Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

uz sa blizi polcas,   tak to uz nejako doklepeme.   Kua, uz to je ako na vojne.

Zverejnené
Citát

Kým Západ upadá, Rusko prekvitá,“ hovorí vo videu Blaha

To isté ten klaun tvrdil aj o Venezuele.

Zverejnené

Blaha je buď vedomý klamár a manipulátor, alebo žije v nejakom iluzórnom svete svojich vlastných fantázií, do ktorých sa zamiloval.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Karma je zdarma, strelenému potkanovi sa to vracia.

Citát

Fico žiada, aby sme nezneužívali slintačku, lebo dobre vie, čo a prečo robil on

Keď šlo o životy ľudí, zvolával protesty, nadával odborníkom a spochybňoval všetky opatrenia - od rúšok až po očkovanie. Robil to v čase, kedy sme čelili niečomu, čo sme nezažili ani my, ani naši rodičia. Preto sme robili aj chyby. Fico verzia 2020 bol na strane vírusu.

Teraz sa história tak trochu opakuje. Stojíme pred ďalšou zdravotnou hrozbou – slintačkou a krívačkou. Teraz síce nie sú priamo ohrození ľudia v takom meradle, ako pri covide, ale Robert Fico verzia 2025 kričí, volá na poplach a vyzýva opozíciu, aby situáciu nezneužívala. Teda, aby sme nerobili to, čo on.

Ja len verím, že teraz pri každej príležitosti mu toto budú otrepávať o jeho hranatú prašinu.

Zverejnené

Kravy medzi sebou bučia, že je to určite z tej kukurice.

Zverejnené

Fico je hajzel. Mne pride strasidelne. Tie kraviny,oddkial ich utratia, maju najbohatsi ludia. Nechapem preco si tie stada neuchranili. Aj z Ja T aj od toho madara so Slovnaftu, on nemal ziaden zaujem zachranit svoje kravy? Preco?Malo vynasa? 

Zverejnené

Ako Slovak na co ste hrdy? Na nejake kamene v tatrach? To som sa pytal aj syna? Ak je Slovak Fico, ci Danko ja Slovak nechcem byt. Ak niekto klame vkuse,kradne vkuse, podla mna aj vrazdit kuse bude musiet. Ak toto su slovaci ja snimi nic nikdy nechcem mat nic spolocne. 

Zverejnené
pred hodinou, slimak pridal:

Ako Slovak na co ste hrdy?

Zaujímavé, nikdy ma nenapadlo, že by som mal byť ako Slovák na niečo slovenského hrdý. 

Som proste narodený ako Slovák a príde mi to celkom fajn. Čo viac treba?

• Díky! 1
Zverejnené

Ja som hrdý na to ako táto dementná vláda bude suverénne vyvážať autá do USA s 25% clami :hufi:

Zverejnené

Hej, vedel som, že sa niekto bude chytať za slovíčka. V konečnom dôsledku je to jedno, ak sa automobilkám zníži dopyt, začnú aj ony konsolidovať, následne začnú prepúšťať a pre štát každý prepustený bude znamenať nulové príjmy na daniach a odvodoch a výdaje stovky eur z rozpočtu na podpory.

Zverejnené

alamo sa na inom mieste zase rozhodol ze nam predvedie svoju nevedomost a zacal filozofovat o civilizacii a kulture, ale  padla ta otazka co je upadok a ci je to nieco objektivne.
Tak k tomu nieco dam,     upadok sa urcite prejavuje vo viacerych oblastiach ( urcite aj v ekonomike ci umenii) ale ja za klucovu povazujem to co ma nazov socialny kapital,   a myslim ze to sa da aj objektivne merat.    
1.  Polarizacia spoločnosti  -   to sa da objektivne merat ako sa vzdaluju postoje v spolocnosti k roznym temam,  na beznej skale su to odpovede  ako rozhodne suhlasim ci nesuhlasim.  Samozrejme su vzdy aj silne polarizujuce temy ako potraty ale ked sa pridaju aj oblasti zivotneho prostredia, kultury, skolstva atd,  tak vieme povedat ze narasta polarizacia.  A silne polarizovana spolocnost nie je schopna sa niekam posuvat,  energia ide o hadania do emocii, nenavisti.    
2.  Socialna sudrznost  Ak  klesa socialna sudrznost, empatia k inym skupinam,  rastie egoizmus, tak vysledkom je vzajomna nedovera. A to ma realne ekonomicke dopady, bez dovery klesa ekonomick aktivita,  ak nikomu neveris, tak kazda transakcia  ma inheretne rizikove naklady. 
3. Zaujem o vlastnu angazovanost, dovera v institucie.     To sa opat da merat, ale ak klesa dovera v institucie a rastie neochota nieco spravit aby sa situacia zmenila, tak to okrem praktickych dopadov na kvalitu zivota je indikator upadku.

• Díky! 1
Zverejnené

Hm.. Trump zaviedol clá..

Zjavne sa na to prečo ich zaviedol (obchodné deficity) vykašleme.

Nejdeme s ním vyjednávať. 

A hŕŕŕ.. Ideme viesť obchodnú vojnu, aj proti USA

Tak už máme na krku, veľkú dotačno reštrikčnú Európsku vojnu proti Globálnemu otepľovaniu (do posledného produktívneho zamestnanca)

Veľkú vojnu za slobodu Ukrajiny.. (do posledného ukrajinca)

A teraz aj obchodnú vojnu s USA

Už Európa bojo doslova, proti "celému vesmíru".

Mám otázku..

Ako dlho ešte bude trvať, kým ekonomika, spoločnosť aj tá kultúra, totálne.. "kľakne"?

Zverejnené

alamo ak kasles na realitu, tak sa tazko diskutuje. eu ma prebytok pri tovaroch a deficit pri sluzbach, skutocny deficit je teda zanedbatelny asi 2 percenta v prospech eu.  a to predsa usa bojuje proti svetu

Zverejnené

@tyso

Prepáč.. Zabudol som spomenúť že máme "absolútnu morálnu" povinnosť, prijať úplne všetky "sociálne prípady" s celého globalizovaného sveta..

Citát

Až neuvěřitelný případ se právě probírá v Německu, kde africký migrant ubodal dozorce v uprchlické ubytovně. Muž měl být přitom deportován ze země už před lety a kvůli opakovaným násilnostem byl i uvězněn. Překvapivě ale skončil v ženské věznici, protože o sobě prohlásil, že je transsexuál, a říká si Cleopatra. Soudní psychiatr ale jeho transsexualitu zpochybnil s tím, že si Jihoafričan jen tvoří „image“.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rikal-si-Cleopatra-tak-sedel-se-zenami-Nemecko-zasne-nad-pripadem-vraha-z-Afriky-771836

Kto je proti, alebo čo i len trochu pochybuje..

Ten je vraj spiatočník, xenofób, fašista, transfób.. A ruský agent..

A vieš ty, ako dopadol jeden taký hypermoralista s mesta Florencie menom Savonarola?

Spoluobčania ho poslali na výlet do Ríma, kde ho slávnostne upálili na hranici..

A aspoň na chvíľku, mal ľud potom od hypermoralistov pokoj..

Zverejnené

Hehe, keckanie o EU neschopnosti, ale o ruskej stabilnej a prosperújúcej ekonomike ani fň. Ukazateľ totálneho zlyhania EU je, že každý Slovák uteká za zárobkom do západných krajín. Môže tu niekto konečne napísať, ako sa žije v rusku ? Kto tam bol aby si v finančne prilepšil rubľom ?

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov