Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 2 hodinami, Tono pridal:

zbytočne zahynulo

Celá evolúcia je zbytočná.

Zbytočne sa to tu všetko rodí a zbytočne to tu umiera.

Zverejnené
pred 27 minútami, irb pridal:

Celá evolúcia je zbytočná.

Zbytočne sa to tu všetko rodí a zbytočne to tu umiera.

Ale potom, následne.. Aj ty osobne si zbytočný. 

A to čo tu tvrdíš je tiež, zbytočné..

Jedným slovom "bullshit".. Jak tomu vravia anglosasi.

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 10 minútami, alamo pridal:

Aj ty osobne si zbytočný. 

Presne tak.

Rovnako ako aj Ty aj všetci my ostatní. 

Sme len také hračky prírody. Bez zmyslu, bez vyššieho cieľa. Iba s krátkym dočasným cieľom: Užiť si, kým sa dá.

Ale z kresťanského pohľadu je to zas celé inak.

Zverejnené

@irb

Nuž.. Niet divu, že Slovensko je v takom stave v akom je.

Keď tzv. spoločenské elity, majú zjavne aj také svetonázory, ako tu prezentuješ ty.

Aké tzv. elity, taká spoločnosť. 

Zverejnené

@alamo A odkiaľ si prišiel k nápadu, že by elity mali tento prezentovaný názor? :zubiska::zubiska::zubiska:

Mimochodom, aký svetonázor by mali mať tie svetovládne elity podľa Teba, aby to tu na Slovensku vyzeralo výborne? 

Zverejnené

@irb

Nuž.. ozvali by sa.. A boli by proti tomu, čo si tvrdil.

Ale sú ticho. A kto mlčí, ten svedčí.

Teda aspoň, pravidelný prispievatelia na toto diskusné fórum. 

Zverejnené

Na Jaltskej konferencii si Stalin s Rooseveltom rozdelili sféry záujmov. Štáty východnej a strednej Európy "odpísal" Roosevelt na Jalte Stalinovi, bez ich účasti. Ovplyvnilo to osudy miliónov ľudí, ktorí sa na 40 rokov ocitli v totalite, riadenej  Moskvou. Podobne sa dnes rozhoduje o osude Ukrajiny. Z víťazov spraví ruská propaganda hrdinov a porazení zostanú nepriateľmi. Mŕtvym Ukrajincom už dnes môže byť jedno, za čo položili život, ale živí sa budú musieť prispôsobiť novej realite, ako sa museli prispôsobiť ľudia vo východnej a strednej Európe, po Jalte v 1945. 

Spomienkový optimizmus spôsobuje, že vek okolo 20-tky považuje človek za najkrajšie roky života. Ja som tieto roky prežil v totalite a nemohol som si vybrať. Aj napriek tomu, mám na toto obdobie pekné spomienky, ale som rád, že tento režim padol. Neviem ale pochopiť ľudí na Slovensku, najmä mladých, ktorí nezažili totalitu, že podporujú Putina a obhajujú jeho imperiálnu politiku. To, že imperiálna politika oslovuje Rusov, alebo Američanov by som ešte pochopil. 

Zverejnené

Vie niekto vysvetliť, prečo keď Rusko odmieta min. to prímerie, tak "chcimírovia" teraz nevrieskajú, že Putin je vojnový štváč?

Zverejnené

a niekto pochybuje o tom co chcu chcimirovia ? Ja ich naozaj nepodozrievam ze chcu mier.
A K tonovi, to je pre mna otazka, ktoru sa poctivo snazim pochopit.  Ja skutocne  rozumiem rusovi, ked ma mizerny zivot tak dokaze svojmu zivotu dat zmysel prave tym ze rusko je velke a tak sa moze citit ako nadradeny ostatnym aspon preto. Ale  co to dava slovakovi ?  Hrdost na Rusko ho dokaze naplnit ?  To sa ako podarilo ?

Zverejnené

A preto je aj samotné označenie "chcimírovia" nesprávne, pejoratívne, sarkastické, ironické, nezodpovedajúce podstate. 

Zverejnené

no, ale kricia "chci mir",  takze je sarkasticke ale vecne skutocne popisuje skupinu o ktorej hovorime.  Mame lepsi popis ?  

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nemáme.

Ale ak vieme, že mier nechcú (resp, nechcú hocijaký mier, iba Ruský mier), tak vieme aj, že je zbytočné sa pýtať, prečo nevreštia, že Putin je vojnový štváč.

Zverejnené
pred hodinou, tyso pridal:

Ale  co to dava slovakovi ?  Hrdost na Rusko ho dokaze naplnit ?  To sa ako podarilo ?

Čo som sa dozvedel, tak veľký Slovanský národ musí držať pokope. 

irb, kde pokročil Homo sapiens od 2. Svetovej ? Načo je nám vzdelanie, aby sme ho nakoniec použili na zabíjanie vlastného druhu ?

Zverejnené

Kam pokročil homo sapiens od WW2? 

- Pokročil v technológiách.

- A drzé sebavedomie sa rozšírilo na oveľa viac ľudí, než bolo rozšírené vtedy.

To jest, zabíjanie "blížneho svojho" dokážeme realizovať technologicky lepšie a drzejšie.

pred 5 minútami, buky pridal:

tak veľký Slovanský národ musí držať pokope.

Takže ukrajinských Slovanov treba násilím odtrhnúť od západného vplyvu... :hedge:

Zverejnené
pred hodinou, buky pridal:

Čo som sa dozvedel, tak veľký Slovanský národ musí držať pokope. 

hm,  cize sa dokazu citit ako sucast imperia, ale predsa vidia ako rusi nicia dalsich slovanov, upieraju im pravo na existenciu.  Tak to skor povazujem za chabu racionalizaciu, nieco hlbsieho a temnejsieho.

pred hodinou, irb pridal:

tak vieme aj, že je zbytočné sa pýtať, prečo nevreštia, že Putin je vojnový štváč

Myslim ze aj Sniper to polozil ako basnicku otazku :)

Zverejnené
pred 1 hodinou, irb pridal:

Takže ukrajinských Slovanov treba násilím odtrhnúť od západného vplyvu... :hedge:

Ukrajinský Slovan neexistuje, asi je to všetko fašista. Viac k tomu by mohol kecnúť alamo, ale ako vždy drží zobák. 

Zverejnené

A toho spoločný vyjednávač, ktorý pôjde do Moskvy a doručí mu to..

Toho už vymenovali? 

Obávam sa, že Putin SMEti nečíta.

Zverejnené

Versaillská zmluva znamenala pre Nemecko stratu území, ako Alsasko-Lotrinsko Francúzsku, Severné Šlezvicko Dánsku,  Poznaňska, Horného Sliezska a Západného Pruska Poľsku a ďalšie provincie a mestá... Tieto tvrdé podmienky prímeria a sankcie boli motivované nielen strachom a túžbou po odplate, ale aj snahou Francúzka a Anglicka, eliminovať Nemecko, ako ekonomického konkurenta. Pocit krivdy nemeckého národa využil Hitler a výsledkom bola 2. Svetová vojna. Výsledok vojny bol pre Nemcov tak fatálny, že nacionalistická ideológia sa v Nemecku stala tabu. 

Podobná situácia nastala kapituláciou Maďarska a podpisom Trianonskej mierovej zmluvy. Podľa Trianonskej zmluvy sa Maďarsko muselo vzdať suverenity nad 70 % území, ktoré patrili pod jeho vládu pred rokom 1914. Historický sentiment za Veľkým Uhorskom u Maďarov pretrváva dodnes, z čoho čerpá Orbán politickú podporu. Orbán si uvedomuje, že reinkarnácia ideí Veľkého Uhorska v spoločenstve EU je nerealizovateľná idea. Vystúpenie Maďarska z EU, by bola ale pre Maďarsko ekonomická katastrofa a nijako by to neriešilo nostalgiu za Veľkým Uhorskom. Putin však ponúka Orbanovi víziu rozpadu EU a následne nastolenie novej geopolitickej situácie, v ktorej by sa Orbán, (v svojich historických územných nárokov Maďarska), mohol uchádzať o podporu Ruska.               

Zverejnené
pred 4 hodinami, alamo pridal:

A toho spoločný vyjednávač, ktorý pôjde do Moskvy a doručí mu to

Ciste prakticky ak sledujes co sa deje, tak je to dnes Macron,    sice tomu chyba institucionalne poverenie ale ma podporu nemecka a zda sa ze aj Britanie.  

Zverejnené

Onu tú našu nacionalisticky roztrieštenú Európu (nie iba tú časť, ktorá sa pyšne vyhlasuje za jedinú Európu), asi vôbec nikto nezjednotí - najmä v týchto ekonomických, finančných otázkach.

Iba ak nátlakom - ale to bude zase len zasiatie budúcich sporov, ktoré raz vybublajú na povrch.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov