sk Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 pred pár dňami som hovorila s jedným bývalým spolužiakom, veterinárom... jeden z jeho starých kolegov sa o tomto type vírusu učil už pred dobrými 40 rokmi ... len to nebolo N1 ale nejaké iné číslo ... a stále ide o vtáčiu chrípku .... opatrnosť je namieste, ale sú účinné metódy proti týmto vírusom.... a stačí na ne menej, než sa snažia predkladať farmaceutické firmy ... takto mi to bolo povedané... a predpokladám, že veterinári by mali vedieť ... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mgr. L.E.G. von Trips Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 zaujimalo by ma co znamena ten variabilny vektor s parametrami H_ N_ ze aky je napr ten vyrus H1N1,.. a cim sa lisi od, povedzme, H7N5 hm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted March 19, 2006 Author Share Posted March 19, 2006 Myslím že ide o typ mutácie. Najnovší je H5N1 a ak by zmutoval tak by bol H5N2. Ale to si len myslím, na nete určite to bude niekde rozpísané. Niekde som čítal zaujímavú myšlienku: "Človek je pánom tvorstva, ale len dovtedy pokým si to vírus nerozmyslí." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 Tie čísla ak sa dobre pamätám vyjadrujú typ nejakých somarín, čo ten vírus obsahuje (nepýtajte sa ma, čo to je, nie som expert a nechce sa mi to hľadať :lol: ), takže nevyhnutne H5N1 po mutácii nemusí byť H5N2 ak som to dobre pochopil, keď som o tom pred pár rokmi čítal (to bol nejaký článok o epidémi H5N1 v Hongkongu v r. 1997...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 Ďalší zaujímavý pohľad na svet: Jeruzalem 21. marec (TASR) - Izraelský rabín sa domnieva, ze príchod vtácej chrípky do Izraela je bozím trestom za predvolebné slogany, ktoré ziadajú legalizáciu homosexuálnych manzelstiev. Rabín David Basri, uznávaný znalec a kazatel zidovského mystického ucenia kabbala vo svojom vyhlásení píse, ze "podla biblie Boh potrestá mravnú skazenost najskôr prostredníctvom pohromy na zvieratách, potom na ludoch." Rabín dúfa, ze státisíce kusov hydiny svojou smrtou symbolicky odpykajú trest za izraelské lavicové strany. Tie podla neho posilnujú a podporujú homosexualitu. V reklame jednej zo strán sa objavili dve bozkávajúce sa nevesty. Niektoré slogany volebnej kampane volajú po legalizácii manzelstiev homosexuálov v Izraeli. Vyhlásenie bolo uverejnené týzden pred parlamentnými volbami v Izraeli. Takmer s ním súhlasím :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
starsi Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 Možno to tu už niekedy bolo ale nevnímali sme to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted May 27, 2006 Author Share Posted May 27, 2006 Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) po prvý raz požiadala švajčiarsku firmu Roche, aby bola pripravená poskytnúť svoje celosvetové zásoby liekov proti vtáčej chrípke Tamiflu. Stalo sa tak po tom, ako sa objavilo podozrenie na prenos vtáčej chrípky z človeka na človeka v Indonézii. Celý článok tu. No ak je to pravda tak to bude sranda. Inak cestou z lochu na autobus som za minulý mesiac našiel 3 zdochnuté vtáky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 vtaciu chripku vsetkym vtakom ktory mi osrali auto :) :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
henka Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 nejaké ticho pred búrkou je teraz o tomale strach som mala -najmä o detivraj starí ľudia majú väčšie šance a očkovať sa nedávamevlastne si game prvá o ktorej viem, že jej to pomohlo ale strach je veľký motivátor :lol: keď boli vtáčej chrípky plné médiávážne som o tom uvažovala :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 No ticho pred búrkou je, ale počas neho počuť dozvuky toho minulého... Jednak som čítal správu, že v Číne mali vtáčiu chrípku zaznamenanú u ľudí už v r. 2003 (čiže o dva roky skôr než je prvý oficiálny oznámený prípad), lenže sami o tom nevedeli, pretože vtedy tam zúril SARS a pripísali toho nešťastníka práve jemu za obeť. Druhá správa je však o dosť horšia - kdesi v Indonézii sa podarilo potvrdiť, že vtáčia chrípka sa môže šíriť aj kontaktom medzi ľuďmi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daekin Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 :lol: ja to beriem s humorom, lebo nerobim si pletove masky z kuracich hovien, ani nejem surove kuracie maso. mimochodom........pred par dnami sme na dvore nasli zkapateho drozda (alebo nieco tej velkosti) a okrem toho nam posli 2 sliepky. nic to ale podla mna neznamena. to by ten prvy skapaty vtak musela byt labut :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Panikaaaaaaaaaa. A ja som si myslel, že vtáčia chrípka už vykapala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts