Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 24 minútami, Tono pridal:

svet stále ovládajú evolučné zákony

Aké evolučné zákony? To, že organizmy neustále mutujú a že prírodný svet sa mení a že prežijú tie organizmy, ktorých mutácie sú v súlade s meniacim sa svetom prírody? 

Čo to má spoločné s Európou a hlavne - čo to má spoločné s ľuďmi, konajúcimi na základe vlastného myslenia?

Zverejnené
pred 29 minútami, slimak pridal:

Ak to bola reakcia na moj prispevok. 

Nie nebola to reakcia na tvoj príspevok, ale moja rezignácia. Samotná existencia na tomto svete je už dostatočným dôvodom dúfať, že smrť, bude blažený pocit vykúpenia z tohoto údelu. Neexistencia vedomia je jediný spôsob, ako sa zbaviť atavistických pudov evolúcie, ktorá nás tu nútia žiť, trpieť a naplňuje nás strachom zo smrti. 

pred 25 minútami, irb pridal:

Čo to má spoločné s Európou a hlavne - čo to má spoločné s ľuďmi, konajúcimi na základe vlastného myslenia?

Európa uverila, že život jej občanov môže byť naplnený ekonomickou prosperitou,  láskou, porozumením, toleranciou, humanizmom...

Zverejnené
pred 10 minútami, Tono pridal:

Európa uverila, že život jej občanov môže byť naplnený ekonomickou prosperitou,  láskou, porozumením, toleranciou, humanizmom...

A v čom je to v rozpore so zákonmi evolúcie?

Zverejnené
pred 12 hodinami, irb pridal:

A v čom je to v rozpore so zákonmi evolúcie?

Evolúcia, ktorá nemá žiadny zmysel a ani cieľ, nemôže zaručovať žiadne hodnoty, ktorým dávame synonymum ľudské hodnoty. Etické správanie je len prejavom správania v čase dostatku zdrojov. Ak bude EU čeliť nedostatku zdrojov, etické správanie bude minulosťou a EU sa rozpadne. Čo dnes dáva EU potenciál, pre budúci vývoj? Napríklad v kontexte evolučných výhod? Je to humanizmus, ekológia, ľudské práva? Osobne si myslím, že nás čaká obdobie rozpadu EU a návrat k totalitným systémom. 

Zverejnené
pred 13 hodinami, Tono pridal:

Etické správanie je len prejavom správania v čase dostatku zdrojov.

To nie je pravda. Mnohí ľudia sa eticky správajú aj v čase najvyššej hmotnej núdze.

Zákony evolúcie nie sú vôbec v rozpore s etikou. Príroda a jej zákony totiž nič z tých etických či mravných hodnôt ani nediktujú a ani nelikvidujú. 

Príroda s jej procesmi tvoria iba základ, podklad, na ktorom ľudia tvoria svoje spoločenstvá a ich poriadky. Tak ako plátno a farby neurčujú maliarovi, aký obraz má namaľovať, tak zákony evolúcie neurčujú ľuďom, či sa majú správať eticky alebo neeticky, ale iba umožňujú, aby človek myslel, cítil a podľa toho konal.

Zverejnené
Citát

https://www.topky.sk/cl/10/2645267/Usli-pred-krvavou-vojnou--Kolko-ukrajinskych-utecencov-sa-ukryva-na-Slovensku--V-Europe-su-cele-miliony-

Krvavá vojna trvá už bezmála dva roky. Bezprecedentná a neočakávaná agresia ruských síl na území nášho východného suseda si vyžiadala životy tisícov ľudí. Už od prvého dňa konfliktu krajinu opúšťajú najmä ženy a deti, tie však neostávajú samé, uteká každý, kto nechce byť súčasťou nezmyselného konfliktu.

"nezmyselný konflikt"?

Sú topky mainstream? 

Zverejnené
pred 21 hodinami, Tono pridal:

Európa nie je dnes ochotná akceptovať, že svet stále ovládajú evolučné zákony. 

To je základom učenia menom "Marxizmus"..

Že spoločnosť sa vyvíja "evolučne"..

Phe..

Ale ak mal pravdu David Hume..

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Is–ought_problem

Tak medzi vecami ktoré "sú", a vecami "ktoré by mali byť".. Je nejaký ten rozdiel..

A potom.. aj ten "russký" pohľad na vec.. Je "rovnako dobrý" ako ten "náš"..

Vyhrá ten, kto presvedčí "ľud".. "Hlas ľudu, hlas Boží"..

:certisko:

..

Čo Ukrajincom sľubuje za to že zdochnú v boji za vlasť, vyspelý progresívny západ?

Napríklad..

"Žerte červy.. Zachránite globalizovaný svet.."

Skvelá motivácia, do boja..

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cerv-nase-spasa-Maso-1x-tydne-mleko-z-velblouda-CT-bouchla-divaka-do-bricha-747501

Zverejnené
pred 4 hodinami, alamo pridal:

"nezmyselný konflikt"?

Sú topky mainstream? 

Bezprecedentná agresia ruských síl,

Zverejnené

Phe.. Môžete (milí chčibojové..) ma kľudne obviňovať že som "chcimír".. Som zvyknutý..

Áno.. Navrhoval som, aby sme s Rusmi viedli skutočné rokovanie o zastavení bojov..

Problém je, že teraz to už fungovať nebude..

Teraz Putin, také návrhy odmietne..

Zverejnené
pred 20 hodinami, buky pridal:

Bezprecedentná agresia ruských síl

Naozaj bezprecedentná? To jest, že bez precedensu? Že nikdy v minulosti sa nič podobného vo svete neudialo? 

Nie je to skôr naopak? - Že Rusko žije v minulosti a berie to tak, že keď také agresie boli pred 100-200-300 rokmi normálne, tak môžu byť normálnymi aj v súčasnosti?

Zverejnené
pred 22 minútami, irb pridal:

Náboženský štát..

Skús nahradiť pojem "Boh", pojmom "pravda"..

Láska.. Milosrdenstvo.. Demokracia..

Ideál ako ideál, úplne zameniteľné..

Výsledok.. Rovnaké krvavé sračky..

Zverejnené

V tomto však predsa len vidím rozdiel. 

Náboženstvá majú totiž preddefinovaného svojho Boha,

Ale ideál pravdy nie je preddefinovaný. Pravda sa získava postupným skúmaním, bádaním, poznávaním. A podobne je to aj s  láskou.

To, čo ty máš zrejme na mysli, to sú nejaké PREDDEFINOVANÉ pravdy, lásky, milosrdenstvá, preddefinovaná demokracia... Avšak v prípade preddefinovanosti týchto vecí sa nutne musí jednať o paškvily.

Zverejnené
pred 45 minútami, alamo pridal:

Výsledok.. Rovnaké krvavé sračky..

V tomto s tebou súhlasím. Ak by som dokázal reinkarnovať človeka z ľubovoľnej historickej doby za posledných 140 000 rokov a mohol sa ho spýtať na jeho život, asi by som nenašiel jedinca, ktorý by v svojom živote nezažil vojny, násilie, vraždenie... Výnimka súčasnej generácie, žijúcej v Európe, len potvrdzuje toto pravidlo spolužitia nášho druhu.   

Zverejnené

@irb @Tono

A viete o tom, že v Európe máme "Európsku raketovú krízu"?

Na to slúžia.. pseudoproblémy.. Ukrajina.. Palestína.. Globálne otepľovanie..

Aby "ľud" nevšímal si skutočné trable..

:focus:

Zverejnené
pred 13 minútami, alamo pridal:

@irb @Tono

A viete o tom, že v Európe máme "Európsku raketovú krízu"?:focus:

Európa je v kríze z degenerácie, ktorú spôsobil jej blahobyt. Vedecko technický pokrok priniesol vyspelým krajinám technológie a materiálne zdroje, ktoré vytvorili nerovnomerné podmienky, pre využívanie zdrojov tejto planéty. Migrácia z chudobných regiónov je len prirodzeným prejavom vyrovnávania týchto rozdielov.  

Zverejnené

@Tono

"Spravodlivosť" je tiež iba.. ideál..

Mno.. Ja osobne nemám dlhy, neplatím alimenty, nemám pôžičky, nesplácam hypotéku..

Som "extrémne bohatý a slobodný jedinec"..

Aké by si mi asi tak naparil dane, aby som vyriešil všetky problémy sveta..

Síce nie som "Breivik"..

Ale keby sme sa osobne stretli, usuším takú facku že si pobozkáš vlastnú riť a žiadny chirurg ťa nenarovná..

Nemám rodinu... Som sám.. Nemám nikoho kto by mi rozumel.. Nemám čo stratiť..

Radšej ťa pobozkám na líčka.. Ty blázon z rozumu..

Zverejnené
pred 3 minútami, alamo pridal:

@Tono

Ja osobne nemám dlhy, neplatím alimenty, nemám pôžičky, nesplácam hypotéku..

Nerozumiem, tvoj príspevok bol adresovaný mne.?

pred 4 minútami, alamo pridal:

@Tono

Aké by si mi asi tak naparil dane, aby som vyriešil všetky problémy sveta..

Ja tiež nemám dlhy, neplatím alimenty, nemám pôžičky, nesplácam hypotéku..

Ako to súvisí? 

pred 6 minútami, alamo pridal:

@Tono

Ale keby sme sa osobne stretli, usuším takú facku že si pobozkáš vlastnú riť a žiadny chirurg ťa nenarovná..

Moja maličkosť nijako neovplyvňuje tvoj život, za čo by som si zaslúžil facku?

Zverejnené

"Európska raketová kríza" je tiež iba pseudoproblém. 

Prečo by sa Európa mala v tom nejako zvlášť angažovať? 

Zverejnené
pred 17 minútami, irb pridal:

Prečo by sa Európa mala v tom nejako zvlášť angažovať? 

Načo sa má angažovať Európa, veď nechajme Rusko, nech sa ono angažuje. Rusko predsa najlepšie vie, čo sú záujmy jeho vplyvu. A komu nie sú jasné jeho záujmy, nech sa pozrie na mapu ZSSR a jeho bývalých satelitov.

Zverejnené

@Tono

Snažím sa zo všetkých síl, prežiť v spoločnosti "normálnych ľudí"..

Je to občas veľmi vyčerpávajúce..

Tak si to musím vyventilovať, občas aspoň "rétoricky"..

Soráč...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov