Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

pred 25 minútami, buky pridal:

A vieš si predstaviť aj niečo iné ? 

Ja osobne áno.

Mám naozaj bohatú predstavivosť. :wink:

Zverejnené

alamo, ale rozumies ze teda poziciu mame, ze v tom nie je problem. To ze tam nie je schopny clovek? Ved ani na Slovensku nie je. 

Zverejnené

Zelenskyj sa s Trump posekal kvôli bezpečnostným zárukám, resp. ich absencii. Bez nich odmietol "minerálnu" dohodu podpísať. 

Teraz je Zelenskyj v Londýne, zajtra tam má byť ďalší sumit lídrov.

A Zelenskyj tam bude chcieť presne to čo nedostal od Trumpa, reálne bezpečnostné záruky tentoraz od .

Bude chcieť, buďto členstvo v NATO ihneď.. Alebo vyslanie vojakov na Ukrajinu, ihneď..

Ukrajina melie s posledného. Čakať 25 rokov, kým si splní "novoročné predsavzatie" premeniť sa na veľmoc, Ukrajina nevydrží.

Som zvedavý, ako to v Londýne dopadne.

Zverejnené

Donald Tusk:

Citát

„Zamyslite sa nad tým, ako to znie: 500 miliónov Európanov žiada 300 miliónov Američanov, aby ich chránili pred 130 miliónmi Rusov,“ pripomínal Tusk v rozhovore s novinármi krátko pred odletom do Londýna.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/742870-online-v-londyne-sa-zide-summit-o-ukrajine-starmer-chlacholil-zelenskeho-poculi-ste-jasot-davov-pred-downing-street/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Zverejnené

Veď hej, podľa toho by mala vojna trvať iba tri dni, resp. s pomocou Trumpa určite.

Zverejnené
18 hours ago, alamo said:

Zelenskyj sa s Trump posekal kvôli bezpečnostným zárukám, resp. ich absencii. Bez nich odmietol "minerálnu" dohodu podpísať. 

Zelenskyj nic neodmietol ,vsak ho ani nepripustili k samotnym rokovaniam. Trump vodil vyjednavacov a cely svet za nos, ze chce dohodu. Pri tom len chcel Zelenskeho skompromitovat pred kamerami pri zinscenovanej roztrzke a zvysit si popularitu. Nie ze by to bolo jasne z toho divokeho brechotu Trumpa a Vanceho, ale tvarili sa, ze su skor rozzureni tym, ako sa Zelensky opovazil vyjadrovat o Putinovi, co potom aj Trump ako pricinu uviedol pred bielym domom.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Sumit v Londýne sa skončil.

Reálny pokrok.. Čistá trápnosť..

Citát

Starmer v neděli BBC řekl, že chce, aby se znovu pozornost zaměřila na příměří. Proto také už v pátek poté, co Trump v Oválné pracovně před kamerami a zraky světové veřejnosti tvrdě kritizoval Zelenského, telefonoval oběma prezidentům. Zároveň se s Macronem domluvil na tom, že spolu s Ukrajinou připraví evropský návrh příměří, o němž se pak bude jednat se Spojenými státy.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/londyn-summit-keir-starmer-patr-fiala-nato-ukrajina-rusko-valka-diplomacie-jednani.A250302_142539_zahranicni_idh

Zverejnené

A čo je podľa teba trápnosť? Keby si nám zakaždým ozrejmil svoje myšlienkové pochody, bolo by to pre ostatných jednoduchšie.

Zverejnené
pred 7 minútami, Sniper pridal:

Keby si nám zakaždým ozrejmil svoje myšlienkové pochody, bolo by to pre ostatných jednoduchšie.

Zabudni :smile: 

Zverejnené
pred 22 minútami, Sniper pridal:

A čo je podľa teba trápnosť? 

To že Francúz sa dohodol s Britom, ktorý ani nie je členom .

A to čo im na to "kapitánovanie" povie Nemec Merz, len čo zostaví vládu, zatiaľ asi neriešili.

A keďže stále neurčili, kto má byť ten spoločný hovorca, ktorý bude za jednať s Trumpom, ten ich akurát tak zase pošle do AHA.

Aj keď decentnejšie než Zelenského, za zatvorenými dverami.

Zverejnené

A výsledok je, že veľká Rus nedokázala obsadiť územie UA ani za tri roky, nie to za tri dni.

Zverejnené
pred 1 hodinou, Sniper pridal:

Keby si nám zakaždým ozrejmil svoje myšlienkové pochody, bolo by to pre ostatných jednoduchšie.

Skúsim, nakoľko sa s priaznivcami ruskej agresie stretávam takmer každý deň: Je dôležité, že rusi postupujú a tešia sa z akejkoľvek neschopnosti tejto agresii čeliť. Najlepšie by bolo EU a Ukrajinu vymazať z mapy. Každý kto pomáha rusom, nepotrebuje hovorcu.

Zverejnené
pred 1 hodinou, alamo pridal:

To že Francúz sa dohodol s Britom, ktorý ani nie je členom .

Toto sú fakt argumenty hodné ficoidných neonacistov. Oni tiež vyťahujú každú blbosť len aby mali o čom kotkodákať na Facebooku so svojimi priblblými trollmi.

Zverejnené

Ja by som sa.. Na Zelenského mieste.. Už asi radšej na Ukrajinu nevrátil..

Na Divokých poliach, takéto náhle personálne zmeny, tradične môžu prebiehať veľmi divoko. Po kozácky.

Keď už mu po tej scéne v Bielom dome, bolo verejne poradené aby odstúpil z funkcie.

https://www.france24.com/en/americas/20250302-us-republicans-take-to-airwaves-to-suggest-zelensky-may-have-to-step-down

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/trumpovi-republikani-tlacia-na-zelenskeho-odstupenie-ako-nevyhnutna-cesta-k-mieru

Zverejnené

He..

Kto niečo takéto navrhol u nás, ten bol automaticky vyhlásený za chcimíra, Putinovho agenta, alebo dokonca Ficoidného neonacistu..

Citát

Francúzsky prezident Emmanuel Macron a britský premiér Keir Starmer navrhujú medzi Ukrajinou a Ruskom mesačné prímerie, ktoré by sa vzťahovalo na more, vzdušný priestor a energetickú sústavu. 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/742945-macron-a-starmer-navrhuju-mesacne-obmedzene-primerie-medzi-ruskom-a-ukrajinou/

Zverejnené
pred 7 hodinami, Sniper pridal:

Toto sú fakt argumenty hodné ficoidných neonacistov.

Neonacista, alebo boľševik, to máš za jedno.

Mám ale dojem, že Trump a Putin začínajú byť spojenci. Obaja majú spoločný cieľ: Celosvetový Mier !

Zverejnené
pred 10 hodinami, alamo pridal:

Ja by som sa.. Na Zelenského mieste.. Už asi radšej na Ukrajinu nevrátil..

alamo, tradicne  nie si schopny vnimat realitu inak ako len cez svoj filter.  Asi nie je krajina na svete, kde ked lider krajiny je ochotny sa postavit najsilnejsiemu samcovi tak by to brali ako neschopnost. To su pudy a funguju vsade.  Na Ukrajine si nikto ani len nedovolil to kritizovat.   

A tak inak, moj  laicky komentar:
1.  Nie je mi uplne jasne ci Zelensky stratil nervy alebo to mal pripravene.  Skor to prve a to je potom jeho chyba, pretoze obabrat Trumpa nevyzera ako velky problem.  
2. Mier bez bezpecnostnych zaruk je fikcia,  takto sa neda s Ruskom jednat.   Otazka je ake zaruky ale Trumpove slova ze to ma stat na jeho slovach, lebo jeho pocuvaju to nie su zaruky.  
3.  Cela dohoda vyzerala tak ze Ukrajina sa zaviaze predat svoje nerasty za pokracujucu pomoc, ktora sa bude voci buducim ziskom zapocitavat.  A pokial by to neobsahovalo dalsi tlak na Ukrajinu aby kapiulovala, tak to je sice bolestive ale je to nieco o com sa a jednat. 
4.  Cisla v dohode vyzerali ako hausnumera,  keby to bolo take vynosne, tak by ukrajina uz davno tazila.  V situacii ked vsetky investicie budu ohrozene dalsim ruskym utokom, tak realne takato dohoda nema pre USA velky zisk.  A tak podpisat sa mi zdalo za Ukrajinu celkom slusna moznost.

Zverejnené

Za štyri roky Američania zistia, aké veľké geopolitické chyby ktoré ich fašistická vláda spravila, síce už bude neskoro, ale aspoň sa poučia. Čo bude so Slovenskom sa uvidí, ale predpokladám, že toho času už to bude bezvýznamná krajinka niekde na periférii, ak sa potvrdia pesimistické odhady, tak aj bez automobiliek. Ľud si tak prial, ľud si tak zvolil.

Zverejnené
pred 4 hodinami, buky pridal:

Mám ale dojem, že Trump a Putin začínajú byť spojenci.

Ano, ale Trump nie je neobmedzeny vladca a jeho sympatie este nedokazu vsetko.  Zastavi pomoc Ukrajine a bude jej robit zle, ale keby chcel pomoct Rusku, tak narazi na mnozstvo zakonov aj vlastnych kongresmanov.

Zverejnené

Tuším na sme.sk som čítal príspevok, aká je to suverénna politika na štyri svetové strany: nevieme kde je sever, sereme na západ, žereme hovná z východu a z juhu počúvame o návrate stratených území.

Paráda, tomuto vravím žiarivá budúcnosť.

Zverejnené
pred hodinou, tyso pridal:

nie si schopny vnimat realitu inak ako len cez svoj filter

To tu robíme všetci.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov