Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

o zika víruse sme tu už pred časom písali - v téme o iných epidémiách:

https://www.freespace.sk/tema/5919-tie%C5%BE-epid%C3%A9mia/?do=findComment&comment=233564 ...:

ale je tu ďalšia epidémia horúčky zika, a táto závažne postihuje novorodencov, spôsobuje ju vírus.

 

objavila sa prenosom z opíc komármi, pochádza z južnej Afriky, odtiaľ sa rozšírila do Ázie a južnej Ameriky - choroba spôsobuje zlyhanie imunitného systému,

v Brazílii zasiahla  viac než 84-tisíc ľudí, prejavuje sa len ako horúčka či vyrážky. U niektorých infikovaných jedincov sa choroba dokonca vôbec neprejaví.


čo neznie tak nebezpečne ...
ale čo je nebezpečnejšie, sa objavilo u novorodencov - prudko stúpol počet prípadov mikrocefálie u novonarodených detí
 
 

stále je to veľký problém v Brazílii, majú podľa posledných správ okolo už vyše  4000 prípadov novorodencov s mikrocefáliou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, už som ti to tuším raz písal. keď zakladáš tému, tak skús niečo o tom napísať, tvoj príspevok obsahovo ani len nenaznačuje nič spoločné s názvom témy, človek sa nemá čoho chytiť, maximálne tak odkazu na nejakého osla. Mňa osobne takáto spotvorená téma nikdy nezaujme, aj keď diskusia o tomto víruse by mohla byť zaujímavá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zika je na vzostupe a rodí sa stále viac detí s mikrocefáliou.

problém je, že dospelí môžu byť nakazení bez toho, aby tomu venovali pozornosť, alebo sa príznaky objavia až po mesiacoch strávených v krajinách ohrozených zika vírusom. príznaky sú zvyčajne vyrážky a mierna teplota, ktorá za pár dní pominie sama od seba.

 

za posledné 2 mesiace ohlásili z 23 krajín sveta miestne nákazy zika vírusom - podľa údajov k 19. januáru 2016:

 

Južná Amerika:                Bolívia, Brazília, Ecuador, Franc. Guyana, Guyana, Kolumbia, Paraguay, Suriname, Venezuela;

Stredná Amerika:             El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexiko, Panama;

Karibská oblasť:               Barbados, Guadeloupe, Haiti, Martinique, Puerto Rico, Saint Martin;

Oblasť Tichého oceánu:  ostrovy Samoa

ostatné:                           Thajsko a Kapverdy

 

mapa krajín, ktoré za posledných 9 mesiacov registrovali zika vírus:

 

post-3-0-29116400-1454082975.jpg

http://index.hu/tudomany/egeszseg/2016/01/28/antsz_magyarorszagra_kis_bejuthat_a_kisfejuseget_okozo_zikavirus/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Potenciálne nebezpečenstvo nakazenia je v tom, či Zika vírus po nakazení zostáva v tele po zvyšok života, ako napríklad HPV,  alebo HIV vírus. Bohužiaľ, nikde som sa o tom nič nedočítal. Tak dúfajme, že nie, inak by bola budúca generácia, generáciou mikrocefalov. Po každej takejto správe zisťujeme, ako ľahko sme zraniteľní. Nakoniec sa vždy ukáže, že to až také vážne nie je. No, ak by to raz bolo... V budúcnosti dopadne na Zem asteroid, ktorí zničí vyššie formy života. Možno za 10 miliónov rokov, možno o sto rokov. Človek nie je evolučne nastavený na takéto nebezpečenstvo, dokáže reagovať iba na bezprostredné ohrozenie, ostatné ignoruje. Ukázalo sa to aj na poslednom ekologickom summite vo Francúzku. Riešime iba to, čo je práve aktuálne a veríme vo vlastné sily. Doteraz nám šťastie prialo, inak by sme tu už neboli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na očkovacej látke sa pracuje, sľubujú, že do konca roka bude. /je o tom plno článkov kdekade po nete/

 

problém okrem toho, čo napísal Tono, sú letné OH v Brazílii za dverami.

Brazília intenzívne pracuje už teraz na likvidovaní a masívnych postrekoch na komáre, ale už sa ozvali prvé hlasy "necestovať do Brazílie".

 

bude to šialené. OH sú masívna príliš drahá akcia, krajina je zadlžená už teraz, štadióny pomaly finišujú a zháňajú peniaze na dostavby,

státisíce ľudí, cestovný ruch, a na takéto akcie chodia ľudia maximálne párkrát za život, a za zábavou ... nie len sedieť na tribúnach. a Brazília je krajina, kde o zábavu nie je a  nebude núdza ... mladí ľudia sa vždy budú schádzať a budú sa aj páriť, to je tak a ináč nebude nikdy, kým svet svetom je.

len treba zabrániť narodeniu detičiek s mikrocefáliou ...

 

dovtedy treba vyhubiť komáre, maximálne zvýšiť povedomie o existencii sexu s ochranou, sledovať príznaky, a intenzívne pracovať na vakcíne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game

 

 

Nejako sa tie možnosti cestovania scvrkávajú. Buď sú na vine komáre, alebo teroristi. Dokonca aj toho snehu je tento rok pomenej. Asi si budeme musieť nájsť nejaké náhradné aktivity.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

musím off topic, na toto musím, to sa žiada, aj keď je to vážna téma:

 

... napríklad sexovať doma ...  :wooops: 

 

---

 

a teraz vážne:

objavili sa informácie, že pri prepuknutí choroby okrem už známych príznakov nastáva aj ochrnutie svalstva.
zaznamenali viacero prípadov z krajín, kde vírus zika útočí.

prvý prípad zaznamenala aj Kanada a USA.



 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

 

Malária (komáre) zabijú 660 000 ľudí ročne. Ak dobre počítam, je to 64 miliónov ľudí od 1918, teda konca prvej svetovej vojny. Prvá svetová vojna si „vyžiadala“ 10 miliónov obetí na fronte a 7 miliónov civilného obyvateľstva. 2 svetová vojna 47 miliónov. Holokaust asi 6 miliónov. Počet obetí útoku žralokov je na svete asi 6 ročne. Film Čeluste si nezaslúžil takú popularitu. Mali natočiť horor „Ciciaky“. Komáre by si to zaslúžili ďaleko viac, ako úbohé žraloky, končiace väčšinou na tanieroch ázijských gurmánov. Ale chápem to, úbohý komár by asi neprešiel cez casting filmových producentov. Vojenský hrdinovia a žraloky sú pre médiá atraktívnejšie..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale áno, to sú známe fakty a známe čísla.
veľakrát som písala môj názor v témach o vojnách a spol., za čo považujem vojny a šialenú zbytočnú smrť hotových dospelých cítiacich ľudí, čím sofistikovanješie vojny, tým viac... tým nehovorím ešte o deťoch a všetkom okolo. všetko je kdesi tu, a áno, vieme o tom.
 

a malária, a ešte kdečo iné a ďalšie, Anopheles je jeden z mojich strašiakov od detstva, odkedy som o ňom prvýkrát čítala. ročne je nakazených okolo 300 -500 mil. osôb, z toho asi 1 - 3 milióny umierajú. infikované komáre majú extra radi tehotné ženy - výsledkom sú mŕtvo narodené deti, potratené plody, vysoká detská úmrtnosť.

to sú fakty.

 

zika je terajší fakt ... nebezpečný pre svoje vlastnosti, ktoré si ty sám tam vyššie opísal. pohľad na rodičov s malými detičkami narodenými s mikrocefáliou je dosť zlý. hodne zlý. a pohľad na tie deti ešte horší.

prakticky bez výnimky ľudia, ktorých nakazil komár prenášajúci vírus zika, privádzajú na svet deti s mikrocefáliou.

to je predčasné ukončenia rastu mozgu a zakrnenie mozgu detí v prenatálnom vývoji. len v Brazílii je to od roku 2014 takmer 4500 detí, pričom v roku 2014 to bolo "len" 150

 

keď sa k tomu potvrdí skutočnosť ochrnutie svalov, a nadchádzajúce olympijské hry, bude to dosť zlé.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game

 

Narodila sa mi nedávno zdravá vnučka, ale prognózy neboli dobré. Chápem to, čo píšeš. Som muž, ale viem si predstaviť tie obavy matky, ktorej rastie plod v jej tele. Žena túži po tom, aby bolo dieťa zdravé, začlenilo sa do spoločnosti bez handicapu telesného, alebo duševného postihnutia. Hľadať vinníka v prípade dieťaťa postihnutého microcefalitídou z dôvodu jedného uštipnutia komárom je nespravodlivé. Ale nespravodlivé voči komu, Bohu, prírode? Jediné, čo je v našej moci, je prijať medzi seba takto postihnutých ľudí tak, ako seba samých. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jediné, čo je v našej moci, je prijať medzi seba takto postihnutých ľudí tak, ako seba samých.

a milióny ekonomických migrantov k tomu, aby sa starali o postihnutých..

 

a ten kto je zdravý a nepostihnutý, bude pracovať 12 hodín denne, a platiť 90% dane s príjmu, aby ten nával humanizmu zacvakal

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://svet.sme.sk/c/20087027/spanielsko-potvrdilo-virus-zika-u-tehotnej-zeny-prvej-v-europe.html?ref=trz

Španielsko potvrdilo vírus zika u tehotnej ženy. Prvej v Európe

Rezort zdravotníctva sa domnieva, že žena sa nakazila počas svojho pobytu v Kolumbii.

 

ak sa podľa všetkého zmutovaný kmeň vírusu , k čomu došlo pri peskoku z afriky na juhoamerickej kontinent, vráti nazad do afriky..

nízka úroveň zdravotníctva + vysoká pôrodnosť..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

WHO pred pár dňami varovala, že Guillain-Barrého syndróm (GBS), čo je neurologická porucha pričítaná vírusu zika, má vzostupnú tendenciu v krajinách Latinskej Ameriky: Brazília, Kolumbia, Salvador, Surinam a Venezuela.
Kolumbia nahlásila takmer 32 000 prípadov nákazy vírusom zika, z toho bolo nakazených viac než 5000 tehotných žien.
Brazília má 4300 prípadov podozrivých na mikrocefáliu - súvislosť so zikou bola do piatku dokázaná pri 41 prípadoch.

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/69322/vir-zika-ma-v-kolumbii-uz-pres-5000-tehotnych-zen.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Objavili sa úvahy, že by možno bolo dobré, keby sa zrealizovala genocída moskytov. Moskyty robia iba škody, ale ešte zatiaľ sa nevie aké silné je ich postavenie v potravinovom reťazci (analógia o ostrove s húsenicami a mačkami).

 

Zika môže výrazne ovplyvniť demografický rast. V Afrike by sa jej darilo. Nie som humanista, tak poviem, že Afrike by mohla vyriešiť neriešiteľným problém s nekontrolovateľným množením. Podľa prognóz do konca tohto storočia časovaná bomba v Afrike vybuchne a problém bude mať celý svet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S tym regulovanim by sme asi mali prestat, lebo ani jeden krat podobny "zlepsovak" nemal pozitivne ucinky.

 

A v Afrike by bol tiez problem, lebo by sa tam rodilo deti s postihnutim neurekom, ale fakt je ten, ze doteraz nebola jednoznacne preukazane, ze zika je pricinou toho postihnutia. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

celkom dobrý titulok

pripúšťam, že na Slovensku zika problém nemusí byť

teda.. až do chvíle, kým sa v "smetiach" neobjaví titulok

"Jeden černoško zo zakrpatenou hlavou do každej slovenskej rodiny.. povinné kvóty na adopcie"

a podtitulom

"my sme predsa bohatý svet, je naša povinnosť, pomáhať trpiacim"

až potom začnem hystericky jačať

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlavna sa to dobre mediane predava, tak netreba mat v "predstavivosti" nasich "odbornikov" v mediach ziadne eticke hranice...

 

 

 

Souvislost viru zika s mikrocefalií ale zpochybnil Pavel Calda z gynekologicko-porodnické kliniky 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice. Zdůraznil, že za 70 let od objevu viru v Ugandě se nic takového nevyskytlo. Údaje z Brazílie přitom nepovažuje za dostatečné.

„Metodika zjišťování je problematická,“ poukázal s tím, že v řadě případů se ukáže, že domnělá mikrocefalie ve skutečnosti tímto postižením není. Za důkaz nepovažuje ani přítomnost viru v plodové vodě. „I když přítomnost viru v plodové vodě byla zjištěna, neznamená to, že je příčinná souvislost mezi infekcí viru zika a mikrocefalií,“ podotkl Pavel Calda.

Ani Roman Prymula si není přímou souvislostí ziky a mikrocefalie jist. Upozornil, že se objevily informace, že na zastavení vývoje mozku u plodů v Brazílii se spolupodílí insekticid přidávaný v posledních dvou letech do pitné vody, aby likvidoval larvy komárů a další parazity. „To koliduje s obdobím, kdy se začaly tyto případy vyskytovat,“ poznamenal vakcinolog. V případě, že by souvislost s insekticidem skutečně byla, nemuseli by se ani nakažení Evropané po návratu ničeho obávat.

 

 

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1705765-virus-zika-se-objevil-v-cesku

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

možno by to pasovalo inam ... ale tu tomu bude dobre, je to o zike.

 

hrozné ovšem je, že rovnakí a tí istí ľudia na internete zasvätene šíria cez totie internety poplašňáky  o očkovaní vlastných deciek a veria bludom o tom, že očkovanie spôsobuje autizmus a ďalším idiotským nezmyslom ... tam čuduj sa svete paranoia účinkuje naopak.

 

post-3-0-47495600-1457617003.jpg

http://www.emimino.cz/diskuse/virus-zika-a-maso-253103/

 

samozřejmě, milá matko. to proto, že ve Švýcarsku má komář Aedes aegypti líheň, a leží v subtropech.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pokiaľ ide o ľudí, sa nečudujem už ničomu. vlastne ... resp. sa stále občas čudujem, ale to je moja chyba. vždy nanovo ma udivujú.

 

 

takže zika ...

je podľa posledných zistení zrejme nebezpečnejšia, než sa myslelo. podľa posledných zistení WHO vyhlásila a konštatovala,

že vírus sa oproti doterajším predpokladom častejšie prenáša sexuálnym stykom.

 

Podľa vyhlásenia šéfky WHO Margaret Chanovej je však jasné, že vírus môže poškodiť aj placentu alebo nervový systém. „Mikrocefália je len jednou z rôznych možných anomálií," vyhlásila Chanová.

 

Dôvodom na obavy je podľa nej navyše aj to, že pôvodca choroby sa môže prenášať pohlavným stykom častejšie, než sa doteraz predpokladalo. „To je alarmujúce," povedala Chanová.

WHO z dôvodu rozšíreniu vírusu Zika predovšetkým v Brazílii vyhlásila pred piatimi týždňami celosvetový stav núdze. Výskyt vírusu, ktorý prenáša primárne komár druhu Aedes aegypti, bol doteraz potvrdený vo viac ako 50 krajinách sveta.

Prípady prenosu sexuálnou cestou z muža na ženu boli v poslednej dobe zaznamenané napríklad v USA alebo vo Francúzsku.

 

WHO vyzvala na bezodkladné preskúmanie rôznych kmeňov vírusu Zika a vyhlásila, že zdravotnícke služby v postihnutých oblastiach by mali byť pripravené na potenciálny rast početnosti prípadov neurologických príznakov alebo vrodených deformácií. „Môžeme očakávať viac prípadov a ďalšie geografické šírenie," povedala Chanová na brífingu s novinármi.

 

Vírus Zika, proti ktorému zatiaľ neexistuje liek, je okrem mikrocefálie spájaný aj s ďalším neurologickým ochorením – takzvaným Guillain-Barrého syndrómom, ktorý sa prejavuje obrnou svalstva. V súvislosti s epidémiou Ziky v Latinskej Amerike zaznamenali niektoré krajiny zvýšený výskyt tohto inak vzácneho ochorenia.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/386139-virus-zika-je-pre-tehotne-nebezpecnejsi-nez-sa-myslelo/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov