Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Okrem ruskych (co je uz celkom slusna tradicia) by som bral s rezervou aj informacie (o poctoch zneskodnenych vojakov, tankov, lietadiel atd ) z ukrajinskej strany. Jednoducho preto, lebo sa nedaju overit. Napriek tomu, ze Ukrajincom velmi drzim palce, uvedomujem si, ze maju vela dobrych dovodov, aby boli nadsadzovane.

Putinovi sa za niekolko dni podarila nevidana vec. Za niekolko dni totalne zdiskreditoval seba, svoj rezim a jeho, aj tunajsich nohsledov. Je naozaj trapne sledovat, ako hladaju cestu von. V suvislosti s tym som zvedavy na najblizsi prieskum preferencii.

Na druhej strane sa mu podarilo zjednotit Europu (mozno aj cely svet) a zo svojej krajiny urobit vyvrhela. Pokial Putina nedaju dole, bude nemozne vratit to spat.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Sniper,  Bielorusko je uz od protestov ruska kolonia a tak to bolo jasne.  Je tu este mala nadej ze bieloruska armada po nejakych stratach na ukrajine spravi puc a rusko bude prilis zamestnane na Ukrajine.

Zverejnené
pred 9 hodinami, tyso napísal:

informator zase len klames, usa hlasili ze ukrajinu napadnu,  ukrajinsky prezident tlmil paniku, nehovoril ze ich nenapadnu ale ze nevidi ze ich napadnu okamzite. Tak zase klames, postupne cela eu vratane sr hovorila o napadnuti, tak netusim preco tvrdis ze nie. 

vidim ze si neprestal propagpvat smrt....ako aj v teme covid....ty mna tu ides obvinovat z klamstiev?.....za ta zrkadlo neprefacka....no a pokial nevies, ale asi vies iba stale klames dalej, tak v europe boli politici v soku, ked rusi napadli UA....preto, ze o tom vedeli, alebo preto ze neverili tomu, co USA sposobia svojou arogantnou politikou a zatiahnu obcanov EU do vojenskeho konfliktu?....

Zverejnené

informator

no napis nam, ako USA zatiahli obcanov EU do vojenskeho konfliktu

Zverejnené
pred 2 hodinami, Sniper napísal:

No ale teraz vážne, tu už končí sranda, Bielorusko bude môcť umiestniť na svojom území jadrové zbrane.

a ty budeš dokedy pchať hlavu do piesku?

Zverejnené

sniper ak chces vediet co hovori informator, tak si mozes priamo pozriet spravy z tassu,   nepridava k tomu ziadnu inu myslienku.

informator,   a klames dalej.   Este pospominaj banderovcov, nech mas celu kvotu klamstiev splnenu.

Zverejnené
pred 1 hodinou, dead napísal:

informator

no napis nam, ako USA zatiahli obcanov EU do vojenskeho konfliktu

svojou arogantnou a agresivnou politikou, pretoze si buduju po celom svete svoju bezpecnost na ukor bezpecnosti ineho...aj statov EU, ktore vyhlasuju za svojich spojencov.....teraz obetovali UA a jej obyvatelov......

pred 1 hodinou, tyso napísal:

informator,   a klames dalej.   Este pospominaj banderovcov, nech mas celu kvotu klamstiev splnenu.

no a este aj batalion Azov a Pravy sektor.....teraz ich staty EU vyzbrojuju a civilne obete budu narastat....gratulujem k mierovej politike....dufam ze sa v tom bielorusku tie zacinajuce rozhovory neskoncia skor ako sa zacnu a vojny chtivy politici  sa upokoja a dohodnu sa na nejakom rieseni, aby sa prestali humanne posielat zbrane na UA.....

Zverejnené

klames ako putin.   Ukrajina budovala vlastnu bezpecnost,    to je podla teba ohrozenie ruska. 

Azov je davno sucastou armady a extremizmus v nej davno zmizol, pravy sektor je uz len tien,  nikto ich nepodporuje a ostal len v mytologii.

A posielat zbrane napadnutej krajine je  plne  sulade s chartou, je to v nasom zaujme a vadi to len kremlu, kedze sa ukrajina moze branit.  Si fasista a nemoralne hovado.

Na ukoncenie vojny staci ked rusi prestanu strielat, ked prestanu bojovat ukrajinci tak ich rusko znici. 

Zverejnené

budovanie vlastnej bezpecnosti na ukor bezpecnosti ineho, je podla teba v poriadku......tak tu mas vysledok toho, co tu schvalujes....ostatok nema cenu komentovat.... : (

Zverejnené

na aky ukor ty hovado ?  Aby rusi nemali straty pri napadnuti ukrajiny ?  To co obhajujes ?   Ukrajina nehrozuje rusko ani v najdivokejsich predstavach,   to je predstava smiesna aj v rusku.  To je tak chore ako ked Hitler rozpraval o tom ako ho ohrozuje ceskoslovensko. 

To ze milujes rusky fasizmus  a obhajujes zabijanie ukrajincov je len ukazka tvojej nekrofilie.  Kazdy mrtvy ukrajinec ta privadza do rozkose, nie ?

Zverejnené

On neklame, on je proste len neuvedomelý a nevzdelaný.

Vo svete sa vymazáva všetko, čo má nejaký súvis s Ruskom a nahrádza ukrajinskými symbolmi.

IMG_20220228_144637.jpg

Ja som bol v obchode a na protest proti invázii som si nekúpil Ruské vajco. A ak prídu kolotočári s ruským kolom, tak ho treba bojkotovať, pokým ho nepremenujú na ukrajinské kolo. Aj to vajco treba premenovať.

Zverejnené
pred 54 minútami, Sniper napísal:

On neklame, on je proste len neuvedomelý a nevzdelaný

A ty si potom jeho kumpán. Rovnaký ruský troll. Také isté prasa. Práve si to dokázal. Veľa šťastia kolaborant.

• Pridať bod 1
Zverejnené

objavili sa informacie, ze UA armada striela do obytnych stvrti a vini z toho RF.....veris tomu?......ak ano,  tak si nevzdelany a neuvedomely , ak nie, tak mas pred menom a za menom tolko titulov, ze tolko ich ani Skalicka VS zivota  nema na sklade....uz sa tu spamatajte a nevhanajte obcanov  do vojny od pocitacov, ale sa tam vydajte na pomoc UA, ktoru ste obetovali..... : (

Zverejnené

Ja som doložil zdroj, dolož aj ty. Ak nie, tak už budem nútený vypočuť žiadosti ostatných a zakázať ti prístup na Fórum.

Putin zverejnil svoje požiadavky

https://www.teraz.sk/zahranicie/putin-oznamil-podmienky-pre-koniec-bojo/615598-clanok.html

zahŕňajú demilitarizáciu a denacifikáciu (to neviem čo je) Ukrajiny, uznanie zvrchovanosti nad Krymom a neutralitu. Žiadne slovo o Donb"ass"e. Myslím, že prijateľné podmienky, uvidíme, čo na to Ukrajina. Podľa mňa s demilitarizáciou súhlasiť nebudú, však čím sa budú brániť, nadávkami? Ale čakal som, že si dá oveľa tvrdšie požiadavky, ktoré by zahŕňali aj sťatie a vypchatie Zelenského. Pre výstrahu.

Zverejnené

V podstate to znamena, že chce Ukrajinu pod svojou kontrolou. Na to ukrajina nepristupi.

Zverejnené

Však o to mu ide, chce z Ukrajiny nárazníkový štát pod svojou kontrolou. Ešte to bude zaujímavé, na jednej strane by to bola minimálne načas dobrá voľba pre pokoj, ale ktovie čo by bolo za rok-dva. Ja by som tých rusákov ešte podusil niekoľko mesiacov sankciami a potom by možno aj ten Krym pustil. 

Zverejnené

denacifikácia, -ie žen. r. polit. odstránenie zvyškov nacistickej ideológie: d. Nemecka;. denacifikačný príd. m.: d. súd ...

Chce neutranu Ukrajinu, možno jasnejšie fomulovana podmienka, že nevstupi do NATO, ale Ukrajina už chce ist aj do UNIE, pričom Putin chce zrušiť vládu Volodimira (preto denacifikácia), to je číre ako voda. No to budu ešte riadne trenice.

Zverejnené
pred 53 minútami, Sniper napísal:

Ja som doložil zdroj, dolož aj ty. Ak nie, tak už budem nútený vypočuť žiadosti ostatných a zakázať ti prístup na Fórum.

ja si vzdy radsej pockam, ako som si pockal aj na tych 13 vyznamenych hrdinov in memoriam.....a vies preco?.....pretoze kazda zo stran sa snazi klamat (nasu stranu nevynimajuc)......a ten zdroj, co si dal, je pre mna zatial JPP.....ale netvrdim, ze to nie je pravda....pockam si, uvidim a po moznom potvrdeni odsudim.....

Zverejnené

za prve, putinovi sa neda verit. to je pri kazdom jednani vazny problem. neutralita nie je problem ale to ako si ju predstavuje rusko. ukrajina bez armady a jej bezpecnost garantuje ruska armada trvalo na uzemii ukrajiny.  toto dostali od ceskoslovenska a nedostanu od ukrajiny. mozu to dosiahnut vojensky ale budu to musiet platit drahou okupaciou. 

Zverejnené

Po skúsenosti s atakom Ruska, Ukrajina nepristúpi na nejakú kravinu o demlilitarizácii, ani, že by nemala vlastnú armádu. Nevzdajú sa ani vlastnej vlády. Tieto podmienky si neujedná, teda ostane to, že Ukrajinu pojde vojensky zničiť. No a svet dlho nebude, len prizerat na to. No a stačí málo a je z toho medzinárodný konflikt západu a ruska.

Zverejnené

tak som si pozrel to starostove video o tom bombardovani vakuovymi bombami a skor sa ten utok podoba na tento system...

https://cs.wikipedia.org/wiki/9K123_Chrizantema

......a nikde som nenasiel zmienku o tom, ze su tieto zbrane zakazane Zenevskou konveciou...a ak ozaj su, tak ich napriek tomu pouzivaju veselo rozne armady sveta, nielen rusi....

Zverejnené

lenze rusko nema zdroje na dlhodobu okupaciu ukrajiny,  keby bolo napadnute tak by rusi boli  ochotni prinasat aj velke obete ale nie za putinove napady.  toto hrozi revoluciou.

informator zase klames, nie si schopny nic ine   ako kopirovat co ti daju. A aj opica vie ze neslo o “protitankovy system”.  Technicky ale nedava zmysel pouzitie termobarickej bomby, kedze ta sa pouziva na zivu silu a nie na infrastrukturu.  Ale zapalenie plynu ma podobny vysledok, len na to staci obycajne delostrelectvo.

Zverejnené

nepredvadzaj tu svoju "genialitu".......

Citát

Střela 9M123 používá účinnou tandemovou kumulativní hlavici, střela 9M123F je vybavena termobarickou hlavicí proti živé síle

.....hlavne ze Sniper tu podsuva neoverene informacie a este sa tu bucha do prs, ze on dava zdroje a ja nie....dal som zdroj na moznu "bombu", co statrosta hekol na internet a "svetove" media to aj so Sniperom prebrali, ako hotovu vec.....a ja netvrdim, ze toto co som sem dal je to prave orechove, ale skor uveritelne, ako to starostove video z bobardovania termovakuvou bombou.....

no aj takto sa vyrabaju vo svetovych mediach "zarucene" pravdy....

https://www.youtube.com/watch?v=up7k05Y5v6M

....a robia to takto vsetci zainteresovany, takze pravda,  je niekde uprostred, alebo mrtva a vsetko je to iba na JPP.... : )

Zverejnené

Moze to, ale urychlit trocha inými zbranami, sam si písal, že zničit sa da krajina pomerne rýchlo. A to je pravda, či pripustny je samopal? ono Putin už urobil taky prriekak, že bude nutený vybrat troska iný arzenál z výbavy.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov