Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Hm, Trump požaduje od UA nerastné bohatsvá vzácnych kovov a na oplátku zostane časť Ukrajiny suverénnym štátom resp. pod ochranou USA. Zo strany ruska je to kompromis, že Ukrajina sa nezačlení do NATO.

Zverejnené

Zaujímalo by ma, čo na to ficoidní dezoláti, ale nepredpokladám, že sú schopní rozmýšľať tak ďaleko, aké to bude mať v budúcnosti dôsledky.

Zverejnené

Oni by nepriznali, ze sa mylili ani keby to bolo oficialne potvrdene. Nie som si isty, ci su schopni si vobec uvedomit, co sa deje. Oni az prilis (vacsina) zije v tom, ze dezinfo scena je ta slobodna a jedina spravna. A tym, co tvrdia, ze vojna nie je, ci je to len lokalny konflikt by som doprial tyzden v bombardovanych oblastiach. A tym, co velebia russko, tak tych by som nalodil na boing a vysadil niekde mimo moskvy na rok. Nech si tam ziju. Po roku by som sa ich opytal, ako sa im tam paci. 

Ked uz mam zit pod nejakou sferou vplyvu, tak urcite zapadnou. Nie tou pretlacanou lgbti politikou, ale starou dobrou zapadnou kulturou. Nemam nic proti lgbti, ale ti sasovia, co sa obliekaju a demonstruuju ako pajaci obleceni, tak ti len zle robia normalne zijucim lgbti ludom. K tym nebinarnym a inym sialenym oznaceniam sa nebudem ani vyjadrovat. Toto naozaj nepovazujem za normalne a chcem, aby moja dcera vyrastala v normalnom a bezpecnom svete. Aby na wc neprisiel chlap, ktory sa identifikuje ako zena. Toto povazujem za chore v spolocnosti.

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

To nebude stačiť. Rusko sa zaviazalo už v Budapeštianskom referende, že bude uznávať ukrajinskú štátnosť a celistvosť územia. Ako to dopadlo, vieme.

Ruský teroristický štát treba zničiť ekonomicky a demograficky tak, aby táto nacisticko-boľševická beštia už nikdy nezdvihla hlavu.

Zverejnené
pred 36 minútami, Sniper pridal:

Ruský teroristický štát treba zničiť ekonomicky a demograficky tak, aby táto nacisticko-boľševická beštia už nikdy nezdvihla hlavu.

Jo, presne toto mali kedysi v úmysle aj vojská treťej ríše. Ale ujo Theodore s pánom Winstonom sa rozhodli, že tak to nebude. 

Skoro by som to povedal až tak, že USA majú Rusko radi a nenechajú si ho zničiť, budú si ho chrániť.

Zverejnené
pred 52 minútami, irb pridal:

Skoro by som to povedal až tak, že USA majú Rusko radi a nenechajú si ho zničiť, budú si ho chrániť.

Neverím, že rusko pristúpi na požiadavky Trumpa. Rusi majú historicky vlastnosť bojovať a vyhrať. 

Zverejnené

Myslím, že čo sa deje na povrchu, v titulkoch novín, je jedna vec a čo sa deje pod pokrievkou, mimo vedomia nás, plebsu, je vec druhá.

Zverejnené

Ano, ale z histórie dobre poznáme ruskú komunistickú ideológiu, kde západ predstavoval úhlavného imperialistického nepriateľa. Putin podľa mňa potrebuje ukázať svoju moc a tam diplomacia nepomôže. Ruská armáda postupuje a tak nemá dôvod na  mierové vyjednávanie. 

Zverejnené

Ideológia, to je presne to, čo je určené pre davy. 

V skutočnosti všetka ruská technika je tak či onak založená na západných technológiách. To je to, čo sa deje pod pokrievkou - spolupráca v tajnosti.

pred 22 minútami, buky pridal:

Ruská armáda postupuje a tak nemá dôvod na  mierové vyjednávanie. 

Možno má dôvod k mieru. Ale ak postupuje, tak určite nemá dôvod prijímať nejaké ultimáta.

Zverejnené
pred 1 hodinou, buky pridal:

Rusi majú historicky vlastnosť bojovať a vyhrať.

Bojovať áno, Rusko je agresívny štát, ktorý využíva každú príležitosť na útok (viď čečenské vojny), len s tým víťazstvom je to otázne. V Afganistane vedia o tom svoje.

Zverejnené

tak irb veri ze sa nieco deje pod pokrievkou:) ale skor nie, Trump nema ziadne genialne strategicke predstavy. To su ad hoc napady a dokaze si protirecit v jednej vete. 

Zverejnené

Síce nevidíme do zákulisia, ale postačuje, že Trumpa zaujíma ekonomický rast jeho krajiny. Kam ďaleko zájde nevedno. Pokiaľ ide o zbrojenie je to po drogách najväčší biznis. Ak sa pozriem na našu armádu, tak vo veľkom ešte ruská technika. Sme v NATO ale takmer bez americkej technológie ?

Zverejnené
Dňa 13. 2. 2025 at 23:34, Sniper pridal:

Zaujímalo by ma, čo na to ficoidní dezoláti, ale nepredpokladám, že sú schopní rozmýšľať tak ďaleko, aké to bude mať v budúcnosti dôsledky.

Ja som síce Fica nevolil..

A aké to majú byť tie dôsledky konkrétne? 

Zverejnené
pred 42 minútami, tyso pridal:

upadok Slovenska

A máš nejaký návrh, ako na to reagovať? Čo teraz treba robiť? 

Zverejnené

nuz,  na to su viacere pohlady, idealne mat tak jasnu obciansku podporu aby doslo k novym volbam.   Ale ako defenzivny scenar je mat  odpoved na to ked sa ta budu vnuci pytat co si robil ked Slovensko slo do problemov.  To je nieco o vlastnej hrdosti a konzistencii.

Zverejnené
pred 1 hodinou, alamo pridal:

A aké to majú byť tie dôsledky konkrétne?

Čo myslíš koľko investorov sa bude s radosťou hrnúť do krajinky niekde na periférii a s ruskými tankami za hranicami, kde proruská vláda otvorene verbálne útočí na , NATO a spojencov?

Zverejnené

Momentálne je vidieť, hlavne úpadok celej Európy, celá je irelevantná, celá ide do problémov.

Mno.. Tak zásadný problém je, že "oni rokujú, o nás bez  nás".

A keď už bol zvolaný  akurát na dnes ten mimoriadny sumit v Paríži, tak by sa hodilo vymenovať tam nejakého toho "spoločného vyjednávača", ktorý by mal jasný mandát sa na tých rokovaniach zúčastniť.

Bez toho aj či i len tie náreky "že rokujú, o nás bez nás", sú iba irelevantné kňučanie.

Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

Čo teraz treba robiť? 

Ano, čo treba robiť voči ruskej agresii. No skús.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov