Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

A naco je nam ta karantena? Ked cigani sa neprihlasia? A vlastne naco je nam zrusenie anglickej karanteny?  Teda co mi ziskame? normalny slovak pracujuci dlhodobo v anglicku - 2 - 6 mesiacov, aj tak by siel do nejakej karanteny dobrovolne.

Zverejnené

zrejme to nie je druhá očakávaná druhá vlna, ale dva týždne po mimoriadne prísnej karanténe v Kazachstane sa zrejme dostavila prvá vlna s celou intenzitou.
do štatistík teraz začali započítavať všetko, ale nie len veľké čísla sú problém, skutočnosť je problém, nastalo tam niečo také ako svojho času v Taliansku, nestíhajú nemocnice, nie sú lieky, postihnuté sú dýchacie ústrojenstvá a pľúca a nemajú dosť kyslíkových prístrojov, márnice nestíhajú vydávať mŕtvych. chaos. chorí denne pribúdajú. Nová karanténa, a na dnes je vyhlásený Deň ticha pre mŕtvych a chorých.

Zverejnené
Citát

Slováci si po uvoľnení opatrení COVID-19 najčastejšie doniesli z Česka, vyplýva z analýzy, ktorú spracoval banskobystrický regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Epidemiologičky Mária Avdičová a Jana Námešná sledovali obdobie od 1. júna do 8. júla 2020.

Po Česku nasledovala Ukrajina, odkiaľ zaznamenali 40 importovaných prípadov. Nákaza bola na Slovensko dovezená aj z Veľkej Británie, a to v 29 prípadoch. Nasledovalo Srbsko so 14 prípadmi. Prvú päticu krajín uzavrelo Macedónsko so siedmimi prípadmi.

Šesť prípadov bolo na Slovensko importovaných zo Saudskej Arábie. Po päť prípadov zaznamenali z USA, Švédska a Nemecka. Po štyri z Holandska a Talianska. Po tri prípady importovaného ochorenia COVID-19 zaznamenali z Maďarska a z Bieloruska.

Po dva importy boli zo Švajčiarska, Francúzska a Spojených arabských emirátov. Slovensko taktiež zaznamenalo po jednom importovanom prípade z Turecka, Thajska, Rumunska, Čiernej Hory, Luxemburska, Španielska, Rakúska a Albánska.

Celkovo tak na Slovensku bolo z 363 sledovaných prípadov dovezených 187, čiže 51,5 percenta prípadov. Tvorkyne analýzy uviedli tiež, že klinická forma prípadov ochorenia COVID-19 bola v 252 prípadoch, teda v 69 percentách, bezpríznaková.

V rámci prípadov s príznakmi išlo najčastejšie o respiračnú formu, a to v 84 prípadoch. Nasledovala febrilná forma, ktorá sa vyskytla v 18 prípadoch. O pľúcnu a nezistenú formu išlo v troch prípadoch, o senzorickú formu v dvoch prípadoch a v jednom prípade o črevnú formu.

Prípady nového koronavírusu sa v prepočte na 100-tisíc obyvateľov každého kraja na Slovensku v sledovanom období najčastejšie vyskytovali v Žilinskom kraji. Naopak, najmenej v Nitrianskom a Trnavskom kraji.

https://dennikn.sk/minuta/?ref=mnt.sk#/?_k=u39a21

Ja som to na kalkulacke potom spocital z ciech nakazenych prislo 48,pre istotu som si to na etrende potvrdil.

Citát

A iba 19 z nich nakazilo niekoho na Slovensku, čo sú hlavne ich rodinní príslušníci. Tiež vieme, že tí zodpovední ľudia, ktorí sa úradom nahlásili, nakazili naozaj minimum ľudí.

Minulotýždňové číslo 53 tak nehovorilo o žiadnej katastrofe. Som však rád, že sme konečne dostali bližšie dáta a dúfam, že ich bude stále viac.

https://www.postoj.sk/58151/niektori-epidemiologovia-by-nemali-sirit-poplasne-spravy

Ze zo  187 ludi boli prenasaci 19ti. Ja som rad za blizsie data.

Ja osobne nedoverujem statu ani co sa tyka coronaviru. Klamu, zavadzaju neuvadzaju fakty. Nedoverujem.

Citát

Spätne sa podľa mňa môžeme zamýšľať aj nad tým, či nešťastná správa IZP nepomohla k väčšej disciplíne ľudí. Aj omyly občas vedú k veľmi pozitívnym dôsledkom. Ale to je ešte skoro hodnotiť. Treba mať však stále na zreteli, že všetky modely sú vždy len špekulácie vychádzajúce z nejakých predpokladov.

Model IZP naozaj priniesol veľkú špekuláciu, no aj na základe tejto špekulácie boli prijaté aj isté radikálne politické rozhodnutia...

...ktoré však boli v princípe správne. Nevedeli sme, že tá špekulácia nie je reálna. Ale aj práve vďaka tým opatreniam sa špekulácia nenaplnila.

https://www.postoj.sk/58151/niektori-epidemiologovia-by-nemali-sirit-poplasne-spravy

Ja som bol vystraseny zo situacie v Lombardii - denne somto sledoval a tlacil si ich tabulky(aj som si to zapisoval do exl .). Pomaly som sa po  talianksky naucil. okolo 15 marca ma uz Lombardia prestala zaujimat a sledoval som situaciu v Cechcach a na Slovensku.  A ked dali tie tisice mrtvych na Slovensku a zhodou okolnisti prisiel otec(prelom marca /aprila) - ja som ho ozaj dovtedy nevidel mesiac, som mu povedal mozes tu prist kedy chces a bez ruska.

Nezmysel bol uzatvaranie okresov a po velkej noci vsetko, okrem statnej karanteny.   Inak ona sposobila,ze sa cez hranice nevedeli,ci sa im nechcelo hybat vela ludom - ti co museli to podstupili. Len vtedy sa to dalo.  Dnes by sa to nedalo - lebo denne prejde hranicami 10 000 ludi,teda na 10 dni karanteny by si potreboval 100 000 lozok. To ani v chorvatsku nemaju(myslim pre slovakov). A zaplatit to. a 10 000 testov/denne. A samozrejme je to nezmysel. Ludia nech idu kam chcu. Ale nech sa pravaju zodpovedne.

Matovic a jeho vlada a konzilium - isto nieje zodpovedne.

Zverejnené

Loz ako pracovna metoda sa neda ospravedlnit tym, ze sprava IZP mala dobry dopad. Nabuduce budeme naozaj ohrozeni, ale nikto uz tomu  verit sprave, ktoru o realnomohrozeni vedci napisu.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Imunita proti Covidu môže vyprchať, na protilátky sa netreba spoľahnúť

Test na protilátky negarantuje odolnosť.

Mnohí sa na pozitívny test dívajú s úľavou. Prítomné protilátky chápu ako VIP lístok, vďaka ktorému sa ich prestali týkať akékoľvek preventívne opatrenia.

Preprintová štúdia britských výskumníkovvšak ukazuje, že sa neoplatí spoliehať iba na výsledok testu. Je totiž možné, že protilátky neposkytnú dostatočnú ochranu alebo zakrátko vyprchajú z tela.

Trvácnosť protilátok merali prvýkrát

V prvej dlhodobej štúdii tohto druhu vedci pozorovali, ako sa vyvíja imunitná reakcia u pacientov a zdravotníkov z troch britských nemocníc, ktorí prekonali ochorenie Covid-19.

Sledovanú vzorku tvorilo viac než 90 ľudí. Hladiny protilátok v telách dobrovoľníkov vedci pravidelne kontrolovali od marca do júna.

analýzy vyplynulo, že protilátky, ktoré môžu ničiť vírus, dosahujú najvyššie hladiny približne tri týždne po prvých príznakoch nákazy a neskôr sa postupne vytrácajú.

Krvné testy odhalili u 60 percent ľudí silnú protilátkovú reakciu v čase, keď ich telo zápasilo s vírusom.

O tri mesiace neskôr však malo rovnako účinné protilátky iba 17 percent ľudí. Hladiny protilátok medzičasom klesli až 23-násobne. V niektorých prípadoch sa ich dokonca vôbec nepodarilo zachytiť.

"Ľudia si vytvárajú primerané množstvo protilátok, no ich hladiny po krátkom čase klesajú. Od vrcholnej hladiny sa odvíja to, ako dlho pretrvajú v tele," vysvetlila pre The Guardianvedúca autorka štúdie Katie Dooresová z King´s College London.

Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/22446632/imunita-proti-covidu-moze-vyprchat-na-protilatky-sa-netreba-spolahnut.html

Zverejnené

keď sa nakoniec podarí, bude to niečo ako chrípka, každý rok očkovať znovu a hľadať nové možnosti.

tá druhá epidémia v Kazachstane má niečo navyše, pridáva sa komplikovaný zápal pľúc a kdečo, zomierajú pomerne mladí ľudia, päťdesiatnici, ledva šesťdesiatnici, karanténa nariadená nanovo, ale nie je to tam pekné ani trochu. vláda tápe, dokonca autokratická vláda priznala, že urobili chyby.

Zverejnené

Hlavne že v Nitre našly plnú ubytovňu zo srbmy nakazenými a dneska vo Váhovciach další  srbi z ubytovne , hlavne že nech nikto nikam necestuje že ostaňme doma atď atď však doneseme z cudziny pracovnú silu s tým aj vírus ako grátis :-((  Ale bol by som zvedavý že ako sa vlastne dostali sem tí srbi keď srbsko je žltá krajina a mali by ísť automaticky do 14 dňovej karantény ?? 

Zverejnené

to je dobrá otázka. aby sme nakoniec nedopadli ako úbohý Kazachstan. pustili veleprísnu karanténu z ruky a o dva týždne začali umierať ľudia na covid s pľúcnymi komplikáciami a nestačia v stepi rozširovať cintoríny. umierajú už aj známe osobnosti, a mladší, 50 - 60 roční.

britskí vedci, nech im je sláva, to u nás neznie moc dobre, "britskí vedci" je trochu ... nech sa im darí, ale zahlásených úspechov už bolo viac. pracujú na tom kdekade po svete, uvidíme.
(aby sme nezabudli - máme tu vyhlásenú trochu ironickú tému o vyhlásených britských vedcoch, nielen my, pojem britskí vedci je je vôbec známy ako niečo, čo sa celkom nevydarilo ?

Britskí vedci

Zverejnené

ak to spravne chapem, tak presne sli do karanteny na ubytovnu a po testoch na nich prisli.   Mne sa teda zda ze to funguje.

• Pridať bod 1
Zverejnené

otázka je, či skutočne boli v karanténe a dodržovali ju, potom by to sedelo.

Zverejnené

tak to tvrdi ruvz, nahlasili sa po prechode hranic a ostali na ubytovni. v ubytovni asi nejde dodrzat uplny distanc ale podla vsetkeho sa to nedostalo mimo nej. A cele to prebehlo v spolupraci so zamestnavatelom, prisli v predstihu pocas celozavodnej dovolenky.  ide teda skor o pozitivny priklad kde to fungovalo tak ako mali

• Díky! 1
Zverejnené

Game presne to ma napadlo "britskí vedci" . ? ale niekedy aj motyka vystrelí . [ skripala tiez zachránili briti :)] 

• Díky! 1
Zverejnené

Ja si myslim, ze ti srbi urobili to tak ako mali. Teda boli zodpovedni , mozno ich ktomu donutil zakon ci zamestnavatel. Ked to je podchytene je to OK. Nieco ako banici z Revucej. Ked vedia ze to maju ci mozu mat, tak sa das otestovat , a pockas kym sa vyliecis. 

Zverejnené

"bezpecne a ucinne" vakciny uz vyvinute boli a este ich bude vyvinutych vela (desiatky). A asi zakazdym sa o tom opublikuje senzacna sprava.

Stale je to o tom istom:  je to len prva faza z troch, standartne roky vzdialena od pripadneho zaverecneho schvalenia. Desiatky testovanych jednoducho nemozu  postacovat na dostatocne spolahlive urcenie ucinnosti a hlavne bezpecnosti.

Nielen podla mna, maju najvacsiu sancu americania, ktori vyvijaju viac lieciv ako zvysok sveta dokopy. 

Ak si niekto precitat o vyvoji vakciny trochu odbornejsie, tu je clanok na OSELovi : https://www.osel.cz/11273-americka-experimentalni-vakcina-na-covid-19-je-bezpecna-a-vytvari-imunitni-odpoved.html

Zverejnené

prečo ich vobec neotestovanych pustili cez hranice?!? 

Zverejnené

Game, Kazachstan slovensku zatial nehrozi, sirenie (reprodukcne cislo) opat klesa k bezpecnym hodnotam:

Slovensko03.png

Je teda mozne to, co tvrdil Tyso, ze narast nakazenych bol importovany zo zahranicia, ale dalej sa uz po Slovensku nerozsiroval.

Zverejnené

Vcera som kdesi zazrela, ze to, co prekonava Kazachstan, maju prave aj v Brazilii. Prudky narat, komplikacie, nedostatok liekov, kyslika a lozok, otvaraju pre chorych telocvicne. 

Zverejnené

Banka reaguje na svoju pracovníčku, ktorá vyhodila Milana Mazureka, lebo si nechcel dať rúško a dýchať svoje nebezpečné CO2

VÚB banka zareagovala na status Milana Mazureka, v ktorom písal o tom, ako ho jedna z pracovníčok v popradskej pobočke vyhodila, pretože si odmietol nasadiť rúško.

Vedenie banky je na svoju zamestnankyňu hrdé a podľa všetkého ju čaká odmena. „Sme na ňu patrične hrdí, chránila nielen svoje zdravie, zdravie kolegýň a kolegov, ale taktiež ostatných klientov. Určite jej pripravíme nejaké prekvapenie,“napísala VÚB banka na Facebooku.

Poslanec Národnej rady odsúdený za rasistické výroky sa snažil v príspevku na svojom profile na sociálnej sieti pôsobiť ako hrdina, ktorý svojím odmietaním hygienických opatrení zachraňuje všetkých zástancov protisystémového správania. 

https://refresher.sk/87073-Banka-reaguje-na-svoju-pracovnicku-ktora-vyhodila-Milana-Mazureka-lebo-si-nechcel-dat-rusko-a-dychat-svoje-nebezpecne-CO2

Zverejnené
Citát

Spojené štáty za posledných 24 hodín zaznamenali najvyššiu dennú bilanciu úmrtí za posledného dva a pol mesiaca. India je treťou najviac zasiahnutou krajinou sveta po USA a Brazílii. Koronavírus už údajne prekonala viac ako polovica ľudí žijúcich v chudobných štvrtiach v Bombaji. Vo svete sa koronavírusom SARS-CoV-2 infikovalo už vyše 16,6 milióna ľudí, takmer 660-tisíc z nich v súvislosti s ochorením Covid-19 zomrelo.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/558642-online-z-usa-hlasia-najvyssiu-dennu-bilanciu-umrti-na-koronavirus/

Citát

Na Slovensku pribudlo v utorok 41 potvrdených prípadov infekcie koronavírusom. Laboratóriá vykonali 2 296 testov. Krajina tak celkovo doteraz eviduje 2 245 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/558658-pribudli-desiatky-pripadov-koronavirusu-najviac-v-bratislave/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov