Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 2 hodinami, buky pridal:

Práve pred voľbami Putin avizoval, že radšej by videl na mieste prezidebta niekoho iného ako Trumpa.

chcel mu pomoct, ruska podpora nie je prave terno pri americkych volbach.  Na rozdiel od slovenskych

Zverejnené
Citát

„Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.“ —  Karel Čapek

Zverejnené

To by mohli sociálne siete zrušiť. V diskusiách ľudia nehľadajú informácie, tie by si mohli nájsť z relevantnejších zdrojov. Sociálne tvory potrebujú komunikovať, obhajovať postoje s ktorými sa identifikujú ako skupina, tlupa... a spochybňovať, alebo dehonestovať názory oponentov inej tlupy. Tu nejde o hľadanie pravdy, alebo vedomostí. Chápem, ako to pán  Karel Čapek myslel, ale keby navštívil futbalový, alebo hokejový zápas pochopil by, že rev fanúšikov je atavistickým pudom stáda, ktorý je našťastie v športe iba symbolickým prejavom agresivity.   

• Pridať bod 1
Zverejnené

Snazim sa sledovat ake su Trumpove plany pre Ukrajinu a zatial som len zmateny.  
1. Je asi zjavne ze chce dosiahnut aby sa zastavili boje na dnesnych liniach. (  Ukrajinci odidu z Kurska co im dava istu paku na jednanie o zmenach linie ).
1.  Na Ukrajinu ma paky a Zelensky v podstate suhlasil s tym ze by to slo  ale ze nebude suhlasit s tym ze to uznaju ako diplomaticku realitu.  Ale je mozne ze nejake ustupky by este spravil ( Ale uznanie Krymu za rusky je dost tvrde,  musel by za to nieco skutocne dostat)
2.  Rusi urobili malicky krok,  oznamili ze vlastne uz dosiahli vsetky ciele vojny.   Nic zavazne ale beriem to ako signal ze su ochotni jednat.
3.  Trump oznamil ze chce znizit ceny ropy,   to sa mi zda len ako hovadina.   Pod cenu 60 USD za barel sa nebude dat krakovat a tak USA nebude schopne vyvazat.  Saudi maju problem s vlastnymi vydajmi a nie je paka aby sli dobrovolne do deficitu.   A tak to vyzera ako prazdna hrozba.   Bojim sa ze ked Trump narazi na realitu, tak mu tato vojna "odide od chuti" pretoze zatial nie je vidiet jasnu cestu ako z nej von. 

Zverejnené
Citát

Objem plynu v ukrajinských zásobníkoch klesol na takmer kritickú hranicu 10 % a krajina naliehavo potrebuje začať dovážať značné množstvá, aby uspokojila svoje potreby, uviedol bývalý šéf tranzitného operátora Serhiy Makogon. na Facebooku.

Denná produkcia plynu nemôže pokryť všetky potreby Ukrajiny v chladnom období a krajina čerpá plyn do zásobníkov počas letných mesiacov na použitie v zime.

https://www.reuters.com/business/energy/ukraine-has-start-urgent-gas-imports-says-ex-head-transit-operator-2025-01-29/

Absurdné..

Zverejnené

Technicky vie Polsko dodat plyn, je to len otazka ceny,  zrejme o tom je tato sprava od ukrajiny pre EU.

Zverejnené
pred 3 hodinami, tyso pridal:

Snazim sa sledovat ake su Trumpove plany pre Ukrajinu a zatial som len zmateny. 

Trump je biznismen. Jeho nezaujímajú morálne aspekty problému územnej celistvosti Ukrajiny a práva Ukrajincov na sebaurčenie. V biznise rozhoduje iba to, kto má aké zisky. Lenže víťazstvo Ruska na Ukrajine by podkopalo aj autoritu USA, ako globálnej veľmoci. Podkopalo by to aj jeho doktrínu "Amerika na prvom mieste".

Zverejnené

Trump je podla mna hlavne egomaniak a spolieham skor na to ze chce spravit svoj zarez do historie.  Ale sucasne sa bojim ze nema na to predpoklady.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené
Dňa 30. 1. 2025 at 21:28, tyso pridal:

Trump je podla mna hlavne egomaniak 

Niečo muselo motivovať voličov v USA, dať Trumpovi hlas. Nie som fanúšikom Trumpa, ale to, že jeho politika oslovuje aj Orbána, Ficových voličov a extrémistov v EU, by si zaslúžilo reflexiu minulej politiky aj v radoch jeho opozície.

Zverejnené

U nás ovce motivovalo presvedčenie, že Trump ukončí vojnu na Ukrajine za jeden deň. Stádo nie je možné presvedčiť, že russká politika je o korupcii, zastrašovaní opozičních strán, novinárov a niekedy aj fyzická likvidácia, ktorá nikdy nebude spravodlivo potrestaná. Som presvedčený, že pre dnešnú koalíciu je russká politika vzorom a tak sa začínajú aj správať. 

Zverejnené

Som presvedčený, že tá motivácia nebola a nie je myšlienková, logická.

Motivácia je v podvedomom a nevedomom cítení. 

Tie myšlienky a tá logika, ktorou si to ľudia navonok ospravedlňujú, je v skutočnosti iba maskovacia zásterka, lebo ľudia si nie sú schopní priznať, že v skutočnosti ich ženú iba pudy, vášne a inštinkty.

Zverejnené
pred 48 minútami, irb pridal:

Som presvedčený, že tá motivácia nebola a nie je myšlienková, logická.

Motivácia sú peniaze a kto má veľa peňazí je kráľ, má moc a možnosť ovládať.  Čisto pragmatická záležitosť, či ?

Zverejnené
pred 5 minútami, buky pridal:

Motivácia sú peniaze

Som presvedčený, že to tak nie je. 

Zverejnené

Tak potom žiješ na inej planéte :smile:

Ak Rusku budú dochádzať finnacie, tak to bude mať dopad na priebeh vojny. To je účel, ale ktovie čo má Moskva v zálohe.

Zverejnené
pred 4 hodinami, buky pridal:

U nás ovce motivovalo presvedčenie,....

Ale ja píšem o motivácii voličov Fica, nie o motivácii Putina.

Zverejnené

Ja to len dávam do súvislosti s russkou politikou. Ja (a je nás viac) jednoducho nechcem už zažiť na vlasnej koži russkú politiku a tobôž agresiu. Tebe je to zjavne jedno a ide o zbytočné emócie.

Zverejnené

Ani mne to nie je jedno a neprajem si ani Ruskú okupáciu. 

Ale je mi jasné, že vypisovaním na freespace fóre tomu nezabránim. Tu je nanajvýš možné sa dopracovať diskusiou k nejakému poznaniu.

Zverejnené

"Ale je mi jasné, že vypisovaním na freespace fóre tomu nezabránim. "

Žijeme v dobe sociálnych sietí. Sociálne siete sú založené na ochote jedincov, verejne prezentovať svoje názory. Prečo sa ale človek na sociálnych sieťach snaží prezentovať svoje názory k publiku, ktoré je pre neho anonymné? (Anonymita nie je ale prekážkou, skôr naopak. Cudziemu človeku sme často ochotný povedať aj to, čo známemu nikdy nepovieme.) Je to túžba po sociálnom uznaní? 

V minulosti sa ľudia stretávali na trhoch, v hostincoch či na námestiach, kde viedli debaty. Sociálne siete simulujú toto prostredie, len s oveľa širším dosahom a bez fyzickej prítomnosti.

Účasť na sociálnych sieťach vytvára možno ilúziu vlastnej významnosti. Mnohí ľudia veria, že môžu ovplyvniť verejnú mienku, aj keď v realite majú ich príspevky iba zanedbateľný efekt. Je to hľadanie potvrdenia vlastného svetonázoru? Čiastočne to môže byť iba atavistický evolučný pud – byť súčasťou spoločenskej diskusie v tlupe? Sám neviem prečo to tu píšem, ale fakt, že to tu píšem potvrdzuje iba to, čo tu píšem.

Zverejnené

Prítomnosť je uchopiteľnejšia, ako minulosť alebo budúcnosť. Overiť si to môžeme napríklad pri bolesti zubov.

Zverejnené

Je koniec, oranžový somár rozhodol, že Ukrajina nevyhrá. Navyše USA sa sťahujú z Európy, vraciame sa do obdobia podobného Studenej vojne. Už je len otázkou času, kedy Rusko zaútočí znovu.

Zverejnené

Ze by ustupok putlerovi zo strany trumpa? Ak este ziska pristup k nerastnym surovinam, plus uvalene cla, potom sa lahko splnia sluby o skvelej amerike. Europu ponecha na pospas putlerovi, orbanovi a im podobnym. O 10-15 rokov zi orban zoberie to, co bolo trianonskou zmluvou zhabane madarsku. 

Zverejnené

koniec bude ak to europa vzda, to sa este nestalo. finacne dokaze eu bez problemov nahradit usa. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov