Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tono,

Neviem, či si až taky pokrytec a nevidis, že sa tu bavíme o tom, že svet sa prizerá na to z časti, áno pomáha, robí sankcie, dodáva zbrane, ale boji sa isť pomáhať vojakmi do ukrajiny. Však mame moznost zastavit vojnu na ukrajine a vyhnat bolsevika z uzemia, kttore nie je jeho. A teraz mi vysvetli, čo chceš ustupovaním dosiahnuť? čo dosiahne žena, ktorá je bita ustupovaním?

Takže, tak či onak raz príde k tomu, že bude konfontácia, odďaľovanie problemu, studené vojny, masirovanie mozgov spor nevyrieši, ani ustupovanie to nezaručí.

Zverejnené
pred 22 hodinami, robopol napísal:

Tono,

Neviem, či si až taky pokrytec a nevidis, že sa tu bavíme o tom, že svet sa prizerá na to z časti, áno pomáha, robí sankcie, dodáva zbrane, ale boji sa isť pomáhať vojakmi do ukrajiny.

V čom som pokrytec? Ak by existovala morálka, nikdy Putin nezískal moc. A to platí o každom diktátorovi, či to bol Hitler, Stalin, Pinochet, Gottwald, Putin... Sú to bežní ľudia a ich atavistické pudy, ktorí delegujú moc do rúk psychopatov. A nie je to tak, že masy sú oklamané, dezorientované propagandou, ako to historici radi interpretujú. Sme jednoducho iba inteligentné a hlavne oportunistické opice. Naša budúcnosť, ako druhu, je tým limitovaná. Dosiahli sme vďaka technologickému rozvoju a nárastu populácie stupeň, keď náš agresívny prístup k využívaniu zdrojov tejto planéty naráža na jej limity. A výsledkom budú už len nepokoje, vojny o zdroje a úpadok civilizácie. Geneticky sme dokonale vybavený na využívanie zdrojov, lenže táto vlastnosť, ktorá mobilizovala našu inteligenciu, sa teraz obracia proti nám. A na zmenené podmienky, ktoré sa udiali v priebehu storočia, nie sme geneticky naprogramovaní. Stačí sa pozrieť na konflikt na Ukrajine. Čo tu riešime za nezmysli. Miesto celosvetovej koordinácie v úsilí o záchranu nášho druhu, tu riešime teritoriálne boje o územie, ako tlupy v praveku.  

Zverejnené
Dňa 2. 3. 2022 at 19:52, Tono napísal:

Rusi, ktorí si dobrovoľne zvolili Putina s neobmedzenou mocou a doživotným mandátom, ...

Ktore volby v Rusku povazujes za dobrovolne?

Zverejnené

To sú také, že ideš aj keď na teba nemieria kalašnikovom.

Zverejnené

Rusi uz maju na Ukrajine podla americanov 90% svojej armady co bola na hraniciach. Do tyzdna bude po nich. 

Zverejnené
pred 21 hodinami, smiley napísal:

Ktore volby v Rusku povazujes za dobrovolne?

Hitler sa nedostal k moci pučom, ale na základe výsledkov parlamentných volieb. Na jeho víťazstve sa podieľala obava z nárastu vplyvu komunistov, zhoršenie životnej úrovne a inflácia, v dôsledku reparácií. Ale hlavne  revanšistické nálady obyvateľstva po podpísaní Versaillskej zmluvy. Mne to veľmi pripomína situáciu po rozpade ZSSR. Aj tu je cítiť frustráciu Ruského obyvateľstva z rozpadu ZSSR, ako svetovej mocnoci. Hľadanie príčiny rozpadu ZSSR nevideli Rusi v jeho prehnitosti, ale v západe na čele s USA. A Putin iba reflektoval ich pocity. Preto v ňom našli politika, ktorí háji ich imperiálne záujmy. Rusko prešlo od monarchie k Marxizmu -Leninizmu a nikdy nezažilo demokraciu. Putin si prisvojil práva monarchu, čo bolo pre Rusov celkom prirodzeným vyústením historického vývoja. Rovnako ako to urobil Lenin alebo Stalin.         

Zverejnené

@slimak to sú kusy, ktoré Putler vyhradil pre túto takzvanú špeciálnu mierovú operáciu. Celá armáda má 3 milióny vojakov aj so záložníkmi.

Zverejnené

Ved ano, do tyzdna bude po specialnej operacii. Ved tam neposle vsetky jednotky, nestihne to. Ani nemoze.

Zverejnené

Nie som zástancom kolektívnej viny a mal som v Rusku priateľov. V Moskve som nastúpil do vlaku, prišiel ku mne do kupé sprievodca a pustili sme sa do rozhovoru. Ponúkol som mu cigaretu a podal aj zapaľovač. Bavili sme sa o bežných veciach, pofajčili sme... potom som hľadal svoj zapaľovač, ale nikde som ho nevedel nájsť. Boli sme v kupé len my dvaja a ja som sa ho spýtal, kde ten zapaľovač je. On sa na mňa usmial a povedal, že nevie. Neodsudzujem ho, nie je to jeho vina, on sa len správal tak, ako bol zvyknutý. Hlupák som bol podľa neho ja, lebo som si nedával pozor na svoje veci.

Zverejnené
pred 19 minútami, Tono napísal:

Preto v ňom našli politika, ktorí háji ich imperiálne záujmy. Rusko prešlo od monarchie k Marxizmu -Leninizmu a nikdy nezažilo demokraciu. Putin si prisvojil práva monarchu, čo bolo pre Rusov celkom prirodzeným vyústením historického vývoja. Rovnako ako to urobil Lenin alebo Stalin.

Filozofovat sa da o tom pekne, ale ake su fakty? Vieme na zaklade niecoho povedat, ako by dopadli napriklad posledne volby v Ruku, keby boli slobodne?

Pripomeniem, ze Navalnyj sa stal hlavnym nepriatelom Ruska hlavne pre organizovanie tienovych volieb, ktore ukazovali skutocne preferencie.

Zverejnené

Slobodne volby mali v Rusku naposledy ,ked bol prvy krat Putin zvoleny.  Aj to neboli ferove volby. Tlacili ho tam bezpecnostne sluzby.

Citát

Osobne robím všetko preto, aby sme ukrajinským priateľom pomohli. A dúfam, že si zaslúžim byť na špeciálnom zozname krajín a osôb, ktoré sa podieľajú na podpore Ukrajiny, avizovanom Vladimirom Putinom. Bude mi cťou byť v ňom.

Ako vnímate túžbu niektorých občanov Slovenska bojovať po boku Ukrajincov?

Rozumiem tomu, i ja mám túžbu, aby som sa mohol zúčastniť osobne. No spomeniem k tomu jeden výrok: „Na niektorých želaniach je najhoršie, ak sa vám splnia.“

https://www.postoj.sk/100610/putin-dnes-potrebuje-zanechat-historicku-stopu-pretoze-vsetko-ostatne-uz-urobil

Od vojaka by som necakal take odpovede. Myslim celkove nie to som dal do citatu.

Ukrajincom sa dari eliminovat aj specializovane jednotky ci vysatkarov, zabili  najvyssieho velitela Speznacu. Ti by mali vediet bojovat.

Zverejnené

https://www.forum24.cz/martin-svarovsky-rusko-uz-ted-prohralo-otazkou-je-kolik-to-jeste-bude-stat-zivotu/

Rusi skoncili, zajtra spravia stanne pravo, kvoli tomu aby doma nemohli demonstrovat. Co daju 200 000 dalsich do utoku? Daju im aj techniku a povedia im co maju aj robit?  Nech daju 200 000,dalsich 200 000 mrtvych. Ked su rusi tak hlupi nech tam umieraju.

Ti rusi co su na Ukrajine a dnes ziju do tyzdna budu mrtvi.

Zverejnené

Rusákov treba zničiť, Putler útočí na civilné ciele, vrátane jadrových elektrární, týmto prekročil čiaru, za ktorou skončí pred vojenským tribunálom ako ťažký zločinec.

Zverejnené

Ja by som sa v tipovani pridal k Tysovi, ze pokial rusi neovladnu Ukrajinu rychlo, tak ju neovladnu. Myslim, ze kazdy den bojov je pre rusko mimoriadne narocny a sucasne tempo nemozu utiahnut dlhodobo. Kazdym dnom sa zmensuju sance na sen o velkom rusku...

Zverejnené
pred 20 hodinami, smiley napísal:

Filozofovat sa da o tom pekne, ale ake su fakty? Vieme na zaklade niecoho povedat, ako by dopadli napriklad posledne volby v Ruku, keby boli slobodne?

Netreba filozofovať. Na Slovensku majú ľudia dosť informácii a pozri si prieskumy, koho by volili. Smer a Hlas, strany ktoré ešte nedávno agitovali za vystúpenie z NATO a vylepoval bilbordy zo zradcami národa. To sú tí istí voliči, čo aj dnes podporujú Putina. 

Zverejnené

A čo to ma ako spoločne s útokom Ruska? Či ty predpokladáš, že neodôvodnená vojna, vpád ruska na územie zvrchovaného štátu, vyvolanie vojny je odôvodniteľne nejakým prieskumom, koho by ľudia volili?

To je porušenie dohôd a medzinárodného práva a nie je to otázka volieb a podpory akejkoľvek strane. Tu netreba neustale šermovať voľbami, volba sa netyká porušenia dohod, práva, zákonov. o Tom sa nehlasuje vo volbách.

Zverejnené
pred hodinou, robopol napísal:

A čo to ma ako spoločne s útokom Ruska? Či ty predpokladáš, že neodôvodnená vojna, vpád ruska na územie zvrchovaného štátu, vyvolanie vojny je odôvodniteľne nejakým prieskumom, koho by ľudia volili?

Keď ľudia na Slovensku volili Mečiara, nechceli nás prijať do EU ani do NATO. Mečiar v 1995 povedal, ak nás nechcú na západe, obrátime sa na východ. Dnes by sme boli v koalícii s Putinom a Lukašenkom. A kto by verejne odsudzoval vpád Ruských vojsk na Ukrajinu, bol by nepriateľ.

Keby nemal Putin podporu doma, neokupoval by Ukrajinu. Táto vojna je vyvrcholením dlhoročnej Putinovej politiky. To, že sa cíti Rusko ohrozené západom a musí sa preto brániť je propaganda. Putina na Ukrajine nikto nezastaví, lebo nikto nebude riskovať nukleárny konflikt.    

Zverejnené

robopol,  iste toto je porusenie civilizovaneho sposobu existencie a uplna ignoracia dohod.   To vieme a teda sa vraciame do dob starsich kde sa bavime len o sile, nakladoch a ziskoch.  Musime oprasit historiu 19 storocia.  A potom volby nie su rozhodujuce ale hovoria o vnutropolitickej situacii a to je jeden z faktorov.

7 minutes ago, Tono said:

Putina na Ukrajine nikto nezastaví, lebo nikto nebude riskovať nukleárny konflikt.

Ano, do istej miery.   Ale da sa predstavit ze ak rusi spustia velky masaker, tak to nebude platit absolutne.   Napriklad ( a nehovorim ze to hrozi)  ak by pouzili chemicke zbrane a zabili desiatky tisic ludi tak by mozno USA zasiahli, minimalne letecky. 

Zverejnené
pred 47 minútami, Tono napísal:

Keby nemal Putin podporu doma

Problém je, že on robí všetko preto, aby tú podporu mal, aj za cenu lživej propagandy. Bežní Rusi v TV nevidia zbombardované sídliská a rozstrieľané nemocnice. Boľševický režim sa už postará o to, aby videli to, čo majú vidieť.

Zverejnené
pred 46 minútami, Sniper napísal:

Problém je, že on robí všetko preto, aby tú podporu mal, aj za cenu lživej propagandy.

Iste, navyše keď poslanci ruskej dumy jednohlasne odhlasovali zákon, že demonštrantom hrozí 15 rokov nútených prác na Sibíri. Lenže to sú dôsledky politiky predchádzajúcich rokov, keď Rusi vyjadrovali Putinovi obdiv a masovú podporu. Už vtedy si koledovali o tie dnešné drakonické tresty, obmedzovanie slobody a izoláciu. Podobná situácia je aj na Slovensku, Maďarsku, Poľsku... Budúcnosť si robíme sami a teraz. Potom je už neskoro protestovať.

Zverejnené

Diktator uz z bunkra nevylezie.

https://nv.ua/opinion/ekonomika-rossii-razvalivaetsya-pochemu-rossii-grozyat-vremena-sssr-kurs-rublya-novosti-rossii-50222265.html

Znicena armada, ekonomika,  bordel v celej krajine. Znepriateli si cely svet. Usporiaduva to Olympijske hry, Majstrovstva sveta vo futbale. KHL mala prekonat NHL.  450 poslancov ,ci kolko to maju, hlasuje vsetci za? Naco je im taky parlament? Naco su im politici? Maju oni vobec politikov? Nik mu nepovie co stvara. Ved vsetci museli vediet ako to skonci. 

15 rokov basy ,ze povies pravdu. Teda mas klamat. Polovica krajiny by mala hned nastupit do basy. Prvy Putin. Naco su im tam sudy? 

Ako sa oni mohli dostat na uroven HDP 12 000 USD na osobu? Zaco? Ako? Realne co vie vyrobit rus je ako obcan spriatelenej Eritrei. Maju 640 USD a rastu.

A oni idu bojovat proti Ukrajine,lebo su tam nacisti a ich napadnu.  Aj keby vyhral tu vojnu bez jedineho vystrelu, co by ziskal? 90% popularitu?  Ci velke imperium? Imperium coho? 

Vraj aj tie jadrove zbrane mali opravovat na Ukrajine. Zrejme tam boli vyrobene.

Zverejnené
pred 50 minútami, slimak napísal:

Ci velke imperium? Imperium coho? 

No predsa ZSSR. Kto nejde s nami, ide proti nám !!! Inak je zaujímavé, že rusko  NATO za neonacistov nepovažuje. Ukrajinu však už áno. Už im nevadí prehnitý západný systém, ktorý im dovoľoje neobmedzene bohatnúť, ale slobodných volieb sa boja ako diabol kríža.

Zverejnené

toto je ukazka ako ani Putin nechape europu.  Nechape ze stale vieme dobre rozoznat kto je neonacista, fasista a ze to nie je len propagandisticke oznacenie nepriatela.  A kedze na Ukrajine nevidime vo vlade neonacistov a kedze vidime ze ich pravicovi blazni su ovela menej pocetni ako na slovensku a slovensko nechapeme ako nacisticke, tak vieme ze klame.  A on nechape preco dokaze nasich menej inteligetnych presvedcit aj o tom ze na Ukrajine provokuje USA ale to ze su tam fasisti, to nefunguje.  A tak medzi nami,  ak niekto vykrikuje ze Ukrajinci su fasisti tak vieme ze je to bud priamo rusky agent alebo niekto nim priamo ovplyvneny. 

Zverejnené

Alebo je to len kok. Ved keby k nam chodili fasisti tak ich nepustime. Tu vykrikuje, ze prisli tmavsej pleti, tak odleteli uz neviem ci z Kosic, ci BA, do libye tak pre kok. museli povedat, libya poslala lietadlo a si to financovala.

Keby to neboli kok Kotleba tak nikdy by to nemusel povedat.  Kazdy normalny Rus sa dnes hanbi za svoju krajinu oni skoncia ako nemci 1945. A vie to hned, nemusi cakat 6 rokov. 

Ta stranka je propagandisticka, ale to video je pravdive. Ak mali hodinu nato aby zareagovali. Vsetci tam naviezli vodu. Ako keby chceli zaplavit vlak.

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 1 hodinou, buky napísal:

No predsa ZSSR. Kto nejde s nami, ide proti nám !!! Inak je zaujímavé, že rusko  NATO za neonacistov nepovažuje. Ukrajinu však už áno. Už im nevadí prehnitý západný systém, ktorý im dovoľoje neobmedzene bohatnúť, ale slobodných volieb sa boja ako diabol kríža.

Pre rusa su strategicke co nemaju a potrebuju. V Charkove zavody na vyrobu tankov. Maju plno tankov T80 co nevedia opravovat.  Este dve tri podobne zavody na vyrobu motorov do lietadiel a vrtulnikov(nevedia si ten srot opravit, vyrobit nahradny motor, tak uz bude len hnit) a lodenica v Mikolajeve(nevedia si urobit ziadnu vacsiu lod). Samozrejme o tom vie cely svet. Preto to diktator potreboval do ruskeho sveta. To bol motiv.

Teda kym tam pride rus davno to bude znicene. ukrajincom je to naprd - sovietska technika.

Ten ich minister zahranicia vcera prirovnal USA k fasistom - ze chcu mat vsetko.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov