Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

On uz prehral. NIcit ukrajinske mesta a dediny, obydlia tych ludi by som ja zarazil. Vnejakej miere sa to aj stane.

Zverejnené

je 4 den a Putin už uviedol jadrove sily do vysokeho stupna pohotovosti. Tak to ide ako po masle...

Zverejnené

Ja sa obávam toho, že Putin si nikdy nepripustí, že by mohol prehrať a aby neprehral, ten je pre to schopný spraviť všetko :nuke:

Toto je situácia, pri ktorej ani ja neviem ako z toho vyjsť, aby Putin bol sýty a Ukrajina zostala celá. Žiadna alternatíva mi nepripadá, že bude pre svet dobrá. Ale vidím to tak, že na východnej hranici budeme musieť postaviť niečo ako čínsky múr.

Zverejnené
pred 23 minútami, tyso napísal:

este niekto pochybuje o jeho zdravom rozume ? :) 

Bohužiaľ to nie je o Putinovom zdravom rozume, ale o jeho bezmedznom cynizme.

Zverejnené

Rusko ma   plno moznosti pred jadrovymi  zbranami,   vsetky budu znamenat vela civilnych obeti. Bohuzial vojensku prevahu ma tak velku ze to moze spravit.  Ale jadrove zbrane su jednoducho mimo. To by sa zapisal do historie na cestne miesto vedla Hitlera a to chape aj on.  Za situacie ked na rusko nikto neutoci ani to nehrozi pouzit jadrovu zbran je mimo cohokolvek uveritelneho.  Termobaricke bomby dokazu zabijat tisice aj bez toho. 

Ale suhlasim ze pre svet nie su dobre moznosti,  Rusko sa dostalo mimo civilizovaneho sveta a bude mu trvat dlho kym sa tam dokaze vratit a to znamena stalu nestabilitu.

Zverejnené
pred 17 minútami, tyso napísal:

Rusko sa dostalo mimo civilizovaneho sveta a bude mu trvat dlho kym sa tam dokaze vratit a to znamena stalu nestabilitu.

Tá súčasná neochvejná podpora Putinovej politiky u veľkej časti Slovákov, aj po invázii na Ukrajinu,  je predzvesťou budúceho smerovania politiky na Slovensku. To nie je žiadna "sranda". Ja to už tu nejako "doklepem", ale  budúcnosť tu nevidím ružovo. Dúfam, že moje vnúčatá zo Slovenska emigrujú.    

Zverejnené
pred 3 minútami, Tono napísal:

To nie je žiadna "sranda".

No a aby som ti náladu už zhodil úplne, tak môžeme filozofovať, čo bude po tom, ak by Rusko anektovalo Ukrajinu? Zastaví sa alebo pôjde ďalej? Môže ešte otestovať súdržnosť a NATO a bude mať dve možnosti. Pokúsiť sa anektovať Pobaltie alebo vďaka našim exemplárnym prakokotom typu Taraba či Blaha bude považovať Slovensko za celkom vhodný cieľ (navyše keď v tejto časti Európy sme najslabší, na Poľsko a Rumunsko by si netrúfli a možno ani na Maďarsko). A aby sme to doklepli už úplne do dna, ešte sa (NATO) môže dohodnúť, že OK obetujeme najslabších a bude snáď pokoj. Je už síce fantazírovanie ale za súčasného stavu treba počítať so všetkými variantmi. Ešte je tu ale jedna krajina, ktorá skôr padne ako my - Moldavsko, ak by sa Rusko chcelo rozšíriť, tak to bude po Ukrajine prvé na rane, aj vďaka Podnestersku. V každom prípade myslím, že nie som jediný, ale odteraz veľa ľudí bude Rusom veriť ešte menej ako Tomášovi, že začne sporiť.

Zverejnené

Nerobím si ilúzie, ak by to Putin s jadrovými zbraňami myslel vážne. Západ nás obetoval na Jalte a dúfam, že sa to nestane znovu. Ale biznis je biznis...

Zverejnené

Putin robí tlak pred stretnutím ukrajinskych a ruskych strán, preto to povedal. Ja si myslím, že je v patovej situácii (je to doslova absurdná situácia). Absolutne absurdna vojna bez toho, aby tym niečo dosiahol, ak chce len ukrajinu rozbit.

Zverejnené

no neviem....prvy krok uz spravili.....zaviedli cenzuru, aby si sa nedozvedel co ti leti nad hlavou a kde to dopadne....

pred 2 minútami, Tono napísal:

Nerobím si ilúzie, ak by to Putin s jadrovými zbraňami myslel vážne. Západ nás obetoval na Jalte a dúfam, že sa to nestane znovu. Ale biznis je biznis...

Zverejnené
pred 12 minútami, Sniper napísal:

môžeme filozofovať, čo bude po tom, ak by Rusko anektovalo Ukrajinu? Zastaví sa alebo pôjde ďalej?

tak hádam nastal čas pýtať sa politikov, keď už cez 20 rokov od nich počúvame ako ekonomika ide na plno a hrubý domáci nám utešene hrubne, prečo sa celú tú dobu doslova sralo na investície do obrany. však keď aj armáda nejaký nákup spravila, tak vždy to bol tunel jak prasa.

Zverejnené
pred 26 minútami, robopol napísal:

Putin robí tlak pred stretnutím ukrajinskych a ruskych strán, preto to povedal. Ja si myslím, že je v patovej situácii 

Ten návrh na rokovanie je len na to, aby sa vytvoril dojem, že Rusko chce rokovať. Je jasné, že rokovanie v Bielorusku, ktorého vojská sa podieľajú na agresii, nemôže Ukrajina akceptovať. To vie aj Putin. Ak by Putin naozaj chcel rokovať, bol by ochotný akceptovať neutrálnu krajinu a zatavil by okupáciu. Buď má Putin Ukrajincov za idiotov, alebo sa im cynicky vysmieva. To druhé je pravda.

Zverejnené

ak je toto pravdive video, ktore by malo dokazat, ze ukrajinsky obrancovia ostrova sa vzdali a nezahynuli, ako tvrdil Zelenskij, tak nase spravodastva sirili hoax, co je vlastne podla terajsieho platneho zakona trestny cin..... 

https://www.facebook.com/100063608805119/videos/2037022036477877

no a tohoto siritela nepravdivych informacii uz asi v CT neuvidia.....

https://www.facebook.com/spdliberecky/videos/678266799979976

Zverejnené

Ukrajinska vlada klamala? Vies dat link? Vies dat linky,kolko klame Putin? 

Putinove hovno si.

Ty hovno napis nieco  udatnych ruskych vojakov.Akych tam mate trebars cecencov.

Citát

Breaking with its decades-long neutrality policy, Sweden announced today that it deliver 5000 anti-tank missile systems, 5000 body armour kits, 5000 helmets, and 135,000 field rations to the Ukrainian Army.

Rusko ste skoncili. pUTLEROVSKE HOVNO ABY si chapal. Cely svet da zbrane Ukrajine aby sa mohli branit.

Podla mna by letectvo NATO nad Ukrajinov spravit poriadok.

Zverejnené

Mne Swan vyhodil z ponuky staníc tú stanicu RT (Ruských Trollov).

pred 43 minútami, sahara napísal:

@Sniper kedy odtiaľ vydrbes toho smrada? 

Stačí nahlasovať jeho príspevky, ak jeden a ten istý príspevok nahlásia traja rôzni členovia, tak bude zmiznutý.

pred 21 minútami, informator napísal:

ak je toto pravdive video, ktore by malo dokazat, ze ukrajinsky obrancovia ostrova sa vzdali a nezahynuli, ako tvrdil Zelenskij, tak nase spravodastva sirili hoax, co je vlastne podla terajsieho platneho zakona trestny cin..... 

Nie, ty politruk, po tom čo ich ukrajinskí obrancovia poslali do riti (Русский военный корабль, иди на хуй!) ozval sa výbuch a nastalo ticho, čo dalo právo predpokladať, že padli v boji. Až neskôr sa začalo pripúšťať, že by mohli prežiť, keďže výbuch pravdepodobne len prerušil spojenie s ostrovom. Ty hoax.

Zverejnené
pred 47 minútami, slimak napísal:

Ukrajinska vlada klamala? Vies dat link? Vies dat linky,kolko klame Putin? 

Putinove hovno si.

Ty hovno napis nieco  udatnych ruskych vojakov.Akych tam mate trebars cecencov.

Rusko ste skoncili. pUTLEROVSKE HOVNO ABY si chapal. Cely svet da zbrane Ukrajine aby sa mohli branit.

Podla mna by letectvo NATO nad Ukrajinov spravit poriadok.

no ak je to video pravdive tak klamala....ale klame kazda strana, ktora je bud priamo alebo nepriamo zapojena do hocijakej vojenskej operacie.....no ja som myslel nase media, ktore sirili nepravdivu informaciu, teda dezinformovali obcanov a to je, ak sa nemylim , trestnym cinom....

nie ja som siritel pravdivych informacii, teda aspom sa o to snazim a je mi jedno, s ktorej strany pochadzaju....ze sa to tu nenosi, tak to iba ukazuje v akom stave je spolocnost....

a ci skonci RF alebo AU, je mne srdecne jedno, pretoze to nie je moj konflikt, ale konflikt biznismenov a ja som na sachovnici iba take hovno ako aj ty....

a o tom letectve NATO to tu ja uz davno tvrdim, akurat sa nikto nema k cinu, ale ide sa zasobovat UA zbranami, nech tam zomieraju civili aj za nas....no co, umierali za nas aj v boji proti Adolfovi, tak si to teraz mozu zopakovat v dalsom oslobodzovacom konflikte ktory vybojuju za nas bez nas.....dakujem im dopredu....

Zverejnené
pred 13 minútami, Sniper napísal:

Stačí nahlasovať jeho príspevky, ak jeden a ten istý príspevok nahlásia traja rôzni členovia, tak bude zmiznutý.

Sľuboval si mu ban. Je to evidentne ruský troll a ty si ho tu držíš ako atrakciu. Ale toto nie je cirkus, ani posraná počítačová hra. Toto už je naozaj. To nie sú pivné reči o tom, či je väčší huj fico alebo danko. Tu ti jeden ksicht bezostyšne šíri putinovu propagandu, zatiaľ čo jeho šéf rozbíja susedný štát na prach. Tak na čo sa tu ku rva hráš? Na slobodu slova? Preňho je to sloboda klamať a samozrejme sa pri tom bude oháňať dristami o cenzúre. Tak ho to naučili. Už sa konečne zobuď. Či už si tu každý vie akurát dať k profilovke ukrajinskú vlajočku, napísať pár rozhorčených statusov, dačo prezdieľať a to akože stačí? Že vybavené, pomohli sme Ukrajine? A nikto nespraví nič, hoci môže?

Zverejnené
pred 32 minútami, Sniper napísal:

Nie, ty politruk, po tom čo ich ukrajinskí obrancovia poslali do riti (Русский военный корабль, иди на хуй!) ozval sa výbuch a nastalo ticho, čo dalo právo predpokladať, že padli v boji. Až neskôr sa začalo pripúšťať, že by mohli prežiť, keďže výbuch pravdepodobne len prerušil spojenie s ostrovom. Ty hoax.

no ved mylit sa moze hocikto, ale media by si mali vsetko preverovat a nie pustat do sveta blaboly.....

ma napadlo,ked dnes v RTVS ci na TA3 sa moderator spytal poslancov z opozicie ako mohli sirit take informacie, ze RF nenapadne UA, ked to istoiste tvrdili tajne sluzby nasich spojencov, tak odpovede, ze verili generalite  UA na cele s ich prezidentom, ktori prhlasovali ze sa nic nedeje a prosili zapadne staty, aby nesirili paniku.....samozrejme sa dockali kritickych reakcii zo strany modedratora a aj koalicnych poslancov.....nieje v tomto pripade dvojaky meter?....oni verili zesa nic nestane lebo vyhlasenia a teraz ked verili media Zelenskemu, tak je to v poriadku....smiesne alibi.... : )

pred 11 minútami, sahara napísal:

Sľuboval si mu ban. Je to evidentne ruský troll a ty si ho tu držíš ako atrakciu. 

kua....tak uz sem daj nieco v com klamem, co trollujem...ved tolko klamstiev na mna, co sa tu nahromadilo, nenapisali ani ruske media o agresii na UA....

Zverejnené

Sahara ma pravdu. Zrus ho. Sme dvaja isto aj treti by da niekde klik keby vedel kde.Vlastne treti si ty. Tak ho zrus. Nic pozitivne to hovno tu neda. Bude ma len nasierat, tak isto ako inych.

Takto sa kradnu ruske tanky.

Zverejnené

informator zase len klames, usa hlasili ze ukrajinu napadnu,  ukrajinsky prezident tlmil paniku, nehovoril ze ich nenapadnu ale ze nevidi ze ich napadnu okamzite. Tak zase klames, postupne cela eu vratane sr hovorila o napadnuti, tak netusim preco tvrdis ze nie. 

Zverejnené
pred 7 hodinami, Sniper napísal:

No a aby som ti náladu už zhodil úplne, tak môžeme filozofovať, čo bude po tom, ak by Rusko anektovalo Ukrajinu? Zastaví sa alebo pôjde ďalej?

Na vojnu treba tri veci: peniaze, penize, penezi. Neviem si predstavit situaciu, kedy by Rusko uspesne anektovalo celu Ukrajinu a este mu zostali peniaze na dalsu vojnu. A sankcie im neumoznia nasetrit si na dalsiu vojnu, pokial cena ropy astronomicky nevzrastie.

S tym pouzitim jadrovych zbrani je to taka standartna situacia zlocinca z rukojemnikom, ktory vyhrozuje s namierenou pistolou: nebudeme ho zbytocne provokovat, ale rozhodne mu nesplnime vsetko, o co poziada.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov