Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

stale opakujes ze nemerias nove ochorenia ale nove pozitivne testy,  to je sice pravda ale mam pocit ze tym myslis nieco ine.   Nie velmi realisticke.    Akym sposobom  si myslis ze sa mohol udiat scenar ze na to prisli nahodne vcera ?   Testy sa teraz nerobia nahodne,   bud teda  prisli s priznakmi alebo ich testovali preto ze prisli do styku s niekym nakazenym ( co je pripad kysuc).    A je rozdiel vestit buducnost a sledovat vzorce v datach.     ( a inak je rozdiel ak mas dvojnasobny vykyv v datach, to skutocne mozu byt nahody spojene s vikendom a podobne.  Ale tu mas 20 nasobny vykyv,

Ale tak inak,   moja hypoteza znie ze zmenene podmienky povedu k tomu ze sa nevratia pocty  ze 1  ale ak funguje zachyt a testovanie tak ostaneme niekde o rad vyssie (  klzavy priemer medzi 5-10),  ty tvrdis ze sa vratime k 1.  Tak za dva tyzdne uvidime. 

Zverejnené

Ake vzorce v dátach?  Ak napr. niekto príde zo zahraničia s nakazou, pričom nevie o tom, nakazí ďalších, čo uvidíme ako zvýšený počet, tak vy dvaja, čo vlastne riešite? Z toho nemusí nutne vzísť druhá vlna, ani to nie je vylúčené. Ibaže ak budeme mat dobre opatrenia a podarí sa nám lokálne potlačiť nákazu, tak to druhú vlnu nespôsobí. Kde tu nám štatistika môže niečo relevatne povedať k tomu, či z ohniska prepukne dalsia vlna alebo nie? Matematika nie je veštenie.

Zverejnené

A je rozdiel vestit buducnost a sledovat vzorce v datach.     ( a inak je rozdiel ak mas dvojnasobny vykyv v datach, to skutocne mozu byt nahody spojene s vikendom a podobne.  Ale tu mas 20 nasobny vykyv,

Sledujes, ale nerozumies . 16.6 si mal nekonecne-nasobny vykyv, pretoze den predtym nebol ziaden pozitvny test. Podla tvojho pristupu by malo ist o nespochybnitelnu istotu.

Zverejnené

V Revucej okrese,lebo to nebolo len v meste - bolo za 14 dni asi 14,ci 18 nakazenych a dva dni je nula. Dufam ze to tak bude dalej. Ale dufam,ze testuju. Ja verim,ze ti banici ked vedeli,ze odchadzaju z bane z Karvinej sa spravali/spravaju) zodpovedne aj ich rodiny(spolublizni).

Verim a som si isty,ze banici budu zodpovedni - a dufam hlavne ti co im test vysiel negativne.

Zverejnené

trochu k vedeckym faktom : Cena populizmu: V procese budovania imunity stáda cez 60 000 Britov zomrelo a viac ako 100 000 ich potrebovalo hospitalizáciu. U okolo 20%-30% z tých, čo boli prepustení z liečby, sa po 6 týždňoch na RTG snímkoch ukazujú následky v podobe zjazvenia (fibrózy) pľúcneho tkaniva. Fibróza znamená nevratné zníženie kapacity pľúc. Podrobnosti v linku. Mnohí ďalší (epidemiologické štúdie sme zatiaľ nevideli, ale kazuistiky sú známe už z Číny) si odniesli poškodené obličky a vyžadujú dialýzu. Čím viac ľudí sa tomu vyhne, tým lepšie.

"In the six-week scans we're seeing, so far I would say between 20% and 30% of patients who have been in hospital appear to show some early signs of lung scarring https://www.bbc.com/news/health-53065340

xxx

tiez velmi zaujimavá hypotéza

https://vascularcures.org/2020/06/11/is-covid-19-a-blood-vessel-disease/

článok nedávno uverejnený na médiu „Koronavírus môže byť ochorením krvných ciev, ktoré vysvetľuje všetko“, odborníci teoretizujú, prečo môže byť COVID19 vaskulárnym ochorením.

Peter Schneider, profesor cievnej chirurgie na UCSF a člen poradnej rady vaskulárnych liekov, zdieľa svoje myšlienky:

„Dáva zmysel, že COVID19 môže byť v skutočnosti vaskulárne ochorenie, vzhľadom na nespočetné množstvo klinických nálezov v rôznych vaskulárnych teritóriách, od infarktu až po údery, ktoré nemajú dostatok krvi, aby prežili. Vaskulárny Systém je úžasná a efektívna diaľnica s okamžitým prístupom do každého rohu anatomickej mapy. To je zvyčajne dobrá vec; privádzanie kyslíka a živín tam, kde sú potrebné. COVID19 sa chová skôr ako trójsky kôň, spôsobuje infekcie, zápaly, zlyhanie buniek krvných ciev (endoteliálne bunky) a nakoniec tvorbu krvných zrazenín, blokovanie a nedostatok krvi pre rôzne orgány. Tiež má zmysel, že u mnohých pacientov sú príznaky mierne, zatiaľ čo u iných sú závažné a ohrozujúce, a to sa deje v korelácii s inými rizikovými faktormi, ktoré sú v súlade s vaskulárnym zápalom (ako je cukrovka) a zníženou vaskulárnou rezervou. “

Zverejnené

Bez lieku a vakcíny to nepôjde. Platilo to pred 3 mesiacmi, platí to aj teraz. v USA a Brazílii to rekordne rastie. Toto bude ešte ťažký rok. Ale snáď na jar 2021 sa už bude liečiť.

Zverejnené

Veru nevypada to dobre vo svete, ja to kukam na tejto stránke https://covid19.who.int/

V usa je rastuci trend a celkovo vo svete neskoncila ani prva vlna. Počet umrti, ale relativne klesol. Ak to bude pokracovat rozvinie sa aj globalna financna kriza.

Zverejnené

napr, na taky HIV sa doteraz počas štyridsat rokov nepodarilo vyvinút vakcínu . drzme vedcom palce :)

Zverejnené

Otvorili sa hranice, uvoľnili sa opatrenia, toto je dôsledok. Treba to vybalansovať tak, aby na ekonomiku to malo čo najmenší dosah, ale to bude problém, keďže už teraz tie dosahy sú obrovské. A to je nakazený len zlomok svetovej populácie. Na trhy to bude mať negatívny dopad, pokým nebude vakcína. Niečo sa už testuje, u nás spoločnosti registrujú domény s názvami vakcín (toto bude biznis jak sviňa), tak sa niečo chystá, ale aký to bude mať efekt, to sa uvidí..... tak o rok.

Pozitívne je akurát to, že podiel ťažkých prípadov klesá, takže keď sa to preženie cez planétu ako španielska chrípka, časom sa naučíme s tým žiť. Snáď.

Zverejnené

nuz nevedno, udajne za velke vymieranie na planete môžu práve takéto pandémie (teda nie len). Ak by som mal veštit, tak do konca roka je este kopu casu, aby to tu poriadne zamavalo s civilizaciou a to hlavne v ochromeni ekonomiky.

Zverejnené

Ak do toho pripočítame zmeny klímy, preľudnenosť, ničenie životného prostredia, tak Covid to už len zaklincuje. Vymretie Homo sapiens by prebehlo mihnutím oka. Dinosaury po globálnej katastrofe vymierali desaťtisíce rokov, súčasný druh Homo sapiens ani tak dlho neexistuje.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ano efekt snehovej gule pri našej civilizácii je najrizivikovejší faktor. V USA sú už nepokoje, ak budú eskalovať problémy a korona sa nikam neponahla, udrie ked bude mat zase prilezitost, tak to môže dopadnut zle. Ono malovat certa na stenu je jednoduche, najhorsie na tom je, že 99,9% ludi si ani nedokaze pripustit, že im hrozi niečo horšie. Uvedomit si niečo a uverit tomu je velky rozdiel.

Zverejnené

Ústrednou témou v dnešných médiách je Covid-19. Z hľadiska dôsledkov tejto pandémie na ekonomiku je to celkom pochopiteľné. Ekonomické dôsledky však nespôsobila pandémia, ale karanténne opatrenia. Ak by sme porovnávali následky tejto pandémie z hľadiska faktorov rizika úmrtnosti, určite by sa pandémia Covid-19 nezaradila na prvé miesto svetových udalostí. Trocha som googlil na nete:

V súčasnosti nemá prístup k pitnej vode takmer 1 miliarda ľudí na svete, 1000 detí denne zomrie v dôsledku chorôb spôsobených pitím kontaminovanej vody a viac než 2 milióny ľudí, najmä detí do 5 rokov, ročne zomrie kvôli nedostupnosti zdroja pitnej vody  

Približne 600 miliónov ľudí v Indii zápasí s veľkým až extrémnym nedostatkom vody a v dôsledku nedostatočného prístupu k bezpečnej pitnej vode ročne zomiera okolo 200 tisíc ľudí.

Vyše 2,7 miliardy ľudí postihne nedostatok pitnej vody do roku 2025, ak bude spotreba vody pokračovať súčasným tempom

Znečistenie ovzdušia usmrtí každoročne 3,3 milióna ľudí

Na maláriu ročne zomiera vyše 400 000 ľudí 

do roku 2050 vlny horúčav spôsobia v Európskej únii 120 000 úmrtí ročne

Na podvýživu ročne zomrie 3,5 milióna detí

Neviem posúdiť, nakoľko sú tieto informácie dôveryhodné. V rozvinutých krajinách je smrť vytesňovaná, ako by to bolo niečo nepekné. No smrť je prirodzenou a neoddeliteľnou súčasťou života. Samozrejme smrť v dôsledku hore uvedených príčin nie je prirodzená a nemožno ju preto akceptovať. Väčšinu hore uvedených úmrtí majú na svedomí dôsledky chudoby, na ktorú karanténa neexistuje. Ľudia dnes akceptujú, že karanténne opatrenia na Covid-19 obmedzujú ich osobnú slobodu. Ale málo kto je dnes ochotníý obmedziť svoju spotrebu v záujme zníženia týchto alarmujúcich čísel. Hnacou silou v najrozvinutejších ekonomikách je neustály rast spotreby. Dôsledky sú podobné vlaku, ktorý musí stále zrýchľovať. Ak by tento vlak nezrýchľoval, dobehla by ho totiž realita. Ekonómovia zrejme doteraz nepochopili, že Zem nie je nafukovacia lopta. Realita však nakoniec aj ekonómov donúti akceptovať tento fakt. Ale čísla už budú vtedy ďaleko horšie, ako tie, ktoré som dnes vygooglil.

Zverejnené

smiley

To myslíš vážne?

Inak teda..

https://www.startitup.sk/na-zoznam-priznakov-ochorenia-covid-19-pribudli-dalsie-tie-mozu-viest-az-k-poskodeniu-mozgu/

Vážne príznaky a priebeh COVID-19 teda môžu viesť k mozgovej príhode, psychóze, demencii alebo zápalu mozgu.

Mno.. Keď sa pozriem, na každodenné dianie v USA..

Ten "veselý" politický chaos čo tam nastal..

Ono.. Mohol by to byť náskedok rozsiahleho "premorenia"?

Napadá ma otázka či by sa nevyplatilo odchytiť pár "bezpríznakových" prípadov, a urobiť s nimi nejaké testy.. Na "kognitívne funkcie", asertivitu, agresivitu.. Či majú "normálne" vnímanie reality..

atď..

https://blisty.cz/art/100335-chteji-me-zabit-vetsina-pacientu-nakazenych-koronavirem-ma-desive-delirium.html

"Chtějí mě zabít!" Většina pacientů nakažených koronavirem má děsivé delirium

Nyní jsou nemocničním deliriem postihováni koronaviroví pacienti všech věkových kategorií, bez jakýchkoliv kongnitivních nemocí. Podle zpráv z nemocnic jsou tímto deliriem postihovány dvě třetiny až tři čtvrtiny pacientů.

Ak by bola "korona" fakt schopná spôsobovať, nejaké minimálne mentálne výchylky u napohľad zdravých ľudí..

Ešte to len bude "veselé"..

Zverejnené

V USA 42 000 nových prípadov. Zrejme to bude dôsledok tých pomätencov z BLM (tuším je to buzeranti, lesby, metrosexuáli), ktorí demonštrovali svoju neschopnosť na verejnosti bez dodržiavania pravidiel.

Ale úmrtnosť klesá. Za takýchto podmienok by vlastne aj bolo dobre, keby sa nakazila väčšina populácie, vírus by sa postupne sám vykynožil, keďže by si narobil kopu nepriateľov s imunitou.

Zverejnené

asi si dám spravit test na IgG protilátky, čisto zo zvedavosti . :)

Zverejnené

Sniper

Ja som plánované premorenie tu navrhoval..

Ale mám o tom dosť inú predsravu..

Každý "bezrizikový" by musel ísť povinne k "morovému doktorovi", ten by zobral "sprej" a nákazu mu kontrolovane v presne stanovenom množstve nastriekal "do nosa"..

A potom by šiel človek "do korona tábora" na dva týždne na pozorovanie..

To by mohlo priniesť nejaké výsledky..

Ale keď necháš ľudí "okašliavať" sa navzájom nadivoko na ulici.. Spôsobíš akurát katastrofu..

Zverejnené

Ja len ,ze 4-5 dni nieje ziaden nakazeni z okresu  Revuca a ich predtym bolo 18. Teda ak sa u nas testuje snad - a ludia su zodpovedni - ti nakazeni a o tom vedia - tak sa to sirit nebude. Preto je dvolezite testovenie- aby ludia o tom vedeli. Aj ti revucki banici aj ti tirolski slovaci vedeli ze to maju - daju sa otestovat a budu v karantene.

Zverejnené

Sniper

Ja som plánované premorenie tu navrhoval..

Ale mám o tom dosť inú predsravu..

Každý "bezrizikový" by musel ísť povinne k "morovému doktorovi", ten by zobral "sprej" a nákazu mu kontrolovane v presne stanovenom množstve nastriekal "do nosa"..

A potom by šiel človek "do korona tábora" na dva týždne na pozorovanie..

To by mohlo priniesť nejaké výsledky..

Ale keď necháš ľudí "okašliavať" sa navzájom nadivoko na ulici.. Spôsobíš akurát katastrofu..

Uff

Svet denne hlási aj úmrtia detí a mladých ľudí, ktorí predtým buď boli úplne zdraví alebo mali len v podstate bezvýznamné ochorenie, s ktorým bez problémov žili v jednej symbióze. "

takze ja by som to upravila na najzranitelnejšie skupiny, lebo vyzerá ze rizikovy moze byt kazdy :)

Zverejnené

@electric blue
Musím sa poopraviť, "bezrizikový" je nesprávny pojem..
Lepšie by sa hodilo "nízkorizikový"..
Skutočný program plánovaného "premorenia", by znamenal že každý "nízkorizikový", by si musel povinne zahrať "ruskú ruletu" a keď by mal námietku odvliekli by ho k "morovému doktorovi" policajti..

Najviac kecov o "občianskych a ľudských právach", "slobode a demokracii", by narobili ľudia tvrdiaci že je to len "taká obyčajná chrípka"..
Ti som si istý..
..

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-remdesivir-objednavka-gilead-koronavirus.A200701_104542_zahranicni_kha
Spojené státy vykoupily remdesivir na tři měsíce, jiné země mohou mít smůlu.

Očakávam že s vakcínou to dopadne rovnako..

Zverejnené

alamo, ten druhy odstavec :D Aaaaa twl, ty si fakt dobryyy :D túto tvoju myšlienku si pozičiam , ked dovolíš . Briliantné!!

Zverejnené

Kedze sa mi nepodarilo dohladat, ake je reprodukcne cislo na Slovensku, tak som si ho vypocital. Samozrejme nepresahuje hodnoty z takzvanej prvej vlny, ale dost povazlivo stupa. Ak by dlhsie zotrvalo okolo hodnoty 2.0 , tak by pocet nakazenych zacal vyrazne (geometricky) stupat:

post-2345-0-74402100-1593642701_thumb.jpg

Zverejnené

V USA cez 50 000 nakazených. Dúfam, že väčšina z nich je z tej tlupy BLM, keď nejaký kriminálnik bol pre nich dôležitejší ako vlastné zdravie.

Zverejnené

V USA je nakazené takmer 1% populácie.

U nás dnes 31 nakazených, po viacerých častiach v krajine.

Ja mám tiež príznaky covidu, ale samotné ochorenie by som nemal mať.

Čo s tou ruskou vakcínou krista?? Pred týždňom vyhlasovali, že ju chcú distribuovať do celého sveta.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov