Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Komu ako Vam pride normalne ,ze minister skolstva,premier a predseda parlamentu si nevedeli ani napisat diplomovku? Vsetci traja asi vedelli podnikat. Naj lepsie so statom - inak naco by tam sli - nieco zlepsit v tomto state?

Podvodnikom ja neverim.

Neverim tejto vlade. Klamu a vkuse a Matovic najviac. Politikovi nikdy never. 

Sars.

Od septemra ruska - u nas naskollach - v cesku aj obchodoch ci uradoch. Kvoli comu si dovli matovic nieco tak spravit co ani v cechach nie?

---------

Ja osobne od februara do konca aprila som sa bal. Zena nakupila aj drozdie aj muku - ale asi tolko co potrebovala. Drozdie si aj sama pestovala. Teda ho nenakupovala.  Neviem ona mala neviem ci drozdie - nieco na chleba a nieco na kolace. Tak ako muka psenicna a razna.

Ja uz mam toho dost. Klamali nas a klamu.  Viac alebo predovstkym zo zahranicia.  Je mozne ,ze umrtnost roku 2020 vo vsetkych krajinach bude mensia ako priemer za posledne roky.

Ja osobne som nechce ldat deti do skoly na prve dva tyzdne. Aj kvoli dotazniku aj kvoli ruskam. Kok..ako Matovic.  Ale pustim tam deti(kvoli detom,sa tesia aj na spoluziakov aj na ucitelov) - tie nic neriesiace ruska budeme mat estepol roka kedy to snad zrusia.

Ma naseru ak zrusia sutaze futbalistov. Priklad syna - pojdu do...

Co nechapem 3mesiace nemali ziadneho nakazeneho v okresoch Snina a Turc.Teplice. Mozno dalsi 7 to bolo podobne my v revucej sme mali ale sa to nesiri -naku preventivnu pc..totam davaju - celo plosne uz to robit nebudeme. Klamu ked otvoria usta myslim epidemogolov. A vkuse.

https://video.aktualne.cz/dvtv/povinne-rousky-nechapu-to-nejsou-nutne-karantena-staci-5-dnu/r~9efb88e4e09411eab115ac1f6b220ee8/

Mozno je to mensi borec ako matovic. Ten chcel Black out, tyzden pre dceru, a teraz zaruskovat deti. kokoh ,kdebol s parchatmi na dovolenke. 

Ja som bol doma. Aj deti a mesiac ci  15 rokov neboli na medzinarodnom tabore. Teda nikdy.  Kde bol te parchant? Preco nedostal pokutu ze nenosi  rusko? Co to je?

Zverejnené
Dňa 15. 8. 2020 at 17:47, electric blue napísal:

Chrípkový vírus typu A je najviac zodpovedný za epidémie a pandémie. Je to spôsobené tým, že chrípkové vírusy typu A môžu podliehať výraznej antigénovej zmene, sú schopné nájsť nový imunitný cieľ u citlivých ľudí a svojou genetickou zmenou môžu úplne znehodnotiť imunizáciu organizmu predchádzajúcimi infekciami (chrípka sa opäť šíri ako v panenskej populácii).

Ano, samozrejme, chripkovy kmen A viacej mutuje, ale z toho  este nemusi vyplyvat, ze plosne ockovanie nemoze ani ciastocne chranit. Otazka je, na aku dobu je ockovanie ucinne. Pokial je ockovanie ucinne aspon na jednu sezonu, tak by som predpokladal, ze pri zabraneniu sireniu epidemie sa rychlost mutacii znacne omedzi, a teda ockovanie by mohlo byt ucinne po dlhsiu dobu.

• Díky! 1
Zverejnené

No prave si nie som isty ci mam verit tebe, alebo tym dvom lekarom, co sa vyjadrili v zmysle, ze ockovanim proti chripke sa chrania aj ostatni. :smile:

Zverejnené

U nas sa uz hovori o opatovnom zavedeni home officu od septembra. Dost nafigu, co ja budem robit pri malej? Ved demontuje pc do desiatich minut a skoncil som s pracou 😁

Zverejnené

Ja mám HO od marca minulého roka, tak sa ma to netýka, ale uvidíme, čo bude na konci septembra, akosi idiotsky sa to vyvíja.
Veľmi ľahko sa to šíri, v skutočnosti sú nakazené stovky miliónov ľudí, ak nie viac.

Zverejnené
pred 5 hodinami, electric blue napísal:

@smiley uz si zaočkovany? :zubiska:

Nie, vsak stale cakam na tie argumenty, preco by som sa mal, alebo nemal dat zaockovat proti chripke.

Ten epidemiolog vo videu tvrdil, ze ochorenie na dve virozy zaroven je velmi nepravdepodobne. Takze odpada ockovanie z dovodu, aby ma COVID nezastihol v chulostivom zdravotnom  stave.

Zverejnené

kopu ľudí zastihne zrejme bežne v chúlostivom zdravotnom stave, a zďaleka to nie je "len" chrípka.
keď si sa doteraz neočkoval proti chrípke, tak s tým práve teraz nezačni, lebo skutočne môžeš byť v práve chúlostivom stave, keď telo trochu bojuje s vakcínou.

kvôli iným vážnym veciam u mňa nie chrípka je práve to, čo spôsobuje chúlostivý zdravotný stav... ovšem ako som xkrát písala v príslušnej očkovacej téme, dávam sa očkovať chrípkovou vakcínou od roku 1999. a síce som začala práve preto, aby príslušná liečba istého chúlostivého stavu nebola už nikdy prerušená a zhoršená chrípkou... ako sa mi začiatkom toho roku stalo. celú nákladnú a dovtedy pomerne úspešnú liečbu sme mohli začať nanovo, a už  nikdy nebola taká dobrá.

keď sa dá proti niečomu očkovať a netrpieť zbytočnými komplikáciami, lebo chrípka nie je zato taká jednoduchá choroba u kopy ľudí, tak prečo sa neočkovať, kmene a mutácie odhadujú odborníci spravidla vcelku úspešne.
snáď bude aj očkovanie na covid, áno, viem, tak rýchlo to nebude.

Zverejnené

Problém očkovania je v tom, že pravdepodobnosť nákazy je nepriamo úmerná počtu zaočkovaných. Takže nezaočkovaní ťažia z "uvedomelosti" zaočkovaných. U staršej populácii sa však aj napriek očkovaniu už nevytvárajú protilátky. Nie je to tak jednoduché tvrdiť, že predovšetkým seniori by sa mali dať zočkovať. Takže väčšina populácie by sa mala dať zaočkovať, aby "ochránila" menšinu.Ja už patrím ku kategórii seniórov, ale kvôli môjmu zdraviu by som nevyžadoval od väčšiny takúto zhovievavosť. Človek by mal vedieť aj dôstojne zomrieť. To, čo som doteraz v živote nestihol, už aj tak nestihnem. Tá hystéria okolo Covid19, ktorá chce za každú cenu vytesniť smrť, je prejavom čisto materiálneho myslenia.

Zverejnené

@Tono chrípka nie je nebezpečná len pre seniorov [ odkedy si ty senior ?!? podla reakcií máš sviezu mysel :smile:] ale aj pre batolatá, a všeobecne iné rizikové skupiny 

@smiley ak patríš do rizikovej skupiny, alebo ziješ v spoločnej domácnosti s niekym kto tam patrí, jednoznačne mal . 

Zverejnené

@Tono ovsem problem seniorov je spravidla v tom vyssom seniorskom veku... ty tam este nepatris. 

Mame odporucili neockovat sa po osemdesiatke. 

Zverejnené

electric blue

Ja som reagoval aj na tvoj názor, že očkovať by sa mali hlavne starší a rizikoví. Lenže očkovanie je založené na tom, že iba fungujúci imunitný systém si dokáže vytvoriť protilátky. Ak je imunitný systém oslabený, a to nie len z dôvodu veku, dostatočnú imunitu si očkovaním nevytvori. A  takémuto človeku môže zaručiť menšiu pravdepodobnosť nákazy iba kolektívna imunita. To sa samozrejme týka len malej skupiny, ale práve tej, ktorá dnes tvorí štatistiku úmrtia na Covid19, 

Zverejnené

Je to este tochu zlozitejsie... moj imunitny system aj niektore nevyhnutne organy -  dostava nehorazne zabrat cele roky, napriek tomu ani minulu jesen nezabudol lekar odbornik pripomenut ockovanie. Vekom nie som od teba pridaleko, Tono.

Zverejnené
Dňa 7. 8. 2020 at 10:46, Sniper napísal:

Fakt by ma zaujímalo, koľko ľudí prekonalo COVID a ani o tom nevie.

Bezplatné testovanie protilátok na ochorenie Covid-19 môžes absolvovať ak si poistenec Dôvery, počas štandardnej preventívnej prehliadky u svojho všeobecného lekára.

.. či aj iné ponúkajú nemám prehľad

• Pridať bod 1
Zverejnené

@Tono no ja neviem ale očkovanie proti chrípke odporúçajú práve tymto skupinám 

Citát

Kto by sa mal dať zaočkovať proti chrípke?

Ľudia so zníženou obranyschopnosťou, u ktorých je vysoké riziko vzniku komplikácií v spojení s chrípkou.

Osoby s dlhodobými ochoreniami dýchacích ciest, so srdcovo-cievnymi chorobami, s onkologickými chorobami, či ochoreniami obličiek.

Deti od 6 mesiacov do 12 rokov a ľudia nad 59 rokov, pretože ich imunitný systém môže byť slabší a náchylnejší na komplikácie spojené s chrípkou.

Osoby umiestnené v zariadeniach sociálnych služieb.

Profesionálni vojaci a zamestnanci zdravotníckych zariadení, keďže prichádzajú (alebo môžu prísť) do priameho kontaktu s nakazenými.

Zverejnené

To je v poriadku. Ale stále je to založené na predpoklade, že ich imunitný systém si dokáže vytvoriť protilátky. V podstate nikto nezomrel na Covid19, ale komplikácie spojené s ochorením. Pacienta s HIV zabije bežná chrípka a čo bolo teda príčinou úmrtia? Povedz ľuďom, ktorí majú transplantované orgány a umelo sa im znižuje imunita, aby sa dali zaočkovať. Ja neviem, karanténne opatrenia dnes ľudia akceptujú aj napriek obmedzeniu osobnej slobody, lebo život je vraj najvyššou hodnotou, ako sloboda. Život má takú hodnotu, aký je jeho zmysel. Je to skôr o ekonomike. Dnes je zmyslom väčšiny, čo možno najdlhšia existencia v dobrej kondícii. Tie percentá úmrtí na Covid19 dnes strašia celý svet, lebo konzumná spoločnosť ponúka život v ilúzii reklám usmiatych a šťastných spotrebiteľov. Veľmi cynicky povedané, evolúcia vekom znižuje schopnosť imunitného systému, aby sa zbavila jedincov, ktorí sú už nie sú schopní reprodukcie.

Zverejnené
pred 4 hodinami, electric blue napísal:

@smiley ak patríš do rizikovej skupiny, alebo ziješ v spoločnej domácnosti s niekym kto tam patrí, jednoznačne mal . 

A neprotirecis si teraz nahodou? Pokial sa mam ockovat, ked zijem v domacnosti s niekym s rizikovej skupiny, tak je to snad s dovodu, ze moje ockovanie bude chranit niekoho ineho.

Also nocheinmal: Moze byt moje ockovanie ochranou pre niekoho ineho?  A teda v globalnom meritku, moze plosne ockovanie chranit ostatnych, napriklad tych, ktori sa kvoli zdravotnemu stavu ockovat nemozu?

Zverejnené

@Tono ty píšeš o chrípke, na chrípku ako takú sa nezomiera ale na komplikácie po prekonanej chrípke :smile: pacient s HIV ani nemusí roky vediet ze má nejaky vírus , 10 - 15 rokov moze mat úplne bezpríznakové obdobie . zrejme si myliš HIV s AIDS. 

doteraz všetci pič*vali ze zivot a zdravie má menšiu hodnotu ako kapitál a byznis a konzum. a teraz ked sa to kvoli coronavírusu otočilo , a doraz sa kladie na zivot a zdravie , zase sa stazujete :zubiska:

@smiley ty si mantinel? ved som to napísala , ze očkovaníe zabráni šíreniu a zredukuje úmrtnost. lenze ty snívaš o kolektívnej imunite .

Zverejnené
pred 18 hodinami, electric blue napísal:

doteraz všetci pič*vali ze zivot a zdravie má menšiu hodnotu ako kapitál a byznis a konzum. a teraz ked sa to kvoli coronavírusu otočilo , a doraz sa kladie na zivot a zdravie , zase sa stazujete :zubiska:

Evolúcia vytvorila mechanizmus, aby sa zbavila jedincov, ktorí sa už nepodieľajú na reprodukcii. Tento mechanizmus je zakódovaný v DNA https://www.medaprex.sk/sk/magazin-krasy/omladenie-pleti/vedci-odhalili-dovod-nasho-starnutia-na-vine-su-telomery-693.html  

„Vždy, keď sa somatické bunky delia, enzýmy sú schopné kompletne skopírovať DNA, ktoré obsahuje genetickú informáciu bunky. Teloméry sa však v tomto procese úplne nezreplikujú a časti ich koncoviek sú pri každom bunkovom delení stratené. Väčšina buniek sa dokáže replikovať priemerne päťdesiatkrát, než sa teloméry maximálne skrátia. V momente, kedy k tomu dôjde, sa bunky nemôžu už ďalej deliť.“

Výsledok tohto poznania by mal byť:

„Najväčšia hodnota objavu tkvie v tom, že načrtol cestu, akým spôsobom možno spomaliť starnutie - spomalením alebo zabránením skracovania telomér, čo má za následok predĺženie života bunky.“

Akosi sa mi zo snahy, predĺžiť ľudský život, vytráca pointa jeho zmyslu. Počet obyvateľov planéty sa blíži k 8 miliardám. Ak by sa teoreticky zdvojnásobila doba života, je to ekvivalent zdvojnásobenia populácie. Aký má zmysel, za každú cenu zvyšovať kvantitu? Komerčné využitie takéhoto objavu by malo nepopierateľný význam pre firmy, ktoré by predĺžiť život dokázali. Ak by to bolo dostupné pre celú populáciu, z globálneho hľadiska by to bola skôr ekologická katastrofa. Takže dĺžka života sa stane komerčnou záležitosťou? Dúfam, že sa to vedcom nikdy nepodarí.

Život je ako svieca. Čím jasnejšie horí, tým rýchlejšie sa spáli. Tí ktorí v živote rozdávali svetlo, nepočítali dni svojho života. Tí ostatní sa môžu dať kľudne zmraziť, ak na to majú kapitál, ale nebudú nikomu chýbať. 

Zverejnené

To je dobra konšpirácia tono, evolucia nefunguje, aby sa zbavila jedincov, čo sa nepodieľajú na reprodukcii. Evolúcia hlavne potrebuje nástroj na rýchlu adaptáciu na zmenyv ekosystémoch.A telomeraza je znama aspoň tak 20 rokov. Problem nie je len tento, ale aj schopnosť uvoľnovať radikály, ľudovo povedané odpad z tela.

Zverejnené

@Tono nj , je mi známe . ale trochen zovšeobecnené . prečítaj si . https://immunityageing.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12979-019-0165-8/figures/3

https://immunityageing.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12979-019-0165-8

mnoho vedcov sa dokonca priklána k názoru , ze starnutie je len artefakt civilizácie . ale to je zase na inú polemiku :smile:

zmysel zivota je taky aky mu dáš, ergo čisto egoisticky, kazdy mámé rodičov, prarodičov, súrodencov priatelov a nechceme aby zomreli 

@robopol asi tak. dfc imunita je potenciál ktory si vyčerpáme počas ( produktívneho veku )

Zverejnené

strarnutie je naprogramovane, je to dôsledok evolúcie, ale nie ako píše tóno. To je nezmysel. ved predsa príroda mohal urobiť takú vec, že aj ked si stary môžeš sa reprodukovať. Celé je to o tom, aby sa na zmeny mohli adaptovat a to sa nedá pri populácii, ktorá nezomiera, ta by sa vedela adaptovať iba do úrovne svojej inteligencie - úrovne kultúrnej evolúcie. Keď sa narodí nový jedinec, moze niest geny, ktoré nebosahuje žiadnen jedinec, pretože tu je mutácia a to dovolí sa adaptovať, zmeniť vrámci plasticity génov. Na prvej úrovni sa presadia jedinci, ktorí nesú adaptovanejšie gény, no to však pokryje len malé zmeny , krátkodobé. Dlhodobé zmeny v ekosystémoch teda vyžadujú nové adaptivnejšie gény a to sa deje cez reprodukciu. Smrt je dôsledkom len toho, že zdroje su limitované.

Zverejnené

@robopol, keby som nevedela o čom je reč, tak nemám šajnu o čom píšeš :zubiska: ale OK , podla súčasnych poznatkov sú to najpravdepodobnejšie príčiny 

Zverejnené

Inak bude zaujimave,ci tohto roku nebudu viac chorych a budu poslani do prdele na hocijake ine choroby, Iste budu si na Sars negativny pal do terchovej, co mu je sa ani nebudu sa zaujimat.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov