alamo Zverejnené Február 28 Zverejnené Február 28 @buky Stačí zadať do Google otázku "prečo máme tak drahý benzín?" A vysype sa o tom halda článokov. Napr. https://dennikn.sk/blog/4695482/preco-mame-drahe-paliva/ A navyše ten Slovnaft, nedokáže pokryť 100% Slovenskej spotreby. V reále má podiel, vraj tak 65%. Čiže až tretinu spotreby nafty a benzínu dovážame na Slovensko ako hotový výrobok. Aj s následným dovozným clom.
alamo Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 Ja osobne by som Zelenského pozvania pre Fica, ísť rokovať na Ukrajinu, jednoducho ignoroval. a, "Ropná kríza" je teraz "náš spoločný" EÚ problém, tak to treba riešiť celoeurópsky, pekne v tom "Bruseli". b, Pán Zelenskyj (aj Ukrajina) potrebuje prioritne pomoc od "nás Európanov", my od neho nič nepotrebujeme. Vlastne ani tú ruskú ropu nepotrebujeme. Tak, trvám na tom, že pán Zelenskyj má pokorne prosiť nás, my pána Zelenského o nič prosiť nemusíme.
tyso Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 hm, a este povedz ci chapes v com je problem. Pretoze o tom mam iste pochyby Dňa 28. 2. 2026 at 19:19, alamo pridal: Aj s následným dovozným clom. hm a na to si prisiel vlastnou hlavou ? Ake clo ? Nieco dovazame so Swechatu co je tot za humnami a ziadne clo. Len nase dane. Ale odkial si prisiel na "A navyše ten Slovnaft, nedokáže pokryť 100% Slovenskej spotreby.", z clanku co si dal nie, fakt totiz je ze slovensko viac benzinu vyraba ako spotrebuje. Alamo, skus si zistit fakty skor ako zacnes splietat svoje alamoviny. Slovensko spotrebuje cca 600 tis ton benzinu a slovanaft vyrobi cca 1, 200 tis benzinu. je to lahko dohladatelne.
alamo Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 19 minútami, tyso pridal: slovensko viac benzinu vyraba ako spotrebuje. Naozaj? A kam ten prebytok dávame?
tyso Zverejnené Marec 3 Zverejnené Marec 3 alamo, pocul si nieco o obchode ? SLOVNAFT exportuje svoju produkciu hlavne na vysokokonkurenčné trhy Nemecka, Rakúska, Českej republiky a Poľska. https://slovnaft.sk/sk/o-nas/pre-media/26-tlacove-spravy/309-export-ostava-nadalej-hnacim-motorom-dobrych-vysledkov-spolocnosti/ Ale vtipne je ze to patri k zakladnemu povedomiu o slovenskej ekonomike, ked toto nevies tak kde beries tu odvahu nieco o nej pisat ? A slovnaft nepise ze posledne roky uspesne zaraba na exporte do UA, kde mu teraz Fico zatrhol. Ficove peniaze teda nie su z exportu paliv ale len z dovozu ropy. pred hodinou, buky pridal: Maďarom V skutocnosti cechom, to je primarny odberatel. Vyvozy do Madarska, Rakuska a Polska su minoritne, ide o zasobovanie blizko hranic a vice versa od nich.
alamo Zverejnené Marec 3 Zverejnené Marec 3 @tyso Jednoduchá otázka - potrebujeme my, tú ruskú ropu, alebo nepotrebujeme? Ja tvrdím, že ju nepotrebujeme. Ak máš, zrazu čosi proti. Tak si to teraz, vyjasňuj sám.
tyso Zverejnené Marec 3 Zverejnené Marec 3 nepotrebujeme, ale to nie je to co pises. Nechces si to vyjasnit s alamom ? Az potom pisat.
alamo Zverejnené Marec 3 Zverejnené Marec 3 pred 7 minútami, tyso pridal: nepotrebujeme.. No tak vidíš.. Tak ju od Zelenského, ani nechceme.. Tak nech si NA NÁS OBIDVOCH, ide pán Zelenskyj sťažovať do Bruselu
buky Zverejnené Marec 3 Zverejnené Marec 3 pred 9 hodinami, alamo pridal: No tak vidíš.. Tak ju od Zelenského, ani nechceme.. Ale Fico ju chce.
alamo Zverejnené Marec 3 Zverejnené Marec 3 pred 20 minútami, buky pridal: Ale Fico ju chce. Nie je sám.. Citát Brusel tlačí na Zelenského. Pri ropovode Družba chcú realizovať plán Fica a Orbána Európska komisia vrátane viacerých členských štátov únie tlačí na Kyjev, aby umožnil inšpekciu ropovodu Družba, ktorý dopravuje ruskú ropu na Slovensko a do Maďarska. Po Maďarsku a Slovensku tak začali Ukrajinu o povolenie návštevy k ropovodu Družba žiadať aj niektoré štáty EÚ podporujúce Kyjev a Európska komisia, napísal v utorok s odvolaním sa na päť zdrojov denník Financial Times (FT). Cieľom návštevy by bolo dokázať, že sa Ukrajina snaží ropovod opraviť a obnoviť dodávky suroviny. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/788671-eu-tlaci-na-zelenskeho-pri-rovode-druzba-chcu-realizovat-plan-fica-a-orbana/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box
buky Zverejnené Marec 4 Zverejnené Marec 4 pred 12 hodinami, alamo pridal: Nie je sám.. Slovensko - Maďarsko
alamo Zverejnené Marec 5 Zverejnené Marec 5 @buky Nuž.. To je na našom pánovi premiérovi Ficovi. Aby sa "vzmužil". Bo Zelenskyj, začína byť akýsi nervný. Citát Zelenskyj sa vyhráža Orbánovi: Dáme jeho adresu našim chlapcom - vojakom, nech si s ním pohovoria vlastným jazykom https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/788997-zelenskyj-sa-vyhraza-orbanovi-dam-jeho-adresu-nasim-chlapcom-vojakom-nech-si-s-nim-pohovoria-vlastnym-jazykom/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box
buky Zverejnené Marec 5 Zverejnené Marec 5 pred hodinou, alamo pridal: Nuž.. To je na našom pánovi premiérovi Ficovi. Aby sa "vzmužil". Jedna národná firma v Turci má veľký problém a pravdepodobne zanikne. Ruský plyn pre slovenský trh nie je lacný ani náhodou a jeden z hlavných dôvodov prečo sa musela jedna časť prevádzky zavrieť. Teraz nasledujú prosby Ficovi, aby štátnou finančnou inekciou firmu zachránil. Neverím, že k tomu príde.
alamo Zverejnené Marec 5 Zverejnené Marec 5 @buky "K veci". Zelenskyj síce má, silácke reči. Ale on sám, má momentálne akýsi "morálny problém" nasadnúť do lietadla a letieť, čo i len do toho Bruselu. A radšej, drepí v bunkri. Si spomínam, že keď Trump kedysi "dávno" nechal nasekať istého iránca Soleimániho, ninja raketkou na "halal kebab". Veľa pokrokovo zmýšľajúcich ľudí, vtedy to hlasne odsudzovalo. Asi sa čosi zmenilo. "Dnes" bolo vyvraždené, komplet vedenie štátu Irán. Akosi, nikto sa nad "aktom" radšej hlbšie nezamýšľa.
tyso Zverejnené Marec 6 Zverejnené Marec 6 Zelensky skusa, Kedze sa mu orban uz aj silou vyhraza ( sic obnovime tok ropy silou ), tak mu tu ropu nepusti az do madarskych volieb. A tak trolluje aj Fica aj Orbana. A ano cosi sa zmenilo, vies od vtedy Rusko zacalo vojnu na Ukrajine. A svet sa dost pohol od nejakeho medzinradnoho prava k niecomu uplne inemu. 1
buky Zverejnené Marec 6 Zverejnené Marec 6 Zelensky podľa mňa neskúša, ale skôr ma postoja Orbána a Fica dosť. Od začiatku vojny Orbán s Ficom do neho len kopú a pravidelné odmietanie sankčných balíkov proti rusku sa stali samozrejmosťou. Ak sa EU postaví k tomuto problému vlažne, tak sa nebudem čudovať.
alamo Zverejnené Marec 6 Zverejnené Marec 6 pred 2 minútami, buky pridal: Ak sa EU postaví k tomuto problému vlažne, tak sa nebudem čudovať. Ja si myslím, že už si to lídri EÚ tiež rozmysleli. A nijakých "90 miliárd", sa im Zelenskému posielať nechce. A povedať. My sme dobrý, my sme čačaný, my sme to mysleli dobre, my sme nič nepokazili. To Orbán a Fico, nám bránia. To je celkom pekná výhovorka "prečo sa to nedá". Rovnako kvalitná výhovorka, ako keď dáky "malý Jožko" v škole pani učiteľke skúša tvrdiť, že on doma svedomito domácu úlohu napísal, ale nemohol ju do školy doniesť, lebo mu domácu úlohu zožral pes.
tyso Zverejnené Marec 6 Zverejnené Marec 6 mylis sa, ako obycajne. Uprimne toto je sialene chucpe, ide o pozicku kde Madarsko je oficialne mimo, neruci za nic a teda len robi zle. A kedze ostatne staty to chcu spravit ale Orban im komplikuje vyuzitie existujucich struktur, tak budu musiet spravit nove struktury. Co trva cas a mozno je lepsie pocakat ci nahodou neskonci Orban v base alebo v Moskve. Ale plan B existuje, len to bude mimo existujucej EU buky, no ale je to problem. EU by najradsej poslali Orbana do certa ale je tazko predstavitelne aby sa EU v tomto spore postavila na stranu ukrajiny proti vlastnym clenom. To by bol velmi zly signal pre buducnost, takze aj ked s nechutou bude musiet nieco spravit a dokopat Ukrajinu aby to spojazdnila.
slimak Zverejnené Marec 20 Autor Zverejnené Marec 20 Neviem pochopit motivaciu Fica a aby som to lepsie pochopil som si zistil ceny PHM a spotrebnych dani. Zdroje https://www.top-pojisteni.cz/pojistovaci-poradna/novinky-ze-sveta-pojisteni/ceny-pohonnych-hmot-v-eu-2021 https://www.cappo.cz/cisla-a-fakta/zdaneni-phm-v-cesku-a-dalsich-zemich-eu A vysledky
slimak Zverejnené Marec 20 Autor Zverejnené Marec 20 pred 34 minútami, slimak pridal: Neviem pochopit motivaciu Fica a aby som to lepsie pochopil som si zistil ceny PHM a spotrebnych dani. Zdroje https://www.top-pojisteni.cz/pojistovaci-poradna/novinky-ze-sveta-pojisteni/ceny-pohonnych-hmot-v-eu-2021 https://www.cappo.cz/cisla-a-fakta/zdaneni-phm-v-cesku-a-dalsich-zemich-eu A vysledky Posledna tabulka je scitana cen1l benzinu a 1l nafty. V rakusku to stalo 2025 1,51+1,52 = 3,03 . Cen 2litrov PHM 1,646 a stat na DPH a spotrebnej dani ziska 1,384. Mola Slovnaft maju vraj o 30% lacnejsiu Rusku ropu,ale ich cena v MR a SR je vyssia ako sa predava v Cesku ci Polsku. Stat ma zo zdanenia PHM v podstate to iste vo vsetkych krajinach. Teda obcan ma drahcie PHM, stat vyberie to iste,teda kto moze zarobit na lacnejsej ruskej rope je len Slovnaft a MOL. A Fico nevybera dan z nadzisku od Slovnaftu. Preco? Polovicu produkcie Slovnaft exportuje do CR. Za kolko tam asi predava?
irb Zverejnené Marec 20 Zverejnené Marec 20 pred 1 hodinou, slimak pridal: Neviem pochopit motivaciu Fica Myslím, že prvotnou motiváciou Fica je otázka: "Prinesie mi to voličov alebo nie?"
buky Zverejnené Marec 20 Zverejnené Marec 20 slimak, v podstate si sám odpovedal na otázku, kto na tom zarobí - Slovnaft a MOL + kto profituje z tranzitu ropovodu družba. Nie je nikomu divné, že Fico dôrazne nepoukazuje na to, že občan bude mať lacnejšie PHM ak bude prúdiť ruská ropa ?
slimak Zverejnené Marec 20 Autor Zverejnené Marec 20 A prinesie mu to volica? Ved najviac volicov ma okolo polskych hranic(ale aj hranic z CR), ti ludia neboli minuly rok v Polsku? Tak nejake trzby z prepravy ropy mal Transpetrol(to je asi 100% statny podnik). Co dosli. Ved rovnako to je SPP distribucia(50% ma stat). Ved dotacia co bola pre minuly rok 400 milionov euro isla tej spolocnosti. Regulator(Holiencik) navysil poplatky pre tu spolocnost. Ale ropa ani plyn kym neskonci vojna cez Ukrajinu uz nepojde. Fico sa moze postavit aj na hlavu. Teraz pozeram debatu Miklosa,inak on je v dozornej rade Slovnaftu od roku 2016, posledny jeho kolega pribudol Lajcak. A on nevedel, preco od pondelka masa zaviest na 30dni nejaky strop pre domacich a cena pre zahranicnych, a nevedel odpovedat preco to spravil pri nafte a nie benzine. Pricom pri nafte u nas je spotrebna dan na naftu najnizsia 0,368 eura na liter a pri benzine je to opacne 0,514 eura na liter co je najviac spomedzi tych 5 krajin, je to uvedene aj vtabulkach.
buky Zverejnené Marec 20 Zverejnené Marec 20 pred 3 hodinami, slimak pridal: Ale ropa ani plyn kym neskonci vojna cez Ukrajinu uz nepojde. Fico sa moze postavit aj na hlavu. Odvážne tvrdenie. Čo bude nasledovať netuším, ale nemám z toho dobrý pocit.
Odporúčané príspevky
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz