Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
On 3/7/2025 at 8:27 AM, tyso said:

alamo, tak otazka: Ktore krajiny v nasledujucich 3 rokoch budu odoberat plyn cez plynovod ktory ide cez Slovensko ?

Mozno mnohe, zalezi kedy a hlavne ako skonci vojna. Moze to byt aj pouzite ako jedna z pak na russov pri vyjednavani mieru. To akurat Fico tu paku pouziva opacnym smerom...

Zverejnené
19 hours ago, irb said:

Mám taký dojem, že keď začne morálka v jednej časti sveta kecať do obchodu a ekonomiky, tak iné - nemorálne - časti z toho vedia veľmi dobre profitovať.

Ale vsak konflikt z russkom treba riesit z uplne pragmatickeho hladiska, cim skor, tym to bude efektivnejsie. Potom by nas to stalo radovo viac, kedze dobre vieme, ako to bolo s ekonomikou v krajinach pod russkou sferou vplyvu. Kym sa konflikt nevyriesi, tak cim slabsie bude russko, tym menej musime investovat do zbrojenia a teda kupovanie si plynu z russka je pre EU ekonomicky nevyhodne. Uplne pragmaticky, len si treba dovidiet dalej ako na koniec nosa.

45 minutes ago, smiley said:

Takze pre jednych zahlasoval, a tych blbsich uspokoji s rozpravkou, ze je to viazane na pustenie plynu z Ukrajiny.

Alamo, za  tu poznamku o blbsich sa ospravedlnujem, napisal to predtym, nez som dosiel k tvojmu prispevku a zistil som, ze sa to tu tyka konkretnych osob:

17 hours ago, alamo said:

Lídri proste vyhoveli Ficovi.

Dali do spoločnej rezolúcie, že treba obnoviť tranzit plynu cez Ukrajinu na Slovensko..

Ak máš proti tomu nejaké námietky, adresuj ich lídrom .

Vypocuj si presnu formulaciu. Samozrejme ze treba snazit obnovit tranzit - ale iba ked budu splnene podmienky, aby to bolo pre nas vyhodne. To vyhlasenie absolutne nic nemeni na sucasnom stave: bolo by to pekne, keby raz po ukonceni konfliktu Ukrajina raz mohla dodavat plyn Slovensku. Proti tomu nikdo nic nema. Samozrejme, ti mudrejsi si diverzifikuju zdroje, aby nemohli byt vydieratelni.

Zverejnené

Ľudia naštudujte si "nový naratív".

Citát

Ukrajina, oběť krutých her. Její budoucnost se tak jeví hodně nepěkně

Pohádka o vstupu do EU a NATO

Ve všeobecně zmatené, frustrující mentální atmosféře Ukrajinské republiky se rovněž prosadila až politováníhodná, falešná iluze části populace o možnostech Kyjeva vstoupit v dohledné době do EU a NATO.

Účet zaplatí Ukrajina

O tom, jaký bude celkový vývoj nové, zdaleka nejprudší fáze proxy konfliktu, na jehož rychlém ukončení neměli evidentně klíčoví aktéři Západu pražádný zájem (viz sabotování instanbulských mírových rokování), se jinak nedalo prakticky od počátku pochybovat.

https://www.lidovky.cz/nazory/ukrajina-obet-krutych-her-jeji-budoucnost-se-tak-jevi-hodne-nepekne.A250307_153133_ln_nazory_rkj

Zverejnené

Ukrajinu čaká osud Bieloruska. Bohužiaľ. Bohužiaľ pre nich a bohužiaľ pre nás.

Zverejnené

Invázia Ruska na Ukrajine, 24. februára 2022, mohla teoreticky skončiť po 3 dňoch, ako si to predstavoval Putin. Ak by ruské okupačné vojská obsadili Kyjev a nastolili kolaborantskú vládu, Ukrajina by bola dnes už satelitom Ruska, podobne, ako Bielorusko. Nestalo sa tak, aj kvôli tomu, že Ruská invázia nebola dobre organizovaná, nevyužila celý potenciál ruskej armády a moment prekvapenia. To dalo šancu ukrajinskej armáde a čas pre podporu Ukrajiny spojencom, aj keď táto podpora bola spočiatku váhavá. Bez odhodlania Ukrajincov, bojovať za svoju slobodu, by bola Putinova "3 dňová operácia" úspešná. (Na Slovensku by takáto operácia netrvala ani hodinu). Odhodlanie bojovať za slobodu, napríklad v EU, je v už atavizmus a preto si myslím, že Ukrajina bude porazená. Bojovať za vlasť dokážu len tí, ktorým pojem vlasť dáva ešte nejaký zmysel. Na Slovensku tento pojem stratil zmysel a je otázka, či tento pojem mal na Slovensku vôbec niekedy nejaký zmysel. Skôr si myslím, že pre typického Slováka pojem vlasti končí "za plotom jeho domu". Očakávame, že slobodu nám vybojujú iní. Ak nie, budeme oportunisticky kolaborovať s agresorom, veď s kolaboráciou máme už historické skúsenosti. A mnohí Slováci na časy ruskej okupácie s nostalgiou spomínajú.

Zverejnené

@Tono

Kto chce úspešne bojovať, musí mať ujasnené odpovede na tri otázky.

a, "za čo bojovať?" b, "proti čomu bojovať?" c, "ako bojovať?"

Vo fungujúcej spoločnosti, zrozumiteľné odpovede na tieto otázky hľadajú a dávajú spoločenské elity. (keď nie, tak tý ľudia ako spoločenské elity nefungujú)

Tvoj výlev nedal odpoveď, na žiadnu s týchto otázok.

A kto sa pokúsi bojovať, bez zrozumiteľných odpovedí na tieto tri otázky, dopadne ako Ukrajina. Alt, dokonca ako istý Slovák menom Cintula..

Zverejnené
pred 3 hodinami, alamo pridal:

Kto chce úspešne bojovať, musí mať ujasnené odpovede na tri otázky.

a, "za čo bojovať?" b, "proti čomu bojovať?" c, "ako bojovať?"

Čo si Ty myslíš, aké odpovede na tie tri otázky majú Ruské elity, vedúce vojnu v Ukrajine?

Zverejnené

Žiadne odpovede nemajú.. Lebo oni ich nepotrebujú..

"Mužik" má plniť rozkazy a nepremýšľať o nich.. Kto nezdravo veľa medituje, dostane poza uši..

Zverejnené

Tak potom tí Rusi  "dopadnú ako Ukrajina. Alt, dokonca ako istý Slovák menom Cintula.".

Zverejnené

Istá šanca, na taký vývoj by tu bola..

Akurát s kade nabrať, nejaké nové elity?

Zverejnené

Máš na mysli také elity, ktoré sú prezentované v médiách ako elity, alebo také, ktoré nikto nepozná a pracujú v anonymite? 

Zverejnené

Vzhľadom k tomu, že na Iluminátov som prestal veriť, v momente keď som sa o ich údajnej existencii dozvedel. Tak mám na mysli, nejakých tých politikov ktorý budú zvolený vo voľbách. Asi ti ešte chvíľku bude trvať.

Zverejnené

OK. 

A ako myslíš, že by sa vôbec mohli nabrať také nové elity ?

Mám dojem, že vôbec dostať sa na zvoliteľné miesto v kandidátke nejakej strany stojí dnes ohromné peniaze...

Zverejnené

Pravdu povediac,  na tú tvoju poslednú otázku odpoveď nepoznám.

V snahe hľadať ju, založil som tu napríklad tému Krach antificizmu, bohužiaľ zatiaľ sa nezadarilo.

Zverejnené

Mne teda príde, že ak sú také tie elity finančne podmienené, tak je dosť malá možnosť, aby vznikali ako morálne autority.

A vo finančnom svete asi vždy bude platiť, že "každé hrable k sebe hrabú".

Zverejnené

A tak beží život. Raz sa niečo podarí jedným, inokedy druhým.

A my Slováci to máme ako takú reality show, ako futbalový zápas. Jedni držia palce jednému družstvu, iní držia druhému družstvu, jedni sa radujú, keď sa Rusom niečo podarí, iní sa radujú, keď sa Ukrajincom niečo podarí. .. 

Show must go on... Emócie hýbu svetom.

Zverejnené

@tyso

Musím ťa sklamať. Padá to ako domino.

osada Pravda, Kosica, Kubatkin, Michajlovka, Martynovka, Malaja Lokňa, Čerkasskoje Porečnoje, Čerkasskaja Konopelka 

S celej Kurskej ofenzívy, ktorá mala priniesť Ukrajincom aspoň niečo s čím by mohli handlovať pri vyjednávaní, nezostalo do hromady ani zblo.

Zverejnené
pred 9 hodinami, tyso pridal:

zase robis staru chybu ze veris rusom,

@irb

Si ma obvinil, že som iba provokatér a nehľadám pravdu..

Ale s taktickým narativizátorom ako je tyso ala. rada Zedníček, sa toho veľa nadiskutovať nedá. A v zásade, takýto týpci prehrajú každú vojnu, ktorú oni tak nadšene narativizijú.

Zverejnené

alamo,  nekecaj.  Zobral si rusku propagandisticku spravu a radostne si jej uveril.  A to nie je prvy krat.  Kedze sam dobrovolne si vypol vlastne kriticke myslenie, tak logicky mozes diskutovat len s vlastnou bublinou.  
Ako vidis, ja nespochybnujem ze ukrajinci ustupuju z Kurska, kedze to preslo mojom filtrom,  hovoria to obe strany, potvrdzuju to geolokacie.   Aj ked sa mi to nepaci, tak realitu nepopieram.  Na rozdiel od teba,  ty len opakujes ruske klamstva a este sa citis aj mudro a dolezito.

Zverejnené
pred 14 minútami, alamo pridal:

Si ma obvinil,

Ale napísal som to v tvare, že "možno". Takže to ber ako pracovnú hypotézu.  :smoking:

Zverejnené
pred 33 minútami, alamo pridal:

Si ma obvinil, že som iba provokatér a nehľadám pravdu..

Nie provokatér, ale politruk pre ktorého  jediná pravda je ruská propaganda. Je zbytočné  aby Slovensko zvyšovalo výdavky na zbrojenie. Armáda je nadstavená tak, aby nemala priestor bojovať proti ruskej agresii. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov