Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

@tyso

Ty osobne.. Pokladáš sa, za príslušníka "spoločenskej triedy".. Ktorú by sme mohli nazvať " establišment"?

:kvetinka:

Zverejnené

sotva,  moj vplyv na EU je limitne blizky nule,   ale skus vyjadrit myslienku.  Aspon skus.

Zverejnené

@tyso

Ja sem chodím. Aby som si myšlienky usporiadal a utriedil.

Nechodím sem preto, aby som napríklad teba osobne o čomsi presviedčal.

Je to zbytočné.

Už dávno mám podozrenie. Že, keby som ti poradil..

"Čéče.. Neber tú príklepová vŕtačku do ruky.. A nezavŕtaj si ňou, do kolena. Bude ťa to bolieť. Teba."

Tak v snahe "dokázať", že "ja" nemám úplne v ničom "pravdu"..

:cool_glasses:

Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

Ja sem chodím. Aby som si myšlienky usporiadal a utriedil.

Beznádejné, ako pri veľkej časti Slovenskej populácie. Ja tomu nadávam: Ako u je.nutých na dvore.

Zverejnené
pred 1 hodinou, tyso pridal:

ja predsa nehovorim o lude ale o mocenskej logike.

Mocenská logika je podľa mňa jasná v tom zmysle, že čím viac podpory má mocnár vo vnútri vlastného štátu, tým viac môže zasahovať  do okolia štátu. 

A ak si obyvateľstvo vo veľkej časti bude myslieť, že vojna nie je nezmyselná, tak potom ju bude viesť aj naďalej. 

Takže možno ide o to vnútorné presvedčenie Rusov, či tá vojna má zmysel a nakoľko sa za ňu oplatí trpieť. 

Ale stále je tu aj taká možnosť, že obyvateľstvo si bude myslieť, že tá vojna má zmysel, ale Putin sa na ňu už nehodí, je málo rozhodný...

Uvidíme.

Zverejnené
pred 36 minútami, irb pridal:

Takže možno ide o to vnútorné presvedčenie Rusov, či tá vojna má zmysel a nakoľko sa za ňu oplatí trpieť. 

Čo prišlo od Ruska technologicky niečo vyspelé ? Mentalita rusa je jasná, veľká rus musí vždy zvíťaziť nad fašizmom a imperializmom. Mal som túto zvrátenú dobu zažiť, kde sa technológie uplatňovali len v zbrojárskom priemysle. 

Zverejnené
pred 58 minútami, irb pridal:

Mocenská logika je podľa mňa jasná v tom zmysle, že čím viac podpory má mocnár vo vnútri vlastného štátu, tým viac môže zasahovať  do okolia štátu. 

ale tu hovorim o tranzitivnej faze, novy vladca este nebude mat pod uplnou kontrolou FSB a armadu. A  chvilu trva kym si upevni moc doma. 

A vacsina rusov veri v ruske imperium, ale len mensina veri vo vecnu vojnu.  Aj putin by dokazal teraz predat ze zvacsil uzemie ale ze je vhodny cas na mier, pretoze staci pockat az sa ukrajina zruti sama.  A to tak  dokaze kazdy jeho nastupca, ved rusko vie zasahovat aj hybridne a velmi uspesne.  Ved vidime ako to zabralo na Slovensku. 

Zverejnené
pred 14 hodinami, tyso pridal:

Ved vidime ako to zabralo na Slovensku. 

Na Slovensku? 

Ja by skôr videl problém v tom. Že Slovákov o "veci" presviedčajú mizerný "agitpropisti". Ktorý v to, za čo agitujú, ani sami neveria. 

A navyše vlastne, oni ani len "nie sú, príslušníci establišmentu".:vysvetlujem:

Zverejnené

tak trochu pravdy to ma,  ruska propaganda je ovela lepsia a viac sa jej dari.  Ak sa teda chces rozhodovat podla kvality propagandy tak mas jasnu volbu.  

Zverejnené
pred 16 minútami, tyso pridal:

Ak sa teda chces rozhodovat podla kvality propagandy tak mas jasnu volbu.  

A tie "dve možnosti" (asi..),  medzi ktorými si mám "slobodne vybrať", sú vlastne aké konkrétne? 

:sweatingbullets:

Zverejnené

ruska propaganda je daleko nad tymto chapanim.  Nesnazi sa predat  proruske citenie. 
A ma mnozstvo frontov, tak aby vyhovela skoro kazdemu. 
Ruská propaganda nepotrebuje vybudovať jednotnú proruskú frontu; stačí jej spoločnosť rozdeliť a paralyzovať.
Vytvara informacny chaos a aktivne pracuje na prehlbovani existujucich linii. 
Teba napriklad dostala na temu neschopnosti EU, ale to je len jedna z mnohych tem. 
Vysledok je zablokovana spolocenska diskusia,  mame uz len nenavist a rozdelenie spolocnosti. 

Zverejnené

Ale to je naozaj divné, že by ruská propaganda mala taký účinok, pretože hlavné televízie a všetky hlavné denníky stoja proti nej. 

Príde mi naozaj divné, že by ľudia napriek hlavnému prúdu neustále vyhľadávali alternatívny ruský výklad.

Dokonca mi to príde ako v tom socializme, keď ľudia naproti režimu večer počúvali Slobodnú Európu. Je toto normálne? :confused:

Zverejnené

pretoze hlavne televizie nerobia propagandu,  nie su centralne riadene.   Ale zopakujem, cielom ruskej hybridnej vojny nie je dat alternativu, aj ked napriklad velvyslanectvo to robi.  Cielom je rozdelit podla uz existujucich linii, napriklad antivakcinacne hnutie existovalo desiatky rokov, bolo na smiech a bezvyznamne. Ale existovalo a dalo sa vyuzit na rozdelenie spolocnosti. 

Zverejnené
pred 29 minútami, irb pridal:

Ale to je naozaj divné, že by ruská propaganda mala taký účinok..

Nemá.

Bájky o vplyve ruskej propagandy, sú konšpiračné teórie. Ktoré si vymysleli neschopné a nemohúce pseudoelity, ako nástroj na zamaskovanie svojej neschopnosti a nemohúcnosti. 

Fungujú rovnako ako všetky konšpiračné teórie "my sme v skutočnosti géniovia.. my žiadne chyby nerobíme.. ale existujú na svete zlý tajný, ktorý nám škodia.. to preto, sa nám nedarí..":hehe:

Zverejnené

alamo, kedze si prikladom ako funguju, tak nie. Len neveris ze si podlahol, inak by si nepodlahol. 

Zverejnené
pred 10 minútami, tyso pridal:

Len neveris ze si podlahol,

Ale toto takto je možné povedať úplne na každého človeka.

A aj sa to v praxi reálne deje, že každý tvrdí o tom druhom, že podľahol nejakej propagande, ale on sám stojí na  stanovisku reálnej pravdy.

Zverejnené

hehe, nie.  Pravda je len ze to vies velmi tazko povedat sam o sebe,   len malo ludi ma natolko silne kognitivne procesy aby vedeli posudit ci podliehaju propagande.  Ale su priklady ze to ide. 
Ale posudit ci niekto opakuje narativy propagandy je radovo lahsie,  To je ciste semanticky problem. 

Zverejnené
pred 23 minútami, tyso pridal:

posudit ci niekto opakuje narativy propagandy

Lenže ešte predtým prichádza zadefinovanie, ktoré naratívy sú naratívami propagandy a ktoré sú zodpovedajúce pravde a skutočnosti. 

A tu, v tomto bode sa rozhoduje to, či o niekom sa bude tvrdiť, že podľahol propagande, alebo či proste je iba v súlade s realitou.

Ak je niekto v súlade s realitou, tak tiež opakuje to, čo už pred ním povedali aj iní.  

Zverejnené
pred 40 minútami, tyso pridal:

alamo, kedze si prikladom ako funguju, tak nie. Len neveris ze si podlahol, inak by si nepodlahol. 

Mám "kognitívny proces".

Príklad k porovnaniu.

Vylezie "stredoveký pán farár" na kazateľnicu, a spustí.. "svätú" kázeň..

Citát

Ľudia! Diabol je skutočný! Existuje a škodí!

A ten, kto o tom pochybuje.. Ten podľahol jeho vplyvu!

A naskutku, sa s Diablom spolčil a zapredal mu svoju dušu! 

Porovnávam.. Konštatujem..

Nič nové, sa nenaučili.. Nič staré nezabudli..

Je to bieda.. Strašná bieda..

:jaaaj:

Zverejnené

nuz,  to je priklad  ako falosna logika vedie k tomu ze podlahnes. 
Vytvoril si si falosnu dilemu,   politici mozu byt neschopni a  sucasne moze existovat ruska propaganda.  
A tak par faktov:
Finančné toky: Existujú zdokumentované a preukázané toky peňazí z ruských štátnych zdrojov a ambasád smerom k „alternatívnym“ médiám a rôznym občianskym združeniam v Európe.

Priznanie samotného Ruska: Ruská vojenská doktrína (tzv. Gerasimovova doktrína) otvorene definuje informačné operácie a asymetrickú vojnu ako legitímny a kľúčový nástroj modernej vojny. Rusko sa tým netají – naopak, je na svoje kapacity v tejto oblasti hrdé.

Dáta a štatistiky: Analytické nástroje dlhodobo mapujú koordinované správanie tisícov falošných účtov na sociálnych sieťach (trolie farmy), ktoré v priebehu minút začnú šíriť rovnaké preklady ruských štátnych správ. To nie je náhoda, ale organizovaná infraštruktúra.

Prieskumy verejnej mienky: Dlhodobé dáta (napr. z prieskumov GLOBSEC Trends) ukazujú, že Slovensko vykazuje v strednej Európe najvyššiu mieru náchylnosti veriť neovereným správam. To nie je konšpirácia elít, ale zmerateľný sociologický fakt.

Popierat rusku hybridnu vojnu je teda nieco v rozpore sa faktami.   Ale dobre to sluzi ako indikator ze niekto podlahol.  A ja vidim ze alamo opakuje to co tvrdia ruske ucty, to je lahko viditelne.  A to ze je tam zmiesana pravda a loz, to je presne ta propaganda.  Hovori sa tomu ukotvenie. 
A dobre to kopiruje jednoduche myslenie kde su dva poly a musis si vybrat medzi nimi.   
Ale fajn, to je len ukazka, alamo je dlhodobo pod vplyvom ruskej propagandy a je to zretelne. A je mi jasne ze to nejake fakty  odo mna nezmenia,  keby to slo tak by sme  boli na tom lepsie.   

Zverejnené
pred 4 hodinami, tyso pridal:

.. tak mas jasnu volbu.  

Uno momento..

Sľuboval si mi "voľbu"..

V čom konkrétne tá "voľba" spočíva?

Definuj.. Nezakecávaj..

:kvetinka:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov