Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

vsetko je to o dovere v institucie a tato kupliarska politicka "elita" ma doveru na bode mrazu.....a paradoxne si za to moze sama, pretoze to, ako kriminalizovali vsetko a vsetkych, ked boli v opozicii a teraz ich to dobehlo....nikto tu uz nikomu a nicomu neveri....ale je aj svetlo na konci tunela a tento pan  a mozno aj nejaky dalsi odbornici resp. odbornicky, aby som neurazil niekoho (ze game) sa presadia a dokazu nas vyviest z tejto vladnej doby temna....co sa tyka dovery...

https://tv.pravda.sk/relacie/ide-o-pravdu/epizoda/5306-ide-o-pravdu-s-analytikom-martinom-smatanom-keby-sme-zavreli-rizikove-regiony-nebol-by-problem?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_rubrikovy_box

Zverejnené

nie si originalny....tak by ta teraz asi ohodnotil dead.....ja patrim medzi obcanov, co absolutne nedoveruju nikomu a nicom okrem seba sameho....som asi pozitivne naladny negativnym pristupom terajsej koalicie ked bola opozicia...ked nieco povedia alebo niekoho cituju, tak automaticky naskoci u mna semafor s cervenym svetlom.....

Zverejnené
pred 10 minútami, informator napísal:

ja patrim medzi obcanov, co absolutne nedoveruju nikomu a nicom okrem seba sameho.....

To je v poriadku, to je dnes v mode a sebaisti hlupaci tym padom nemaju ako zistit, ze sa mylia :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

akurat klame, veri svojim vodcom. tieto jeho prezentacne bullshity su jeho racionalizacia

Zverejnené

a znovu dvaja odbornici na pointy agitacnych plagatov a satiricke karikaturne umenie, hodnotia......ale tyso ma trochu pravdu...klamem, lebo som zatajil, ze doverujem svojim najblizsim a svojim osobnym lekarom... :)

Zverejnené
pred 12 hodinami, alamo napísal:

https://www.osel.cz/11427-co-nas-ceka-a-nemine-v-prubehu-epidemii-covid-19.html

Podľa článku, stredný odhad počtu úmrtí na COVID v Česku ide cez 92000.

Pekny clanok, niekto by mohol spravit podobnu analyzu pre slovensko.

Treba si uvedomit, ze sucasny pocet umierajucich ma 2 az 3 -tyzdnove oneskorenie, teda sucasny pocet umrti na covid treba spajat z poctom infikovanych zpred 2 az 3 tyzdnov.

A ak chcem vediet pocet mrtvych k sucasnemu stavu pozitivnych testov, treba sucasne pocty vynasobit zhruba 5x, co je naozaj vela.

Podobne je to s kapacitou lozok nemocnic a intezivnej starostlivosti: zase trva zhruba tyzden, od nakazy, nez je clevk hospitalizovany, a zhruba dva tyzdne na jednotku intezivnej startlivosti. Takze sucasna vytazenost je zhruba k polovicnemu mnostvu momentalne hospitalizovanych.

pred 3 hodinami, tyso napísal:

Ale kludne sa pozbierajte vsetci co to chcu, hromadne sa nakazte a ti co preziju po dvoch tyzdnoch mozete zit ako chcete. 

Bohuzial takto prijemne to nefunguje: hromadne nakazeni by nam na dlhsi cas zahltili zdravotnictvo, takze aj taky banalny zapal slepeho creva by v tomto case mohol byt pre nas osudny.

Zverejnené

Dnes asi o pol ôsmej bol Matovič na TA3, mal tam rozhovor.

On sám tam povedal že účinnosť testov je asi 30%.

A s desiatich nakazených odhalili iba troch.

To povedal sám Matovič verejne v televízii.

Takže...

Ak testy odhalili asi tak 5000 nakazených.

Ďalších viac ako 10 000 nakazených ktorých neodhalili, zajtra ráno pôjde do práce s papierom že sú "fit". A budú tam šíriť nákazu ďalej.

A to nerátame, zbytok Slovenska kde sa zatiaľ netestovalo.

Čo má mať toto čo sa teraz deje spoločného s nejakým "rozumom", "rozumnou vládou", "inteligeciou" alebo "plánovaním"?

Zverejnené

Ako dopadlo plosne testovanie ludi na Orave? Kolko percent ludi sa vlastne dostavilo?

Zverejnené

Nič alamo to nema spoločne, čo sa tu deje je výsledokm paniky a iluzii, drahými "riešeniami". Ak je pravda, že nám polovica unikne, tak to pomože na par tyzdnov. Preto od začiatku píšem, že táto vláda a nie len v SR je zodpovedna za tento stav, samozrejme okrem benevolencie ludi v doržiavani pravidiel. Ale to, že matovič niečo vyhlási nie je podstatne, dôležité je kolko realne % testovaním môžeme podchytit. A vyhliadky neboli od začiatku idealne.

Mohli zahajit aj očkovanie , čo navrhoval Celec. V číne čoskoro aplikuju vakcinu.

Zverejnené

O týždeň, maximálne dva začnú kolabovať nemocnice.. 

Matovič sa bude v telke verejne rozčurovať, že on urobil všetko čo sa dalo a myslel to dobre..

A za ten prúser predsa nemôže on ale "nezodpovedný ľud - blbý Slováci".. 

To nám bude tvrdiť do očí..

Zverejnené

dnes Celkovo tak v nedeľu na Orave otestovali 10 146 ľudí, z ktorých 629 bolo pozitívnych.
6%

To je dva krat viac ako doposial. Ak by bola premorenost na urovni 3-4% to znamena, že je vela bezpriznakových, alebo si ludia robia z toho zarty. Serme na Matoviča, zrejme to nevyjde a bude tu druhy lock down, ja myslím, že to nie je normalne, čo tu robia "Experti". Kde boli dva mesiace dozadu, nech si pozrie, čo rozni experti hovorili, nechali sme sa učičikať. KAždy je mudry ked vidí exponencialu, ale prečo sme sa na to nepripravili poriadne a nekilovali atomovou hlavicou uz na začiatku? tak sa opytaj tych mudrych teraz zas rozdavaju rozumy..

Zverejnené

prípad írska:

https://covid19.who.int/region/euro/country/ie

Zaviedli lockdown skôr bez testovania pri menších číslach (ktore sú už tiež vysoke). Efekt sa už dostavil. Skorý lockdown je dokazazatelne ekonomicky lepšie riešenie, podchytene dobrým trasovaním a sledovateľonosťou, ako Matovičove riešenie, bez dobrého trasovania s vratenim sa o mesiac dozadu.

Nevadi, lockdown je posledne riešenie všetci si to myslia, všetci to u nas  vypisuju no a opak je dokazetelna pravda.

Mohli robit od leta mikro lockdowny, tam kde to prestali zvladat okamžite zastavit mobilitu ludi, izolovat, testovat, trasovat a pandemiu by sme tlmili už v samotnom zárodku rastu, nič z toho sa nedialo, evidentne najlepšie riešenie (nie raketova technika) nebola použittá ani v jednej z vysp. krajin europy.

Zverejnené

ma tu este niekto  pochybnosti, ze islo gangu styroch iba o peniaze?....a tie zazracne 3 erka (russko, rozostup, ruky) zjavne nemaju ten ucinok, co sa tu prezentuje....hlavne, ze si testovacia lobby prisla na svoje a zatmenie bude aj tak.....naplna sa moja predvolebna obava a strach z byvalej opozicie.....gratulujem tu pritomnym fanusikom tejto zhumplovanej schizofrenickej skupiny tzv. zmeny k lepsiemu.....

Zverejnené

no, okrem idiotov si to nikto nemysli.  Ale ved predved ako si pouzil "vlastny rozum" a prisiel si k takemuto zaveru.  Trochu srandy v tazkych casoch pomoze.

Zverejnené

Teraz som dopozeral tlacovku(rozpozeranu ked sla nazivo,ale uz neviem z akeho dovodu som to prerusil). V podstate im vyslo pocasie a ti ludia boli trpezlivi, ci museli. Ci mali ucast 91%? nemyslim si a vedia to aj oni,ak mali realne 70% mozu byt spokojni aj my. Ja som zachytil v nedelu od starostou,ze ich bolo 55 -65%. Do 91% to ma daleko a vieme,ze to pravda nieje ale toto nemusi byt problem. Ucast Matovic zabezpecil nadocakavanie. To mu vyslo. 

Bola otazka od novinarky z pravdy, na falosnu pozitivitu, vyletel na nu Krajci. Ze ludia sa dali pretestovat a vyslo im negativne. Ze to nieje mozne,podla Krajciho nazoru - ze skoro 100% ak su pozitivny, vyjde to aj na PCR teste a dopovedal,ani si nevie predstavit,kedy by si mohli spravit ten test(som si isty ze z tych 5500 pozitivnych aspon 100 - 200 ludi si spravilo a my vysledok aj s PCR testov, potrebuju mat negativny a maju na to peniaze). Erik Tomas sa piatok(mozno vo stvrtok vtedy vysla o pozitivite Kotlebu informacia) objednal na PCR test a v nedelu v TA3 mal vysledok. To sa ukaze behom par dni. Ake spolahlive su tie AG testy pri falosnej pozitivite. Vlada nechce ukazat vysledky testov - validacie asi vie preco.

Ale v podstate pravdu sa dozvieme o 2,3 tyzdne a aky to malo vyznam a dopad. Este neviem ci sa rozhodli,ci to spustia pre cele Slovensko. Ak sa do toho pustia drzim im palce - maju guraz. Ak otestuju 50% su dobri. Neviem si predstavit velke mesta - Bardejov a vacsie. Neviem si prestavit dediny s 300 obyvatelmi. Orava je na testovanie idealna tam su dediny 2000 -5000. Tie maju aj nejake skoly, kulturne domy a pod.

Zverejnené
pred 1 hodinou, tyso napísal:

no, okrem idiotov si to nikto nemysli.  Ale ved predved ako si pouzil "vlastny rozum" a prisiel si k takemuto zaveru.  Trochu srandy v tazkych casoch pomoze.

cas ukaze, kto z nas dvoch je idiot....ja tvrdim, ze tento gang styroch psychomatov, urobil zo slovenska laboratorium pre statisticky urad a svoje obohatenie....a nakoniec treba dodat, ze iba idioti na druhu. si to nemyslia..... :)

Zverejnené

Teraz matovic povedal, ze mas narok len na jeden test. Teda co ja som vymyslal,ze by som piatok, siel na jeden, sobotu, na druhy a vnedelu na treti, ci skusit to aj 20 krat za 3 dni. Aj tak by som si da PCR test. Keby som to potreboval - a ze setri si peniazky, ze kazdy dalsi pokus 1600 euro. Ja by som sa na tento matovicov  test hned vykaslal. Teda vyznam kym ti neukazu presnu validaciu na 1000 ludi ci ten test je spolahlivy, ja by som nan iste nesiel.

Ale idu do toho -ja sa na to tesim. Ja pojdem na test ak na dazdi nebudem viac ako 2 minuty,resp. 2 minuty odber a vysledok mi poslete domov na meil. Aj tak sme doma vsetci 4 aspon do konca roka, ci do 1.aprila. Som zvedavy na vysledok o 2-3 tyzdne.

Zverejnené
pred 1 hodinou, Sniper napísal:

Bloger Jožko Kmeťo sa nakazil koronavírusom a bohužiaľ zomrel. Písal blogy na Sme, často celkom k veci. Škoda ho!

https://slovensko.hnonline.sk/2236640-slovensky-bloger-zomrel-v-sanitke-na-covid-19-kratko-pred-smrtou-pred-chorobou-varoval

Skoda kazdeho. Sniper, vies my vysvetlit,preco neurobili validaciu toho testu? Preco to nezverejnia? Ludia by im viac verili. Preco studiu nemali spravenu,preco ju nezverejnili aby sme si to s relitou mohli porovnat.  Davajte si na seba pozor,majte odstup.

Citát

Potvrdili to aj slová epidemiologičky Z. Krištúfkovej v relácii Pozrime sa na to v piatok 23. októbra v televízii TA3, keď reagovala na pripomienky, že odborníci ako riešenie navrhovali skôr tvrdý lockdown. „My sme navrhovali nie tvrdý lockdown. My sme navrhovali najprísnejšie uzavretie v tých najpostihnutejších regiónoch, ale nie celoslovensky. Iba sprísnenie opatrení. A navrhovali sme pravidelné raz za dva týždne testovanie rizikových skupín, ako sú zdravotnícki pracovníci, personál a obyvateôia Domovov sociálnych služieb, zamestnanci v energetike, predavačky v obchodoch a podobne,“ uviedla v piatok večer členka Pandemickej komisie.  

https://www.ta3.com/clanok/1195298/je-nevyhnutne-vypnut-krajinu.html

V case 6:30. Tu sa nezahravam so zivotmi ja,ale Matovic.

Zverejnené

Po oznámení že sa ide na to.. 

Podľa všetkého od ďalšieho pondelka, bude plno montovní aj tak stáť..

Preventívne..

Keď dopredu vôbec neviete, koľko ľudí vám po tom kakastrofickom testovacom víkende príde do roboty.. Nenaplánujete výrobu ale akurát trt..

Zverejnené

Inak co sa da robit?  Inak niesu len motovne, ale aj cementarne,vapenky, magnezitky, zeleziarne. Oceliarne. Potom sa  mozte hrat nalinke.

Realne nase magnezitky to aj tak 95% davaju do sveta. Teda Revucej sa to az tak nedotkne. Samozrejme ak fasisti nezasiahnu,ale aj keby tak to nejak vyriesia. 

V piatok som nehral tenis,lebo protihrac musel ostat v robote. Teda si myslim,ak nemaju pruser,skor si myslim zacina sa to rozbiehat. Ze budu musiet dodat tolko naco ani nemaju -ale musia to vyriesit.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov