Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

nie smiley, podáva sa len vo vynimočnych prípadoch, pretoze má mnozstvo neg. vedlajších účinkov. navyše tento konkr. koronavírus je novy, nemáme o nom vela informácií , ale ty by si uz šiel liečit hydroxychlorochínom :zubiska:

ale v pohodičke, https://www.webnoviny.sk/trump-poslal-do-brazilie-zakazany-liek-proti-koronavirusu-podla-vedcov-zhorsuje-zdravotny-stav-pacientov/ tak dúfam ze dokáze v Brazílii zázraky 

Zverejnené

smiley,     ja na rozdiel od teba verim na dokazy.    Nazor 150 lekarov ma u mna ovela mensiu vahu ako dobra studia nad skutocnymi pacientami.

A pokial nie su data, tak mi jedno kolko ludi veri Trumpovi.    A pokial  WHO veri datam,  tak to nebudem povazovat za fatalne zlyhanie.  Ani v pripade ak sa ukaze ze tie data neboli spravne. V tomto sialenom svete su vedecke postupy to co nam umoznuje  pokracovat,  tak sa ich  budem drzat ak dovolis.    A aj ked 200 lekarov napise o blahodarnom ucinku MMS, CDS ci Sava  tak to budem ignorovat. 

Zverejnené

Ekonómia ako vedecká disciplína sa snaží aplikovať podobné postupy, ako sú bežné v prírodných vedách. Snaží sa vytvoriť experimentálny model, na ktorom štatistickými metódami vyhodnocuje výsledky. Lenže podobne, ako v prírodných vedách, ak do modelu vstupujú počiatočné podmienky ktoré nevieme definovať, model prestane reflektovať realitu. Podobne, ako model šírenia pandémie Covid19. Ja som doslova žasol nad tým, ako pandémia Covid19 ovplyvnila ekonomiku. Tie reštrikčné opatrenia za pár dní dramaticky znížili HDP. Po krátkom čase sa našťastie reštrikčné opatrenia začali obmedzovať aj napriek tomu, že počet infikovaných je dnes takmer rovnaký, ako v čase najprísnejších opatrení. Ekonomika by ďalšie reštrikčné opatrenia asi ťažko zvládla. Pravou príčinou uvoľňovanie nie sú ani tak vedecké poznatky odborníkov, ale skôr ich rozhodnutia, pod tlakom ekonomických následkov ďalších reštrikcií. Klasické modely šírenia infekcie absolútne zlyhali a žiadny nový relevantný model zatiaľ nemáme. A podobne je to aj s ekonómiou. Ekonómia podľa mňa nikdy nemala ďaleko od prívlastku politická ekonómia, aj keď sa za ňu každoročne udeľuje Nobelova cena.

zdroj https://ourworldindata.org/coronavirus-data

daily-covid-cases-3-day-average (1).jpg

Zverejnené

v com vidis fatalne zlyhanie? ja vidim len ludsku hlupost a marketingove reci "vedcov". skutocny vedec by vedel, že toto sa jednoducho nedá modelovat, primitívnym zjednodušením.

Zverejnené
Dňa 25. 7. 2020 at 9:39, Sniper napísal:

Na oslave bolo 60 ľudí. Zo 60 ľudí boli v karanténe iba 20 ľudia. U väčšiny ľudí bola po 1 týždni karanténa zrušená. Koronavírus nieje až tak nebezpečný, ako sa prezentuje. 

Bill Gates je najväčším sponzorom WHO. Ak nechce WHO prísť najväčšieho sponzora, musí robiť také vyhlásenia ktoré vyhovujú Gatesovi. 

Je všeobecne známe že väčšina ľudí ignoruje očkovanie proti chrípke vďaka čomu prichádzajú farmaceutické firmy o zisky. Panika z koronavírusom má prelomiť odpor ľudí k očkovaniu a tým zabezpečiť farmaceutickým firmám ktoré vlastní Bill Gates väčšie zisky. 

Pôvodne mali opatrenie iba spomaliť šírenie koronavírusu a nie ho zastaviť.

Pokiaľ vírus mutuje, nikto netuší akú bude mať podobu o pol roka a preto neexistuje spôsob ako vyrobiť účinnú vakcínu proti koronavírusu. Ak niekto takúto vakcínu sľubuje, je to iba kvôli biznisu. 

Zverejnené

My sme laici. Najlepšou reklamou pre očkovanie by bolo zverejnenie, koľko percent lekárov a zdravotných sestier sa dalo zaočkovať. Sú to predsa odborníci, vytavený nákaze v prvej línii. Ak ani oni nedôverujú štatistickým štúdiám, tak potom kto? Ja chápem, že aj medzi lekármi sa našli priaznivci homeopatie. Ale štatistika dokáže takéto fluktuácie odfiltrovať.

Zverejnené
pred 12 hodinami, electric blue napísal:

nie smiley, podáva sa len vo vynimočnych prípadoch,

Takze sa jedna o schvaleny liek. 

pred 12 hodinami, tyso napísal:

smiley,     ja na rozdiel od teba verim na dokazy.    Nazor 150 lekarov ma u mna ovela mensiu vahu ako dobra studia nad skutocnymi pacientami.

A pokial nie su data, tak mi jedno kolko ludi veri Trumpovi.    A pokial  WHO veri datam,  tak to nebudem povazovat za fatalne zlyhanie.  Ani v pripade ak sa ukaze ze tie data neboli spravne. V tomto sialenom svete su vedecke postupy to co nam umoznuje  pokracovat,  tak sa ich  budem drzat ak dovolis.    A aj ked 200 lekarov napise o blahodarnom ucinku MMS, CDS ci Sava  tak to budem ignorovat. 

Mame publikaciu, ktora bola kvoli zavaznym dovodom stiahnuta. A mame zastupy vedcov, ktori este pred stiahnutim upozornovali na jej pochybnost.

A ty tvrdis, ze vraj bolo spravne jej plne doverovat - na zaklade akeho dokazu?

Zverejnené
pred 6 hodinami, Tono napísal:

Po krátkom čase sa našťastie reštrikčné opatrenia začali obmedzovať aj napriek tomu, že počet infikovaných je dnes takmer rovnaký, ako v čase najprísnejších opatrení.

Ja v tom nevidim rozpor. Na zaciatku sme podla mna spravne pouzili "kladivo" , lebo vtedy sa sirenie a dosledky este nedali dobre predpovedat. Teraz si mozme dovolit povolit opatrenia, pretoze vieme, ze by sme epidemicke sirenie mali byt schoni zase zastavit. Pocet infikovanych nie je az dolezity, pokial nepresahuje kapacitu zdravotneho systemu. Dolezitejsi je jeho narast/pokles, reprezentovany napriklad reprodukcnym cislom, ktore sa drzi pri R=1 - a je teda podstatne nizsie nez na zaciatku.

Slovensko04.thumb.png.9f1229099e119ecbb5e54e3d7fa954d3.png

Zverejnené

U nás v jednej firme našli 21 nakazených. Keďže firma je neďaleko sídliska, kde bývam, a žije tu dosť ľudí, čo v danej firme robí, tak je možné, že sa to šíri už aj po sídlisku.

Zverejnené

Ta chooroba sa neprenasa ak ste zodpovedny. u nas banici. Posledny tyzden ziaden nakaz. Choroba sa len prinasa.

Zverejnené

Fakt by ma zaujímalo, koľko ľudí prekonalo COVID a ani o tom nevie. Podľa mňa to bude veľké číslo, keďže denno denne sa hlásia nové prípady zo všetkých končín sveta a to sú len tí, čo majú príznaky alebo cestovateľskú anamnézu. Možno som to mal aj ja, keď pred 3 týždňami som ochorel z ničoho nič, ťažko povedať.

Zverejnené

to je dost nepravdepodobne, to by si nakazil zopar ludi okolo seba a niekto z nich by mal tazsi priebeh a   pri vyhladavani by na teba dosli. vyrazne pravdepodobnejsia je bezna letna viroza ( tzv. nachladnutie). 

Zverejnené

Cesko koncom aprila spravilo na unikatnu studiu na imunitne reakcie na COVID-19, ktore suvisia s premorenostou.

Dňa 6. 5. 2020 at 15:43, smiley napísal:

https://covid-imunita.uzis.cz/res/file/prezentace/20200506-dusek.pdf

Dolezity je vysledok na nahodnej reprezentativnej vzorke, odhadovana zamorenost nie vyssia ako 1.3 %

Na  jeden pozitivny test (mimo tej studie) pripada jeden az dvaja nakazeni

Studia naznacuje, ze premorenost je velmi nizka.

U choreho na COVID-19 sa nemusi vzdy aktivovat specificka imunita, teda premorenost nemusi byt totozna s imunitnymi odpovedami. Ale rozdiel asi nebude radovy, malo by to zhruba sediet.

Zverejnené

smiley

Pár krát som tu položil otázku, čím sa Covid19 líši od bežnej chrípky. Žiadny podstatný rozdiel, okrem prísnych karanténnych opatrení hygienikov, som doteraz nenašiel. Jediné v čom vidím rozdiel, je v nízkej premorenosti populácie. Som laik, takže sa rád nechám poučiť.

Podľa https://aktualizovane.sk/cina-na-trhoch-opat-predava-jedlo-ktore-spustilo-koronavirus-netopiere-nie-su-vynimkou/ "V Čínskych mestách opäť fungujú mokré trhy s mäsom. Okrem morských plodov sú na predaj stále aj pečené netopiere, psy či škorpióny ako súčasť tradičnej čínskej medicíny".

Nepochybujem, že keby neboli niektoré živočíchy chránené, mnohé reštaurácie by podávali hady, delfíny, tigre, labute, lastovičky, sovy, dravé vtáky... Tak hnusne oportunistický tvor, ako je človek si nič iné ani nezaslúži. Prečo sa karanténa nevzťahuje aj na takéto zvrhlosti. Lebo je to kultúrna tradícia? Lebo medecína? Kel nosorožca sa tam považuje za afrodisiakum. Afrodisiakum by skôr potrebovali nosorožce, tých je na planéte už len par. Zato nás je už takmer 8 miliárd. To je "hluboké nedorozumnení". My sme predsa ten druh, ktorý na tejto planéte reprezentuje symbol vitality a množenia. V starom zákone boli niektoré druhy zvierat na jedálničku tabu. O vírusoch toho veľa nevedeli, ale asi niečo tušili.

Zverejnené

čím sa líši? zdravotnými následkami aj trvalými, vačšia úmrtnosť. To je podstatnný rozdiel.

Zverejnené

Zdravotné následky sa dajú chápať, ako následky priameho pôsobenie vírusu, alebo reakcie imunitného systému na vírus. Napríklad v prípade besnoty vírus napadá centrálny nervový systém a paralyzuje základné životné funkcie, čoho dôsledok je 100% úmrtnosť. V prípade chrípky príčinou smrti nie paralýza životne dôležitých orgánov, ale nedostatočná, alebo prehnaná reakcia imunitného systému. Trvalé následky sú spôsobené práve touto reakciou.

Úmrtnosť je štatistické číslo, ktorého hodnota závisí od výberu štatistického súboru. Ak za príčinu smrti stanovíme Covid19 u pacientov nad 75 rokov, tak príčinou je skôr zníženie funkcie imunitného systému, ktorý po tomto veku už rapídne klesá. Rovnako to platí pre osoby trpiace iným vážnym chronickým ochorením, cukrovkou, obezitou. Zvýšenú úmrtnosť takejto skupiny by spôsobila aj bežná chrípka, extrémna teplota, dehydratácia. V roku 2003 napríklad zomrelo v Európe na horúčavy vyše 70.000 ľudí. To sú faktory, ktoré oslabujú organizmus. To potvrdzujú aj štatistické údaje. V čase pandémie Covid19 narástla úmrtnosť na Covid19, ale poklesla úmrtnosť na chrípku, srdcovo cievne ochorenia. Títo ľudia by bez Covid19 zrejme zomreli na inú diagnózu.  

Ja netvrdím že mám pravdu, no nemám k dispozícii ani relevantné údaje. Mnohí vedci a odborníci si protirečia.

Zverejnené

divné, vážne

Citát

Ako ale naznačuje spomínaná štúdia, obézni ľudia nepochybne zažijú komplikácie. Vedci zistili, že vakcína na chrípku, tetanus alebo besnote na obéznych ľudí neúčinkuje dostatočne efektívne.

Raz Shaikh, nutričný profesor z University of North Carolina-Chapel Hill, pre CNN povedal, že rovnaká situácia bude aj s vakcínou na koronavírus. Nepredpokladá, že by mala byť účinná a efektívne fungovať aj u obéznych ľudí.

proti tomuto všetkému sa očkuje desaťročia, zostarli na tom generácie a nikto nikdy nevydal štúdiu, že neúčinkovalo očkovanie na tetanus alebo besnotu, u chrípky je to trochu iné,  pretože ľudia sa často rozhýbu, keď je neskoro, ale to predsa vieme. akosi mi to pripomína veľkolepé objavy britských vedcov, hoci títo boli zjavne americkí.

ok, obezita sama je vo svete pandémia, vieme, ale v skutočnosti sa v tom článku nepíše, ani od autorky výskumu sme sa nedozvedeli, prečo podľa nej vakcína nebude účinná pri obéznych ľuďoch... keď vakcína na chrípku je účinná.
obezitu merajú podľa BMI?  70 kilový ešte bude zaočkovaný účinne, 71 kilový už nie?
nemám rada takéto články... nič vlastne nepovedali. iste, obézni ľudia majú xy zdravotných problémov, ale je xz obéznych, resp. podľa BMI obéznych, ktorí majú pre svoju postavu dobrú váhu a sú zdraví. celé je to nejaké divné.

podľa mňa sa to isté týka istého veku, dokonca od istého ešte vyššieho veku sa už neodporúča očkovať ani proti chrípke, ale to je zo zdravotných dúvodov, aby telo nemuselo bojovať ani s minidávnkou vírusov..
nie, nevysvetlil ten článok  skutočne vyskúmané príčiny, prečo by nemala zaberať práve táto vakcína u obéznych ľudí... :(

Zverejnené

problem je skor zrhnutie, studia hovori ze obeznym klesaju iste proteiny rychlejsie ( hovoria o roku) . to moze znamenat ze imunitna odpoved bude slabsia ale chyba studia ktora to potvrdi na zaockovanych. a uz vobec nie je jasne ci to ma nejaky prakticky dopad pri covide. ( v najhorsom treba obeznych preockovat skor)

a ako sa tam dostala besnota, srnka netusi, studia hovori LEN O chripke.

Zverejnené

Vakcíny sú u obéznych dospelých menej účinné ako u dospelých s nižším indexom telesnej hmotnosti (BMI). Podľa prieskumov môže disparita, ktorá pravdepodobne ovplyvní aj vakcíny proti novému koronavírusu - čo znamená, že americká epidémia obezity by mohla brániť úsiliu krajiny o kontrolu jeho epidémie koronavírusov, Sarah Varney píše pre Kaiser Health News

Podľa Varneyho niektorí vedci v oblasti imunometabolizmu veria, že tieto zvýšené riziká pramenia z účinkov obezity na imunitnú odpoveď človeka. Vysvetľuje, že zatiaľ čo zdravý imunitný systém podľa potreby zapína a vypína zápal, imunitný systém u obéznych jedincov má tendenciu udržiavať konštantný stav mierneho zápalu.

A tento rozdiel môže ovplyvniť spôsob, akým niektoré vakcíny fungujú, píše Varney. Podľa Varneyho sú vakcíny navrhnuté tak, aby využívali zápalovú odpoveď imunitného systému na ochranu proti patogénu, ale zdá sa, že chronický zápal u obéznych dospelých interferuje s týmto procesom a oslabuje vakcinácie.

Chad Petit, virolog chrípky na University of Alabama, povedal Varneymu, že obezita môže spôsobiť metabolickú dysreguláciu T buniek, ktoré hrajú rozhodujúcu úlohu v imunitnej odpovedi tela.

Podľa Varney vedci prvýkrát zistili, že obezita môže ovplyvniť reakciu osoby na vakcínu v roku 1985, keď vedci zistili, že počas 11 mesiacov po očkovaní imunita voči hepatitíde B klesla rýchlejšie u nemocničných pracovníkov, ktorí boli v porovnaní s obéznymi považovaní za obéznych. s pracovníkmi, ktorí neboli považovaní za obéznych.

Odvtedy iný výskum zistil podobné prípady u jedincov, ktorí boli považovaní za obéznych v súvislosti s očkovaním proti hepatitíde A, chrípke, besnote a tetanu.

Napríklad vedci z University of North Carolina-Chapel Hill v štúdii uverejnenej v Medzinárodnom denníku obezity v roku 2017 zistili, že dospelí, ktorí boli považovaní za obéznych a ktorí dostali očkovanie proti chrípke, dvakrát častejšie nakazili chrípku alebo vyvinuli chrípku. podobné ochorenie ako očkovaní dospelí s nižšími BMI. Vedci tiež zistili, že u vakcinovaných dospelých, ktorí boli považovaní za obéznych, sa vytvorili protilátky proti chrípke, ale stále mali horšie výsledky súvisiace s chrípkou ako vakcinovaní dospelí s nižšími BMI.

https://www.advisory.com/daily-briefing/2020/08/07/obesity-vaccine

Zverejnené

V Maďarsku sa čoraz viac šíri nový druh koronavírusu vo vekovej kategórii do 40 rokov.

Prečo furt píšu "nový"? On je každý deň/týždeň novší, či ho takto odlišujú od SARS z roku 2002/2003??

Zverejnené
pred 6 hodinami, Sniper napísal:

V Maďarsku sa čoraz viac šíri nový druh koronavírusu vo vekovej kategórii do 40 rokov.

boa však dávaj zdroje :biggrin: asi mutuje . pametáte si ešte na tento článok? https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/546060-ruski-vedci-sekvenovali-kompletny-genom-noveho-koronavirusu/

v inych krajinach tiez vedci sekvenovali rozne mutácie koronavirusu [ akurát okolo toho nerobili halloooo a tlačovky :zubiska:] ktoré sa tam vyskytli , tak ako vtedy ruskí vedci sekvenovali novy typ ktory sa vyskytol práve u nich . 

Zverejnené

Správne! Treba citovať a uvádzať zdroje.

Ale nepovažoval som to za nejakú dôležitú informáciu, išlo to, že stále píšu o "novom" koronavíruse, ale človek už nevie, čo je to za nový, keďže on je nový od decembra. Písali o tom tu.

Zverejnené

jeziš niéééé v pohode, len som narychlo nevedela o čom je reč. 

Zverejnené
Dňa 7. 8. 2020 at 23:24, Tono napísal:

Pár krát som tu položil otázku, čím sa Covid19 líši od bežnej chrípky. Žiadny podstatný rozdiel, okrem prísnych karanténnych opatrení hygienikov, som doteraz nenašiel. Jediné v čom vidím rozdiel, je v nízkej premorenosti populácie. Som laik, takže sa rád nechám poučiť.

Tak ja skusim tu svoju:

1. proti COVID nemame vakcinu
  2. vacsia smrtnost ako pri chripke
  3. je to novy virus, kde vela veci este nevieme a vela nas moze este prekvapit.
  4. postatny rozdiel: podstatne vyssia nakazlivost R=4 oproti prijemnym chripkovym R=1.5 . Dosledky: Epidemia COVID sa siri aj cez to najhorucejsie leto. Podstatne prudsi narast  moze lahsie pretazit zdravotny system (alebo aj marnice).

Nemyslim si, ze da prichodu noveho virusu zabranit napriklad tym, ze zakazeme konzumaciu exotickych zvierat. Na prichod noveho virusu sa treba pripravit a na sucasnu situaciu sa pozerat skor ze ake velke stastie sme mali, ze sa nam nieco taketo tak dlhu dobu vyhybalo.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov