Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

irb,  nie.   Popierat realitu je hlupe a skodi to v praci.   A tak ja si davam pozor aby som som tomu vyhybal. 

Zverejnené
pred 13 minútami, tyso pridal:

irb,  nie.   Popierat realitu je hlupe

Veď samozrejme, že popierať realitu je hlúpe.

Ale realitu vnímame v detailoch každý inak, pretože každý z nás má trochu iné pojmy o svete, trochu iný, jedinečný pojmový systém. A ten pojmový systém je náš filter, cez ktorý následne hodnotíme všetko.

(A samozrejme, každý z nás je presvedčený, že práve jeho pojmový systém je v súlade so skutočnosťou.)

Zverejnené

nie,    hovoris o beznej kognitivnej chybe. Ale ja si nemozem dovolit v praci mat predsudky,  a tak vsetko co nesedi s mojou predstavou velmi dokladne overujem.  Podstatne su fakty,  to ze nazory mozu byt predsudky si velmi dobre uvedomujem.

Zverejnené

A kde sa teraz Zelenskyj nachádza?

Vypadá to, že je furt v Londýne.. A domov sa mu ponáhľať nechce..

Zverejnené
pred 48 minútami, tyso pridal:

dovolit v praci

Do práce samozrejme si sa dostal, lebo si odborník na danú oblasť. To jest, Tvoj pojmový filter je v súlade s požiadavkami danej práce, nijako neprekáža kvalite pracovného výkonu.

To však neznamená, že by človek vôbec mohol byť plne objektívny. 

Objektívna je iba skutočnosť. Ale ľudské názory na ňu nie sú s ňou nikdy v úplnom súlade. Vždy je tu ten náš osobný filter.

pred 29 minútami, buky pridal:

Hej, bojí sa ísť domov. 

To ťažko.

Ale riešenie problémov Ukrajiny sa už dávno nenachádza na území Ukrajiny. Ak ho chce nájsť, musí ho hľadať v Západnej Európe.

Zverejnené

irb,  nazor si vytvaras na zaklade svojich znalosti, minulosti a predsudkov. Ak nie si pripraveny ho spochybnit, tak nie si odbornik. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

S tým sa dá súhlasiť.

Ale je ok, že sa tuná považujeme za odborníkov na svetovú politiku? 

Zverejnené

nie :) ale tak zopakujme o co slo :
Alamo sa rozhodol ze Zelensky bude po jeho hadke na Ukrajine nenavideny,   miesto  toho aby si to overil tak to siri ako svoj nazor.  A napriek tomu ze je to celkom jasne chybne a odporuje to realite tak nemeni svoj nazor.   Aj ked nie je odbornik, tak predviedol celkom jasnu chybu vo svojom uvazovani, nie vzdy je takto jasne ale toto bolo exceletne. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Alamo je možno iba provokatér a nejde mu o hľadanie pravdy, ale o vzbudzovanie vášní. 

Ale to nijako neprotirečí mojej vete, že každý z nás sa na svet pozeráme cez svoj vlastný filter.

Zverejnené

ale ak to vies, tak staci trenovat aby si ho spochybnil a opravil.   Vola sa to kriticke myslenie a je to bezna technika,  mala by sa ucit na skole ale minimalne na vysokej skole ta ju dobry skolitel nuti pouzivat.  A ako prve sa musis naucit priznavat ze sa mylis,

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 2 hodinami, tyso pridal:

A ako prve sa musis naucit priznavat ze sa mylis,

Tak to si asi  chýbal na hodine :smile: Ale ano, vysokoškolská vzdelanosť dáva na 99 % pravdu.  Zarážama ale, že veľa ľudí nevníma vojnu na UA ako ruskú agresiu. Ukrajinci sú fašisti - amen.

Zverejnené

ved ja nehovorim ze kazdy zvladol kriticke myslenie :) Len hovorim ze ak chces mysliet kriticky,m tak musis vediet priznat ked sa mylis.  Ak sa nikdy nemylis, tak sa urcite mylis. 

Zverejnené

Súčasná doba ale sebakritike moc priestoru nedáva. Základom je zaujať, veľakrát blbosťou.

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 11 minútami, buky pridal:

Súčasná doba ale sebakritike moc priestoru nedáva. Základom je zaujať, veľakrát blbosťou

Ľudstvo sa možno člení na slávnych a mocných bez sebareflexie a slabých a tichých so sebakritikou.

Tí prví asi budú vládnuť svetu a tí druhí budú vládnuť sebe.

Zverejnené
pred 5 minútami, irb pridal:

Tí prví asi budú vládnuť svetu a tí druhí budú vládnuť sebe.

V tom prvom súhlasím, v tom druhom môžeš byť aj frustrovaný a trpieť. Pokiaľ nedostanš do ruky zbraň. Potom už slabý nebudeš. Mám obavu, že k tomuto spejeme.  

Zverejnené
pred hodinou, buky pridal:

Potom už slabý nebudeš

OK, ale potom nebudem už ani so sebareflexiou.  :hedge:

Zverejnené

Ano, to je konečná a následky po zbytok života. . Preto musíme urobiť všetko preto aby sme tomu zabránili. 

Zverejnené

Vždy budú medzi ľuďmi aj takí, ktorí budú spokojní s tým, čo práve je.

To samozrejme nijako nebráni tým, ktorí sú akční a túžiaci po aktívnom zapojení sa do politického boja, aby urobili všetko pre to, čomu veria, že je nevyhnutné.

Zverejnené

Zaujímavú debatu tu máte.

Problém je, že pán Zelenskyj je momentálne.. jedným slovom.. nezvestný.. Snáď nebude nezvestný dlho.

Tak nejak historky, armády ktorých velitelia začali byť nezvestný, toho už potom spravidla veľa nenabojovali.

Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

Tak nejak historky, armády ktorých velitelia začali byť nezvestný, toho už potom spravidla veľa nenabojovali.

To je fakt, rusi sú v tomto experti napr. Katynský masaker. 

Zverejnené
13 hours ago, tyso said:

4.  Cisla v dohode vyzerali ako hausnumera,  keby to bolo take vynosne, tak by ukrajina uz davno tazila.  V situacii ked vsetky investicie budu ohrozene dalsim ruskym utokom, tak realne takato dohoda nema pre USA velky zisk.  A tak podpisat sa mi zdalo za Ukrajinu celkom slusna moznost.

Prave tie hausnumera a dalsie neistoty ohladom vynosnosti tazby vo mne vzbudzuju podozrenie, ze Trump nikdy nemal seriozny zaujem to uskutocnit, iba to tak tresol a bavil sa, ako sa tym cely svet zaobera.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov