Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

alamo,  problem s vyjednavacom su tie kompetencie, kedze zahranicna politika je domenou narodnych statov tak  to moze robit kazdy ale potom to zalezi na jeho schopnosti to v EU presadit. Skusal to Macron a to je pomerne silna vaha ale problem to ostava. Bez reformy EU kde sa zahranicna politika zoberie statom a presunie sa do Bruselu to nepojde,  Kallas je medzikrok, formalne to ma robit ale prave preto ze tie kompetencie nema tak mohla tuto poziciu obsadit. Keby to bol skutocny minister zahranicnych veci EU, tak by sa o poziciu pobili ine kapacity.
A k NS, nemam iluzie o dnesnej politike USA,   za dnesnej situacie to nikto nebude velmi komentovat ale je to za ciarou co su nemci ochotni spravit.  Takze si myslim ze sa to nestane,  nemci sa nestanu rukojemnikmi rusov ani nemcov, zaplatili uz dost za minule chyby. 

pred 4 hodinami, irb pridal:

Neberiem Ti Tvoj názor. 

OK, ale logika za tym je jasna,  Kazdy stat ma aj  zaujmy v zahranici,   ak sa o ne nestara, tak sa o ne stara niekto iny.  Ciste volny obchod nestaci ked pridu krizy.  Po vojne to skutocne bolo tak ze sa USA stala policajtom a zabezpecovala volny obchod a europa sa starala sama o seba.  Len to skoncilo, aj pred Trumpom. USA davala jasne najavo ze to uz nechce robit a ze EU si ma svoje zaujmy strazit sama. A po Trumpovi je to jasne aj zarytom atlantistom. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov