Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ukrajinska armada. Chudobny stat ale velky stat. Od roku 2014 kedy ich napadlo rusko mali 8 rokov nato aby sa pripravili na vojnu. A oni sa na to pripravili. A oni vedeli ze to prijde a vedeli ,ze nemaju vela casu.  Aj ked im dali 8 rokov. Co je relativne dost. Oni si armadu urobili nanovo,lebo ta co bola 2014 bola nanic. Dnes maju relativne funkcu armadu co zrusi aj Rusko. O tom som si isty.

Vedeli ,ze budu mat vojnu z Ruskom, ze ich napadne,aj vedeli aj ako su Rusi sikovni, teda sa na nich pripravili, pomohali a pomahaju im aj ine krajiny. Z ruskom nebudu mat problem. Nemaju armadu aby ich vo vzduchu roztrielali(podla americanov stale maju 84 lietadiel, ukrajinci vedelei presnu hodinu kedy nanich zautocia,teda aj mobilne radari dali prec,ci vsetko co mohlo vzlietnut), ani raketami, ale na zemi ich rozmlatia. Oni vymlatili rusov dost a este vymlatia a ja by som im dal vsetky nase zbrane ,ak by prisli na uzemie naseho lepsie zbrane. Rusa najlepsie zastavit pri Charkove. Ci nad nejakym ruskym mestom Belgorod,ci co tam maju.

Citát

Aby sme priblížili vplyv vyššie uvedených strát na možnosti ďalších útočných akcií ruského agresora, mali by súvisieť s potenciálom jednotiek Ruskej federácie zameraných na útok na Ukrajinu. V materiáloch Centra východných štúdií (OSW) boli identifikované ako  117 práporových taktických skupín (BGT) zistených v období pred agresiou (pred 24. februárom) v okolí ukrajinských hraníc, na území Ruska, Bieloruska a v r. územia okupované Ruskom (Krymský polostrov a tzv. „separatistické republiky“) 1 .

https://defence24.pl/sily-zbrojne/rosja-stracila-22-batalionowe-grupy-taktyczne-bgt-propagandowy-mit-czy-rzeczywista-efektywnosc-w-walce-analiza

Rusi stratili 22 batalionov uz dnes, som si isty ,ze o mesiac na Ukrajine nebude nic. Teraz kazdy den ich budu brat aj podvoch. Rusi narazili na stenu. keby utocili na NATo za dve dni by boli skonceni. Samotnej Ukrajine by to trvalo 2 mesiace, aby zrusila celu Rusku armadu. Som si isty ze dobiju aj Krym, je to v ich zivotnom zaujme.

Krym je pre Ukrajinu strategicky bod. Tuto vojnu vyhra,aj na Kryme.

Mne pridu rusi ako uplne liny - ako u nas cigani, to sa ospravedlnujem ciganov, ze ich nechcem porovnavat k rusom, nezasluze tiso. Cigan je ludsky, ja sa ho nebojim. Braticlavcan ked pride kde nejakeho cigana uvidi , ze mi ukradne auto.  Neukradne mu auto aj ked ma BA znacku.  Ved mi sme rovnaky aj slovak aj cigan aj rus aj ukrajinec. Rus si za putina ? budes v SSSR  chcel si zabijat niekoho ci ukrajinca. Ukrajinec je na to ovela lepsie pripraveny ako ty geroj rusky. Ukrajinec, ci kazdy normalny clovek ta na ukrajinskej pode zabije. Nemas tam co robit.  Denacifikovat - to znamena zabit kto nema rada nuteho rusa(nenavidi ho ako ja, ze je to tupe hovadu a zabija), a propagandu davat aby tych rusov mali radi. Si raz rus si tupe hovedo ti PUTIN. Zdochnes aj na ukrajine aj v europe,lebo u nas ani na ukrajine nieje normalne zabijat ludi, ze ti urazim toho paneho Putina.

Ze rusi aki ste i,to vidite na tejto vojne. Ukrajinci co nimi pohrdate a im nesiahate ani po paty vas vyzabijaju ak sa nevzdate. Nemyslim kapitulacia. To je jasne ze ste prehrali vsetko co ste mohli. Aby sa vzdali ti vojaci,aby si usetrili svoje zivoty, a apostrielajte sa v tom Kremli. Putin daj si to do hlavi a 97% ludi na svete si povie bol to ko.kot ale bol to chlap. Ci nie? chlap bude ostrelovat porodnice, ti ruska kunda?

Rus na svete skoncil aj Putin. nikoho toto pleme nebude zaujimat. Este chvili kym ich vyhnaju Ukrajinci za aspon hranice. Rusi skoncili ste. Este raz prekrocite hranicu a to zrovnat zo zemou. Rus knemu mat uctu, aku? Co ty ruska chces? Aku uctu? Pohrdanie na 100 rokov.

Kludne sa to svojom terariu mladte dalsich 100 rokov, vy do civilizacie nepatrite. 

Zverejnené

Priatelka, prostrednictvom znameho u seba ubytovala jednu 33 rocnu Ukrajinku a sest кото́в. Utiekli z Kyjeva. Mal som po nich ist na hranice, ale nakoniec to dokazala strihnut autobusom cez Budapest. Nie som teraz v Bratislave (budem az buduci pondelok) a tak mam informacie iba sprostredkovane, ale ked dnes obedovali, Anne prisla smska od ukrajinskych uradov, ze ked sa nachadza v tej a tej casti mesta, ma utekat do metra, alebo sa schovat do pivnice. ( ... )

Zverejnené

ja som si myslel ze nemam iluzie o rusoch, ale teraz som osobne na pochybach.  Zmobardovanu nemocnicu som zatial bral ako tradicnu rusku chybu, ktoru nepriznavaju.  Ale posledne spravy naznacuju ze to robia umyselne, to by bolo ale uplne zverstvo. 

Zverejnené

informátor ti hneď vysvetlí, že to je len hnusná liberofašistická propaganda, lebo nemocnicu si zbombardovali Ukrajinci s tými lietadlami čo im dodalo NATO a zvalili to na ruské mierové jednotky, ktoré dohliadajú na pokoj zbraní v Donbasse.

pred 22 minútami, dead napísal:

sest кото́в

Čo je sest кото́в?

Zverejnené
Práve teraz, Sniper napísal:

Čo je sest кото́в?

sest maciek

...

Napadla ma taka analogia s chlastom. Je to o troch fazach klamstva. Najprv klames svoje okolie, potom sam seba a nakoniec tomu uveris. Putin uveril vlastnej propagande. Jednak sa spoliehal na svojich tajnych, ktori mu pred invaziou (ci uz zo strachu, alebo zo zvyku) klamali, ze velka ruska armada nema problem porazit a vymenit vladu na Ukrajine za niekolko dni. Ked zistil, ze sa mu to nepodari, vsadil do hry vsetky karty, okrem jadrovej a vedie totalnu vojnu.

Precital som si rozhovor s profesorom Jefstafievom na Nku, V ziadnom pripade mi nepripominal profesora, skor trucovite decko, ktoremu zobrali pri rozpade ZSSR hracku. Od pasa strielane vyhrazky, ponizovanie, reakcie ako zo stanicnej krcmy..

Ti ludia si ziju vo svojich klamoch a naozaj nebezpecni budu az vtedy, ked si uvedomia, ze prehraju, aj ked povrazdia vsetkych Ukrajincov. Potom si politologovia a komentatori zacnu studovat spravanie apokalyptickych siekt.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Rimsko-Katolicka cirkev ma toho tiez vela na rovasi, ale Pravoslavna cirkev priamou podporou tejto agresie  (je to vraj  "bozi hnev", lebo Ukrajina organizovala LBGT pochody) sa dostala za bod mozneho navratu, kde by ju este niekto sudny mohol uznavat ako moralnu autoritu.

Pravoslavne krysy na slovensku agresiu (zatial) priamo nepodporuju, len zabudli zaujat stanovisko v tomto konflikte: https://domov.sme.sk/c/22858008/pravoslavna-cirkev-vaha-s-odsudenim-vojny-na-ukrajine.html

Zverejnené
pred hodinou, smiley napísal:

Pravoslavne krysy na slovensku agresiu (zatial) priamo nepodporuju, len zabudli zaujat stanovisko v tomto konflikte:

Nie je na tom nič nové, že mene božom sa v histórii vraždilo. Diktátori vždy najlepšie vedeli, čo si boh želá. Obyčajne si "boh želal vždy to", čo chceli oni.:smile:

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

Objavili sa zvesti, že Rusko prosí Čínu o pomoc

https://www.teraz.sk/zahranicie/media-moskva-udajne-ziada-peking-o/618872-clanok.html

Takže Západ sa do vojny nemá miešať, ale Rusáci okrem blízkovýchodných žoldnierov si volať ešte tých komunistov z východu už môžu. Čína by to mala využiť a obsadiť Sibír. Na to Západ by zaútočil na Rusko a vymazal túto Ríšu zla z mapy sveta. Ešte predtým treba poriešiť tých 6000 jadrových hlavíc, či koľko ich majú.

Zverejnené

Ano, ale kedysi bola predsa len ina doba, ked vojenska agresia bola spolocensky viac tolerovana. Teraz rusku agresiu ostro odsudil cely civilizovany svet. Stavat sa tak jednoznacne na stranu agresora je podla mna reputacna sebevrazda. Ale ved uvidime, ake to bude mat pre pravoslavnu cirkev dosledky.

Zverejnené

pre slovensku pravoslavnu cirkev to bude dost znicujuce, zjavne nechapu ze im sem pride dost pravoslavnych ale ukrajinskych veriacich.  A tak miesto skanzenu budu coskoro vystaveny problemu ze budu mat silnu konkurenciu. 

Zverejnené

To by mali urobit asi vsetky pravoslavne spolocenstva, ktore chcu byt aj nadalej povazovane za arbitra moralky...

Neviem, co si mam o Budajovi mysliet, ale celkom ma zaujal jeho komentar k Putinovi, ktory sa doteraz pretvaroval, aby mohol uskutocnit svoju viziu o reskonstrukcii stratenej moci  ZSSR - https://dennikn.sk/blog/2767068/odkaz-ruskej-generacii-z/

Zverejnené

Armada bola silna v Rusku a jej KGBaci co sa dostali k moci boja. Preto ju roky tuneluju,(tuneluju zbrojne zavody), a preto maju ruski chlapci jedlo 7 rokov po zaruke . Nemaju vybavenie - vystroj vyzbroj, kadirovci su na tom ovela lepsie aj ako ruski vysadkari. Mobilizaciu ,nespravi, vraj kvoli tomu, ze oni to robia len v obrannej vojne, nie v specialnych operaciach.  Ale hlavne sa boji dat zbrane ,ktore by sa mohli o tocit inam. A boji sa to dat na vyssi level, ja neviem ci vojnovy stav ci aky, lebo vtedy maju ovela vacsiu moc generali.

A to co bolo nas mnogo, v Rusku uz neplati celkom. Samotni rusi maju mozno jedno dieta,zvysuju to islamske,ci ine narodnosti. Ked ich bolo v mnogo mali vsetci 3,4 deti. Kto by chcel mat v rusku dieta? 

A nieco co sa tyka nas.

Citát

Národná kriminálna agentúra (NAKA) podľa informácií Denníka N zadržala plukovníka zo slovenského ministerstva obrany, príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) a osobu, ktorá je spojená s dnes už vypnutým webom Hlavné správy. Minimálne jeden zo zadržaných sa už k trestnému činu priznal.

Osoby mal podplácať zamestnanec ruského veľvyslanectva na Slovensku. Kto sú zadržané osoby, zatiaľ nie je známe. Obvinení sú zatiaľ dvaja zo zadržaných.

Ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že v pondelok rozhodlo o vyhostení troch ruských diplomatov. „Na základe vyhodnotenia slovenských spravodajských služieb, Slovenská republika dnes rozhodla o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v Slovenskej republike za ich pôsobenie v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch,“ vyhlásilo ministerstvo.

https://dennikn.sk/2767213/spionaz-pre-rusko-naka-zadrzala-ludi-zo-sis-ministerstva-obrany-aj-hlavnych-sprav/?ref=tit1

Najvyssie mozne tresty by som ziadal.

• Pridať bod 1
Zverejnené

slimak, lenze faktom je ze postupuju. nie ustupuju.   A tak stale nie som optimista, ale drzim ua palce, ak vydrzia este dva mesiace, tak to ostane tak ze sa udrzia na zapade a na vychode budu mat rusi trvaly problem. Ale aj potom to bude trvat roky.  Sice ako menej intenzivne boje ale nic pekne

Zverejnené

Ved kazdy normalny clovek drzi palce Ukrajine, to nemusis pisat v kazdom prispevku. Len si pesimista. Ci dobre informovany oprimista.

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/ruska-armada-je-na-hranici-svych-moznosti-tvrdi-letecky-marsal-raf-40390238#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.hp&dop_req_id=nPPFkZLR82M-202203141804&dop_id=40390238

https://mobile.twitter.com/visegrad24/status/1503405625598005249?cxt=HHwWgsC-se_cld0pAAAA

Doteraz im zrusili 200 tankov, to je 20 BTG bez podpory tankov, resp. Ak strati 3 tanky z 10 ,respektivne 30% kazdej techniky, ta ostatna uz nieje funkcna plne zabezpecit plnenie uloh. Ak tam mali 90 BTG, 30% je 270 tankov.

https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html

Uz nestihaju kontrolovat nove fotky.  Ci ten pr.tank nebol nafoteny uz pre 10 dnami na inom mieste. Z ineho uhla. Uz tam nepridavaju tak rychlo.

Toto je pekne citatelne aj translatorom.

https://rusi.org/explore-our-research/publications/commentary/not-out-woods-yet-assessing-operational-situation-ukraine

Citát

Насильно мил не будешь. Описываемые вами в интервью советы, больше похожи на расовую сегрегацию, с чистками и пр. прелестями. Не удивительно, что при "освобождении", многие бывшие пророссийский украинцы, вместо триколора взялись за автомат. Такими темпами к знаку Z, останется додумать только специальное приветствие.

Nebudeš nútený byť milý. Rady, ktoré opisujete v rozhovore, pripomínajú skôr rasovú segregáciu s čistkami a inými kúzlami. Nie je prekvapujúce, že počas „oslobodzovania“ sa mnoho bývalých proruských Ukrajincov namiesto trikolóry chopilo samopalu. Pri tomto tempe k znaku Z ostáva už len vymyslieť špeciálny pozdrav.

https://m.vk.com/wall347260249_648694

• Pridať bod 1
Zverejnené
Dňa 13. 3. 2022 at 21:25, dead napísal:

sest maciek

...

Napadla ma taka analogia s chlastom. Je to o troch fazach klamstva. Najprv klames svoje okolie, potom sam seba a nakoniec tomu uveris. Putin uveril vlastnej propagande. Jednak sa spoliehal na svojich tajnych, ktori mu pred invaziou (ci uz zo strachu, alebo zo zvyku) klamali, ze velka ruska armada nema problem porazit a vymenit vladu na Ukrajine za niekolko dni. Ked zistil, ze sa mu to nepodari, vsadil do hry vsetky karty, okrem jadrovej a vedie totalnu vojnu.

Precital som si rozhovor s profesorom Jefstafievom na Nku, V ziadnom pripade mi nepripominal profesora, skor trucovite decko, ktoremu zobrali pri rozpade ZSSR hracku. Od pasa strielane vyhrazky, ponizovanie, reakcie ako zo stanicnej krcmy..

Ti ludia si ziju vo svojich klamoch a naozaj nebezpecni budu az vtedy, ked si uvedomia, ze prehraju, aj ked povrazdia vsetkych Ukrajincov. Potom si politologovia a komentatori zacnu studovat spravanie apokalyptickych siekt.

Putin musi byt blazon . asi nie je natolko pricetny aby si zratal uz len vsetky sankcie ktore sa budu hrnut na rusko ? alebo s tym vobec vopred neratali?

Rusko zakazuje prístup k Instagramu. Influencerky sa so slzami v očiach lúčia s fanúšikmi

Citát

Mediálna platforma NEXTA uverejnila aj video ruskej influencerky, ktorá sa kvôli plánovanému vypnutiu Instagramu rozplakala. „Nezaujímajú ju tisíce mŕtvych, vrátane jej krajanov. Jej najväčším problémom je, že nebude môcť zverejňovať obrázky jedla z reštaurácií,“ píše NEXTAhttps://emefka.sk/rusko-zakazuje-pristup-k-instagramu-influencerky-sa-so-slzami-v-ociach-lucia-s-fanusikmi/

Zverejnené

No aspoň konečne ruskí "influenceri" a im podobná háveď sa začnú živiť poctivou prácou. Konečne človek vidí aj nejaké pozitívum na tejto vojne.

Zverejnené

V tomto kontexte som si spomenul na vtip, ešte z totality, v čase keď v Ruskej TV pribudol 2. kanál. Na 1. TV kanály bežal prejav Brežneva, na zjazde komunistickej strany. Keď si niekto prepol na 2. kanál, tam bol výhražný nadpis. тебе не нравится первая программа!!! , tebe sa nepáči prvý program!!!

Zverejnené

Podľa ukrajinského generálneho štábu bolo vyradených už asi 40% bojovej sily okupačných vojsk

https://www.teraz.sk/zahranicie/ukrajina-rusko-prislo-o-40-svojich-j/619484-clanok.html

Zrejme aj preto Rusko povoláva nielen žoldnierov zo zahraničia, ale dokonca je nútené presúvať svoje jednotky až z Ďalekého východu

https://www.teraz.sk/zahranicie/rusko-povolava-na-ukrajinu-posily-aj-z/619498-clanok.html

Dúfam, že oponenti Ruska si uvedomujú dosah tejto extrémne dôležitej strategickej informácie.

Zverejnené

Sýrski dobrovoľníci a žoldnieri už nemajú čo doma ničiť. V krajine zruinovanej občianskou vojnou, suchom a prudkým populačným rastom, je problém získať aj základné potraviny a lieky. Milióny vzdelaných Sýrčanov, medzi ktorými bolo aj veľa kresťanov už emigrovalo. To sú ľudia, ktorí mohli krajine pomôcť a nadviazať kontakty s civilizovaným svetom. Iba tí, čo dokážu len bojovať, sa naverbovali ako žoldnieri proti Ukrajine. Nič iné totiž nedokážu, keď ich jedinou "kvalifikáciou" je vraždenie. Teraz sú nešťastní, že sa o nich už nikto nezaujíma, lebo svet sa zaoberá vojnou na Ukrajine. 

Neviem odhadnúť, ako dopadnú na Ukrajine. Nepochybne, títo žoldnieri majú dlhoročné skúsenosti v bojoch v rozvalinách miest. No nie na Ukrajine. Ako sa chcú maskovať? Nemajú podporu obyvateľstva a každý Ukrajinec ich na prvý pohľad spozná. Ich osud bude spečatení. No bez obetí na Ukrajinskej strane to nebude. Je to ďalší z vojnových zločinov, za ktorý je zodpovedný Putin. Aspoň tí "užitoční idioti" u nás, by už konečne mohli prestať blúzniť o Slovanskom bratstve s Ruskom. Ako si toto "bratstvo" predstavuje Rusko, môžu teraz vidieť v priamom prenose. 

Zverejnené

Rusko uvalilo sankcie na Bidena :ax:

Reakcia nedala na seba dlho čakať

FB_IMG_1647428846851.jpg

• Díky! 1
  • Haha 1
Zverejnené

Tono,  za prve nie je jasne ci syrcania su realitou alebo propagandou.  Ak by to bola realita, tak potom nie je jasne ci ide o skutocnych bojovnikov co dnes zachranuju prdel Asadovi alebo len o nabor kohokolvek kto je ochotny bojovat za peniaze. To prve by ohrozilo vsetko co tam rusi maju a rychlo by o syriu mohli prist.  To druhe skonci ako jatky.

Zverejnené

Rusom proste ide karta, tak ako vedú vojnu, tak uvaľujú sankcie :hahaha:

Screenshot_2022-03-16-15-26-39-113_sk.sme.android.reader.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov