Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 19 minútami, buky pridal:

Biela nemôže byť súčasne aj čierna.

S tým môžem plne súhlasiť.

Ale neplatí, že ak niečo nie je biele, tak je to nevyhnutne čierne. Farby nie sú iba dve. A človek nie je kompjúter, fungujúci v dvojkovej sústave.

Zverejnené

@buky

Ja žijem a existujem (a platím dane), Bohužiaľ nielen na našom rodnom Slovensku.. Ale aj v ..

A mám k dispozícii "definíciu moci".. (Trochu ma zaujímajú dejiny..)

Citát

Poselstvo: Římský senát neposlal armádu, ale pouze stárnoucího diplomata a bývalého konzula jménem Gaius Popillius Laenas v doprovodu pouhých 12 liktorů.

Kruh v písku: Když se oba muži setkali, Antiochos podal Římanovi ruku na pozdrav. Popillius Laenas však gesto ignoroval, podal mu svitek s ultimatem od senátu a nařídil mu okamžitě opustit Egypt. Když král odpověděl, že se musí poradit se svými generály, senátor vzal svou vycházkovou hůl, přistoupil ke králi a do písku kolem něj nakreslil kruh. 

Ultimátum: Senátor mu chladně řekl: „Než překročíš tuto linii, dej mi odpověď pro římský senát.“ 

Kdyby Antiochos z kruhu vystoupil bez souhlasu, znamenalo by to automaticky válku s tehdejší supervelmocí. Král si uvědomil drtivou moc Říma, podřídil se, otočil svou armádu a z Egypta odešel.

takouto "príšernou autoritou".. A "dôveryhodnosťou".. Jednoducho nedisponuje..

Zverejnené
pred 17 minútami, alamo pridal:

@buky

A mám k dispozícii "definíciu moci"..

Aha, takže Putina nemáš rád, lebo nepreukázal drtivú moc ? 

Zverejnené

Putin je "mužik", čo sa v tom prostredí, ostrými lakťami a prefíkanosťou, predral k moci..

Ale.. Prefíkanosť nie je to isté, čo múdrosť..

Ja osobne, ho za "nebezpečného" nepovažujem..

Ak predstavuje dáky problém,  tak pre rusov samých o sebe.

Ehm.. Bolo by od nich milé.. Keby si svoje osobné problémy, konečne vyriešili sami..

Zverejnené
pred 17 minútami, alamo pridal:

Ja osobne, ho za "nebezpečného" nepovažujem..

Ešte som sa nezorientoval: Kto je potom nebezpečný a pre koho ?

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov