Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tazko povedat.

Citát

Veliteľ doneckých separatistov Alexander Chodakovskij priznal, že obliehanie mesta Mariupol nejde podľa predstáv. Potreboval by vraj minimálne dvojnásobnú početnú prevahu a aj viac ťažkých zbraní vrátane tankov a raketometov.

Podľa Chodakovského Mariupol bráni okolo sedemtisíc bojovníkov, teda približne toľko, koľko majú sily obliehateľov.

„Potrebujeme výraznú prevahu, ale zatiaľ ju nemáme. Účinne plníme úlohy zadržiavania a blokovania mesta, ale nemôžeme vyraziť a urobiť rýchly postup,“ povedal v rozhovore pre denník Komsomoľskaja pravda.

„Akýkoľvek väčší prielom znamená straty,“ vysvetlil veliteľ separatistov.

Takisto prezradil, že v pondelok prišli posily z Čečenska, no túto jednotku Ukrajinci zdecimovali. Čečenci totiž ihneď vyrazili v kolóne do mesta len s ľahkou obrnenou technikou a bez palebnej podpory. O mŕtvych sa Chodakovskij nezmienil, ale zranených podľa neho bolo okolo tristo bojovníkov. (čtk)

https://dennikn.sk/minuta/2770796/

Ale asi takto to vypada, kde ukrajinci sa opevnili a pripravili na boje. Zrejme na Donecku ,kde patri aj Mariupol operuju separatisti. Teda naco sa 8 rokov stazovali, ze ich ostreluju a zabijaju, teraz robia oni. Iste v horsom prevedeni oslobodzuju.

Ukrajinci sa mi zda, ze pomaly,kde superovi znicili techniku, prejdu do protiutoku. Teda ich zatlacia na Krym. Uz je nafotenych 230 tankov, v reale ich moze byt ovela viac. Tam kde bojuju armady , kde je super odtial fotky nebudu(kde este prebiehaju boje). 4.ty rusky general padol v mariupole, niesu vojaci padaju aj generali(tento bol aj nafoteny,tiez to moze byt propaganda).

https://twitter.com/olex_scherba/status/1504125923490242563

Mozno je to propaganda, ale podla mna si toto vymyslat v tejto vojne nemusia. Ukrajinci su na nich pripraveni(preto sa nemozu vybit v nejakych hura bojoch,ale premyslene ich nicit, keby tam poslali este jednu taku armadu aby aj tych dali). Aj u nich su velke straty, ale utocnikov musi byt ovela viac ako tam poslali. Preto ja si myslim, a myslel som si to odzaciatku, ze rusov vytlacia z celej Ukrajini, neviem ci aj z Krymu.

Zverejnené

Rokuje sa o mieri

https://www.teraz.sk/zahranicie/financial-times-ukrajina-a-rusko-vyprac/619757-clanok.html

Je to síce pekné, ale mám pocit, že Rusi vedia, že ďalšie predlžovanie tejto tzv. vojenskej špeciálnej operácie by ich stálo enormné zdroje. Tak si vybavujú oddychový čas. Ukrajina nebude mať na svojom území cudzie základne a obmedzené silové zložky. No prečo asi? Aby sa rusákom po oddychovom čase ľahšie vracalo.

Ruská armáda ukázala, že je silná len na papieri a skromne si myslím, že sa to tušilo už dlhšie, ani v tej Sýrii to nebola žiadna sláva. Preto, ak sa dohodne mier, tak to bude len tým, že rusáci proste vedia, že nemajú naviac a chcú si ešte ako tak zachovať tvár.

Zverejnené

Teraz v tych rokovaniach ako aj na vojnovom poly vyhrava(zastavila rusov a vie ze ich znici) Ukrajina. Ona si bude klast podmienky, resp, pristupia nato co chcu  - rusi tam asi ani nemaju co dat(armadne). moze vyhrozovat super nie atomov bombov, ale tym by skoncili ak by to spravili. 

Zverejnené

tak ja idem brzdit optimizmus,   uzemie co rusi obsadili sa tazko dobyja spat,  rusi maju stale palebnu prevahu.  Ukrajina sa vie ubranit ale ak zacne utocit, tak to skonci zle.  A  tak rusi nezacnu  realne jednat kym neobsadia mariupol cim ziskaju pristup kku krymu a donbas.  A mariupol sa snazia vyhladovat,  co nevyzera ako nesplnitelna uloha.

Zverejnené

Ja sa v tom popravde stracam, ze kam by tie rokovania mali smerovat a by vlastne teraz malo byt nasim strategickym cielom.

Pokial su Rusi unaveni, tak si daju oddych aj bez rokovani. A akonahle budu mat sily, tak dohodnute zmlyvy porusia a zautocia podla svojich potrieb. Takze ak sa aj nieco dohodne, bude to len take divadielko.

Problemom je Rusko, ktore sa otvorene hlasi k ZSSR a chce vybojovat svoje povodne zony vplyvu (a ak by ich ziskalo lahko, tak aj nieco naviac) a stat sa znovu velmocou. To mierove rokovania nevyriesia. Teda az na to, ze cim menej sa rusku podari teraz uchmatnut, tym menej bude motivovane na dalsie utoky.

Zverejnené

Tie rokovania nedospeju nikde, kym sa nevycerpaju obe armady. Resp. jedna prevalcuje druhu. 

Ten tank skoncil kde to mali pripravene aj terc.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja tomuto nechapem,  ved to  ze tanky bez pechoty su zranitelne, to nie je novinka.

Zverejnené

Mozno tam pechota bola. Nejake telo tam na konci aj dopadlo. Kolko vidite na videu znicenych tankov?

Zverejnené

to vyskocil z tanku,  pechota su vojaci okolo tanku. 

Zverejnené

Su tam dva tanky znicene, pechotu som uz nevidel(zrejme stratili skor), lebo tie tanky len unikali az prisli na terc.

Zverejnené

Najhoršie, čo može byt je to, že ak rusaci pouziju atomky (nebodaj v buducnosti), aj tak Nato nepošle atomky na rusko. Lebo by to viedlo k vyhladeniu planety. Z takej pozicie sa dobre vykrikuje, že nech nas leen neseru, lebo..

• Pridať bod 1
Zverejnené

Som presvedceny,ze americania ci svet(cinania budu v tom napomocny, aj rusi co sa motaju okolo jadrovych zbrani) vie zvladnut aj to aby, ziadna jadrova hlavica nevyletela. Mozno jedna.  Jedno mesto na svete zrovna,ale ani to sa nestane.

Co sa stalo s tymi rusmi?  Ak sa nevzdali mrtvi.

• Pridať bod 1
Zverejnené

K tomu videu. Vojenská technika je v meste resp. v obývaných častiach veľmi zraniteľná. Stačí bazuka  z kdejakej rujny. Doplatilo na to x techniky v Sýrii. Toto peklo musí byť ukrutné, ak sa chytí  munícia  zhoria zaživa. Tie telá budú skôr osádka, ktorá sa snažila uniknúť.

Zverejnené

Kazda normalna armada pri tych stratach co maju rusi by z boja odtiahla. Aj americka.

Zverejnené

Americká armáda je kvalitatívne niekde inde ako ruská.

Tak dúfam, že Ukrajina to dotiahne do víťazného konca, ale sankcie voči Rusku musia platiť naďalej, aby si rusáci dobre pamätali na ten bordel čo rozpútali.

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

Si nepochopil, ak by mali take straty americania ake rusi by odisli. Ukrajinec im zrusil dosial 1/3 armady a kludne to pride na 2/3. Pozemnej. Rusi uz nebudu mat nic.

Zverejnené

A odkiaľ berieš tú istotu, že by Američania odišli? Navyše, to, že Ukrajina zrušila 1/3 ruskej armády, to neznamená, že by dokázala zrušiť 1/3 americkej.

Zverejnené

Ja uz mam vypite dost,ale este raz sa ti to pokusim vysvetlit.  Kazda arnada by pri neuspechu a roztrielani odisla aj americka(prehravas a vies ze nemozes vyhrat). Aj tej americkej by sa to nepacilo, ze naklady su ovela vacsie ako co moze dosiahnut. Tak ustupy. Odide. 

Co je zarazajucejsie na tych rusoch ,oni vedia ze to prehraju,len im natej armade technike ludoch ich vojakoch nezalezi. 

Zverejnené
pred 5 minútami, slimak napísal:

Ja uz mam vypite dost,ale este raz sa ti to pokusim vysvetlit.

Dobre, no :laugh:

Zverejnené
pred 27 minútami, slimak napísal:

Ja uz mam vypite dost,ale este raz sa ti to pokusim vysvetlit.  Kazda arnada by pri neuspechu a roztrielani odisla aj americka(prehravas a vies ze nemozes vyhrat). Aj tej americkej by sa to nepacilo, ze naklady su ovela vacsie ako co moze dosiahnut. Tak ustupy. Odide. 

Co je zarazajucejsie na tych rusoch ,oni vedia ze to prehraju,len im natej armade technike ludoch ich vojakoch nezalezi. 

Rusku nikdy v historii nezalezalo na ludskom faktore . v tomto sa lisia od amikov .

Zverejnené

do UA jazdia premieri bez obav a tu riesite obete ruskej armady....hm....a co ked je to opacne a sfetovany Zelenskyj si pomylil svetove strany a  nerozozna svoju armadu od tej ruskej?..... : )

Zverejnené

Podla mna le ko.ko.t tu mohol nechat informatora. Ko.kotovi su taketo prispevky asi uzitocne.

pred 7 minútami, electric blue napísal:

Rusku nikdy v historii nezalezalo na ludskom faktore . v tomto sa lisia od amikov .

Som zachytil, ze narukovat ma novych 130 000 brancov od 18 asi po 25.  Snad ich daju na hranice tej sirej zemy. Ukrajinci si poradia s tymi starsimi bojovnikmi.

• No neviem, neviem 1
Zverejnené
pred 38 minútami, informator napísal:

a co ked je to opacne a sfetovany Zelenskyj si pomylil svetove strany a  nerozozna svoju armadu od tej ruskej?..... : )

Toto je pridana hodnota kok.ta a informatora.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov