irb Zverejnené 1. Október, 2023 Zverejnené 1. Október, 2023 pred 34 minútami, dead napísal: voci Ficovi Nuž, ktovie, ako to Fico vníma. Síce získali najviac percent, ale asi si je dobre vedomý, že bez nejakej dohody s inými subjektami, sa vláda zakladať nedá. .. Ale od toho sú politici politikmi, aby vyčarovali niečo z toho, čo je práve k dispozícii.
dead Zverejnené 1. Október, 2023 Zverejnené 1. Október, 2023 Pozri si parlamentnu historiu tych zvolenych poslancov. OLANO, Sme Rodina, LSNS, plus nejake obskurne mini strany... Pripustam, ze na urcitych temach mozu najst s Ficom zhodu, ale s tymito fundamentalistami sa neda dohodnut a uz vobec nie spolupracovat, su to politici vzor Matovic. Pellegrini zrejme velmi dobre vedel, co hovori, ked spominal, ze pojde iba do stabilnej koalicie.
Proteus Zverejnené 1. Október, 2023 Zverejnené 1. Október, 2023 Myslite si, ze pojde Hlas s PS, KDH a SaS? Tiez dobry bizar.
irb Zverejnené 1. Október, 2023 Zverejnené 1. Október, 2023 dead- To súvisí s otázkou, či treba nejaké strategické reformy, alebo ani nie. Kľudne je možné sedieť 4 roky v parlamente, nerobiť žiadne excesy a byť v pohode. Proteus ... KDH a PS? To si neviem predstaviť. Mne to príde, že PS, svojou nezakrývanou podporou LGBTI komunite, je na Slovensku istým druhom extrémistickej strany.
Sniper Zverejnené 1. Október, 2023 Autor Zverejnené 1. Október, 2023 Pello to má ľahké. Fice povie, že pôjde s ním do vlády, ale podmienky si bude dávať on. Napr. aj také, že on bude premiér. Čo spraví Fica? Absolútne nič, stačí keď Fica čo i len pípne, Pello dá zaujímavú ponuku PS a SaS, s tichou podporou KDH a v Smere by hneď skrotli jak baránky. V Hlase by boli blbí, keby toto nevyužili, Hlasisti teraz držia smerákov dobre silno za gule, dokonca by si mohli dať podmienku, že obsadia všetky kľúčové posty na ministerstvách. Ale s Pellom premiérom by sme sa vrátili štyri roky späť, takže ani táto vláda by nebola terno. No nič, nevadí, treba dúfať, že príde nejaká ťažká kríza, nech si to SmeroHlas vyžerie.
irb Zverejnené 1. Október, 2023 Zverejnené 1. Október, 2023 Pellegrini to má ľahké iba potiaľ, pokiaľ sám nemá nejakú túžbu, ktorú si chce splniť - lebo bez Smeru, alebo bez PS si ju nesplní - nakoniec je to všetko o schopnosti dosiahnuť kompromis, niečo za niečo.
Sniper Zverejnené 1. Október, 2023 Autor Zverejnené 1. Október, 2023 No ja by som sa rehotal až do rána keby Pelli ukázal fice falus že ho môže ebať. Fice by všetky plány v momente padli.
Proteus Zverejnené 1. Október, 2023 Zverejnené 1. Október, 2023 Bohovsky je Danko, ktory sa uz vidi vo vlade. PS je do istej miery osamotena. Bude zaujimave sledovat vyvoj. Chcel by som byt teraz takou muchou pri jednaniach, tam by sa clovek dozvedel veci. Uvidime ci pelle splni, ze chce byt proeuropskou a NATO stranou. Ci ho nezomelie fico s dankom.
Sniper Zverejnené 1. Október, 2023 Autor Zverejnené 1. Október, 2023 Nič sa nezomelie, fica už vyhlásila, že zahraničnopolitická orientácia sa meniť nebude. Všetky tie mítingy, kde sa vykrikovali protiamerické heslá, boli len divadielkom pre ficovečky, ktoré už aj tak zabudli, načo tam prišli. Akurát verejne nepodporil zbrojenie Ukrajiny, ale ak mu to hodí kšeft, tak veľmi rád sa zúčastní, tiež tie zbrane do Sýrie neposielal len z lásky k povstalcom. Treba vždy pamätať, že: Fica v opozícii vykrikuje to, čo ficovečky chcú počuť Fica vo vláde vykrikuje to, čo je vhodnejšie pre jeho kšefty
Proteus Zverejnené 1. Október, 2023 Zverejnené 1. Október, 2023 Nielen on, vacsina vykrikuje, co chcu pocut volici. Sranda, ze fickovolici hned zabudnu, co on kvakal. Ale som kua rad, ze kollar je mimo a aj republika.
alamo Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 pred 19 hodinami, Sniper napísal: No nič, nevadí, treba dúfať, že príde nejaká ťažká kríza, nech si to SmeroHlas vyžerie. Už v tej kríze sme.. Podľa tohto celkom strašidelného videjka.. https://www.aktuality.sk/clanok/nF99w3q/volby-2023-novu-vladu-caka-bolestive-vytriezvenie/
tyso Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 pred 16 hodinami, Sniper napísal: , fica už vyhlásila, že zahraničnopolitická orientácia sa meniť nebude To je ale len na ukludnenie, uvidime aka bude realita. Ak sa prida k Madarsku, tak sa tej zmeny dockame.
alamo Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 Ako by sa vám páčila možnosť, že nikto vládu nezostaví? Navyše ani sa nikomu nebude chcieť vyhlasovať predčasné voľby.. "Úradnícka vláda" ďalšie štyri roky.
tyso Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 uradnicka vlada ma velmi silne limity, nedokaze presadit nic v parlamente. Ustavne by to viedlo k predcasnym volbam. Ale dnes to nie je velmi pravdepodobne, nie je to v nikoho zaujme.
irb Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 Mne je to aj tak celé divné, ako by mala každá nová vláda niečo presadzovať, niečo nové zavádzať, nejaké reformy stále. Ľavičiari na jednu stranu, potom pravičiari na opačnú stranu... Akási politická hra stále dookola.
alamo Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 @irb Súhlasím. Navyše, je to už príšerná nuda. Keby niekto konečne našiel odvahu a schopnosti vyjednať menšinovú vládu, bolo by to konečne nejaké oživenie a spestrenie toho monotónneho zatuchlého politického divadla, ktoré sa na Slovensku zažilo.
tyso Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 irb, no ale nemas pocit ze sa tu uz zije tak dobre ze nam to staci? Nechces lepsie sudy, zdravotnictvo, skoly a plno dalsich veci ?
irb Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 tyso, ja hlavne nemám dojem, že tie sľubované reformy doteraz naozaj boli nejakou cestou, ktorá to za posledných 25 rokov vylepšila. Krátko po prevrate sa implementovali základné zmeny zo socializmu na kapitalizmus a to bolo asi to najdôležitejšie a potrebné. Odvtedy už tu máme len všelijaké nariadenia zhora, od zeleného stola, ale tí, ktorých sa to týka, nevyzerajú, že by to bolo niečo, po čom zdola volali a čo by ich uspokojovalo. Vízie, že sa veci vylepšia úpravou systému, bez zmeny ľudského zmýšľania dole, budú stále prinášať len nové problémy a možno dokonca rozbíjať aj to, čo ešte doteraz ako-tak fungovalo. Zlí ľudia zneužijú akýkoľvek dobrý systém na zlo. A myslieť si, že stačí ľudí dobre zaplatiť, a oni sa zmenia zo zlých na dobrých, je bohužiaľ iba ilúzia. Mimochodom, lepšie súdy naozaj nepotrebujem, lebo nemám v úmysle sa súdiť s nikým. Radšej budem trpieť krivdu. A zdravotníctvo mi doteraz vždy dostatočne pomohlo, fakt netuším, čo by som od neho mal chcieť viac.
tyso Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 vsade inde sa ale dari veci zlepsovat. Aj v Cechach, aj v Polsku aj v Rumunsku. U nas stagnujeme, co ale znamena ze v porovnani s nimi klesame. A ty to nevidis, ale realne to znamena ze ak pride maly uspesny startup, tak od investorov dostava ako prvu poziadavku aby odisiel zo Slovenska, tu nie je vymozitelnost prava, tu su vysoke finacne rizika. A tak v sektore IT sa prestahuju do Brna. Nenavratne. Ty teda nechces lepsie sudy ani lepsie zdravotnictvo, OK. Ale ja nechcem aby moje deti odisli za normalnym zivotom prec. a este k reformam, pravda je ale taka ze reformy sa robili naposledy za dzurindu http://dobiehanie.ineko.sk/ potom uz nie. A rovnako plati ze po reformach nie je dopyt zdola, ludia chcu vysledky. A ked mas statnikov, tak urobia reformy a dokazu ich aj vysvetlit. Ak mas politikov, tak ti nerobia nic co ludia nechcu a vysledok je stagnacia a rast dlhu. ved co sa by sa trapili, problemy nech riesi niekto iny. Pretoze kazda reforma ma svojich odporcov, ktori na nej tratia.
irb Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 pred 7 minútami, tyso napísal: vsade inde sa ale dari veci zlepsovat. Naozaj? Máš osobnú skúsenosť? Ľudia tam nenadávajú? A čo ak je to ľuďmi a nie systémom? pred 9 minútami, tyso napísal: za normalnym zivotom Definícia normality je dosť problémová, nemyslíš?
tyso Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 Ano samozrejme mam aj osobnu skusenost, ale ja hlavne verim datam, nie osobnej skusenosti. A ano je to ludmi, ich kulturou. Ludia vytvaraju system, nie naopak. Teraz ideme vyskusat ako to bude ked podlahneme nenavisti a ostava dufat ze sa poucime. pred 6 minútami, irb napísal: Definícia normality je dosť problémová, nemyslíš? ako pre koho. Nemusim ju definovat, ked poznas zivot aj inde, tak celkom dobre chapes co je normalne a co chces.
irb Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 Digitálne šťastie asi ešte Slovákom moc nehovorí.... ale možno to chce len čas.
tyso Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 netusim co je to digitalne stastie, ale asi nehovorime o tom istom
irb Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 Keď dáta o ekonomike určujú, či sú ľudia šťastní, alebo nie.
tyso Zverejnené 2. Október, 2023 Zverejnené 2. Október, 2023 data o ekonomike hovoria o tom ci je spolocnost produktivna. Osobne stastie si kazdy moze potom zariadit podla seba, v produktivnej spolocnosti mas viac moznosti, v chudobnej mas len malo moznosti. Ak chces zit osamelo v lese, mozes ale ak chces mat pocit ze sa chces realizovat inak, tak v chudobe to nie je mozne. A medzi datami je aj index stastia, a v nom su hore staty Dánsko, Švajčiarsko, Island a Nórsko, korelacia s produktivitou krajiny je tam zrejma. A uprimne, Slovaci aj tusia ze sa v tychto krajinach zije lepsie ale nechapu co treba spravit aby sa lepsie zilo aj na Slovensku.
Odporúčané príspevky