tyso Zverejnené 28. Máj, 2024 Zverejnené 28. Máj, 2024 aj keby to spravil, tak by bol len za danka, toto je totiz nieco na EU uroven, nie to co moze spravit jednostranne Slovensko.
alamo Zverejnené 28. Máj, 2024 Zverejnené 28. Máj, 2024 Je celkom možné, že nijaký súd s Cintulom ani nebude.. Citát Juraj Cintula, ktorý strieľal na premiéra Roberta Fica, sa ocitol vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Nie je jasné, aké zdravotné problémy Juraj Cintula má. Podľa informácií tvnoviny.sk by mal byť na psychiatrickom oddelení. Cintula tam má byť pod nepretržitým dozorom. Ako informuje portál, jeho umiestnenie by malo byť hlavne z preventívnych dôvodov. https://www.cas.sk/clanok/2931837/zvrat-2-tyzdne-po-atentate-muz-ktory-strielal-na-fica-je-v-nemocnici/
Sniper Zverejnené 29. Máj, 2024 Autor Zverejnené 29. Máj, 2024 Ahaaa, tu je to vysvetlené, povinnosť preukazovať sa osobnými údajmi budú musieť mať mienkotvorné denníky, ale nie sociálne siete. Toto fakt mohol len taký trkvas ako Danko vymyslieť
alamo Zverejnené 29. Máj, 2024 Zverejnené 29. Máj, 2024 Citát Mluvčí Sboru vězeňské a justiční stráže Anna Ragasová řekla, že televizi nemůže sdělit bližší informace. "Vzhledem k tomu, že nedisponujeme souhlasem dotčené osoby, nejsme oprávněni vám poskytnout požadované informace týkající se osobnosti a soukromí fyzické osoby," uvedla. https://www.echo24.cz/a/HEbxa/zpravy-domov-atentatnik-na-fico-je-na-psychiatrie-nemocnice Ten blá... pacient.. nedal súhlas, verejne povedať že je.. pacient.. A preto nemôžu verejnosti oznámiť, že je pacient..
buky Zverejnené 29. Máj, 2024 Zverejnené 29. Máj, 2024 Názor oviec je, že to mohol spáchať len blázon. Tak sa im len podhodil kus žvanca v podobe šialenca, ktorý patrí do blázinca.
alamo Zverejnené 29. Máj, 2024 Zverejnené 29. Máj, 2024 @buky A "skutočná inteligencia" má veriť čomu? Že to zaručene bolo spiknutie a zorganizovali to dáky tajný agenti? Ruský? Alebo CIA? A platil Soros?
buky Zverejnené 30. Máj, 2024 Zverejnené 30. Máj, 2024 Pre stádo by bolo naideálnejšie, ak by čin smeroval k oľano. Načo nám je inteligencia (napr. ruská), keď má potrebu zabíjať.
irb Zverejnené 30. Máj, 2024 Zverejnené 30. Máj, 2024 Už by konečne mohol vyjsť zákon, ktorý by oficiálne konkrétne rozdelil občanov na prvú a druhú kategóriu, na inteligentov a ovce. Lebo takto je to trochu neprehľadné - ovcou sa môže stať ktokoľvek, kto práve v nejakom okamihu má "ten nesprávny" názor. 1
tyso Zverejnené 30. Máj, 2024 Zverejnené 30. Máj, 2024 buky, no neviem. Podla mojho sledovania inych bublin ho za blazna nepovazuju. Ale aj to ze ho platili ukrajinci, Soros ci PS su viac menej okrajove nazory, vinu maju podla nich liberali ale taku obecnu. A k nemocnici : Ja tam velku senzaciu nevidim, v takomto pripade sa mi zda normalne ze prokuratura chce mat posudok ci je mozne ho stihat. Z vonku a z dialky vsak nevyzera ako nepricetny, vedel co ide spravit, rozumel co to znamena. Ze nie je celkom normalny ? To nikto nie je, ale to neznamena ze nie je trestne zodpovedny.
buky Zverejnené 30. Máj, 2024 Zverejnené 30. Máj, 2024 pred 12 hodinami, irb pridal: Už by konečne mohol vyjsť zákon, ktorý by oficiálne konkrétne rozdelil občanov na prvú a druhú kategóriu, na inteligentov a ovce. Ak bude niekto tvrdiť, že atentát bol zinscenovaný z dôvodu zvýšenia popularity, tak kde ho zardíš ? Medzi inteligenciu, alebo ovcu. Na to zákon netreba. pred 11 hodinami, tyso pridal: v takomto pripade sa mi zda normalne ze prokuratura chce mat posudok ci je mozne ho stihat. To je tak, keď už prestávam veriť v spravodlivý proces. pred 11 hodinami, tyso pridal: v takomto pripade sa mi zda normalne ze prokuratura chce mat posudok ci je mozne ho stihat. To je tak, keď už prestávam veriť v spravodlivý proces.
Tono Zverejnené 30. Máj, 2024 Zverejnené 30. Máj, 2024 pred 14 hodinami, irb pridal: Už by konečne mohol vyjsť zákon, ktorý by oficiálne konkrétne rozdelil občanov na prvú a druhú kategóriu, na inteligentov a ovce. Súčasná politická situácia na Slovensku mi pripomína "konsolidáciu pomerov", po roku 1968. Nazývalo sa to "poučenie z krízového vývoja". (ak tento názov niekomu pripomína súčasnú situáciu, podobnosť nie je náhodná) Vtedajší komunistický režim, kolaborujúci s okupantmi, rozdeľoval občanov na tých, ktorí súhlasili zo vstupom vojsk Varšavskej Zmluvy a považovali ju za oslobodenie a tých, ktorí ju považovali za inváziu - okupáciu. Tento verejne prezentovaný postoj bol kritériom buď k ďalšej kariére, alebo k ich vylúčeniu zo spoločenského a profesionálneho života. Stranícke kádre si uzurpovali monopol rozhodovať, kto je uvedomelý a kto je nepriateľ spoločnosti a výsledkom boli "čistky" v štátnych profesionálnych a spoločenských funkciách. Naivne som si myslel, že takéto praktiky sa po roku 1989 už nebudú opakovať. Zárukou toho, aby k tomu nemohlo dôjsť, mali byť slobodné voľby. Od roku 1989 sme mohli slobodne voliť. Ale v demokracii si môžeme slobodne zvoliť aj politikov, ktorých cieľom je demontáž demokratických princípov. V Nemecku ma zaujala diskusia ohľadne demonštrácie radikálnych moslimov v Hamburgu, pri ktorej účastníci požadovali zriadenie kalifátu. Možno akceptovať demonštráciu, kde sa spochybňujú ústavu zaručené základné práva, alebo by to nebolo demokratické? Počet moslimov žijúcich v Nemecku predstavuje asi 5% obyvateľstva a na demonštrácii sa zúčastnilo len asi 1250 demonštrantov. Takže tento problém sa zdá marginálny. Nastolil ale otázku, kde sú hranice demokracie a či v demokratických voľbách môže získať moc politická garnitúra, ktorej cieľom je demontáž demokracie. Sám pojem demokracia nie je zárukou ničoho a sa dá zneužiť rovnako, ako justícia, polícia, alebo právny štát. Mnohé autokratické režimy, ako Rusku, sa formálne hlásia k demokratickým princípom. NDR bola skratka "Nemecká demokratická republika" a demokraciu si táto prokremelská totalita hrdo dala do názvu republiky. Republiky, kde vládala komunistická totalita a jej nástroj na potláčanie demokracie, tajná služba Stasi . Dnes sa politici koalície aj opozície hrdo hlásia k princípom demokracie. Nikto nepopiera, že súčasná koalícia získala svoj mandát vládnuť, v slobodných demokratických voľbách. Nepochybne sme sa ako spoločnosť dostali ďalej, ako pred rokom 1989. Takže gratulujem Slovákom, že si vďaka demokracii mohla väčšina voličov zvoliť vládu, ktorá reprezentuje ich názory a stotožňuje sa s morálnymi hodnotami zvolených politikov. 2
slimak Zverejnené 30. Máj, 2024 Zverejnené 30. Máj, 2024 Ved to je to preco mne uz nevadi Fico, ale rodicia a tenista(jeho volici). Lebo znich ci z nas chce 36 % autokraticky stat, nie demokraticky, teda z tych troch zrejme aspon 2ja. Fico zrejme s atentatom zahral divadielko. Oni vidia kto sa ak sprava a vyhovuje im Fico, ci Danko. Po 16 dnoch z tazkym zranenim brucha byt doma. Oni tiez niesu padnuti na hlavu. Oni moja sestra. Fico a Danko rozpravaju,len co chcu oni pocut. Caputova je.... a za Ficov atentat moze opozicia a demonstracie a mysli si to 60% ludi. Keby zastrelili Simecku by povedalo 60%,ze za to moze koalicia? Pochybujem, preto som synovi povedal, ty tu zit nebudes. Sranda, ze ich narativ, ze opozicia nechce uznat vysledok volieb, alebo media, inak aj matovic to neopakoval na adresu dennika N? Pritom sme mali 3 referenda o predcasnych volbach? V roku 2000, 2004 a 2023? Robil to Meciar, KOZ(v zastupeni Fica) a Fico? https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_referend_na_Slovensku Ak sa ich zucastnil moj otec, co je zac? Alebo ,ktori politici a ktori volici nechceli uznat vysledok volieb? Moj otec bol vtedy v opozicii. Volil len HZDS ci SMER. Inak ked boli referenda ja som volil SNS(mlady hlupak), HZDS(zo solidarity, 6 dni do civilu a HZDS malo 6 ,vtedy ma politika nezaujimala) a KDH(nemal som koho volit,tychto som este nevolil a Hlina mi je celkom sympaticky,teda som bol v opozicii tiez) ani jedneho som sa nezucastnil.
irb Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 pred 11 hodinami, buky pridal: Ak bude niekto tvrdiť, že atentát bol zinscenovaný z dôvodu zvýšenia popularity, tak kde ho zaradíš ? Medzi inteligenciu, alebo ovcu. Na to zákon netreba. Lenže potom je v tom neporiadok. Lebo ten, ktorého niekto zaradil medzi ovce, môže byť výborným programátorom, alebo výborným nákupcom v nejakej firme, absolventom univerzity. Takže by sme museli začať rozlišovať - napríklad: ovca v politike ale inteligent v biznise. A navyše - názor okolia by nemusel byť rovnaký. Vytvorili by sa tábory, ktoré by sa navzájom označovali ako ovce - čo je aj realita dneška. A za tretie - ten, kto iného označuje za ovcu, sa tým sám nepriamo povyšuje na nadradenú rasu. A to je tiež zaujímavý prvok v živote spoločnosti.
irb Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 pred 12 hodinami, Tono pridal: Nastolil ale otázku, kde sú hranice demokracie Ale otázka môže znieť aj inak: Je demokracia cieľom, alebo iba prostriedkom?
Tono Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 pred 1 hodinou, irb pridal: Lenže potom je v tom neporiadok. Lebo ten, ktorého niekto zaradil medzi ovce, môže byť výborným programátorom, alebo výborným nákupcom v nejakej firme, absolventom univerzity. Takže by sme museli začať rozlišovať - napríklad: ovca v politike ale inteligent v biznise. Nie je v tom neporiadok, nazýva sa to oportunizmus. Podobná situácia bola za totality, pred rokom 1989. Mnoho inteligentných a vzdelaných ľudí vstúpilo do KSČ, preto že to prinášalo výhody v kariérnom raste a bolo to podmienkou na vykonávanie vedúcich funkcií. Po roku 1968 sa u členov KSČ a ani väčšiny vtedajších politikov nedalo hovoriť o presvedčení. Podstatná bola servilnosť k režimu. Mnohí chceli možno presvedčiť aj sami seba, alebo aspoň okolie, že oni to budú robiť lepšie. Ale bol v tom aj pragmatizmus. Husák po roku 1968 znova "obrátil kabát", preto že do vezenia sa už nechcel znova vrátiť. Dnes je situácia podobná a mnohí sa chytajú príležitosti zaradiť sa k nomenklatúre súčasnej vlády, alebo aspoň k "našim ľuďom". Tento oportunizmus nie je nič nové. Je to ich rozhodnutie, tak ako pred rokom 1968, tak aj dnes. Jediné, čo ma stále prekvapuje je, že svoje rozhodnutie verejne interpretujú, ako morálne. Vyžadujú si autoritu a očakávajú, že im bude preukazovaná aj patričná úcta.
irb Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 pred 38 minútami, Tono pridal: Jediné, čo ma stále prekvapuje je, že svoje rozhodnutie verejne interpretujú, ako morálne. Možno to bude tým, že to s tým oportunizmom nemusí byť úplne pravda a že pre nich existujú reálne dôvody, pre ktoré ten svoj (pre niekoho divný) politický pohľad zastávajú úprimne z presvedčenia a nie len pokrytecky.
Tono Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 Nemorálny politici môžu spraviť kariéru len v spoločnosti, ktorá nemorálnosť akceptuje. V totalitnom režime bol ospravedlnením postoja spoločnosti fakt, že ľudia žili v strachu, lebo každý prejav odporu by mal následky. V slobodnej spoločnosti nevidím iný dôvod k akceptovaniu nemorálnosti, ako oportunizmus. V USA je Trump prvým prezidentom, odsúdený za trestný čin falšovania a ďalej kandiduje za prezidenta. Nijako tento fakt neovplyvní jeho priaznivcov a zrejme zvíťazí. Podobne, ako na Slovensku, aj tam je spoločnosť rozdelená. Svet sa mení a menia sa aj hodnotové kritériá voličov. Arogancia politikov rezonuje s náladami veľkej časti nespokojných občanov. Je to ako zohrievajúca sa voda v kotly. Zo zvyšujúcou teplotou narastá počet "bubliniek nenávisti". Liberáli ignorujú narastajúcu teplotu a tvrdia, že treba odstrániť bublinky, aby voda nezovrela. Každý obviňuje toho druhého, že on prikladá do kotla. Nakoniec sa v tej vode uvaríme všetci. Ale nebude to prvý raz v dejinách. Po každej vojne nastalo "ochladenie", ale civilizácia mala ešte rezervy, začať odznova.
irb Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 Keďže píšeš, že Ťa to stále prekvapuje, tak sú vždy dve možnosti: - Buď je to jav od ľudí, ktorí to nemajú v hlave úplne v poriadku, - Alebo náš rozsah chápania je nedostatočný.
slimak Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 pred 16 hodinami, buky pridal: Ak bude niekto tvrdiť, že atentát bol zinscenovaný z dôvodu zvýšenia popularity, tak kde ho zardíš ? Medzi inteligenciu, alebo ovcu. Na to zákon netreba. https://domov.sme.sk/c/23337896/na-dom-ktory-uziva-pellegrini-mierilo-dieta-atrapou-zbrane-otca-zadrzali.html Dnesnu tlacovku by si ako skomentoval a pre koho bola? Aky mala ucel? Preco nepovedal,ze islo o 6 rocne dieta a byvaju opodial? Bola tlacovka pre inteligenciu, ci pre ovce? A co chcu asi spravit jeho otcovi? Citát Kvapalna_Demokracia 11:44 31.05. 2024 Ten otec asi nema vsetkych pokope ak sa takto „hraju“ so synom na verejnosti. A mal stastie, ze mame taku makku policiu. V USA by po nich strielali aj na parkovisku pred obchodakom.. Rodicov chlapca by mala socialka a zvazit ci neodobrat dieta do starostlivosti niekoho zodpovednejsieho. To je priklad asi ich volicov. Co mozes normalne s tymito ludmi riesit? https://standard.sk/678038/na-dom-petra-pellegriniho-v-kukle-a-so-zbranou-v-ruke-mierilo-dieta-vraj-islo-o-hru
tyso Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 tak zatial ideme stale smer peklicko, na chvilu sme spomalili a teraz slapu na plyn. A este cakam ze zverejnia adresu aby dieta zlyncovali. Hm, ktore deti sa nehrali s hrackarskou pistolou ? Sutaj estok je novy matovic.
Tono Zverejnené 31. Máj, 2024 Zverejnené 31. Máj, 2024 Sloveskóóó, Sloveskóóó, do toho... Konečne nastala chvíľa, pre zúčtovanie s opozíciou... Generálny prokurátor už dostáva od občanov podnety, na rozpustenie PS. Uvedomelí občania pochopili, že je to jediná cesta, ako konečne nastoliť na Slovensku kľud a poriadok.
Sniper Zverejnené 1. Jún, 2024 Autor Zverejnené 1. Jún, 2024 Akých občanov? Tých priblblých trulov, čo si doteraz myslia, že fico je sociálny demokrat, ktorý pracuje pre ľudí?
irb Zverejnené 1. Jún, 2024 Zverejnené 1. Jún, 2024 Ja len neviem, kto tým priblblým truľom dal rovnoprávnosť a volebné práva. To bol fatálny omyl. 1
Sniper Zverejnené 1. Jún, 2024 Autor Zverejnené 1. Jún, 2024 Ano, toto je hlavný problém a nedostatok demokracie, 100 trulov dokáže prehlasovať 99 nositeľov Nobelovej ceny. 1
tyso Zverejnené 2. Jún, 2024 Zverejnené 2. Jún, 2024 to sa vraciame k problemu demokracie, stale ten isty problem ako so Sokratom. Idealna je monarchia s idealnym monarchom, len sa to neda zdedit. A zla vlada sa neda vymenit. Demokracia nevybera najlepsie mozne vlady ale brani aby zla vlada bola dlho pri moci. A k zakazaniu opozicie vyzyvaju extremisti co volili Harabina, SMER a HLAS to nehovori a ani ich priaznivci to neziadaju. Ano, keby to Fico vyhlasil, tak by sa zrejme pridali ale zatial politici chapu ze je to tak daleko za cervenymi ciarami ze to ani nejde. 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz